[box type=”shadow” ]De eerste verhoren vinden plaats. Ook al sprong ze niet mee, toch gaat Menno nogal diep op Laura’s alibi in. Rik kan zijn emoties niet meer de baas. Lucas raakt vertwijfeld als Menno ook de familie Sanders verdenkt. Jef wil weten waarom Bing iedereen van zich afstoot.[/box]
Wat vond jij van de aflevering van 4 september 2013?

27 comments on “GTST Discussie: Aflevering 4 september 2013

 1. Nou had het allemaal wel wat spannender verwacht.Vind de eerste afleveringen na de cliffhanger erg tegenvallen.Vind het overigens ook erg jammer dat louis talpe de serie heeft verlaten,je kan veel zeggen het was misschien een etter in de serie,maar dat is alleen een teken dat hij zijn rol erg goed gespeeld heeft.ik vond het een aanwinst voor de serie,en natuurlijk erg leuk om naar te kijken. ; ) Het enige wat ik me nu afvraag,is waar is het lichaam van mike,hebben ze het gevonden of zijn ze nog op zoek?Wat ik begreep is dat ze de parachut hadden gevonden,en dat zijn lichaam ergens in bomen of bosjes is geland?En natuurlijk wie heeft het gedaan,het meest voor de hand liggend is tuurlijk ludo,dus dat zal dan wel niet,alhoewel het was ook het meest voor de hand liggend dat mike te pletter zou vallen,en dat is uiteindelijk ook uitgekomen.Maar we zullen zien met de tijd.

  1. Is Mike wel dood en niet gewoon zwaargewond.Niemand mag hem zien,zelfs zijn zus niet.Zou dat niet de twist zijn?
   Zag een interview met enkele gtst acteurs en daarin zei Carolien iets opmerkelijks nl : niemand heeft zijn lichaam gezien….

   1. RTL heeft in de vakantie laten weten dat er bij de zomercliff een dode zal gaan vallen en overzal zijn er afscheidsvideos van mike te zien.

 2. Ik durf echt niet te zeggen wie het is. Bouwhuisjes, de Jong, Jef, Laura, Sjors en Maxime hebben het niet gedaan waarom zou Maxime zo’n cadeau nou verpesten? Wiet en Bing denk ik ook niet

 3. De aflevering vond ik een beetje tegenvallen en dat Rik zo reageerde op Nuran terwijl die zelf ook vreemd is gegaan vond ik ook een beetje TE. Verder heb ik nog naar de 1e aflevering terug gekeken en als je hem op 2 min stil zet dan zie je dat Rikki in de verte kijkt verder op het grasveld waar je iets ziet liggen( Mike hoogwaarschijnlijk) en zij diegene was die hem ook zag vallen. Hopelijk laten ze nog in beeld zien hoe Rikki hem zag vallen want dat bomen verhaal komt ongeloofwaardig over zo.

 4. Ik vind het Zielig voor nuran wat er nu gebeurd. Het is aysen haar schuld en niet die van nuran. En nou gaat het huwelijk waarschijnlijk niet door.

  Ze zeggen wel dat Mike afgevoerd is en dat er een crematie komt. Maar vind het zo vreemd lopen allemaal. Waarom gaat bianca niet naar het ziekenhuis toe om hem te zien? En waarom doet Anton niet nog sectie op hem als arts? Zoiets.. Ben ik de enige die dit vreemd vind?

  Ik denk nog steeds bing als dader en dat het voor aysen was. En per ongeluk parachutes verwisseld.

  Dit was toch aflevering 3 trouwens?

  Wat ik ook net ontdekt heb trouwens is dat Menno ook in dokter tinus speelt haha

  1. Mike’s opnames waren gewoon afgelopen na de cliffhanger denk ik. GTST makers zullen wel besloten hebben om hem bij de start van het nieuwe seizoen al niet meer in beeld te brengen.

   Overigens wel apart dat hij nog wel in de leader zit.

 5. Mijn recensie van vandaag:

  GTST – 4 september 2013

  Rik is woest… op Nuran. En het onderzoek gaat voort.

  – De verwachting was bij mij toch wel dat Rik Aysen het huis uit zou trappen, de trap af. In plaats daarvan is hij kwaad op Nuran.

  – Het hotel naar Bianca? Graag! Dat verdient ze wel na al haar ellende.

  – Lucas die op Menno’s bureau zit is niet erg professioneel. Menno mag wel eens wat strakker optreden. Zeker na de naïeve opmerkingen van Lucas

  – Menno is door Lucas ook persoonlijk betrokken. Het zal me niets verbazen als Aysen hier gebruik van gaat maken.

  – Rik is dus boos op Nuran. Aysen lijkt er zoals gewoonlijk mee weg te komen en Nuran krijgt de volle laag van Rik. Erg sneu voor Nuran en onbegrijpelijk van Rik. Zeker nadat hij hoorde wat Aysen Bing heeft aangedaan: Bing’s zaad stelen en Monica manipuleren.

  – Het enige goede aan Lucas vandaag was dat hij Ludo wantrouwt. Dat, en de grappige opmerking van hem over Jef’s motief (het serveren van verkeerde koffie waarna Mike hem boos aan zou kijken) Dit gaat spanningen opleveren in de familie Sanders.

  – Menno gelooft Lorena niet en haar verhaal over het hotel ook niet. Misschien dat Laura haar kan helpen. Waar is Lorena’s zachte kant gebleven? Ze is de laatste tijd wel erg bitchy, meer dan anders.

  Pluspunten:
  + Goed acteerwerk van Ferri en Toprak
  + Hotel gaat misschien naar Bianca, toch nog iets goeds dat uit Mike’s dood komt.

  Minpunten:
  – Naief, ongeloofwaardig gedrag van Lucas en Lorena
  – Rik die kwaad is op de verkeerde persoon, of in elk geval veel te extreem reageert op Nuran

  Beste acteur vandaag: Ferri Somogyi
  Cijfer: 5,5

  https://www.facebook.com/gtstrecensies?ref=hl
  Like deze pagina vooral! Al zal ik de reviews ook netjes hier plaatsen.

  1. @North inderdaad

   Ik vind het hartstikke leuk om te lezen wat andere van de aflevering vonden. Ik doe dat ook, maar om de aflevering nu een cijfer te geven sorry daar kijk ik echt niet na. Er kijken meer dan een miljoen kijkers naar GTST dat zegt toch al genoeg.

   1. Ik vind het bovenste stuk leuk om te lezen maar dan kom je bij de pluspunten, minpunten, beste acteur van vandaag en cijfer van de aflevering. Dat hoeft voor mij echt niet.

    1. Dat hoeft voor mij ook niet, dit deden ze vorig jaar toch ook niet? Ik wil zo graag weten, of Menno er voor vast in blijft, want het valt me zo mega op het is nooit rozen geur en maneschijn voor Lucas, want Edwin ging dood Bilal verdwijnt, en weet ik veel wat er allemaal precies, met de rest gebeurde. Van mij mag hij ook wel is trouwen ofzo.

    2. Ik vind ook de meningen over de verhaallijnen leuk om te lezen.. Zo leef je toch nog wat mee met de personages..

     Maar idd, cijfers geven en plus-minpunten hoeft voor mij ook echt niet! Zo vind ik bijvoorbeeld die 5,5 niet terecht, want ik kijk iedere dag heel graag naar GTST en vind alle afleveringen een ’10’ waard, want zoveel goede acteurs en hoge kijkcijfers betekent alleen maar dat het een goede serie is en niet maar een krappe voldoende!

     1. Inderdaad, ik hoop dat ze dit niet het hele jaar doen.. ik denk dat mensen er op een geven moment niet eens meer op gaan reageren, ik denk dat het heel irritant gaat worden als ze dat echt gaan doen.. ze doen het nu al 4 dagen ofzo. en ik vind het nu al irritant worden! Laat staan het hele jaar door haha!

 6. Afleveringen na de cliff erg saai! Die moordzaak vindt ik nu al te langdradig zal me niets verbazen als dat nog twee maanden gaat duren! Ik vind iedereen vrij kalm reageren (niemand maakt zich extra verdacht/zorgen)

  Toch vond ik de geschrokte reactie van Nina wel verdacht toen Menno zei dat het om moord ging, als je dan weer de spoilers leest zou je daaruit opmaken dat ze het niet gedaan heeft, zowel komt ze er toch wel onder een straf uit daar zorgt Ludo wel voor, wie gaat er anders voor Nola zorgen?

  Ik denk dat de parachute voor rik of lucas was bedoeld i.v.m. bilal! Waarom anders in de spring levend app die brief aan nuran?

 7. En wat nou als Lorena en Laura zo dronken waren geworden en nu niet meer weten dat zij toen een plannetje hadden gemaakt en het lorena is die op de camerabeelden te zien was? Diegene klungelt ook een beetje dus..

 8. Laura had immers de tang beschikbaar.. en die vingerafdrukken van lorena worden niet gezien als verdacht omdat wiet die foto had gemaakt…

 9. Rik zet uiteindelijk toch Aysen buiten de deur om met Nuran te praten. Tja praten wil ik het niet echt noemen eerder schreeuwen en met dingen gooien. Ik was eerst tegen Rik zijn reactie tegenover Nuran. Hij deed super bot tegen haar terwijl hij vreemd is gegaan. Maar nu de reden is uitgekomen waarom Nuran zich zo vreemd gedroeg de laatste tijd vind ik zijn reactie meer dan normaal tegen haar. Goed hij had feller moeten reageren op Aysen maar Nuran heeft het ook best een tijdje voor hem verzwegen. Nuran probeert zich er ook nog mooi uit te praten om Aysen de schuld te geven om het te verzwijgen. Aysen heeft het aan haar gevraagd wil niet zeggen dat je het dan ook maar moet doen.

  Lorena vind ik wel erg neerbuigend tegenover Bianca hoor. “ze is een nagelstyliste in mijn salon” ehh wat heeft zij voor Lorana’s gedaan. Volgens mij ook nog in De Koning gewerkt. Ik blijf er ook echt bij dat ik Mike (keur niet goed hoe hij de Rozenboom heeft gekregen) een betere eigenaar vond voor de Rozenboom en Lorena helemaal niet. Mike heeft dan wel niet lang mogen genieten van de Rozenboom maar Lorena is een modepopje. De enige reden waarom de Rozenboom nog loopt komt door Laura niet door Lorena. Lorena begint nu wel een beetje in paniek te raken dat ze toch als een verdachte wordt gezien, en wilt wel heel erg Nina verdacht maken.

  We kunnen nu Lucas kinderachtig en onprofessioneel vinden omdat hij op het bureau van Menno gaat zitten, maar Menno heeft dienst en hoort Lucas gewoon van dat bureau af te sodemieteren. Onprofessioneel van Menno eigenlijk. Er begint nu ook een lampje te branden bij Lucas nu die hele verhoring is begonnen. Hij heeft dat gesprek van Ludo opgevangen.

  Ik ga voor deze aflevering geen pluspunten en minpunten geven (is geen sollicitatiegesprek), en ook geen cijfer voor de aflevering (het is ook geen proefwerk of examen) geven, en ook niet zeggen wie ik de “beste acteur van vandaag” vond. Ze hebben allemaal een rol in GTST gekregen is niet voor niks dus ze kunnen allemaal goed acteren.

 10. Mijn recensie van deze aflevering:

  -Zielig voor Rik. Alleen jammer dat hij naar mijn mening de verkeerde aanpakt. Waarschijnlijk gaat hij binnenkort weet een confrontatie krijgen met Femke

  -Laat dat hotel asjeblieft naar Bianca gaan! Het is nooit eerlijk geweest hoe Lorena aan het hotel is gekomen dus ik vindt het terecht dat ze hem nu echt kwijt is als alles goed gaat!

  -Lucas en Menno weer aan het kleffen. Lucas verdenkt Ludo een beetje denk ik. En terecht. Persoonlijk zou ik niet weten wie de daders kunnen zijn maar dit zijn mijn verdachte:

  Ludo
  Lorena
  Maxime (Nina beschermen)
  Nina
  Noud (Nina beschermen)
  Janine (Nina beschermen)
  Laura (voor eens en altijd afrekenen met Mike)

  Zoals jullie zien bij de misschien rare eventjes een uitleg.

  Verder vond ik Ferri heel geloofwaardig overkomen. Best proffessioneel.

  Cijfer: 7
  Van die van morgen verwacht ik meer. Ferri heeft dit cijfer trouwens ver omhoog gegooid anders zou het een slappe 5.8 zijn geweest.

 11. er valt me ineens iets op aan deze castfoto: jef stond eerst tussen rik en rikki in, en mike naast lorena. nu bekend is dat mike dood is is hij weg gehaald, en staat jef ineens op zijn plaats naast lorena. zou dat dan al de nieuwe castfoto zijn?

 12. Vind ook best wat tegenvallen, had het nog spannender verwacht. Maarja mss komt dit nog. Vind verschrikkelijk hoe rik tegen nuran doet hij is zelf vreemdgegaan, maar misschien is hij nu gebruik aan maken van de situatie om zijn geheim voor nuran de verzwijgen. Ben benieuwd hoe dat weer gaat aflopen begin rik een beetje te haten hoe hij bezig is. Ik ben weer benieuwd vanavond. Wat mike betreft ik denk dat een handlanger van ludo het heeft gedaan.

Geef een reactie