• 10 oktober 2013
 • Sybren
 • 40

Onlangs werd bekend dat Cynthia Abma stopt met haar rol als Bianca Bouwhuis in GTST. Na 3 jaar maakt Cynthia de overstap naar SBS6, waar ze het programma ‘Show Vandaag’ gaat presenteren. Cynthia is vanavond en morgen nog te zien als Bianca, die er een tijdje tussenuit gaat.

Op Twitter liet Cynthia weten:
Afscheid genomen van mijn lieve #GTST collega’s! What a night!! Mooie ontroerende woorden,kado’s.Thnxxx allen!! Ga jullie missen!! ❤u all

Binnenkort zal de rol van Bianca Bouwhuis overgenomen worden. Het is nog niet duidelijk wie de rol over gaat nemen.

Naast ‘Show Vandaag’ is Cynthia volgend jaar ook te zien in de nieuwe Nederlandse serie ‘Hollands Hoop’ en de speelfilm ‘Tussen 10 en 12’.

Wij wensen Cynthia heel veel succes met haar werkzaamheden in de toekomst!

40 comments on “Cynthia Abma neemt afscheid van GTST

 1. Gaat lekker:
  Sjors eruit (tijdelijk)
  Sjoerd eruit (tijdelijk*)
  Bing eruit (tijdelijk)
  Mike eruit (komt niet meer)
  Rikki (tijdelijk)
  Bianca (tijdelijk**)

  * rare verhalen over Guido spek
  ** wordt recast

 2. Ik vind dat ze Cynthia nooit hadden mogen recasten niemand kan het zo goed spelen als zei cynthia en joep hebben ook zoveel chemie die laatste scene vanavond was ook ijzersterk . Vind het jammer dat de familie bouwhuis nooit goede tijden heeft gehad alleen maar slechte tijden

 3. Mensen,
  Sjors, Sjoerd, Bing en Rikki hebben de flexwet. Ze moeten na 3 jaren of het was 2 jaren, weet niet meer precies, tijdelijk stoppen met gtst, dus een aantal maanden mogen ze niet werken bij gtst. Daarna mogen ze weer beginnen en zo blijft de cyclus door gaan. Bing heeft het al een aantal keren gehad. Rikki nog nooit aangezien ze er net 3 jaren in zit en sjoerd ook. Ik weet niet van sjors.

  1. Sjors heeft helemaal geen flexwet ook nooit gehad, omdat ze een vast contract heeft. Ze is met zwangerschapsverlof ik bedoel was ze heeft weer opnamens las ik ergens.

 4. Guido, Robin, Everon en Inge hebben allemaal weer opnamens.

  Ik vermoed dat ze eind deze maand/begin volgende maand weer terug zullen komen.

  1. Van Guido kan je niet weten, of die opnames heeft.. Hij had zelf bekent gemaakt, dat die niet wist of die terug zou komen. Omdat die nog GEEN opnames heeft gehad.. Dus dat klopt sowieso al niet.. Dat jij zegt dat die opnames heeft..

 5. Dat is ook geschreven geworden dat het een leegloop van acteurs even ging worden. Sowieso Everon, Guido en Robin zouden te maken krijgen met de flexwet. Er werd ook geschreven dat Joep en Cynthia er te maken mee zouden krijgen maar dat, dat niet zeker was. Het enige wat niet voorspeld was, was Inge natuurlijk. Om eerlijk te zijn is het nu niet dat ik het personage Sjors mis. Ze had vorig jaar een rustperiode nodig en eigenlijk vanaf toen ze terug kwam vond ik niet dat ze echt een verhaallijn had.

 6. Als ze nu nog geen vervangster hebben gevonden, hoe lang gaat het dan wel niet duren voordat “bianca” weer verschijnt in GTST?

  Ik vraag me trouwens af waarom ze ivm de leegloop niet 1 of 2 oude bekenden teruggehaald hebben om het gat op te vullen. Bijvoorbeeld Stefano, daar zou op dit moment een hele mooie tijdelijke verhaallijn van te maken zijn.

 7. Begrijp me niet verkeerd Cynthia speelde Bianca goed, maar het karakter heeft GTST echt om zeep geholpen. Van mij hadden ze de rol Bianca er wel gewoon uit mogen schrijven.

 8. Ik snap niet zo goed waarom mensen dit een leegloop kunnen noemen.

  Er zijn maar twee acteurs vertrokken: Louis Talpe en Cynthia Abma. De rest is er maar tijdelijk uit.

  In 1999 hadden we een leegloop, toen Daniël, Arthur, Jessica, Julian, Dian, Kim en Che eruit gingen in minder dan een jaar.

  Net als in 2002/2003. Toen gingen Rik, Anita, Job, Roxy, Marcus, Daantje, Cleo en Gladys eruit.

  En in 2005 gingen Martine, Stefano, Valerie, Yasmin, Ray en Isabella eruit.

  En dan in 2008/2009 Dennis, Dorothea, Anita, Dian, Fos, Floris, Robert en Milan

  Dus dit is niets vergelijken met wat er in deze jaren speelde.

 9. Vernieuwde cast: Laura, Jef, Janine, Rik, Ludo, Sjors, Bing, Nina, Noud, Lorena, Wiet, Maxime, Lucas, Rikki, Bianca2, Anton, Sjoerd, Tim, Nuran, Menno. Aysen zal er dit jaar uitgaan omdat zij de parachute heeft gesaboteerd. Mike is eruit. Als de schrijvers en makers slim zijn schrijven ze Stefano en Martine terug, uiteraard gespeeld door Bas Muijs en Inge Ipenburg.

 10. Ik denk dat er zoiezo volgend seizoen een aantal bekende terugkeren (tijdelijk) vanwege de 5000e aflevering.

  Ik denk dat Maxime degene is die GTST gaat verlaten. De meeste denken dat Ludo het is, maar uiteindelijk is het geen Ludo, geen Lorena, geen Nina, maar Maxime. Het kan Laura ook zijn maar ik denk dat zij het niet is.

  1. Ludo heeft nooit iemand vermoord en zou nooit iemand inhuren om iemand te vermoorden Nick zou dit wel doen(Alleen 2 laten dood gaan (Bowien en Dian) en 2x ze zus neergeschoten in haar buik)
  2. Nina kan niet schrijven met rechts, dus ook niet knippen
  3. Lorena knipte haar jas door met de tang
  4. Maxime daar in tegen: hint 1: Nina: Waar was jij vannacht? Maxime: Ik lag al vroeg in bed, hint 2: Ze gedraagt zich raar.

 11. Als je in RTL Boulevard hebt opgelet, moet je gehoord hebben dat er wel degelijk een nieuwe actrice scene’s is aan het draaien voor de rol van Bianca. Ik hoop zelf dat het Carine Crutzen word.

 12. Ja echt jammer bianca heeft alleen maar slechte tijden gehad ze heeft nooit goede tijden gekend . Cynthia is wel echt een top actrice!

 13. Ik vind t ook vreemd dat er nog niet bekend is gemaakt wie de rol van Bianca gaat spelen.
  Had idd. ook bij Boulevard gehoord dat er iemand al opnames zou hebben.
  Werd alleen niet verteld door WIE.
  Beetje raar…

 14. Cynthia Abma speelde Bianca echt ontzettend goed. Ik ben 2 x in huilen uitgebarsten door de manier waarop ze uitviel tegen mensen. Ze doet me zó erg denken aan mijn schoonmoeder. Nee, de recast moest van ontzettend goede huize komen om de rol net zo goed te spelen als Cynthia Abma dat deed.

  Ik vond Bianca wel vooral een triest personage. Ze heeft alleen maar slechte dingen meegemaakt en ik ben van mening dat het daarboven niet helemaal goed zit (dat heb ik al sinds het begin). Maar dat wil alleen maar zeggen dat Cynthia Abma het des te beter heeft gespeeld!

 15. Vlak voor het nieuwe seizoen:
  Cynthia Abma: De slechte tijden zijn voorbij voor de familie Bouwhuis. Hoe weet ze dat nou? Ze speelt niet meer.

 16. Ik vind het heel jammer dat bianca weg gaat
  en inderdaad een raar verhaal
  sjors er uit(tijdelijk)
  bing er uit(tijdelijk)
  sjoerd er uit (tijdelijk)
  mike eruit (komt niet meer terug)
  rikki tijdelijk er uit
  en dan nu bianca die niet meer terug komt

 17. Het personage Bianca krijgt waarschijnlijk een ongeluk in het buitenland.
  Ze zal verschillende operaties krijgen en zal nooit meer de oude worden..
  Letterlijk en figuurlijk.. en zo is een nieuwe Bianca geboren

  >> Dit was iig hoe ze het vandaag op de radio brachten

  1. Waar werd dat gezegd? Lijkt me namelijk helemaal niet nodig. Een recast is redelijk normaal in soaps en is al vaker voorgekomen. Denk aan Helen, Dian, Charlie, Morris…

   1. Iemand heeft een foto gemaakt van een tv gids waarin dit staat:

    “Wiet wil optreden op Lucas’ huwelijk, dus moet Lucas Menno daar enthousiast voor maken.”

 18. @Yeah

  ja inderdaad, in ATWT was de halve cast een recast van het origineel. En daar waren zelfs sommige recasten, recasten van anderen.

 19. Haal liever Ferry Doedens eruit. Wat een homo; een vrouw met een piemel. Prima als er homo’s in zitten, maar niet van die wijven a la Ferry. Wat een vreselijk irritant figuur. Hoe ze doet het is een nicht in hart en nieren

Geef een reactie