[box type=”shadow” ]Als blijkt dat het geen ongeluk was maar sabotage, vliegen de verdachtmakingen alle kanten op. Bianca en Janine komen in conflict. Menno zal het onderzoek leiden naar de moord.[/box]
Wat vond jij van de aflevering van 3 september 2013?

28 comments on “GTST Discussie: Aflevering 3 september 2013

 1. Ik heb een review geschreven en probeer dit elke dag te doen.

  https://www.facebook.com/gtstrecensies?ref=hl

  Ik zou ze best willen plaatsen op deze site. Bekijk ze maar en like de pagina op Facebook vooral! 🙂

  De recensie:

  GTST Recensies

  2 minutes ago.

  GTST – 3 september 2013

  Het onderzoek gaat langzaam vooruit, ondertussen hoort Rik de waarheid van Danny’s dood.

  -Bianca is de enige met verdriet over Mike’s dood. Erg sneu voor haar. Terecht dat ze Ludo verdenkt, vooral nadat ze hoorde van de ontvoering.

  – Ludo is wel heel kortzichtig. Nina heeft geen halo boven haar hoofd en is geen heilige.

  – Fijn dat Bianca ook Nina even op haar plaats zet tegenover Janine. Janine is natuurlijk kwaad, maar ik sta volkomen achter Bianca.

  – Het is weer koek en ei tussen Nina en Noud. Erg ongeloofwaardig na de rechtszaak en het vreemdgaan van Noud.

  – Zouden ze de dader weer een onverwacht persoon laten zijn? Net als Amy, die Nina’s stalker bleek te zijn?

  – Zo langzaam als het onderzoek gaat, zo snel gaat de onthulling van de “moord” op Danny. Fijn dat dat eruit is. Het was het hoogtepunt van de aflevering en waren goede scènes. Complimenten aan de schrijvers.

  – Rik zou woest moeten zijn en Aysen niet moeten geloven. Een paar weken geleden had hij gehoord dat ze ervoor heeft gezorgd dat Bing nooit een kind krijgt. Aysen heeft er weer een nieuwe vijand bij!

  – Lorena en Maxime zouden voorzichtig moeten zijn met wat ze zeggen. Vooral Lorena, de enige die echt blij is met Mike’s dood.

  + De scènes tussen Rik, Aysen en Nuran

  – Alles lijkt goed te zijn tussen Nina en Noud
  – Ludo is te kortzichtig. Van iemand met zijn intelligentie zou je meer verwachten.
  – Het onderzoek zou nog wel eens een aantal weken/maanden kunnen gaan duren.

  Cijfer: 6,0″

 2. Suuper leukk!! Aysen zit echtonzin te lullen en ik denk dat lorena het heeft gedaan of heel misschien nina… En ik vind Bianca echt a kind of a bitch…

  1. Hoe kun je Bianca nou een bitch vinden op dit moment. Haar broer is dood en bijna niemand die dat erg vind. Voor de Sanders komt het weer eens goed uit. Die Janine blijft bij haar zitten terwijl Bianca dit niet wil en dan zit die Janine Ludo nog te verdedigen ook. Als iemand weet wat Ludo kan doen is het Janine wel. Het moet bij haar ook opgekomen zijn, al wil ze dat niet toegeven. Dat vind ik mooi hypocriet.

 3. Voor mij vallen deze af:
  – Laura (die zou niet iemand vermoorden)
  – Jef
  – Rik
  – Rikki
  – Tim
  – Sjoerd (is in Amerika)
  – Anton
  – Bianca
  – Sjors (Is bij pleegouders)
  – Nuran
  – Aysen
  – Janine
  – Noud
  – Lucas
  – Wiet
  – Bing
  – Menno
  – Julia
  – Femke

  Mijn verdachten
  – Nina (dood net alsof zij niks gedaan heeft)
  – Lorena (Je ziet hoe raar ze doet)
  – Maxime (het blijft een Sanders)
  – Ludo (Met hem weet je het wel/geheim telefoontje)

 4. Niemand wist dat Mike in de plaats van Lucas ging.. Dus iemand wilde de parachute van Lucas saboteren.. Ik denk dat het iets met Bilal te maken heeft. En niemand wist dat Bing in de cel zat als jullie goed hebben opgelet!!!

 5. Dat wat je zegt van Lucas klopt niet, de parachuttes worden op maat aangepast dus ook de parachutte van mike is aan zijn eigen lichaam aangepast, ik ga er gewoon vanuit dat ludo het heeft gedaan zoals ik er ook van uit ging dat mike degene was die dood zou gaan.

 6. Je ziet nu zelf ook al dat je er nog steeds niet kan uithalen wie de eventuele dader is. Iedereen doet nog steeds een beetje verdacht. Dat Ludo daar ineens is bij Nina sorry hoor maar was de bijeenkomst niet alleen voor de springers? Ik kan me niet herinneren dat Ludo ook gesprongen heeft dus move met de handel. Zijn prinsesje ondersteunen. Prinsesje is volwassen hoor.

  Wat ik ook een beetje ongeloofwaardig vind is dat het ineens koek en ei is tussen Noud en Nina. Er is veel gebeurd tussen hun het vreemdgaan de hele rechtszaak en nu is ineens alles vergeven en vergeten beetje vreemd. Je ziet alleen wel dat Ludo en Maxime niet zo blij zijn dat Noud weer toegelaten word in de familie.

  Ik vind dat Lorena gewoon reageert als Lorena. Waarom zou het haar moeten boeien dat Mike dood is. Juist niet ze is juist blij. Vind je het gek na wat hij haar heeft aangedaan. Nee ik niet.

  Robin vind ik echt heel erg goed acteren hoor helemaal in shock door wat ze heeft gezien. Rik en Tim wisten alleen nog niet dat ze het heeft zien gebeuren totdat Jef er ineens over begint. Uiteindelijk de waarheid over Danny is eruit ik snap alleen Rik ook niet zo goed. Waarom luisteren naar Aysen ze heeft al zoveel op haar geweten en mensen het zijn geen leugens wat ze verteld het is de waarheid. Danny en Aysen waren woedend op elkaar en dat gevecht kwam toevallig uit bij de trap. Hij viel. Ze heeft alleen verdoezelt hoe het is gegaan allemaal. Maar ja volgens mij wijst Rik haar toch nog de deur omdat ik ergens heb gelezen dat hij het niet kan geloven dat Aysen hem en Nuran niet met rust laat. Ik vind Rik zijn gedrag tegenover Nuran wel niet kunnen. Hij doet alleen maar lelijk tegen haar terwijl hij vreemd is gegaan met die Femke.

  Dan komen we uit bij de Bouwhuisjes. Bianca haar reactie vind ik zeer terecht. Iedereen verdenkt Ludo zelfs wij als kijkers verdenken hem. Ze weet dat Ludo al een aantal dingen heeft geflikt bij Mike. Dat in elkaar slaan, de ontvoering. Dus waarom geen moord. Dat ze Nina erbij betrekt vind ik ook logisch. Waarom zou zij het niet hebben gedaan? Bianca zegt ook nog “hij had zich nooit moeten inlaten met jullie familie” Dat is zijn eigen keuze geweest. Het enige wat voor Mike telde was geld toen hij zich inliet met Nina. Hij had zich alleen wat beter moeten verdiepen in papa Ludo. Als hij dat had gedaan had hij geweten dat veel mensen wat Ludo of zijn gezin dwars zitten er niet goed vanaf komen. Bianca geef ik ook gelijk met Anton. Hij is haar man hij hoort haar te steunen nee hij verdedigt hem. Bianca kan nu alle steun gebruiken. Waar ik wel bang voor ben is dat Bianca een obsessie krijgt om de moordenaar van Mike te vinden. Ik denk dat Anton en Bianca even weggaan om bij te komen van alles (de flexwet van Joep en Cynthia). Zo niet dan ga je weer een lange verhaallijn krijgen over Bianca en het vinden van de moordenaar.

 7. Mensen ik wil even melden dat ik net shownieuws zat te kijken van 2 sept. En Janine iets heel opvallends zei: zelfs al val je te pletter, wil nog niet zeg dat je in welke hoedanigheid dan ook.. We hebben hem natuurlijk niet gezien he?

  Zou het dan toch dat hij ooit nog terug komt? Of zegt ze dat zodat iedereen blijft kijken. Want ik heb ook hem gister Louise talpe bij rtl boulevard gezien en zei daar echt een afscheids iets. Waarom zegt ze dat nou…

   1. Ja. Daarom vind ik het ook vreemd, maar in shownieuws 3sept. Hebben marly en Louis het er ook over.

    Misschien is het gewoon een grapje van ze.

  1. Nee dat kan niet, als je goed het vooruitzicht las dan kon je lezen dat Mike gecremeerd word, het lijkt me echt wel dat Bianca haar eigen broer met haar ogen bekeken heeft dat het Mike was. Mike is dood mensen en komt niet meer terug. Er komt heus wel weer een nieuwe hunk er voor terug!

  2. Kijk, natuurlijk krijgen wij hem niet te zien en in de serie ook niemand, omdat je er na zo’n val er niet meer toonbaar uitziet. Maar dit neemt niet weg dat hij nooit meer terugkomt. Het is wel een soap en ze kunnen nog alle kanten op met het verhaal.

 8. Net hadden ze het er ook over in shownieuws 3sept. Snap er niets meer van.

  Voor nu is hij eruit, maar ik krijg idd nu het gevoel dat dit afscheid niet voorgoed is hoor…

 9. Ik heb het gevoel dat dit wel een afscheid is. Vroeger had je Annette en Simon Annette is ook doodgegaan hebben we ook nooit gezien is ook nooit meer teruggekomen. Daarbij zijn alle mensen die dood zijn gegaan in GTST nooit teruggekomen. Het is geen The Bold and the Beautiful (hoe vaak is Taylor niet doodgegaan), en As The World Turnes (hoe vaak is James Stenbeck niet doodgegaan). Daarbij geeft Louis ook heel erg duidelijk aan dat hij nieuwe uitdagingen wilt doen. Ooit terug keren naar GTST is een oude uitdaging. Ik heb zo’n gevoel dat Louis niet zo’n type is. Ook als die nieuwe uitdagingen waar hij nu aan begint ophouden zullen vast en zeker wel weer andere uitdagingen komen. Nee die komt niet meer terug.

  Ik heb nog nooit iemand gezien die van z’n hoogte is gevallen, dus ik weet niet hoe je er dan uitzet maar ik denk niet dat er veel van je over is. En je moet wel een beetje realistisch blijven vind ik. Als we Mike hadden zien liggen was het onrealistisch geweest. En je kunt er ook geen onsmakelijk boel van gaan maken. Het is geen horrorfilm. Het is een soap waar ook kinderen naar kijken. Ik kijk er al vanaf mijn 8ste jaar na.

  1. Het is ook niet mijn mening.

   Janine zei het als voogd; al val je te pletter, dat wil nog niet zeggen, dat in welke hoedanigheid dan ook… We hebben hem niet gezien toch?

   Dat is wat zij lachend zei. Dus misschien een grapje?

   Maar in shownieuws 3 sept, zeggen marly en Louis een soort gelijk iets. Ook een grapje.

   En ja klopt, hij was vrij duidelijk over zijn vertrek. Maar vind het zo vreemd datze dat nu zeggen..

  2. Ben je Ludo vergeten? Toen deden ze ook net alsof hij dood was. Niemand was zeker of dit ook echt zo was. En hij bleek nog te leven. Dokter Simon Dekker keerde ook terug uit de dood. GTST doet het net zo als Amerikaanse soaps hoor. En het gaat er niet om wat er met iemand gebeurd als je van zo hoog naar beneden valt. Het gaat er om dat er geen lichaam is. Dus hij kan nog gewoon terugkomen. Dan geven de schrijvers er wel een draai aan.

   1. Het was een grapje van ze. Gisteren zei bianca dat de politie zijn lichaam nog niet hebben vrij gegeven en ze hem daarom nog niet heeft gezien.

    Logisch achteraf haha.

 10. Er zijn zoveel mensen die ze nu verdacht maken, maar voor mij is er maar eentje écht verdacht en dat is Monica! Ik zal jullie vertellen waarom ik dat denk:

  1. Via de App is op de camerabeelden te zien dat de dader een vrouw is met een zwarte handtas.
  2. Verdachte: Lorena, Laura, Wiet, Nina, Rikki, huurder van Ludo en Monica
  3. Lorena en Laura hebben beide wel een motief maar waren op de dag van de sabbotage in de rozenboom > Zie app > GEEN dader
  4. Rikki is zo in shock, als je zelf de sabbotage uitvoert ben je hier al op voorbereid en komt het niet als een schok aan > GEEN dader
  5. Nina en ludo hebben beide een goed motief omdat ze Mike haatten. Maar Ludo wordt veel te verdacht gemaakt door dat telefoontje en nina is ook onvoorspelbaar. Gtst probeert het toch altijd onvoorspelbaar te maken > GEEN dader
  6. Wiet zou kunnen, maar mij lijkt het sterk dat gtst haar terug laat komen in de vaste cast en daarna snel weer de gevangenis in moet. Geen super goede reden maar toch denk ik GEEN dader.
  7. Monica is denk ik WEL de dader om de volgende redenen:

  Niemand verdenkt haar (= onvoorspelbaar). Verder heeft ze wel ongeveer dezelfde postuur als op de camerabeelden en die tas zou best van haar kunnen zijn. Het was voor haar niet de bedoeling om Mike dood hebben (daarom wordt ze nu niet ondervraagd in het onderzoek, dat betekent op extra onvoorspelbaarheid). Monica wist dat Aysen mee ging springen en heeft haar parachuut gesaboteert! Mike heeft deze perongeluk gepakt! Volgens de laatste spoilers komt Aysen tot een schokkende ontdekking in het moordonderzoek en gaat zich ermee bemoeien (misschien komt ze erachter dat de moord voor haar bedoeld was?). En nog een reden waarom ik denk dat Monica het heeft gedaan is omdat ze een gastrol is. Gastrollen verdwijnen in de serie, dus als de gevangenis is gaat is dat een mooie afsluiter van haar personage in gtst..

  Wat vinden jullie hiervan?

  1. Of Menno, hij heeft ook een gastrol en kon Aysen ook niet echt uitstaan, omdat zij zich steeds bemoeide met hem en Lucas dat ze dreigde hem te veraden dat hij een relatie heeft met Lucas.

   1. Ik vermoed sterk aan Bilal familie, omdat app over vader Bilal mailde naar Nuran stond. dus niet voor niks. daarom denk ik dat Bilal iets met maken.

 11. Even uitzending gemist: shownieuws 2sept en 3 sept.

  Daar hebben zowel Janine als markt en Louis het erover. Over een eventuele terug keer.

  Of ze nemen ons in de maling..

 12. Ik vind het zielig voor nuran, zij kan er niets aan doen wat aysen allemaal doet. En van aysen mocht ze niets zeggen, en nou is rick boos op haar.

 13. Ik denk dat t Femke is, ingehuurd door Ludo. Daarna Taxi rit met Rik om haar naar een hotel te brengen, drankje gedaan enz.

  Of het is toch Maxime, die is inderdaad een Sanders. Ze kan ook keihard zijn (zie gedoe met Nick).

Geef een reactie