[box type=”shadow” ]Bianca twijfelt in het openbaar aan Ludo’s onschuld. Anton maakt hier handig gebruik van door Julia aan te raden niet meer met Ludo om te gaan. Janine geeft goede raad aan Bianca, maar dat pakt verkeerd uit.[/box]
Wat vond jij van de aflevering van 5 september 2013?

30 comments on “GTST Discussie: Aflevering 5 september 2013

 1. Is Everon Jackson Hooi met de flexwet? Hij is deze week nog niet eens in beeld geweest.

  Ik had dat geknipt gezien diegene die knipte pakte de parachute in met links, maar knipte wel met rechts als het Nina is dan hebben de schrijvers een fout gemaakt. Nina haar arm is rechts verlamd.

    1. ja dat is waar… mss vanwege de kijkcijfers of zo,,, 😉 ach ja…. als we allen niet meer reageren halen ze dat er ook wel weer uit 😉

     1. Deze discussies zijn alleen de eerste week te zien op onze website, vanavond dus de laatste 😉

     2. Denk het, ik wil echt dat Menno er voor vast in blijft! Weet iemand of dat ook zo is?

     3. @ gtstfanclub.

      Ik vind dat niet erg! Vind dat leuk dat jullie dat doen. Die discussie topic maken..

     1. Zoals wat, alles hebben ze al opgenomen, veel zullen ze er niet aan hebben wat wij er van vinden.

 2. Spannend de dood van mike.
  Hoop dat hij nog eens in beeld komt.

  Dat nina en noud gedoe is nu wel genoeg geweest laat ze maar bij elkaar blijven dit is niet boeiend meer.

  Ik kijk al vanaf ik klein was ben supper blij dat gtst weer terug is.

  Hoop dat ze de verhaallijnen wat minder langdradig maken als vorig seizoen.

  Dat trekt geen aandacht omdat je al weet dat als je volgende week kijkt het nog het zelfde is datis jammer.

  Maarja het blijft voor mij een verslaving maar hier in huis hoor je veel gezucht als iets te lang duurt.

 3. Oké.

  Sinds het slachtoffer van de cliffhanger de meest voor de hand liggende persoon was (vogels wezen naar Mike, de hints met het woord ‘brand’, ‘money honey’ etc) zal de dader ook wel de meest voor de hand liggende persoon zijn.

  Nina.

  Meisje met tasje gezien op bewakingsbeelden + Maxime hoorde ’s nachts iemand thuiskomen, Nina dus.

  Ben je het hier niet mee eens? Dan zullen je tegenargumenten wel héél erg doordacht en misschien zelfs vergezocht zijn. Nu is hier niets mis mee, maar GTST houdt blijkbaar niet (meer) van onverwachte zaken en de zomer app is hoogst waarschijnlijk voor zowel het slachtoffer als de dader overdreven duidelijk.

  Nina vermoordde Mike dus.

  Maar dat is niet waar ik het over wilde hebben.

  Waar ik het over wil hebben, is dat GTST niet alleen overdreven voorspelbaar geworden is. Helaas is het ook overdreven saai geworden. Geen enkele verhaallijn is eigenlijk echt boeiend. Natuurlijk komt dat doordat Mike voor de nodige spanning zorgde en nu hij zeg is, zijn alle mannelijke personages vrij saai.

  Ja, ja ik hoor het al: “Ja maar Ludo dan?”.

  Ludo wàs interessant, maar dat was vroeger. Natuurlijk kunnen ze hem weer interessant maken, maar het probleem van GTST is niet alleen dat Ludo niet meer zo boeiend is als vroeger. Het probleem ligt dieper.

  Het probleem van GTST is de schrijvers. Deze focussen zich zodanig veel op het nabootsen van voor de kijker bekende situaties, dat zij het belang van boeiende personages over het hoofd zien. Het probleem is dat zij met saaie personages interessante verhaallijnen proberen te creëren en dit is roeien tegen de stroming in.

  Wat is een boeiende personage? Enkele voorbeelden:

  GTST – Mike Brand
  Een mannelijk golddigger die rijke vrouwen verleidt om aan geld te komen. Het mooie is dat het hem ook nog eens lukt. Hoe zij zo geworden is, blijft mysterieus. Tegelijkertijd heeft hij gevoelens voor Sjors waar hij niet goed mee kan omgaan en weet hij vaak op slinkse wijze zijn doel te bereiken. (helaas besluit te acteur te stoppen net wanneer zijn personage op een hoogtepunt is)

  ATWT – Dusty Donovan
  Een man die zonder veel problemen de vrouwen om zijn vingers windt. Hij zegt wat hij vindt en wordt achtervolgd door een duister verleden. Later blijkt hij ingehuurd door Barbara Ryan om de vrouw van haar zoon te verleiden, wat hem ook lukt. Hij blijft lang in ATWT en ontwikkelt zich steeds weer tot nieuwe interessante verhaallijnen. Hij blijft een boeiende personage.

  ATWT – Graig Montgomory
  Een grote gluiperige man die nooit een dag van zijn leven heeft gewerkt. Geld verdient hij door rijke vrouwen te verleiden en daarnaast door slim in te spelen op ontwikkelingen. Het mooie is dat bijna de rest van de gehele cast hem niet mag. Hij is de zondebok van het dorp, maar toch blijft hij een belangrijke personage.

  GTST – Jack van Houten
  Een veelzijdige man die doet wat hij wil, vele identiteiten kan aannemen (van zakenman tot rechercheur) en vaak onverwachte wendingen veroorzaakt. Helaas heeft ook hij GTST verlaten.

  Ik kan nog wel even doorgaan. Waar het om gaat is dat interessante personages niet alleen maar goed zijn of alleen maar slecht. Interessante personages zitten in het grijze gebied. Ik heb vroeger veel ATWT gekeken, zoals je kan zien.

  De schrijvers van GTST moeten maar eens wat oude seizoenen van ATWT kijken. De Amerikaanse soap bestaat dan wel niet meer, maar zij weten wel hoe ze boeiende personages moeten neerzetten! Dit gaat niet om het weggaan van Mike. Het maakt niet uit of het Mike is of Jack of Ludo. Ze kunnen een nieuwe personage erin halen (en die erin houden!!!) of een bestaande personage laten ontwikkelen tot een boeiendere personage. Ze kunnen bijvoorbeeld Jack laten terugkomen en hem boeiend en onvoorspelbaar maken, maar ze kunnen ook Anton laten scheiden van Bianca en hem op die manier een grote verandering laten doormaken.

  De schrijvers moeten zich dit snel realiseren, want anders gaan zij heel erg veel kijkers kwijtraken de komende maanden!

  Groetjes,
  Patricia

  1. Menno kan een interessant personage worden die als rechercheur van alles meemaakt. Al zal het wel typisch GTST zijn dat het bij een gastrol blijft en hij na het moordonderzoek weer de serie uitgeschreven wordt.

  2. He-le-maal gelijk! Wauw.

   dit probeer ik al lang in woorden te brengen en jij hebt het gedaan.
   Lezen de schrijvers van goede tijden dit ook? haha

   1. Als je het niet leuk meer vind, moet je niet meer kijken.

    Er zijn nog maar 2.2 en een beetje miljoen mensen die het wel nog interessant en leuk vinden.

    Het zijn GOEDE TIJDEN en SlECHTEN TIJDEN. Drukke perioden en rustige periode, net als in het echte leven. Dat maakt het interessant om te kijken.

    Vind ik.

 4. Wat is die Wiet toch een flapuit haha heerlijk. Je merkt tijdens hele gesprek met Lucas dat ze iets negatiefs wilt zeggen over Nina maar zich probeert in te houden uiteindelijk lukt het haar toch niet, en flapt ze er gewoon uit dat Nina de moordenaar is. Ik snap Wiet haar bedenkingen heel erg goed maar daar tegen snap ik ook heel goed dat Lucas zijn zus verdedigt.

  Aan Ludo kun je natuurlijk nooit zien of hij het gedaan heeft of niet. Ludo is ook een hele goede acteur. Bianca snap ik natuurlijk ook wel dat ze gewoon op de man af gaat. Als je soms op de politie moet wachten, dan kun je lang wachten. Dat hele gedoe tussen Noud en Nina begint me ook mijn keel uit te hangen. Nina heeft nu wel in de gaten dat als Noud erg stil is en geen mening heeft, dat er iets is, en hij is gelukkig nu eerlijk omdat ook te zeggen. Tuurlijk neemt Nina het voor haar vader op. Maar nu wilt ze weer gaan scheiden pfff. Vorig jaar ook. Laten de schrijvers nu een keuze maken bij elkaar blijven of zet die scheiding door.

  Janine kan natuurlijk wel Bianca steunen maar het feit blijft dat ook Janine diep in haar hart blij is dat Mike er niet meer is. Zo heeft Nina rust. Haar vriendschap naar Bianca toe is echt maar ze moet niet komen met verhalen van “vertel eens iets over Mike”. Dan moet ik Bianca gelijk geven dat Janine haar op andere gedachten wilt brengen. Zo te zien gaat de obsessie van Bianca worden: Ludo terugpakken. Ze is er namelijk 100% van overtuigd dat hij de dader is of de parachute heeft laten saboteren door een mannetje van hem. Dit denkt iedereen eigenlijk. Zal wel leuk zijn als het niet zo zou zijn.

  Ik krijg ook al genoeg van die Julia. Mag ook voor mij weer lekker terug naar Amerika gaan. Anton staat nu wel achter Bianca maar of dat komt uit jaloersheid weet ik nog niet. Hij heeft alleen niks te zeggen over Julia en Ludo’s liefdesleven. Hij kan zijn mening zeggen wat hij ervan vindt maar meer ook niet. Hij kan hun niet verbieden om contact met elkaar te hebben. Maar zoals ik al zei ik hoop dat die Julia snel ophoepelt. Het enige wat ze wel wilt gaan doen,en dat vind ik persoonlijk heel leuk Tim en Wiet proberen te koppelen. Dat vind ik nu eens een leuk koppel, dan kan Rikki weer gelukkig worden met Sjoerd. Iedereen happy. Eigenlijk zie ik dat ook wel gebeuren want Rikki gaat de volgende week weg dus gaat Wiet Tim steunen en krijgen die gevoelens voor elkaar.

  Dat we Everon nu niet zien kan inderdaad te maken hebben met of de Flexwet of Expeditie Robinson. Dat was vorig jaar ook met Ruud zo geweest.

 5. Ik vraag me wel eens af of Noud wel een ruggengraat heeft. Die jongen laat zich zo als een speelbal gebruiken. Nina wil hem niet zien, dan wil ze weer dat hij haar troost, dan moet hij weer weg. Ik word hier zo moe van. Het gaat maar door. Nina houd alleen van Noud zolang hij maar doet wat zij wil en zolang hij maar zegt wat zij wil horen. Ze word niet voor niets prinses genoemd door haar vader. Alles staat in teken van haar, te koste van Ludo’s andere twee kinderen, en alles wat haar pad kruist. Ze is gewend haar zin te krijgen en dat zal niet veranderen. Ga weg Noud, heb een beetje zelfrespect.

  1. @Laura: volgens Mike had Noud geen ballen, en die ballen toonde Noud pas in de rechtbank haha. Ik geef je gelijk hierin sinds ze weer in dat huis woont is ze weer een verwend nest geworden. Toen ze even een andere kant van zich liet zien was ze ook een veel leuke persoon. Ik vind het ook begrijpelijk dat Amy is doorgedraaid alle aandacht gaat naar Nina. Voor mij mocht Nina te pletter vallen.

 6. ik snap eerlijk gezegd diie hele flexwet niet! ik heb toch ook niet om de zoveel jaar dat ik 3 maanden niet mag werken? noem mij misschien dom maar het slaat eigenlijk nergens op! of is dat zodat ze om de 3 jaar geen vast contract krijgen? dan worden ze naar 3 maanden weer aangenomen…? zou schofterig zijn maar zo wel verklaren waaorm de oudere garde er nooit uit hoeven… die hebben dan waarschijnlijk al een vast contract!

 7. @jilldis klopt. Degene die er nog niet zo lang inzitten zoals Rikki, Sjoerd, Anton, Bianca die hebben geen vast contract gekregen maar een contract voor onbepaalde tijd. Dat houdt in dat zij na die 3 jaar 3 maanden eruit moeten en dan weer opnieuw aangenomen worden voor 3 jaar en dan gaan ze weer voor 3 maanden eruit.

 8. Ricky gaat dus niet terug naar Sjoerd, maar misschien naar London. Hmm..

  Volgende week zien we Mike nog een keer denk ik. Lichaam is eindelijk vrijgegeven na sectie.
  Hoop ik.

  Gelukkig nuran en rik bij elkaar, jammer van femke. Rik was altijd de eerlijkste van iedereen vond ik.

  Ik hoop dat Nina en houd gaan scheiden. Vind hun karakters niet bij elkaar passen. Hij past bij wiet of rikki vind ik.

  Ik denk nu dat het Nina wel eens kan zijn hoor. Nu ze ook wilt scheiden, dan komt ze misschien vast te zitten en gaat er ook tijdelijk uit..

Geef een reactie