115 comments on “De ontknoping nadert!

 1. Voor 12 november is het bekend, meldde Rohan gottschalk op z’n twitter ( de uitvoerend producent van gtst)!!!!! Ben benieuwd….denk dat het uiteindelijk Rik zal zijn….

 2. Als het Rik was, dan had dat allang uitgelekt geweest. Sabine Koning (Anita) gaf ook al ruim van te voren aan dat ze toen der tijd ging stoppen. En anders voegt de rol van Rikki de Jong ook niet veel meer toe. Daar naast heeft Ferri een vast contract en kunnen ze hem er niet zomaar uitschrijven. Ook de link tussen Rik en moord kan je niet binden. Hij had geen hekel aan Aysen, en de uitlek van Aysens moord op Danny kwam pas na de sprong. Dus het was ook geen wraak.

  Ik zet nog steeds mijn punten op Bing.

 3. En als het Rik wel is geweest dan zal het een 50/50 deal worden met Aysen:

  – Rik vertelt niks over Aysen/Danny
  – Aysen vertelt niks over Rik

 4. Natuurlijk kan het Rik wel zijn. Dat hoeft niet altijd uit te lekken. En het is goed mogelijk dat hij een ruzie tussen Nuran en Aysen gehoord heeft. Vond zijn reactie toch al een beetje mat. Misschien omdat hij het al wist? Vervolgens is hij uit schuldgevoel dronken geworden.

 5. Ik denk Bing
  Ik kan me gee voorstelling maken dat rik het gedaan heeft

  op 1 punt na dat hij errt hoe het it met danny en dat hij nu wraak neemt
  maar nog zech ik nee.
  Rik id geen moordenaar
  Bing denk ik eerder.

 6. Het zou een hele slechte zet zijn om Rik eruit te schrijven! Want dan zouden allemaal nieuwe personages ervoor terug moeten komen en Rikki dan? Bram? en Nuran? Ik weet bijna zeker dat Laura het heeft gedaan want zij voegt niets meer aan het verhaal toe? ze loopt wat rond in die Rozenboom, nou jippie! Rik sws NIET! Miss was Mike het wel! Heeft hij het over de kop gezien 😛 Bing denk ik ook niet die is er al zo lang uitgeweest! Dan komt ie terug en gelijk weer weg…nee dat zou een beetje te veel moeite zijn denk je ook niet? Laura dus..

 7. Ik denk dat Nuran de dader is. Ze wilde niet dat Aysen meeging en waarschijnlijk dacht ze door de parachute te saboteren dat Aysen niet mee kon. Misschien dacht Nuran ook wel dat zij haar “Danny drama” en schuldgevoel tegenover Rik kon oplossen door Aysen weg te werken. Ik weet dat het zussen zijn, maar dat zegt in een soap niet erg veel.

 8. Monica heeft het gedaan. Het is niemand die vastin gtst zit omdat er niemand uit gaat uit de serie. Dus heel simpel als je nadenkt, heeft monica aysen proberen te vermoorden maar helaas mike heeft vermoord.

 9. Ik denk dat ze het geheim houden en niks vrijgeven in de spoilers. Iedereen verdenkt Rik het staat zo in de spoilers, maar hij is het waarschijnlijk niet anders keek die niet zo raar toen er iemand naar beneden viel. Ik weet niet of er een hoofdpersonage eruit gaat, maar ik denk het wel. De leader wordt toch weer binnenkort geüpdatet met nieuwe Bianca. Er zijn genoeg personen die een hekel aan Aysen hebben.

 10. Rik had geen hekel aan Aysen. Hij vond het alleen jammer dat Aysen en Nuran ruzie hadden en had het liefste dat het werd bijgelegd. Daarnaast werd pas na het ongeluk bekend gemaakt dat Aysen, Danny van de trap heeft geduwd.

 11. De moordenaar zit natuurlijk in de vaste cast van gtst.
  Ik denk alleen niet dat deze personage gtst gaat verlaten. Dit zal niet gebeuren omdat Aysen er uiteindelijk achterkomt wie de moordenaar is. Aysen is echter van het onderzoek afgehaald en daardoor zal alles wel onrechtmatig verklaard worden waardoor de moordenaar de gevangenis niet in hoeft.

 12. ik denk het nick zijn verloren halfbroer jeffrey alberts is en vincent mulder zijn adopie naam is en dat maxime daar vanaf weet dat jeffrey het naar zijn geboorte toch nog redde en maxime voor hem gezorgd heeft tot zijn achtiende jaar omdat ludo het kind van hem en dian niet wilde omdat zei zelf ontvuchtbaar was door haar broer ludo sanders adopteerde ze de zoon van ludo en dian en tegen de dokter gezegd dat het kind van dian het niet gered had zo dat zij er met jeffrey er vandoor kon

 13. Rik is de dader ik wist het wel.

  Ik ben net iets achter gekomen, toen ik deze promo zo zag en daarna naar de officiele GTST site ging om de shortie te bekijken van morgen ontdekte ik iets, jullie zagen toch in de promo dat Aysen bij iemand in de auto zat en dat de persoon zijn spiegel richten naar Aysen toe? je zag toen alleen een hand, als je goed kijkt op het officiele site moet je eens gaan kijken naar het plaatje van weekoverzichten (heel klein), op het plaatje zie je Rik in een auto zitten achter de stuur en kijkt aangeslagen achterom.

 14. ik denk dat bing het heeft gedaan hij had een pesthekel aan aysen
  danks zij aysen heefd bing geen kind kan nooit meer kinderen krijgen
  goed motief voor bing om aysen te vermoorden
  aysen komt er achter dat rik is vreemd gegaan
  lucas en menno gaan trouwen en krijgen een droomhuis
  lucas wil kinderen met menno
  femke wil rik zo erg dat ze een zelfmoord poging bedenk zodat rik naar haar toe gaat
  rik komt te weten wat femke heefd verzwegen voor hem femke trap rik in zijn ballen

 15. Ik word er wel moe van dat het nooit ia goede tijden is bij de bouwhuisjes eerst dood edwin toen dood mike vreemdgaan anton en nu weer ludo die er voor zorgt dat anton het azm en zijn soon kwijtraakt. En het word ook zo voorspelbaar ludo en anton hebben ruzie en anton word alles afgenomen . Wel respect trouwens voor joep sertons echt een fantastische acteur!

 16. @ Nickname, dit plaatje bedoel je toch:

  http://data.rtl.nl/system/img/9stvto6sjem9b2vxgnlr96l3t//components/soaps/gtst/achterdeschermen/959_vrij_rik_cliff_300x179.jpg

  Dat is duidelijk het een-na-laatste fragment van de promo en dan zie je dat Aysen in de auto zit van Rik, kan je zien aan het haar en het regent ook.

  Mijn theorie heb ik hier al verteld en ga ik niet nog een keer vertellen. Maar als het inderdaad een vast castlid is, dan is de kans groot dat deze personage vrijuit gaat. Bing is net terug van flexwet. Rik houd zijn mond over het ongeluk van Danny en Aysen houd haar mond over de moord van Mike.

 17. Al trouwens voor 12 november de moord bekend is. Dan lijk het uit de spoiler op te maken dat Aysen vrijdag 8 november weet wie de moordenaar is. Het plaatje heet ook niets voor niets Cliff Rik. Ook is uit de spoiler op te maken dat 11 november Aysen aan de dader kenbaar maakt dat zij weet dat hij/zij de moord heeft gepleegd. Geen woord over Bing in deze twee laatste dagen. Dat kan natuurlijk expres zijn, maar als ik rechercheur was zou Rik mij zeker niet ontgaan.

 18. Waarom zou Rik Mike willen vermoorden? Daar klopt echt helemaal niks aan. Rik is geen type om een moord te plegen. Zelfs niet om zijn broer te wreken, als Aysen het slachtoffer had moeten zijn. Bovendien zou hij inmiddels wel wat flashbacks hebben gehad, GTST kennende. Vage flashbacks natuurlijk, om het allemaal nog spannend te houden.

 19. Ik denk niet dat Rik het is Aysen ontdekt het van hem en Famke en hoort hem daar over uit. Het is een vast castlid dat is al bekend gemaakt, dus het kan Monika helemaal niet zijn. Ik gok op Bing, maar is maar een gok ik wil het nu zo langzamerhand weten dit duurt te lang.

 20. Als ik de shortie van maandag zag lijkt het erop dat Femke Rik en Nuran om wil brengen. Ze staat bij dat huis te stalken iedegeval via de telefoon.

 21. Wat ik eigenlijk zou willen is dat Ludo er eindelijk eens achter komt dat hij Janine verkeerd heeft beoordeeld. In werkelijkheid moet Ludo er achter komen dat hij door zijn eigen zus Maxime is belazerd. Maxime zei toch ook ooit tegen Nick “Ik win altijd”. Nu wordt Janine door de manipulatie van Maxime steeds buitenspel gehouden. Ik vind dat Ludo dat eindelijk eens in moet zien.

 22. Ik denk echt niet dat het Rik is. Dat is wat ze ons willen laten denken. Uiteraard, iedereen gaat kijken. Niemand kan geloven dat het Rik is. Goed voor de kijkcijfers.

  Ik denk dat je juist bijna niets gaat zien van wie de dader is, en dat ze ons tot het allerlaatste moment in spanning houden. Logisch dat Bing en Rik nu aan de beurt zijn.. Maar toch denk ik dat Bing of Rik nu, nu de ontknoping echt nadert, te voor de hand liggend is. Aysen heeft alles ineens door, en dat verhaal gaat ze uitleggen. Pas op dat moment, vallen voor ons alle puzzelstukjes in elkaar. Dat denk ik. Maar wie het is geweest? Ik ging altijd voor Maxime .. Maar ik weet het niet meer. (Al zou Maxime als dader, mijn theorie die ik hier beschrijf wel aandikken, aangezien je niets van haar hebt gezien m.b.t. de moord..)

  Het is inderdaad echt tijd dat alles op zijn plek valt.

 23. Het is Menno. Hij wilde Lucas eigelijk dood hebben omdat hij het te moeilijk vind om in zijn gezicht te zeggen dat hij niks wilt. Daarom zei Lucas nadat Mike dood was ook. ‘Mike is in mijn plaats gesprongen.’

 24. Menno is de dader niet hoe dom kan je zijn? Het is iemand van de castfoto.

  Het kan natuurlijk Nina zijn die nog net terug is van de opnamens van verliefd op Ibiza. Gigi heeft een kleine rol in die serie. Louis Talpe kon dit niet combineren o.a..

  NINA IS DE DADER!!!!

 25. De dader is iemand van de vaste cast. Monica is uit gtst en behoord niet tot de vaste cast dus zei is niet de dader. Tenzij ze terugkeert in de serie. De dader zal hoogstwaarschijnlijk gtst gaan verlaten. Dan denk ik dat Laura uit de serie gaat.

 26. Ik denk niet dat Rik de dader is. Lees de spoilers maar, Rik moet uiteindelijk zijn alibi vertellen. Er staat in de spoiler dat Aysen alles wilt weten over Rik’s nacht met Femke.

 27. Ik had altijd gedacht dat het Monica was. Nu het iemand van de vaste cast is denk ik toch Bing, maar dat hij er niet uitgaat. Aysen is een onderzoek gestart wat eigenlijk niet mocht dus het is allemaal niet geldig. Dat ze naar het buitenland gaan dat zou wel kunnen te maken hebben met Monica en het kind. Aysen wilt misschien voorkomen dat Bing zijn kind gaat vinden. We zien het allemaal wel.

 28. Bing zou toch mee gaan maar zat vast op het bureau daarom mocht Mike toch mee? Aysen is pas op het laaste moment mee gegaan. Of heb ik niet goed opgelet?

  1. De gene die het heeft gedaan, is een VAST! castlid. En Monica is dat niet. En ze heeft het kindje ook niet weg laten halen. Dat kon je zien, in de laatste aflevering waarin zij speelde.

 29. Wouw… de aflevering van dinsdag staat online… ik zal niks verklappen maar…
  Had niet verwacht dat dit de moordenaar was zeg! :O

 30. Goede Tijden Slechte Tijden gaat momenteel vooral over het onderzoek naar de saboteur van de parachutesprong. Het onderzoek houdt heel Meerdijk in zijn greep. Wie o wie heeft de parachute van Mike gesaboteerd? Volgens TVpremiere is de moordenaar Monica.

  Monica verliet vlak voor de cliffhanger GTST, omdat ze zogenaamd niet meer zwanger was van Bing. Volgens TVpremiere is Monica nog zwanger en wilde ze Bing vermoorden, maar Bing sprong uiteindelijk niet mee. Mike nam zijn plaats in en verongelukte.

  Ook worden binnenkort scènes in het buitenland opgenomen. Aysen en Bing vertrekken naar het buitenland om Monica op te sporen. En uit dat avontuur zal onder andere blijken, dat Monica de moordenaar van Mike is.

  1. Dat dacht ik ook al een tijdje.. Maar Monica behoort niet tot de vaste cast.
   Wat mij doet denken aan:
   Volgens mij is er helemaal geen vaste cast. Je ziet iedereen eruit gaan om de 3 jaar vanwege de flexwet. Dus misschien is het gewoon een manier om mensen nog langer aan het denken te zetten, door bekend te maken dat de saboteur een vaste castlid is. Terwijl er in feite geen vaste cast is en dus is nog steeds iedereen een verdachte is. Monica ook.

   Maar dat gedoe van Aysen en Bing begint me een beetje te irriteren. Aysen lokt het ook wel uit hoor dat iemand haar de nek om wilt draaien…

 31. In het spel van afgelopen zomer zag je een filmpje van Laura dat ze de tas met gereedschap zag staan van Noud in de rozenboom. Laura heeft niets meer in de serie en een grote hekel aan Mike.Daarom was ze zo blij met de alibi van Lorena en vroeg ze zich steeds af of er al nieuws was.

 32. Het is gewoon monica wie anders?? Wanneer gaat Aysen naar de gevangenis voor de moord op Danny..het is nog steeds dood door schuld. Het was absoluut geen ongeluk. Ze is agent, dus een voorbeeldfunctie. Daarbij heeft ze alle sporen gewist, hoort daar geen straf bij. En wanneer komt Sjors te weten wat Aysen heeft gedaan. Hoort Sjors niet te weten hoe de vader van haar kind is omgekomen. Ik begrijp niets van de schrijvers. Al maanden gaat de verhaallijn over de moord op Mike of irritante Nina en weer wilt Janine Ludo ontmaskeren voor tienduizend keer. Ik vind het maar saai.

 33. Of het is Rik, omdat hij de ruzie tussen Aysen en Nuran heeft gezien. Aysen heeft toch zijn broer vermoord, en wilde wraak. En zijn reactie toen hij hoorde wat Aysen heeft gedaan sloeg nergens op. Hij heeft Aysen gewoon laten gaat, waarschijnlijk voelde hij zich schuldig, wat er met Mike is gebeurd. Heel logisch, maar niet iets dat past bij zijn karakter, als de schrijvers die kant opgaan, vind ik het heel bizar. Ookal heeft hij verdrongen door drank of shock, vind ik het slappe zet van de schrijvers.

  1. Ik denk dat het Monica is. Ze was kwaad op aysen. Ze is bing er door kwijt geraakt. Zij gaat de bak in en blijkt nog zwanger van bing en bing krijgt zijn kind.

 34. Spoiler 18 november

  Rikki en Sjoerd zijn Bram kwijt. Rik weet wel wie hier waarschijnlijk achter zit. Hoelang kan hij dit nog verzwijgen? Nina heeft het moeilijk als Noud met de scheidingspapieren op de stoep staat. Lorena ontpopt zich als een echte vriendin.

  Bron: tvgids.tv

 35. Ik heb echt geen idee wie Mike vermoord heeft. Niemand van de vast cast vind ik een optie. Dus er gaat iets uitkomen wat nogal ver gezocht is, ben ik bang.

  De cliffhanger vond ik nog wel spannend. Wie is er gevallen? Van Mike vond ik het te voorspelbaar. En wie was het: Mike. Vond ik toch wel een teleurstelling aangezien ons werd verteld dat het iemand was van wie we het niet zouden verwachten. Nu is het inmiddels veel te langdradig geworden en komt er vast een hele idiote ontknoping aan. Ze hadden deze verhaallijn beter kunnen gebruiken als er iemand uit was gegaan van wie we het echt niet verwacht hadden. Had Mike dan gewoon lekker naar het buitenland laten gaan, en later terugkomen voor zijn dochter. Want Nola is al het zoveelste kindje met maar een ouder.

 36. Ik vind eigenlijk ook niemand een optie van de Vaste cast alleen van de gastrollen (Femke). Bram wordt ontvoerd door Femke ik denk dat Rik goed zit met wie het is. Ik zit nog steeds te wachten dat iemand die Femke aanrijdt.

  Personages met 2 ouders die nog leven:
  Tim: Anton en Julia
  Sjoerd: Anton en Bianca
  Nina: Ludo en Janine
  Lucas: Ludo en Stefano
  Bram: Sjoerd en Rikki

  personages met 1 ouder die nog leeft (onder de 30):
  Noud: Dennis (moeder overleden door een ongeluk in de keuken)
  Rikki: Rik (Anita door een aanrijding overleden)
  Lana: Sjors (Danny is van de trap geduwd door Aysen)
  Nola: Nina (Mike is neergestort met een parachute de schuld is van personage vaste cast)
  Lorena: Frederik (Moeder vermoord door Wiet)
  Bing: Stanley (Moeder vermoord door René)

  personages zonder ouders (Onder de 30)
  – Wiet (Allebei vermoord door Hans van Houten. Frits later ontdooid waardoor hij doet ging schuldige was Dian)

  Twijfelgeval:
  – Sjors (moeder is vermist geen idee of ze nog leeft en vader is wel dood zie Wiet)

 37. gtstfites

  volgens mij bedoel je bij lucas janine en stefano hahah

  Femke is echt een gestoord wijf haat haar nu erger dan aysen bah wat een stomme rol.

 38. Nina is zeker weten de dader zij heeft het grootste motief
  Ze moet nola gewoon afstaan waar het kind gelukkig is
  Nina is geen moeder type

 39. Wow dat had ik niet verwacht. Elvira out speelde vroeger toch ook een gastrol? Zij was toch ingehuurd door Ludo om Morris nog gekker te maken? Haar rol was Emma Snijder volgens mij.
  Dat had ik niet verwacht. Ik had meer verwacht een bekender persoon. Volgens mij is Elvira niet zo erg bekend in tv wereld. Maar ik kan het ook fout hebben.

  @Ap
  Ja zoiets zat ik ook te denken gisteren. Dat Bas Muijs terugkwam in GTST en weer in de huid kroop van Stefano Sanders. Want hij staat ook in gastenlijst van het huwelijk. Ik hoop het zo want ben een grote fan van Bas Muijs.

 40. dinsdag 19 november 2013:
  Rik is bang dat Nuran het helemaal gehad heeft met hem. Nuran ontdekt dat haar zus iets voor haar geheim houdt. Anton verstoort een intiem moment tussen Julia en Ludo. Tim vindt dat Sjoerd allerlei loze beloftes doet aan Rikki.

  Bron: Tvgids

 41. Ja ik vind ook dat Aysen overal mee weg komt, hoe kan dat toch ? Al dat intimideren, chantage (Monica), en maar volhouden dat het een ongeluk was met Danny maar volgens mij noemen wij dat hier in Nederland altijd nog “dood door schuld”. En dan heb ik t niet eens over die bevruchte eitjes van Bing die ze gestolen en vernietigt heeft. Ik weet dat het een soap is maar come on !

 42. Ik had eerder een klein vermoeden dat Rik de dader is maar dat heb ik nu wel uitgeloten namelijk:
  -Rik heeft een verhaallijn met Femke. Zij is knettergek en achtervolgt hem
  -Rik heeft een verhaallijn met Nuran. Zij gaan trouwen
  -Rik heeft/krijgt een verhaallijn met Vincent/Maxime. Dat kan ik uit de spoilers en na vandaag wel opnemen.

  Als Rik dan óók nog de moordenaar is dan zit hij in 4! verhaallijnen. Normaal zijn er maar 5 verhaallijnen tegelijk dus dat zou wel extreem zijn.

 43. 20nov
  Op het vrijgezellenfeestje doet Lucas een schokkende ontdekking over Menno. Julia is verward door Antons actie. Vincent weet niet wat hij van Maxime moet denken en is haar bemoeienis meer dan zat. Rik krijgt hoop op een goede afloop als Nuran hem verdedigt.

  Bron: tvgids.tv

 44. Kan het niet zo zijn dat Rik in een dronken bui tegen Femke heeft gezegd dat ie Aysen dood wil.
  Femke vervolgens de ” verkeerde ” parachute heeft doorgeknipt, terwijl Rik sliep. Rik dus helemaal niet vreemd is gegaan en ook niks meer weet hiervan. Femke dus de dader is in opdracht van Rik ( die dus niks meer kan herinneren )

 45. Dacht femke niet die nacht same mt rik van ik vermoord ze vriendin dat ze dacht ik knip de parachute door terwijl ze dacht dat aysen nuran was waardoor ze de verkeerde parachute heeft kapot geknipt die van mike die bedoeld was voor aysen waarvan ze nuran in die plaats dacht te hbbe

 46. 21 november:
  Lucas voelt zich niet serieus genomen door Menno. Ludo hoort een telefoongesprek tussen Anton en Julia en wil weten wat er speelt. Een ongelukje draait voor Lorena uit op een hot date. Nina besluit actief achter Vincent aan te gaan.

  Bron: TV Gids

  1. Wat belachelijk zeg! Sjors en Jack verhaallijn.
   Zij werden eerst verliefd op elkaar voor ze door hadden dat ze broer en zus zijn.
   Alle verhaallijnen zijn gewoon te voorspelbaar of al vaker gebruikt.

  1. Rik is niet de dader. Rik heeft alleen het gevoel dat hij schuldig is aan de dood van Mike omdat hij hem uitgenodigd heeft om mee te springen.

 47. Rik voelt zich verantwoordelijk voor de dood van Mike omdat hij hem mee heeft gevraagd. Mijn idee is dat hij niet de daadwerkelijk dader.

  1. Pff hou eens op nu om te zeggen rik is t niet vind t wel ongelooflijk dat hy dat gedaan heeft terwijl zn dochter mee sprong vind dat er een andere dader had moet zijn

 48. is. Ik denk juist dat Menno de dader is. Hij had het op Aysen gemunt. Reden: misschien bescherming/ wraak van/voor zijn liefje Lucas!?!? Bruiloft gaat uiteindelijk niet door en Menno verlaat de serie…. Tijd zal het leren.

  1. Kan niet, iemand van de vaste cast heeft het gedaan, is al officieel medegedeeld door de makers van GTST. Menno zit niet bij de vaste cast

   1. Dat heb ik gelezen ja.. maar heb het gevoel dat de kijkers op de verkeerde been worden gezet door de makers. Dat Lucas/ Menno bruiloft ongeveer hetzelfde einde zal hebben als toen van Laura/ Rutger.

 49. ik heb net shortie gezien, inderdaad rik zegt dat hij mike vermoord heeft, maar aysan doet rik zo manipuleren dat rik het zelf begint te geloven dat hij het gedaan heeft vlg mij. Rik zegt veel te snel ik heb mike vermoord. Ik denk echt dat we op het verkeerde been worden gezet

 50. Ik geloof niet dat het Rik is, en zogenaamd vreemd gegaan. Denk niet dat er wat is gebeurt hij was te dronken. En dan ook nog moord zou teveel zijn. Denk dat aysen achter het vreemd gaan is gekomen. Moord niet. En nu weer die zoon van Maxime die plots terug is wat een onzin ze weten niks meer en verzinnen er komt steeds meer ongeloof bij. Straks staat iedereen weer op uit de dood.

 51. vandaag is de grote ontknoping niet van wie de dader is dat is toch morgen? Rik had ook eens gezegd dat hij Rutger had vermoord, omdat hij dacht dat Charlie het was. Uiteindelijk was Sil toen de dader met die pook onder zijn bed.

 52. zou het niet femke kunnen zijn , mischien heeft rick iets gezegd tegen haar in zijn dronken bui
  en dat zei de kabels heeft door geknipt . ze is toch al helemaal gestoord dus waarom dit niet

 53. GTST fans kunnen hun hart ophalen, want vanavond wordt duidelijk hoe de moord op Mike gepleegd is.

  Niet alleen ‘RTL Boulevard’ pakt uit met interviews (Dilan, Everon, Ferri & Erik), Ook in ‘RTL Late Night’ wordt samen met twee GTST castleden terugblikt op één van de meest geheimzinnige verhaallijnen ooit!

  Een avond vol GTST dus: Veel kijkplezier!

Geef een reactie