Maandag 30 september:
Nuran heeft een romantische verrassing voor Rik, maar hij krijgt de schrik van zijn leven. Nina moet mee naar het bureau. Ze probeert Aysen van haar onschuld te overtuigen, maar maakt het alleen maar erger.

Dinsdag 1 oktober:
Noud vertelt aan iedereen die het maar wil horen dat hij Ludo niet vertrouwt. Lucas krijgt vervelend nieuws, wat zijn verhouding met Menno op scherp zet. Janine probeert haar twijfels voor Ludo te verbergen.

Woensdag 2 oktober:
Anton zet de situatie op scherp als hij Ludo grote verwijten maakt. Ludo is daar niet van gediend. Nina kan maar net weerhouden worden van een verkeerde beslissing. Lucas probeert Menno aan zijn kant te krijgen.

Donderdag 3 oktober:
Antons gedrag zorgt voor een conflict met Bianca. Femke informeert subtiel bij Jef hoe haar kansen zijn bij Rik. Tim is optimistisch over het halen van zijn tentamen. Julia raakt een gevoelige snaar bij eenzame Ludo.

Vrijdag 4 oktober:
Rik wordt voor een onmogelijk dilemma geplaatst. Lucas en Noud spannen in het geheim samen tegen Ludo. Janine maakt Nina’s onzekerheid alleen maar groter. In het moordonderzoek hoort Menno nieuwe feiten.

117 comments on “Spoilers 30 september t/m 4 oktober

    1. Joop kan wel spellen, maar hij kent geen grammatica beste Luc. Ook weer een taalfout van jou. Zo zie je maar, laat iedereen eerst maar even op zichzelf letten.

   1. Ik wil ook even reageren over spelfouten. dat kan iedereen gebeuren, het gaat hier over 1 letter verschil, waar hebben we het over, zal Joop nooit geen fouten maken? Ik denk dat hij ook vast en zeker fouten, maakt. Dit zegt meer over Joop, dan over degene die één klein foutje heeft gemaakt!!! Dit wilde ik even kwijt!!!

   2. Is dit een grammatica proefwerk of iets in die richting?
    Ik dacht van niet eigenlijk
    Misschien is leraar nederlands iets voor jou?
    Laat mensen alsjeblieft in hun waarde zeg.
    Door één taalfout vergaat de wereld niet.
    Walgelijk!

    1. reageerde is helemaal geen meervoud. Reageerde is verleden tijd.
     Lesje werkwoordspelling:
     Hele werkwoord: reageren

     Tegenwoordige tijd:
     Ik reageer
     reageer jij?
     Hij/zij/jij reageerT (altijd stam+t)
     Wij/jullie reageren

     Verleden tijd:
     Ik/hij/zij/jij reageerDe
     Wij reageerden
     Voor verleden tijd is t kofschip wel handig, men neme de stam (reage(e)r) en kijkt of de laatste letter in t kofschip staat. Zo niet: vervoegen met een D, zo ja: vervoegen met een T.

     Een spelfout vind ik helemaal niet storend of erg, maar de uitleg dat reageert met een D moet omdat het meervoud reageerde is kan ik niet voorbij laten gaan zonder reactie.

 1. Ik snap je. Maar ze hoort er wel bij vind ik. Het klopt zo niet echt.

  Zijn echt veel mensen weg nu. Bing Sjors Sjoerd rikki Monica Mike, dat zijn er al 6.

  Beetje leeg zo.

  1. Monica was gewoon een gastrol. En daar horen we ooit nog wel iets van, verwacht ik.

   En Inge was met zwangerschapsverlof. Daar doe je weinig aan.

 2. Het schijnt dat Lucas gaat trouwen over een paar maand. Had ergens gelezen dat iemand een mail had ontvangen met de vraag of hij figurant wil zijn op het huwelijksfeest van Lucas.
  Weet niet of het waar is natuurlijk….
  Als het wel klopt denk ik dat ie wel met Menno gaat trouwen. Een nieuwe vriend zal wel heel snell zijn.
  Ferry heeft kort geleden wel aangegeven dat Lucas dit seizoen iets bijzonders meemaakt wat Ferry altijd al had willen spelen…
  Dussss we zullen zien…..

  1. Wat ik raar vind is dat eenpaar weken geleden het zoontje van ricky een kleuter was en nu is het weer een baby/peuter.
   En waaronmmag Aysen het politie onderzoek doen terwijl ze zelf ook een van de verdachten is.Dit klopt niet want het is ook niet eerlijk

 3. Het ligt er nu zo dik bovenop dat Nina of Ludo de dader is dat ik juist denk dat zij het niet zijn. Denk dat de dader nog weleens uit onverwachte hoek kan komen. Hoop alleen niet dat dit onderzoek nog lang gaat duren, want ben er onderhand wel klaar mee als ik de spoilers lees. Toen met Rutger duurde het ook belachelijk lang.

 4. Aan de spoilers te zien, lijkt het wel dat Nina opgepakt is en dat Lucas en Noud haar proberen te helpen door tegen Ludo in te spannen? Ook moet Nina mee naar het bureau en krijgt Lucas de volgende dag vervelende nieuws te horen van Menno. Dus Nina opgepakt en volgens mij is Menno van de zaak gehaald, want Nina probeert haar onschuld te bewijzen tegen Aysen…
  Vind het nu wel allemaal heel erg naar Nina toewijzen en dat vind ik zelfs voor Gtst te voorspelbaar, er moet gewoon nog iets onverwachts gebeuren en dat Aysen zo graag de zaak wilt vind ik ook heel raar. Misschien wilde zij wel Bing dood hebben en wilt ze nu iemand anders er laten opdraaien…

  1. Ja dat vind ik ook raar want Aysen is ook een van de verdachten. En zij hoord niet aan dat onderzoek mee te doen. En zij staan op de beelden van het GTST spelletje dat ze op internet op zoek is naar sabotage van een parasute onklaar te maken. dus ik denk dat zij er wat mee te maken heeft want ik denk dat het voor bing was bedoeld

 5. Op vrijdag 4 oktober staat er dat menno nieuwe feiten in het onderzoek ontdekt. Misschien komt hij er achter dat de parachute niet voor mike was bedoeld maar voor iemand anders??

 6. Mike ging op het allerlaatste moment mee…Rik had hem gevraagd, niemand wist dan toch dat hij meeging…parachute was mss wel voor Lucas of Bing…..of zelfs voor Rik bedoeld…

 7. Zie hier kritiek op Sjors voorbij komen. Ik ben het daar wel mee eens, hoewel van Sjors nog wel iets te maken valt. Ik vind vooral Bing en Tim van die nutteloze karakters. Noud en Nina zijn ook niet echt toevoegingen op het moment maar die zijn nog een redelijke spil in de serie.

  GTST gaat de laatste paar seizoenen veel over persoonlijke zaken, relaties etc. Op internet circuleren tegenwoordig veel goede compilaties van oude verhaallijnen, dat zou ik graag wel meer willen zien. De parachutesprong was spannend, maar een cliffhanger waarbij alle verhaallijnen op spannende wijze bij elkaar komen hebben we lang niet meer gezien (zie de 2500e aflevering: Simon wordt doodgeschoten op zijn bruiloft door een vijand van Ludo/Stefano, of de hele Martine-verhaallijn). Iets minder persoonlijk, en iets meer werk/dagelijkse bezigheden verhalen dus.

  Wat me nu goed zou lijken, is dat Bing en Tim de serie verlaten. Rikki komt bij Sjoerd. De vervanger voor Bing mag een 30/40er zijn, die een relatie krijgt met Laura. Zij viel ook op Stan en Philip, en dat geeft Laura’s karakter weer wat meerwaarde. Laten we hem voor het gemak even Koen noemen. Samen kunnen zij de Rozenboom bestieren. Hierdoor kan Lorena/Maxime het hem af en toe flink benauwd maken, en krijgen we hopelijk weer wat van de ‘kattige’ Laura te zien. Deze man kan bevriend raken met Rik. Natuurlijk gaat dit geen hunk zijn, maar wel een jonge gast.

  Sjors blijft de alleenstaande moeder, die zich gaat richten op haar werk als juriste/advocate. Dit kan ook spannende taferelen met zich meebrengen. Ze wordt goede vriendinnen met Nuran, samen delen ze hun passie voor het geloof. Ze kan het, als altijd, ook goed vinden met Rik, en eigenlijk de meesten in Meerdijk.

  Nuran runt samen met Bianca de kapsalon. Een echte goodie,gelovig, gevoel voor ethiek maar lang niet gek. Vriendinnen met Sjors en kan eigenlijk met iedereen goed overweg. Ook heeft zij een sterke band met haar zus Aysen.

  Aysen blijft de harde tante. Krijgt te maken met Sjors als juriste heeft goede banden met haar zus en Rik (en familie)

  Lorena wordt de bitch van de serie (á la Linda/Dian2) Zij wordt de nieuwe rivaal van Ludo, door de Rozemboomperikelen en wie weet wat meer. Zij krijgt desondanks een goede band met Maxime, hoewel de 2 elkaar een goede loer kunnen draaien wanneer het om Ludo gaat. Ze blijft goede banden houden met Jef en alle anderen waar ze nu bevriend mee is, maar ze wordt zakelijk gemener.

  Janine komt weer bij Ludo terecht door een zaak die ze onderzoekt als journaliste. Hiervoor heeft ze een paar plannetjes uit te voeren die het daglicht niet geheel verdragen kunnen, wat haar bij Ludo brengt en waardoor ze iets minder moraalridderig wordt. Ze blijft dikke vriendinnen met Bianca. Ze jaagt Maxime huize Sanders uit, en die houdt zich gedeist wat Janine betreft.
  Maxime wordt de nieuwe rivaal van Laura vanwege diens vlam. Verder houdt ze zich wat meer bezig met kunst/fotografie/modellenwerk? Samen met Lorena evt, die is ten slotte nog fotografe geweest.

  Anton en Biance leven hun leventje, maar Biance is toch erg vernuchterd door alle misère die ze mee heeft gemaakt(stiekem is ze Barbara2)
  Jef is de Govert Harmsen geworden, iedereen doet verhaal bij hem in zijn kroeg, hij staat iedereen bij en af en toe komt hij eens onder een steiger terecht 😉 Jef zou heel makkelijk wat meer aanzicht kunnen krijgen als Joke Bruijs als Maria terugkeert, maar wat zouden die 2 samen nog moeten beleven. Jef is ook te verouderd om Barbara terug te laten keren.

  Rik is ook zo’n softie geworden. Kom, die gast werkt in een kroeg en rijdt motor. Iets mannelijker graag. Wordt dus kameraden met Laura’s vriend. Menno kan ook aansluiten in dit vriendenkringetje.
  Het volgende vriendengroepje is dan Lucas, Rikki, Noud, Sjoerd, Wiet. Nina scheidt van Noud. Heeft desondanks haar hechte band met Lucas. Hij gaat bij haar tassen/modebedrijf aan de slag. Hierdoor kan Dansatoria verdwijnen. Dat decor is met de Rozemboom, kapsalon en de Koning een beetje overbodig. Een mooi appartement voor Laura en Koen, Sjors of Maxime? Rikki, Sjoerd, Noud en Wiet komen in Toko te wonen.

  Nina en Lucas blijven in huize Sanders. Nina wordt een aardje naar haar vaartje en komt af en toe flink in de clinch met Lorena. En minder grote ogen/pruillipje. Anders linea recta exit Nina.

  Dan wordt de serie weer wat meer ons-kent-ons, in plaats van de vele karakters die nu eigenlijk maar los staan van de rest, of een haatverhouding hebben met velen.
  Karakters die je dan als wisselgeld hebt zijn Maxime, Nina, Aysen en Noud. Dit als iemand de serie moet verlaten als er een nieuw castlid bijkomt o.i.d.

  Sowieso zouden er wat meer karakters sneller uitgeschreven mogen worden. Van veel karakters verstrijkt de houdbaarheidsdatum toch wel na een jaar of 6, dan hebben ze alles wel gedaan in de hoedanigheid waarin ze bedacht zijn en ondergaan er veel een karakterswitch. Noud, Nina, Rik sinds zijn comeback, Sjors, Jack, Maxime. Geef die dan liever een mooi eind en introduceer een nieuw, interessant karakter. Natuurlijk heb je bepaalde vaste waarden nodig, maar die zijn er natuurlijk ook maar te over.

  Mijn excuses voor dit enorme off-topic relaas.

  1. Wat ontzettend leuk en goed uitgedacht. Ik denk over veel vlakken precies hetzelfde. Het gaat inderdaad te veel over persoonlijke relaties. Het zakenleven terugbrengen is echt een must. Uiteraard moet Ludo dan een goede rivaal hebben, en als Lorena zoals je zegt wat harder wordt is zij geknipt voor die rol! Ook Sjors als juriste is perfect. Zo koomt ze niet alleen met aysen in aanraking, maar hoogstwaarschijnlijk met Ludo en Lorena.

   Het enige wat ik jammer zou vinden is als ze Rik of Noud eruit zouden schrijven. Rik hoort voor mij gewoon bij GTST. Begrijp me niet verkeerd, ik vind veel personages leuk, maar er zijn toch maar een paar echte diehards (Laura, Jef, Janine, Ludo en Rik) Noud daarentegen wil ik niet weghebben omdat hij een Alberts is.

   Nina mag er van mij uit. Ik ben haar gedrag echt zat. Dan daarbij mogen ze daarvoor in de plaats van mij Amy terughalen. Ik vind haar interessant. Dan daarbij kan je met haar nog alle kanten op.

   Een boeiend onderzoek voor het blad van Janine is ook een prima plan. Dat geeft haar dan ook weer een verhaallijn, want nu doet ze niet erg veel.

   Er worden veel verhaallijnen verzonnen hier, maar die van jou vind ik super 😀 waar ik wel nieuwsgierig naar ben.. Wie wijs je dan aan als dader?

   1. Ik denk dat Mike zelf de dader is, en Lorena of Noud uit de weg wilde ruimen, maar bij het daadwerkelijke springen de verkeerde shute aangedaan heeft,

    Wie een kuil graaft voor een ander..

   2. Over het zaken leven?

    Het is goede tijden en slechte tijden.

    En wat noem je de roze boom dan, is toch ook een bedrijf?

    Sorry het gaat juist om gebeurtenissen waar mensen zich mee kunnen indentificeren.

    1. Dat is ieder zijn mening. Vroeger was er een mooi evenwicht tussen de twee; Zaken / Prive. Het geeft een hoop meer spanning. Ik zeg niet dat alles om het zakenleven moet draaien, maar 50/50. Dat zou ik wel een verbetering vinden ja ..

  2. Nee hoor, leuk zo’n verhaal. Ik zou het helemaal leuk vinden als er weer een Martine Hafkamp bijkomt. Met een gemene zus. Behalve Sjors mag Bing er zo langzamerhand wel eens uit. Zo’n saaie figuur.

 8. Die tang die ik zag. Zag ik die ook niet bij Laura in de rozenboom in die app. De dader hebben ze nog niet die had handschoenen aan Laura en Lorena vallen af. Ik weet niet wie het is ik denk dat Nina met iemand samen heeft gewerkt om het door te knippen.

 9. Ik vraag me serieus af of Rik met Femke iets heeft gedaan. Kan je echt zo bezopen zijn dat je je niets herrinert? Maar die Femke irriteert me echt nu. Ik vind d’r gewoon lelijk. Sorry maar ze heeft echt niets.

  1. Dat zat ik me ook te bedenken……misschien is er die nacht wel helemaal niets gebeurd…..en is Femke ingeschakeld door de vader van Bilal ofzo om te stoken tussen nuran en Rik…. Het is in ieder geval wachten tot het uit komt, ik vermoed via aysen die in de getuigenverklaringen leest wat Rik die nacht heeft uitgespookt….dag relatie met nuran en misschien zoekt ze dan weer toenadering tot aysen. Om haar verdriet te delen….
   Zou leuk zijn als er weer eens een echt mooie bruiloft komt, die wel gewoon doorgaat :). Als ‘Goede Tijden’….

   1. Die bruiloft die dan wel doorgaat mag die van Lucas en Menno zijn. En aangezien dat het de eerste same-sex bruiloft in de serie zou zijn denk ik dat de kans groot is dat die bruiloft gewoon doorgaat. ALS ze gaan trouwen natuurlijk. 😀 Er zijn geruchten maar weet niet of ik die kan geloven…

    1. Dat zou inderdaad geweldig zijn! Maar ik geloof niet dat dat al op korte termijn zal gebeuren….maarrrr het seizoen is nog lang….:). En op de een of andere manier blijf ik vermoeden dat Bilal nog een keer verschijnt…al gaat mijn voorkeur uit naar Menno als vaste rol in de serie. Zie zijn personage de afgelopen weken echt groeien, biedt veel perspectief. En het is natuurlijk een mooie verschijning, heerlijk om naar te kijken ;)…

  2. Dat denk ik idd ook, dat hij helemaal niets heeft gedaan met femke. Als je zo dronken bent, lukt dat ook niet eens.

   Ik denk dat ze gestuurd is door bilal zijn ouders en daarom zo irritant is..

 10. Ja misschien moet ik niet zeggen dat die Femke lelijk is maar ze haalt echt bloed onder me nagels omdat ze Rik chanteert. Ze speelt het juist zo goed dat ik me enorm aan d’r erger. Sorry hoor Femke, je speelt je rol heel goed.

 11. ik denk dat Mike nog leeft (of hoop ik) want je zag helemaal geen lijk ofzo. Bianca was ook helemaal niet verdrietig. Ik denk dat toen Bianca naar het mortuarium ging (ook vreemd dat ze alleen ging) zag dat mike nog leefde en tegen hem zei: we kijken wie dit gedaan heeft en als er iemand opgepakt is dat je weer verschijnd. Dit is mijn fantasie hihi

  1. Dat denk ik niet, Mike is gewoon dood.

   Aysen is goed en niet goed bezig het goede is dat ze snel bewijzen vindt en het slechte is dat ze het niet eens mag doen.

 12. Kan niet wachten! Geweldige spoilers, vooral over die van Noud en Lucas. Het werd tijd dat Ruud en Ferry weer eens samen scene’s kregen

 13. Ik denk dat Wiet de dader is, Wiet heeft volgens mij Noud zijn Parachute gesaboteerd en omdat Noud haar gebruikt heeft doen hij het moeilijk had bij Nina en Wiet zou gedacht hebben als ik Noud niet kan krijgen Nina ook niet en Noud & Mike hebben gewoon de verkeerde parachute genomen en dus is Mike gevallen en Noud niet.

  En Wiet was in de seizoensfinale week terug aan doordraaien en Wiet zie ik dat echt wel doen.

  En als ik gelijk heb komen Nina en Noud terug samen omdat ze allebei het slachtoffer zijn van Wiet haar moordpogingen.

 14. Wiet zal het denk ik niet gedaan hebben. Lorena en Laura ook niet. Laura gaf de tang waarschijnlijk aan Lorena en Lorena had hem per ongeluk laten liggen naar het knippen van haar rits en iemand anders heeft de touwen doorgeknipt

 15. Ik denk als de parachute niet voor Mike bedoeld was. Mike de parachute heeft gesaboteerd voor Nina en Lorena ervoor op wilde laten draaien of andersom

 16. Lorena had de tang gebruikt omdat haar rits vast zat, dat was te zien in de springlevend app deze zomer in dat filmpje zie je lorena die tang pakken en wiet een foto van zilch zelf maken waar lorena dan ook met tang opstaat. Ben echt benieuwd wie het gedaan heeft maar het moet nu niet al te lang meer gaan duren….

 17. Off topic:
  Beste makers van GTST, aan welke ziekte/stoornis lijdt Bram? Vorige week was het een kind van een jaar of vijf en nu is hij ineens weer een speenzuigende peuter.

  1. Lucas is een beetje bang voor Ludo haha. Ik vind dat Ludo wel erg bedreigend naar Lucas toe is hoor. Maar ja volgens mij heeft hij wel iets te verbergen samen met Maxime. Ik vind het daardoor niet gek dat hij samen met Noud gaat werken om te gaan bewijzen dat Ludo er iets mee te maken heeft. Noud hoeft zich nu ook niet meer in te houden want zijn huwelijk met Nina is toch voorbij.

   Het jammere van GTST is dat het soms erg voorspelbaar is. Paar maanden geleden zag je Wiet en Noud veel met elkaar optrekken en je kon op je vijf vingers natellen dat er iets ging gebeuren met die twee. Nu zie je dat ook ineens met Tim en Wiet. Ik heb zo’n vermoeden dat Wiet verliefd gaat worden op Tim omgedraaid weet ik niet maar ik hoop het van wel. Ik vind Wiet beter bij Tim passen, ze maakt Tim aan het lachten en kan hem goed oppeppen omdat zij zo’n spring in het veld is. Ik heb Rikki nog niks leuks zien doen met Tim om hem op te peppen. Ik hoop echt dat Wiet en Tim iets met elkaar krijgen als Rikki weg is weet zij ook meteen hoe Sjoerd zich heeft gevoeld.

   Ik dacht even dat ik gisteren sterkere lenzen nodig had maar zo te lezen gelukkig niet. Bram die vorige week nog 5 jaar leek en nu ineens weer een peuter. Gek hoor. Ik snap dat de kinderen van de personages snel groeien maar toch niet zo snel.

   Ik vind Aysen wel erg goed bezig. Goed ze mag zich niet mengen in het onderzoek, maar heeft ondertussen wel een hele belangrijke aanwijzing gevonden, en Menno nog niet. Ik denk dat Aysen zich erg graag wil bewijzen als politieagente. Alleen dat verhaal van die vingerafdrukken is weer raar. Die man haalde die tang uit zijn gereedschapskist. Er zullen toch veel afdrukken van andere mensen opzitten. We kunnen natuurlijk ook al nu zeggen van wie de afdrukken erop staan. Lorena. Maar ja dankzij de app weten we al dat ze de tang heeft gebruikt om haar rits te maken.

   Ik vind Femke ook eng. Ze doet wel erg aardig tegenover Rik, maar heb het idee dat ze een verborgen agenda heeft. Ik zou niet weten wat de vader van Bilal daar te maken mee zou moeten hebben. Dat zou een beetje dom zijn. Ik vraag me ook af of het mogelijk is om met iemand naar bed te gaan als je zo dronken bent als wat Rik is geweest. Misschien moet ik af en toe mijn verbeelding maar meer gebruiken.

   1. Ik ben het helemaal met je eens @Demy.

    Maar 1 ding, dat laatste begrijp ik niet helemaal, waarom haal je de vader van Bilal erbij?? Wat is de aanleiding dat je dit zegt/denkt. Of heb ik iets gemist.

    Wat Femke betreft vind ik idd. een vreemd personage, weet haar bedoelingen nog steeds niet. Julia ben ik ook nog steeds niet achter wat haar doel/aanwezigheid is. (in 1ste instantie voor Tim, maar nu!!)

    Dan weer Wiet, de geschiedenis gaat zich weer herhalen, mannen verslinster pur sang. Eerst Noud, nu ze die niet krijgen kan, probeert ze het maar met Tim, nu Rikkie weg is. En dat noemt zich een vriendin van Rikki. Het wordt tijd dat Sjors terugkomt en haar zus tot de orde roept.

 18. Iemand al opgemerkt dat dit de spoilers zijn van 30 september t/m 4 oktober!!!
  Komende maandag is het 23 september. Dus wat gebeurt er in de komende week dan.
  Het is duidelijk dat Lorena wordt opgeroepen door Menno omdat haar vingerafdrukken gevonden zijn.
  Laura wordt ook nog op het matje geroepen want die heeft ook die tang vastgehouden in de Roozenboom (was ook te zien bij de Springlevend App).
  Ik denk dat Maxime en Ludo er toch achter zitten. Zeker na die opmerking van Ludo tegen Maxime dat alle neuzen weer dezelfde kant op staan (na het gesprek met Ludo en Lucas). En Lucas heeft die opmerking weer gehoord!!!

  Het zal mij allemaal benieuwen hoor!

 19. Ik merk wel dat weinig mensen aan Maxime denken want ik heb een vermoede dat Maxime de dader is om Nina te helpen, In de Finale week zag je Nina tegen Maxime zeggen waar is mijn vader wanneer ik hem nodig heb en Nina voelde zich in de steek gelaten door haar vader en Maxime heeft dit kado gedaan aan Rik en Nuran en doen Rik Mike uitnodigde was Maxime er niet mee eens dus ze kan altijd de parachute van Mike gesaboteerd hebben of laten saboteren hebben.

  En ook Wiet of Aysen of Monica zou het inderdaad gedaan kunnen hebben.

  Maar ik denk dat Maxime de opdracht gegeven heeft aan Leo om de parachute van Mike te saboteren omdat zei dit georganiseerd heeft voor Rik & Nuran

  1. Ik denk ook steeds meer aan Maxime als dader en/of opdrachtgever. Maar om een andere reden dat jij omschrijft. Ik vind dat Maxime de laatste tijd erg vreemd doet als er over de moord wordt gepraat. Ook vlak na het ongeval in die hangar en later in de Rozenboom waar iedereen bij elkaar moest komen, waar Menno uitlegde hoe hij te werk zou gaan met het onderzoek. Ze viel toen fors uit tegen Menno.

   Ook na Ludo een gesprek met Lucas had gehad, deed ze zo vreemd. Om vervolgens weer met Ludo het er over te hebben. Ik denk voorzichtig dat Ludo EN Maxime er iets mee te maken hebben. Wat Lucas weer afluisterde. Maar wellicht denken ze dat hun plan is geluk, maar dat straks blijkt dat het toch iemand anders is geweest.

   Van de andere kant, denk ik weer, dat (Ludo en Maxime) er te dik bovenop ligt. Het zou zo maar iemand kunnen zijn, waar we nu helemaal niet aan denken.

 20. Het is Nina ook niet, maar ze weet wel wie het gedaan heeft moet je kijken naar dat gezicht als het over de moord gaat. Het is iemand van de familie Sanders. Ik denk nu ook Maxime of is het verrassend dat Amy geknipt heeft? Om Mike terug te pakken. Kijk goed die gene gebruikte beide handen Nina kan het dus niet zijn.

  Had Marjolein Keuning niet eens gezegd dat ze niet wil blijven hangen?

  1. Dat bepaal jij? Niet dus. Zo gek is de gedachte helemaal niet hoor. In de app kwam de vader van Bilal ook voor met een mail aan Nuran. Iedereen mag speculeren wat ie wilt. Kan je het niet mee eens zijn maar daar gaat het juist om bij speculeren.

  2. Ja beetje jammer die opmerking. Kijk Bilal hoeft van mij echt niet terug te komen, en zijn vader al helemaal niet. Maar nu de app al een paar wekenafgelopen is en we zien de ontwikkelingen… alles valt te plaatsen, behalve die email van de vader van Bilal, aan Nuran.

   Omdat mensen die mail niet kunnen plaatsen, en Femke eigenlijk ook nog een mysterie. Niet zo gek om die dan met elkaar in verband te brengen.

   Hoe onwaarschijnlijk het ook is (aangezien vader een strenge moslim is, lijkt mij niet dat hij zulke smerige stteken uit zou halen). Er is nog geen ander verband gelegd (voel je je geroepen?)

    1. Foto van Wiet? Die bij het paracentrum bedoel je, waar Lorena op staat?
     Nee, nog niet. Maar die komt natuurlijk uit nadat lorena als dader wordt aangewezen. Misschien komt het wel pas uit nadat ze de rechtszaak heeft gehad, kan allemaal. Maar dat de foto letterlijk nog niet in beeld is geweest wil toch niet zeggen dat je hem niet kan plaatsen? Das gewoon 1 + 1 = 2.

 21. Ik denk niet dat Maxime dat gedaan heeft. Misschien weet ze er wel wat van. Maar aangezien Mike op het laatst meegevraagd werd kan het niet op hem gemunt zijn. Dus misschien op Rik of Lucas? Of toch wouden Ludo en Maxime Noud vermoorden vanwege zijn verraad met Wiet. Maar dat Mike dus onbedoeld is gevallen. En ze vinden het niet erg dat Mike is gevallen aangezien hun ook erorme hekel aan Mike hadden. En dan loopt Noud dus in dat geval nog gevaar. Als het dus niet op Mike is gemunt dan loopt er in ieder geval nog iemand gevaar.

 22. Ik zat zo te kijken op wikipedia van Caroline de Bruijn en was nogal verbaasd wat haar leeftijd is, 51 jaar is ze, ik had haar echt jonger geschat in de 40 ongeveer. Caroline ziet er echt onwijs goed uit voor haar leeftijd.

 23. Ik weet niet of iemand gisteren naar Live 4 you heeft gekeken. Ferry Doedens was er te gast en Carlo en Irene wilde natuurlijk graag weten wie de moordenaar van Mike is. Ferry gaf aan dat hij dat natuurlijk niet mocht vertellen maar dat de hele cast het nog niet eens weet (misschien de moordenaar zelf dan) zover waren ze nog niet eens met opnemen. We weten allemaal dat GTST zo’n 3 maanden vooruit ligt. Dus we komen er denkelijk pas in 2014 erachter wie de moordenaar is van Mike. Pfff dat is wel zo’n nadeel van GTST ze houden de kijkers 6 maanden in spanning en let maar op dadelijk valt de wie de moordenaar is ook nog eens tegen.

 24. Heet nieuws als je het niet wil weten lees het niet

  Cynthia Abma verlaat GTST, de actrice gaat bij SBS aan de gang. De rol van Bianca Bouwhuis wordt gerecast

 25. Haha Anton is door de mand gevallen. Arme Rik ook, zo bang is hij. Ik denk dat Ludo jaloers wordt als hij Janine met een jongere man ziet. En dan komen ze weer bij elkaar. Dat vind ik een leuke set.

 26. Het is Laura.
  Het moordwapen is de tang van Noud. Deze was in de rozeboom en Laura hield de tang vast zonder handschoenen. Laura’s vingerafdrukken staan niet op de tang. Deze heeft ze eraf gepoetst. Als iemand anders de dader was hoefde de tang niet gepoetst te worden aangezien de dader handschoenen aanhad op het doorknip moment. De tang moet op een of andere manier van de rozeboom naar het vliegveld zijn gebracht(door Laura).

  Laura heeft geen alibi. Lorena wilde dat Laura haar alibi zou bevestigen. Er was in deze scene duidelijk te zien dat dit mooi uitkwam voor Laura na een korte twijfel. Ook is ze er zeker van dat Lorena het sowieso niet heeft gedaan.

  tot slot het motief:
  Laura is door Mike haar baan kwijt bij haar geliefde rozeboom. Indien Mike dood zou zijn is het heel waarschijnlijk dat zij de functie dan behield. Ook behandelde Mike Lorena onbeschoft wat Laura niet aanstond en was Mike een groot probleem in het huwelijk van haar kleinzoon met Nina.

 27. die femke vertrouw ik niet…. ik geloof nooit dat rik met haar naar bed is geweest. ind, daar is iets mee…. en wie de moordenaar is? ik denk nog steeds maxime of laura….

 28. Ik vraag me af wanneer Aysen gepakt gaat worden. Ze komt overal mee weg en ik stoor me mateloos aan haar gedrag. Ik hoopte eigenlijk dat zij te pletter zou vallen maar helaas.

  1. Ja ze is gewoon mee weggekomen dat ze de moord op Danny heeft verdoezeld. Wel raar en jammer dat de schrijvers het zo willen. En ze geniet ervan om anderen op te pakken voor moord. Vandaag Nina aan de beurt spannend. Maar waar blijven de spoilers…..

 29. Is inmiddels met deze tweet tegengesproken.

  Scenarioschrijver Rohan Gottschalk spreekt zijn woorden tegen. “Klopt niet. Dus. Meer zeg ik er niet over ;-)“, twittert hij.

 30. Ik vind het ook vreemd dat ik aysen niet ondervraagd heb zien worden…. en zij zich zo met alles bemoeit. Gaat dit om haar baan? Of om zichzelf te beschermen….

 31. zucht nog steeds geen nieuwe spoilers.. wat duurt het weer lang.. zal wel weer erg spannend worden….. vandaag ook al weer een mooie aflevering..ook weer menno en lucas scenes.. hoop dat hun relatie standhoud nu nina is meegenomen….

Geef een reactie