Afgelopen zomer zijn alle fans druk aan het speculeren geweest: Wie heeft de fatale parachutesprong gemaakt? Uit de aflevering van vandaag is gebleken dat Mike de sprong niet heeft overleefd. Nu is de grote vraag: Wie heeft Mike’s parachute onklaar gemaakt?

182 comments on “GTST Denktank: Wie is de saboteur?

   1. Maxine heeft mike vermoord daarom heeft ze dat vrijgezellen feest gegeven maar als dadelijk nina wordt verdacht komt ze in de problemen en moet ze opbichten nina is haar alles zeker weten maxine is het …..

  1. het is natuurlijk iemand die een appeltje te schillen had, met mike.
   volgens mij niemand van de ons geliefde cast, maar iemand uit de
   zgn. onderwereld waar mike contact meehad.

  1. Het is ludo daar hebt lucas geleik in en nina die was dat niet dat doet ze niet want ze heeft een kind en dat is het belangerijkste voor der met als noud die is voor haar ook belangrijk en die horen bij elkaar

  1. Sorry kan mijn bericht niet bewerken, wilde erbij zeggen óf Maxime:

   Omdat…

   Nina er alles aan doet om haar vader niet te laten verdenken,,
   & ze nu van Noud wilt scheiden omdat hij haar familie niet vertrouwd…

   Maxime omdat…
   Zij erg schijnheilig doet (zoals altijd) maar.. Erg achter Nina staat & zich érg gedeisd houd..

   Ben benieuwd!

   1. NINA….elke keer als het over de dood van mike gaat kijkt ze zo verdacht hmm.. en zij zou alles doen om mike uit de buurt van nola te houden… tis wel een prinsesje van papieeee he pappiesss kleine meid!! Ik weet echt voor geen miljoen goud dat et nina is klaar!!

  1. Dat denk ik dus ook, misschien staat Nina dan wel op de camera…maar Noud die wil niet dat Nina bij haar weg gaat door die fout in de rechtzaal!!

 1. weet nu wel zeker dat nina het is, keek net de cliffhanger week terug, alles wijst op haar en vooral hoe ze zich gedraagt nu.

  1. die camera beelden? zie je een vrouw, in de spoilers over 2 weken staat iets over lucas die de camerabeelden ziet en t niet kan geloven ofzo

  2. als iemand ludo de schuld geeft doet ze meteen heel verdacht en al, en niemand gelooft wiet zeker omdat ze nina de schuld geeft.

  3. maxime zegt in de cliffhanger aflevering op het begin tegen lucas, ” je kwam wel laat thuis vanacht ” waarop lucas zegt, ik was bij menno, kom nu net van hem vandaan. Die nacht gebeurde de sabotage en lucas was bij menno, dus nina of ludo?? en op de beelden zie je een vrouw.. dus nina?

  ik weet eigelijk nu wel zeker dat nina het is!

  1. Het kan ook Amy!
   ik verdenk Amy, omdat Nina rechterhand heeft verlamd voor haar 25ste feestje. en vrouw op bewakingsbeelden staat vrouw met rechterhand met tas. Nina doet bijna alles met linkerhand.
   En ik denk ook dat Amy 4 juli werd bevrijd door politie ofso.

 2. Ik denk, dat Ludo iemand heeft gehuurd om de kabels door te knippen. Hij beloofde Nina dat het goed zou komen en dan zegt Nina, “Dat moet ik eerst zien”.

 3. ik denk tot het ludo samen met nina heeft gedaan.
  we zullen het afwachten of het is iemand waar je niet op rekent.

 4. Ik denk sowieso dat de parachute niet voor Mike bedoeld was aangezien hij op het laatst mee ging. Het blijkt over een tijd voor iemand anders bedoeld te zijn wat voor een twist gaat zorgen, dan gaat iedereen zich zorgen maken. En dan over 2 maanden weten we waarschijnlijk voor wie het bedoeld was. Ik denk dat degene voor wie het bedoeld was sowieso nog wel iets zal gaan beleven

  1. ik denk dat je gelijk hebt ik denk dat bing het gedaan heeft en was bedoeld voor aysen. voor hij afgevoerd werd zei hij veel plezier op het vrijgezellen feest en jammer dat ik er nu niet bij kan zijn. zijn blik sprak puur haat en wraak.

 5. Maxime hoorde iemand thuis komen:
  – Lucas was bij Menno
  – Ludo was bij Julia

  Ludo belde met zijn advocaat om in hoger beroep te gaan dat denk ik

  Ludo zei volgens mij: Het kan ook Lorena geweest zijn. Nina keek erg verdacht.

  Wat was dat bij Ludo’s huis waar Maxime alleen thuis was s’nachts? net of iemand haar wou vermoorden. (In de app te zien)

 6. Ik denk Wiet! De gesaboteerde parachute was voor Nina bedoeld maar Mike pakte hem. Nu doet wiet er alles aan om Nina verdacht te maken. En Nina doet denk ik zo raar omdat ze zelf ook Ludo verdenkt. En zich schuldig voelt omdat zij Mike uit haar leven wilde.

 7. Oké.

  Sinds het slachtoffer van de cliffhanger de meest voor de hand liggende persoon was (vogels wezen naar Mike, de hints met het woord ‘brand’, ‘money honey’ etc) zal de dader ook wel de meest voor de hand liggende persoon zijn.

  Nina.

  Meisje met tasje gezien op bewakingsbeelden + Maxime hoorde ‘s nachts iemand thuiskomen, Nina dus.

  Ben je het hier niet mee eens? Dan zullen je tegenargumenten wel héél erg doordacht en misschien zelfs vergezocht zijn. Nu is hier niets mis mee, maar GTST houdt blijkbaar niet (meer) van onverwachte zaken en de zomer app is hoogst waarschijnlijk voor zowel het slachtoffer als de dader overdreven duidelijk.

  Nina vermoordde Mike dus.

  Maar dat is niet waar ik het over wilde hebben.

  Waar ik het over wil hebben, is dat GTST niet alleen overdreven voorspelbaar geworden is. Helaas is het ook overdreven saai geworden. Geen enkele verhaallijn is eigenlijk echt boeiend. Natuurlijk komt dat doordat Mike voor de nodige spanning zorgde en nu hij zeg is, zijn alle mannelijke personages vrij saai.

  Ja, ja ik hoor het al: “Ja maar Ludo dan?”.

  Ludo wàs interessant, maar dat was vroeger. Natuurlijk kunnen ze hem weer interessant maken, maar het probleem van GTST is niet alleen dat Ludo niet meer zo boeiend is als vroeger. Het probleem ligt dieper.

  Het probleem van GTST is de schrijvers. Deze focussen zich zodanig veel op het nabootsen van voor de kijker bekende situaties, dat zij het belang van boeiende personages over het hoofd zien. Het probleem is dat zij met saaie personages interessante verhaallijnen proberen te creëren en dit is roeien tegen de stroming in.

  Wat is een boeiende personage? Enkele voorbeelden:

  GTST – Mike Brand
  Een mannelijk golddigger die rijke vrouwen verleidt om aan geld te komen. Het mooie is dat het hem ook nog eens lukt. Hoe zij zo geworden is, blijft mysterieus. Tegelijkertijd heeft hij gevoelens voor Sjors waar hij niet goed mee kan omgaan en weet hij vaak op slinkse wijze zijn doel te bereiken. (helaas besluit te acteur te stoppen net wanneer zijn personage op een hoogtepunt is)

  ATWT – Dusty Donovan
  Een man die zonder veel problemen de vrouwen om zijn vingers windt. Hij zegt wat hij vindt en wordt achtervolgd door een duister verleden. Later blijkt hij ingehuurd door Barbara Ryan om de vrouw van haar zoon te verleiden, wat hem ook lukt. Hij blijft lang in ATWT en ontwikkelt zich steeds weer tot nieuwe interessante verhaallijnen. Hij blijft een boeiende personage.

  ATWT – Graig Montgomory
  Een grote gluiperige man die nooit een dag van zijn leven heeft gewerkt. Geld verdient hij door rijke vrouwen te verleiden en daarnaast door slim in te spelen op ontwikkelingen. Het mooie is dat bijna de rest van de gehele cast hem niet mag. Hij is de zondebok van het dorp, maar toch blijft hij een belangrijke personage.

  GTST – Jack van Houten
  Een veelzijdige man die doet wat hij wil, vele identiteiten kan aannemen (van zakenman tot rechercheur) en vaak onverwachte wendingen veroorzaakt. Helaas heeft ook hij GTST verlaten.

  Ik kan nog wel even doorgaan. Waar het om gaat is dat interessante personages niet alleen maar goed zijn of alleen maar slecht. Interessante personages zitten in het grijze gebied. Ik heb vroeger veel ATWT gekeken, zoals je kan zien.

  De schrijvers van GTST moeten maar eens wat oude seizoenen van ATWT kijken. De Amerikaanse soap bestaat dan wel niet meer, maar zij weten wel hoe ze boeiende personages moeten neerzetten! Dit gaat niet om het weggaan van Mike. Het maakt niet uit of het Mike is of Jack of Ludo. Ze kunnen een nieuwe personage erin halen (en die erin houden!!!) of een bestaande personage laten ontwikkelen tot een boeiendere personage. Ze kunnen bijvoorbeeld Jack laten terugkomen en hem boeiend en onvoorspelbaar maken, maar ze kunnen ook Anton laten scheiden van Bianca en hem op die manier een grote verandering laten doormaken.

  De schrijvers moeten zich dit snel realiseren, want anders gaan zij heel erg veel kijkers kwijtraken de komende maanden!

  Groetjes,

  1. Als de schrijvers van GTST gaan kijken naar ATWT denk ik dat er veel doden tot leven komen. Je hebt het over Dusty. Ja dat was in het begin een boeiend personage. Hoe langer hij erin speelde hoe saaier hij werd. Dan heb je het over Graig hoeveel Graigs hebben we wel niet gehad. Niet meer bij te houden. Dus laat de schrijvers dat maar niet doen gaan kijken naar oude afleveringen van ATWT.

   1. “Als de schrijvers van GTST gaan kijken naar ATWT denk ik dat er veel doden tot leven komen”

    Ik heb het over character development. Niet over specifieke scenario’s.

    “Dan heb je het over Graig hoeveel Graigs hebben we wel niet gehad. Niet meer bij te houden”

    Kun je dit toelichten met voorbeelden?

    1. Dit is eigenlijk een GTST forum en geen ATWT forum, maar ik geef wel even antwoord op je vraag.

     Ik lees in ieder geval dat je een trouwe kijker was van ATWT. Er gebeurde dingen in ATWT wat echt niet kon. Voorbeeld: James Stenbeck gaat dood en herrijst in zijn jongere versie. Dadelijk gaan de GTST-schrijvers dat overnemen door bijv. Frits van Houten te laten herrijzen in zijn jongere versie. GTST heeft ook wel dingen wat niet kan. Maar niet zoveel.

     Ik kan de Graigs allemaal toelichten:

     Graig 1 (Scott Bryce 1982-1990, 1993-1994)
     Graig 2 (Hunt Block 2000-2006)
     Graig 3 (Jeffrey Meek 2006-2007)
     Graig 4 (Scott Bryce (2007-2008)
     Graig 5 (Jon Lindstrom 2008-2010)

     1. Ah je hebt het over acteurs. Ik dacht Graig-achtige rollen in GTST.
      In ieder geval is dat niet waar het stuk over gaat.

      Het gaat niet over scenario’s, het gaat om personages en character development en vervolgens begin jij over acteurs.

      Dat is niet zo slim he

  2. Alleen de saboteur zag er volgens mij licht getint uit met een stevige greep (Je kon een stuk van de pols zien tijdens het saboteren, zag er niet echt uit als Nina) Of Nina moet iemand ingehuurd hebben.

  3. @ alexandra
   hoe vaak ga je dit bhele verhaal posten?
   dit is jou mening…. dit hoeft dus niet iedereen te vinden.
   ik vind de serie leuk zoals hij is!
   er word ontzettend veel tijd liefde en aandacht in gestoken, door heel veel mensen!
   je kunt ook niog gewoon niet meer kijken 😉

 8. ik denk dat rogier het geeft gedaan die man met wie hij de rozenboom heeft afgepakt die zou hij vast ook wel op een of andere manier genaaid hebben

 9. lorena is het voor de rozenboom trug tekrijgen. nu is bianca zij heeft de rozenboom nu dan word het moelijker
  voor lorena om de rozenboom tekrijgen

 10. Aysen had de parachute onklaar gemaakt om zich van Bing te ontdoen. Echter, omdat hij gearresteerd was, nam Mike zijn plaats in, iets waar Aysen geen rekening mee had gehouden. Dit alles is toch sowieso overduidelijk?

   1. Lucas had geen parachute klaargemaakt omdat hij toch niet mocht springen, Bing wel. Mike kan dus best Bing’s parachute gepakt hebben.

 11. Lorena en Ludo zijn het niet dat zal veel te voorspelbaar zijn Laura en Jef zouden ook niemand vermoorden. Ik ga nog steeds voor Nina, maar het kan ook Amy zijn die Mike terug wil pakken nadat hij Nina had gered in de schuur.

 12. het is Lorena sws niet, als lorena t had gedaan, zie je der niet later zonder handschoenen weer aan die tang zitten. Lorena is de meest verdachte en vooral als ze die tang hebben, en lauras vingerafdrukken zitten dr ook op, dus gaan ze vast denken die hebben het samen gedaan. En dan helpt wiet lorena, vanwege dat wiet een foto had gemaakt.
  het is sws nina twijfel dr echt niet aan, wiet geeft haar nu de schuld maar niemand gaat wiet geloven, en doen ze ook niet. Lucas heeft dr ontslagen daardoor..

 13. 1. Waarom moet Noud van Nina zijn mond houden?
  2. Waarom heeft Lorena een valse verklaring?
  3. Wat gebeurde er in huize Sanders toen Maxime alleen thuis was (in de app was dat)
  4. Waarom gaat Lucas woensdag schrikken van de beveiligingsbeelden?

  Ik denk echt dat Ludo met zijn advocaat aan het bellen was om in hoger beroep te gaan tegen Mike en heeft niemand ingehuurd.

 14. Ik denk idd dat Ludo er iets mee te maken heeft
  dat hij ff 1 van zijn mannetjes erop af heeft gestuurd om hem ff hard gezecht aankant te maken.

 15. het is Monica, zij wilde Bing dood hebben.
  maar helaas werd Mike het slachtoffer.

  Uiteindelijk zal Monica gepakt worden en omdat ze nog steeds zwanger was van Bing toen ze wegging zal Bing het kind krijgen.

 16. Ik was gisteren perplex. Noud wat ineens niet doet wat Nina zegt. Hij kwam naar Nina toe om het eventueel goed te maken met haar. Maar zolang hij natuurlijk niet van mening is veranderd hoeft het allemaal voor Nina niet meer, maar hij moet wel zijn mening voor zich houden tegenover de politie. Heerlijk Noud zijn reactie daarop en Nina haar gezicht. Noud doet natuurlijk niet wat Nina wilt, dus wilt ze gaan scheiden. Als het niet goed zoals zij het wil in haar huwelijk wilt ze gaan scheiden. Hoewel ze ook ergens diep in haar hart weet dat de kans groot is dat Ludo er iets mee te maken heeft, maar ze steekt gewoon haar hoofd in het zand. Totdat Lucas komt en hij Ludo ook verdenkt, dan slaat de twijfel toe want toen Ludo binnen kwam en die vroeg waarom ze ruzie aan het maken waren vertelde ze niet alles. Noud wilt Nina niet kwijt maar gaat niet liegen om een scheiding te voorkomen. Eindelijk laat hij zien dat hij toch ballen heeft.

  Ludo kan het Janine niet helemaal kwalijk nemen dat ook zij hem verdenkt. Ze kent hem tegoed. Maar ja zijn nieuwe vriendinnetje hoort nu ook van steeds meer mensen dat Ludo toch eigenlijk verdachte nummer 1 is.

  Lorena is weer lekker Lorena. Helemaal geen respect voor Bianca maar denkt aan haar eigen. Bianca schrok toch wel wat Mike Lorena heeft aangedaan, maar ziet nu weer ineens opnieuw een verdachte. Bij Bianca is het eigenlijk hetzelfde als bij Nina. Als Anton haar mening niet deelt steunt hij haar niet. Bianca heb ik nog niet eens zien huilen ze is alleen maar bezig om uit te zoeken wie de dader is.

  Ik hoop dat die verhaallijn van “wie is de dader” niet te lang gaat duren, maar ja het is GTST pas rond de Kerst zullen we dat wel weten haha.

 17. @Alexandra: Je geeft zelf aan dat de GTST schrijvers eens moeten kijken naar oude afleveringen van ATWT want die weten wel hoe ze boeiende personages moeten neerzetten. Volgens mij begin jij over de personages ik niet.

  Ik heb liever niet dat de GTST schrijvers naar oude afleveringen gaan kijken van ATWT omdat ze dadelijk die soap gaan nadoen. Dan wordt het nog onwerkelijker dan verliezen ze pas kijkers.

  Jij betrekt ook een soap erbij die je helemaal niet kunt vergelijken met GTST. Daarbij is dit een GTST forum en geen ATWT forum. Waarom je het dan hebt over personages van ATWT geen idee.

  Niet zo slim van me: Tja ik ben ook blond zullen we maar zeggen.

  1. Nogmaals.

   Het stuk (wat ik zelf niet heb geschreven) gaat niet over ATWT nadoen, verhaallijnen of acteurs.

   Het gaat over boeiende personages. Er staan ook voorbeelden bij van GTST.

   Het punt wat de schrijver maakt is dat GTST te weinig boeiende personages heeft en met saaie personages boeiende verhaallijnen probeert te maken, wat roeien tegen de stroming is.

   Wat jij allemaal erbij haalt, heeft niks te maken met het argument van de schrijver van het stuk en gaat daar ook niet op in.

   Een opmerking als “oh dan komen er veel doden weer tot leven” is gericht op verhaallijnen en niet op personages. Ik kan nog wel even doorgaan.

  2. Angelique,

   ik vind het een goed artikel. je moet niet zo moeilijk doen wat maakt het uit dat het geen atwt forum is. het gaat over meer spannende personages zoals Mike en ja die zijn nu niet in gtst. als je dat nog niet snapt kun je beter niet reageren meid

 18. Ik zou het niet weten wie het gedaan heeft. Maar je moet in de achterhoofd houden dat de dader niet minder dan levenslang kan krijgen, het was moord met voor bedachte rade, ok het is GTST maar als ze geloofwaardig wilt blijven moeten ze de strafmaat wel hanteren of het moet een kind zijn onder de 16 jaar, maar die zijn er niet

  1. Hoeft niey perse levenslang te zijn hoor..Zo vaak.wordt dat niet opgelegd in NL. Met een jaar of 12 kan men vaak al vrij zijn. Kijk naar een.Volkert vd G die volgend jaar al weer vrijkomt. Levenslang wordt in uitzonserlijke gevallen toegepast.

 19. Wat gaaf! Ze hebben gewoon mijn lievelingsnummer gebruikt voor Mike zijn crematie! Heel mooi afscheid van hem zo!

  Ik ben super benieuwd naar verliefd op ibizs nu..

 20. Ik vind het eigenlijk niet zielig voor Lorena dat ze d’r hotel kwijt is. Ze heeft het ook op een sluwe manier weten te bemachtigen. Maar het wordt nu wel spannend. Goed bedacht door de schrijvers.

 21. Daan.
  Nee Sjors heeft het niet gedaan. Ze is bij haar pleegouders en daar was ze toen al een tijdje.
  Natuurlijk is het niet uit te sluiten dat Sjors terug is gekomen en vervolgens de parachute heeft gesaboteerd. Maar van wie wilt ze af? Ze ziet het goede in Mike. Ze heeft geen ruzie met Rikki Nuran Maxime Wiet Nina Noud en Mike. Sjors mag Aysen niet maar ze zou haar niet vermoorden. Sjors en Lorena hebben beetje ruzie maar ze zou haar ook niet vermoorden. En ze heeft naast de springers geen ruzie met Bing Rik en Lucas. En als Sjors dat zou gedaan hebben dan is dat heel erg ongeloofwaardig. Sjors zou nooit een moord plegen en daarbij past het niet bij de karakter Sjors.

  Maar wat ik denk is dat gewoon de Sanders is geweest. Maar Mike werd op het laatst pas meegevraagd,
  Dus het kan niet denk ik. Misschien is het iemand anders wel die Lorena/Nina/Maxime/Wiet/Noud of iemand anders wou vermoorden en was Mike niet de doelwit geweest? Ik denk inderdaad dat het Ludo is geweest die Noud wou vermoorden vanwege de rechtszaak en vanwege zijn verraad met Wiet tegen Nina. Maar dat er dus verwisseld werden en Mike dus onbedoeld slachtoffer is geweest.

 22. Ik vind het zo raar dat we Monica niet zien. Want ze is nog steeds zwanger van bing. En dat we bing niet zien.

  Hij is dan in expeditie Robinson. Maar toch..

  Nina jaagt iedereen bin haar weg op het moment. Misschien is het toch Nina. Ik vind het lastig..

 23. Sjors heeft wel meer dingen gedaan die niet bij haar passen, en ze is de dochter van uberslechterik Frits en bitch Martine Hafkamp, misschien heeft Lorena offscreen met Sjors gesproken, en is ze woest op Mike. Verder kan Bing haar ingelicht omtrent Aysen wat zij hem aangedaan heeft.

  1. Ja maar toen ze weg ging zei ze: ik mag niet tillen in mijn conditie. Dus nog zwanger, dus ze zal dan toch wel weer terug komen denk ik..

   Oke jammer. Toch vind ik dat flex gedoe raar hoor midden in een serie..

   weet iemand wat nuran in het Turks zei? Kan iemand dat voor ons vertalen?

   1. Wat is er raar aan? Meestal plannen ze het ook nog zo dat het tijdens de zomerstop is en de betreffende acteur maar anderhalve maand echt uit de serie is.

    Bovendien is het net zoals elke andere Nederlander met een tijdelijk contract. Na drie keer of vast in dienst, of 3 maanden eruit en opnieuw aan een tijdelijk contract beginnen. Geldt dus ook voor deze soapacteurs.

    1. Ik vind het raar dat de vaste cast niet gewoon een vast contract krijgt.

     En gewoon raar dat ze ineens weg zijn en dan een maand later terug. Dat vind ik raar. Ik vind de zomerstop ook raar.

 24. OMG lucas ziet de bewakingsbeelden van de saboteur.En je ziet de tas van Nina.Zou wiet haar er in proberen te luizen door die nacht binnen te sluipen bij huize sanders en nina’s tas even te pakken en vervolgens de kabels doorknippen en de tas weer terug brengen?Aangezien Maxime iets hoorde in de app snachts.Of toch Nina zelf

 25. Ik denk dat het Maxime is… Want in de springlevend app zie je haar wakker worden uit d,r slaap en loopt ze bang door het huis. Ik denk dat ze last heeft van d’r geweten en dat slapeloze nachten heeft omdat ze Mike heeft vermoord. En in de shortie van 11 september zie je Nina’s tas in de camerabeelden! Maar ik denk dat Maxime gewoon Nina’s tas heeft gepakt.

 26. Staat Cynthia op de nieuwe cast foto eigenlijk?

  Ze heeft nog niet echt gehuild ook, alleen beschuldigd en boosheid.

  Ze waren toch beide mike en bianca ook niet op het lifeevent begreep ik.

  Vreemd toch?

 27. Ik denk al een tijdje dat Nina de dader is nu weet ik het zeker na de shortie. Ik denk trouwens dat de dader echt gtst gaat verlaten anders hadden ze de leader al aangepast. De dader wordt snel gevonden, maar de Sanders willen een rechtszaak dan gaat het nog een maand duren.

  Verder denk ik dat Menno een broer in de serie krijgt want de zoon van Dries Roelvink mocht auditie doen voor een nieuw personage hij lijkt op Dave Mantel.

  Als volgt denk ik;
  Menno Kuiper neemt de plek van Mike Brandt in
  ? Kuiper neemt de plek van de dader in

 28. Maandag 23.09.2013
  Wiet vindt dat Tim onverantwoordelijk met zijn gezondheid omspringt. Aysen eist dat Menno
  bekendmaakt van wie de vingerafdrukken zijn. Als hij dat niet wil, loopt de zaak uit de hand.
  Nina zoekt toenadering tot Lorena.

  Bron: TvGids.tv

 29. Nuran is wel erg op dreef zeg. Ze probeert Rik echt over te halen om Aysen aan te geven. Terwijl ik
  toch echt het idee heb dat Rik het liever allemaal wilt vergeten. Wat die Femke van Rik moet weet ik
  niet. Hij zei wel duidelijk tegen Femkte “dit is Nuran mijn vriendin” haha. Nuran wilt het de hele tijd
  maar over Aysen hebben terwijl Rik nu denkt “shit”. Ik vond het wel niet erg respectvol van Aysen om
  naar het graf van Danny te komen, daar heeft ze niks te zoeken. Dan flipt Nuran helemaal uit in het Turks.
  Ik zou best wil weten wat ze precies zei.

  Ik vond wel dat Bianca ongelijk had met het niet te vertellen tegen Sjoerd. Hij heeft toch recht om te weten dat zijn oom dood is. Hoe zijn situatie ook is. Sjoerd zal in de toekomst wel maar dingen tegen komen waardoor hij weer naar de drugs kan grijpen. Bianca ging iets vertellen. In het begin dacht ik “oh jee dat gaat wat worden” volgens mij dachten Anton en Janine precies hetzelfde. Toen ze begon ging het in het begin goed. Het was kort en mooi wat ze had gezegd, maar dan toch nog iets vertellen over de moordenaar. Ze klonk ook heel bitter. De moordenaar zat er toch niet. Ik moet wel Bianca gelijk geven wat deed Menno daar? Ik vond dat hij haar niks te zoeken had.

  Rikki moet echt voor haar eigen bestwil naar Londen vertrekken want dat gaat helemaal niet goed
  met haar. Had ze ook een beetje pech dat Bram lastig was. Ze is een beetje overspannen aan het raken.
  Ze maakt deze week wel de juiste beslissing door toch naar Londen te gaan. Maar of je zoiets vergeet lijkt me
  niet.

  Dan ons nieuwes koppel. Ik word misselijk van Julia haar goede gedrag. “Het is niet leuk als iemand die je al zolang kent zo over je praat”. Waar bemoeit ze zich mee en juist daarom vroeg Janine het aan Ludo. Janine kent hem al zolang en weet waar Ludo in staat voor is om zijn prinses te beschermen. Ik ga Anton toch gelijk geven. Ludo is nog lang niet over Janine heen en Julia is gewoon een tussendoortje. Ik denk ook dat Julia zo over Ludo denkt. Ze vindt hem heel erg interessant op dit moment. Is maar wat je interessant vind een man die door heel Meerdijk verdacht wordt.

 30. Oke dank je!

  Ik denk echt dat Nina haar tas is gestolen en maxime dat heeft gehoord in de nacht. Deur stond open. Of er is nog iemand met zo’n tas..

  Wiet wil haar toch denk ik ervoor op laten draaien hoor. Want ze was voor de vakantie weer aardig aan het flippen..

  Maar ja, Nina ook.

  Dus het gaat denk ik tussen Nina en wiet.

 31. Mss heeft Mike zelf iemands parachue willen saboteren maar merkte die persoon dat op en heeft hij of zij de parachute verwisseld met deze van Mike.

 32. het is laura, je zag haar heel geniepig lachen toen ze noud zijn koffer opendeed en die tang pakte, de dag voor de sprong.

  van laura verwacht je zoiets niet dus zij is het zeker weten.

 33. Ik denk aan Lucas. Wil akelig veel weten en gluurt mee met de camera beelden. En hij heeft wel beetje vrouwelijk postuur en kan verwijfd lopen….

 34. Nina heeft het gedaan!! Ze droeg vandaag precies dezelfde tas als op de veiligheidsbeelden en Lucas heeft dat gezien!! En Nina moet er 3 maanden uit voor de flexwet dus duidelijker kan niet.

  1. Ik denk juist dat Nina het niet gedaan heeft. Maar Wiet zorgt ervoor dat Nina de dader is terwijl ze zelf gedaan heeft. Dit doet ze om Noud voor haar te winnen. Wiet was zo’n beetje de enige die niet geschokt is door de dood van Mike. Nina was dat wel, ze moest ervan huilen. Dat doe je niet als je de dader bent. Ik merk dat meer mensen dat denken. Al had ik eerst gedacht dat Ludo het was maar na de aflevering van vandaag denk ik dat het Wiet is. Al lijkt me nu niet logisch dat ze nu weer weg moet uit Meerdijk.

  1. Ja echt lol Nola is nog een baby en is nu eigenaar van de rozenboom. Ik denk echt dat Nina de dader is niet vanwege haar tas, maar vanwege haar gedrag.

 35. Tis voor de hand liggend maar het stukje voor morgen aan het eind van de afl leek er erg op dat nina het heeft gedaan en maxime ervan af weet

 36. Een paar jaar geleden zou je echt niet denken dat Nina iemand kon vermoorden, daar is haar karakter te goed voor, dingen veranderen natuurlijk, maar ik denk nog steeds niet dat ze in staat zal zijn iemand te vermoorden. Ik hoop iig wel dat ze wat sneller de dader vinden, zodat ze tenminste weer verder kunnen met andere verhaallijnen zoals:
  Janine Maxime en Ludo verhaallijn, Maxime die zo geniepig is met alles, die moet gewoon gepakt worden. En ik vind dat Ludo ook wel eens gestraft mag worden van zijn manieren, ik bedoel die keer dat hij tegen Noud zei dat er consequenties zouden zijn als Noud niet in ”het belang van de familie denkt”. Erghh, zo jammer dat hij daar altijd mee weg komt. Ook mogen van mij Nina en Noud snel weer bij elkaar komen, want die verhaallijn hebben we wel te vaak gezien. Maar aan de spoilers te zien, zal het wel niet snel gebeuren.

  Verder hoop ik ook dat er wat meer goede tijden komen, want nu is het alleen maar slechte tijden. En ik vind dat Tim en Wiet wel een leuke stel maken, laat Wiet tenminste Noud met rust…

 37. Denk ook dat Wiet het heeft gedaan en denk dat zij dus Nina’s tas heeft gestolen om Noud te krijgen?? Of mischien was het wel Sjors?? Lol.

 38. Dinsdag 24.09.2013
  Anton maakt Julia duidelijk dat ze in zijn huis niet meer welkom is. Maxime probeert erachter
  te komen of Ludo een nieuwe vriendin heeft. Nuran denkt dat het beter is als Wiet Tim een tijdje
  met rust laat. Noud ontdekt dat Rik door Femke tot een date wordt gedwongen.

 39. Ik vond dat Nuran erg overdreven heeft gereageerd op het hele Aysen gedoe. Rik hoort zo te reageren
  het is tenslotte zijn broer, en het dan ook nog uitvechten bij het graf van Danny. Niet echt respectvol.
  Ik kan me ook wel voorstellen dat Rik het nu wilt laten rusten gelukkig Nuran ook, maar helaas voor
  Aysen willen ze haar toch nooit meer zien. Terecht. Ze willen geen klacht indienen zodat ze verder
  met hun leven kunnen gaan maar wilt niet zeggen dat het allemaal koek en ei is.

  Ik denk dat de reden is dat Lucas de beelden wilt zien puur uit nieuwsgierigheid is. Hij wilt gewoon
  graag weten of de dader een Sanders is. Het lijkt er althans wel op. Hij zelf heeft dat niet gedaan.

  Ik weet ook nog niet zo zeker of het Nina is die Mike heeft vermoord. Je bent echt super dom om
  met dezelfde tas rond te lopen als toen. Wiet en Nina lopen elkaar wat te beschuldigen. Nina geeft
  al zelf eigenlijk aan dat Wiet haar ervoor wilt laten opdraaien. Ik weet het niet. Ik weet alleen wel
  aan de beelden te zien dat het een vrouw moet zijn geweest. Als eruit komt dat het toch Wiet is geweest
  is haar motief wel anders dan dat ze Noud wilt. In de aflevering van 5 juli geeft Noud eerlijk toe dat
  hij haar heeft gebruikt en voor Nina kiest. Ik denk dat het dan voor Noud was bedoelt en niet voor Mike.
  Mike had gewoon pech om de verkeerde parachute te nemen. Ik vind het ook knap van Noud dat hij het
  toch heeft doorgezet dat hij Ludo van dit alles verdenkt. Nina was maar bezig over Wiet zodat Menno niet
  zou denken dat het ook Ludo geweest kan zijn. Want ze zegt tegen Maxime meer dat Menno naar haar verklaring niet meer aan haar vader hoeft te denken.

  Ik blijf er nog steeds bij iedereen kan het gedaan hebben. Ook ik hoop dat het snel uitkomt wie het gedaan heeft.

 40. Het is iemadn waarvan je het niet verwacht…… denk ook dat het de bedoeling was om iemand ander te laten neer storten en het niet voor mike bedoeld was.
  Het zou ook nog met monica te maken kunne hebben die in een geschifte bui bing wilde laten storten maar mike zijn plaats innam.

  Hoop maar dat we het te weten komen en niet dat het zonder dader vaag afloopt

 41. Na de aflevering van vandaag, denk ik weer dat lorena de tas van Nina gebruikt heeft zodat ze de schuld krijgt. Om de roze boom terug te krijgen..

 42. Monica is het,

  Monica draagt natuurlijk Bings kind en hij heeft haar op keiharde wijze laten vallen, toen ze zei een miskraam te hebben gehad. Daarmee brak hij haar hart. Wat volgde is een crime passionnel. Als zij hem niet kan krijgen, dan niemand. Haar laatste daad in Meerdijk is het doorsnijden van wat banden van de parachute. Alleen stapte Bing niet op het vliegtuig en lette Mike niet goed op bij het pakken van zijn parachute.

 43. Ik blijf er ook bij dat het geen vast cast lid is. De app had het toch over een twist? Mike die is neergestort vind ik geen twist maar voor de hand liggen. Misschien bedoelen ze het met de dader dat, dat een twist is. Dat het gewoon iemand is die je niet verwacht had. Ik vind iedereen in Meerdijk die maar iets met Mike te maken heeft verdacht.

 44. Ik zou het vreemd vinden dat nina tas is gestolen tenslotte heeft ze aan lucas toegeven dat ze daar was geweest ( om haar tas op te halen ) wanneer lucas haar laat weten dat hij haar via haar tas heeft herkent op de bewakings beelden. Ze gaat haar tas weg werken en denk persoonlijk dat ze die ergens bij wiet gaat achterlaten zodat wiet verdacht wordt

 45. hoorde op boulevard GOED opletten.
  Ik zit me duss zo terug te denken
  WAAROM is LUCAS zo geinterreseerd!???
  al die filmpjes en dingen???
  bingoo!!! zou zo maar kunnen dat Lucas die parachutte onklaar gemaakt heeft.

  1. Lucas id het echt niet hij is gewoon benieuwd wie op de camerabeelden stond.

   Marly zei inderdaad goed opletten. Als je naar de reactie van Nina kijkt als ze het over de parachutesprong en Mike hebben kijkt ze echt verdacht.

   Ludo: Wou in hoog beroep gaan over Nola en was bij Julia
   Maxime: was thuis zag je in de app ze hoorde iemand thuis komen
   Lucas: Was bij Menno
   Lorena: op het paracentrum geen idee wat ze daar deed
   Wiet: Maakte een foto op het paracentrum en zal Mike niet hebben vermoord.
   Laura: ????
   Nina: was bij het paracentrum (ze kwam s’nachts thuis)

 46. Woensdag 25.09.2013
  Lorena draait door als het haar allemaal even te veel wordt. Rik kan het niet aan als het gezellig
  lijkt te worden tussen Nuran en Femke. Aysen voorziet dat ze geschorst gaat worden en beraadt
  zich op een tegenactie. Jef krijgt te horen dat Bing de gevangenis in moet.

 47. Het hoge woord bij Rikki is er uiteindelijk uit niet dat we dit natuurlijk al wisten dat ze hem had gehoord en heeft zien vallen en naast haar terecht is gekomen. Ik vind wel dat de schrijvers het verhaal er om niet zo goed hebben geschreven. In de eerste aflevering vroeg Rikki dat als je in de bomen/bosjes terecht komt het kunt overleven? Welke bomen/bosjes? In de cliffhanger zag ik hem gewoon neerstorten maar geen bomen/bosjes te zien hoor. Nu vertelt ze weer dat ze naast hem is terecht gekomen. Rikki is niet bij bomen/bosjes geland en Mike heb ik niet naast haar zien liggen. Beetje vreemd allemaal.

  Ik blijf erbij Lucas heeft het niet gedaan die is alleen maar erg nieuwsgierig. Die wilt graag weten hoe alles in zijn
  werking gaat mocht eruit komen dat Nina het gedaan heeft (wat ik overigens niet denk). Wel handig een vriendje wat het onderzoek doet. Ik dacht wel even voor een moment dat Nina het gedaan had. Haar reactie nadat Lucas haar had geconfronteerd met de beelden en haar tas. Ik weet alleen niet wat ik van haar verhaal moet vinden omdat als je iets gaat ophalen wat je vergeten bent waarom bedek je dan je gezicht? Maar aan de ene kant loop je ook niet met een tas rond die je hebt meegenomen op de avond dat je een parachute saboteert. Dan ben je echt super dom.

  Spoilers hebben mij een beetje om de tuin geleid met Bianca. Ik dacht echt dat ze de Rozenboom zou krijgen. Sommige mensen hier hadden het al in de gaten dat Nola de Rozenboom zou krijgen. Hoe langer ik er over nadenk hoe logischer het ook is. Ik weet alleen niet hoe het nu gaat, want Nola is nog een baby dat Nina zolang dat moet gaan doen totdat Nola oud genoeg is om het te kunnen doen. Of dat Bianca het gaat doen of Ludo. Alleen als hij het gaat doen hij was al ooit eigenaar en wilde het toen wegdoen. Beetje saai dan. Ik zou het wel leuk vinden als Nina het gaat doen. Ze kan nu toch niet veel meer met tasjesdief ivm haar arm. Nu is ook duidelijk wat Lorena ineens van Nina moet.

  Wat de dader betreft blijf ik bij mijn standpunt. Het is geen vast castlid. Dat was toen ook met Rutger. Iedereen wat door hem was opgelicht was verdachte. Eentje meer als de andere. Uiteindelijk kwam eruit dat het Sil was. Die was geen vast castlid op dat moment. Ik denk dat het hetzelfde met Mike is. Of het is Wiet geweest omdat nooit echt duidelijk is geweest hoelang Pip Pellens de rol zou spelen.

 48. Bing moet de gevangenis in waarvoor?

  Ik denk dat Nina Sanders degene is die de dader is, want ze moet toch anders met Flexwet,

  Flexwet:
  2007:
  Nina Sanders (Ging naar Florida met Florien Fischer)
  Bing Mauricius (Ging naar ze moeder toe dat hij liet zien dat hij nog leeft)
  Dorothea Grantsaan (Dacht dat Bing dood ging)

  2010:
  Nina Sanders (Ging naar Polen met Dex Huygens)
  Bing Mauricius (Ging naar ze vader Stanley Mauricius)

  2013:
  Bing Mauricius (Zit in de gevangenis)
  Sjoerd Bouwhuis (Aan het afkicken in de kliniek in Amerika)
  Rikki de Jong (Gaat acteerlessen nemen in Londen vanavond vertrekt ze)

  Nina heeft geen Flexwet?

 49. Kan Julia het niet gedaan hebben?

  Misschien uit wraak op Bianca omdat Anton vroeger niet voor haar gekozen had?

  Vaak is het iemand die je niet verwacht en die geen vaste rol heeft maar een tijdelijke rol.

 50. Ik denk juist dat het een vaste rol ik zit al vanaf dag 1 van het nieuwe seizoen op Nina die de dader is. Ik denk nog wel dat het even gaat duren, misschien half oktober dat het bekend wordt daarna komt nog een rechtszaak dan begin november weg.

  Als je puzzelt is het Nina:
  – Maxime hoorde iemand thuis komen: Ludo de hele nacht bij de Rozenboom, Lucas de hele nacht bij Menno hou je Nina over
  – Nina staat op camerabeelden haar tas staat erop en verbrand het bewijs
  – Nina reageert verdacht als ze het erover hebben

 51. Bianca is blij met de arrestatie van een hoofdverdachte. Janine heeft sjans van een jongere man. Tim hoort dat Anton Julia het huis heeft uitgezet. Menno confronteert Lorena met leugens over haar alibi. Laura meldt zichzelf op het politiebureau.

  Bron: tvgids.tv

 52. Het kan ook Bing zijn want hij wild Aysen uitschakelen.
  Zij denkt ik verwissel de parachute met Lucas.
  Vervolgens wilt Lucas niet springen en dan nam Mike van hem over.
  Tenslotte gebeurde het.

  1. Ik denk dat Isabella is. Omdat Ludo probeerde te vermoorde
   inplaats mike dus daarom heeft bing en maxime opdracht gekregen van
   Isabella . En Aysen is waarschijnlijk vermoorden. Zodoend.

 53. Is het niemand opgevallen dat Nina een sweatshirt of trainingjasje draagt? Dit draagt zij nooit, altijd chique kleding. En waarom wilde ze niet herkenbaar in beeld, ze ging toch alleen haar tas halen, waarom heeft ze dan haar capuchon op? Dat doet ze nooit als ze alleen haar tas gaat halen toch,uberhaubt niets voor Nina om te doen.

  Wat ook raar is, is het testament van Mike. Het was pas een dag bekend dat hij niks mocht zien en had hekel aan de Sanders. Nu is het hotel toch weer in hun handen. Heeft hij dit zelf wel gedaan of had ludo het daarover met het telefoontje of alles geregeld was? Wilde hij ook niet gewoon de roze boom terug? Omdat Mike de deal verpest had

 54. Persoonlijk denk ik dat het niet voor Mike bedoeld was en dat Mike gewoonweg de verkeerde Parachute genomen heeft en ik heb een vermoede dat hij die van Bing genomen heeft omdat Bing die morgen dat de andere gingen springen opgepakt werd en daardoor was Aysen ook later in het vliegtuig.

  Ik ben bijna zeker dat Aysen de dader is omdat zei alles op haar hand geschreven heeft waar ze op moest letten zodat ze zeker niet de gesaboteerde Parachute had en in de app zag je Aysen opzoeken hoe ze dat moest doen, wie zegt er nu niet dat ze die avond eerst naar Monica geweest is om haar te bedanken voor die aangifte tegen Bing en dat ze inderdaad mocht vertrekken en dat Aysen haar niet meer nodig heeft en doen ze terug wegging die tang zag liggen en die mee genomen heeft en waarom wil ze nu echt weten welke vinger afdrukken op die tang staat omdat ze schrik heeft dat haar vinger afdrukken daarop zouden staan en daarom wil ze met het onderzoek bezig zijn om haar eigen te helpen zo dat niets naar haar zou leiden en Aysen weet hoe ze onopvallend zo iets kan doen en ze heeft al zoveel gedaan sinds ze in Gtst zit dat mij niks meer zou verbazen dat ze zei het gedaan heeft

  1. Aysen heeft het niet gedaan. Ze heeft wel opgezocht hoe je een parachute onklaar moet maken maar dat was puur voor haarzelf. Zodat zij kon checken of haar eigen parachute wel in orde was. Dat wil dus niet zeggen dat zij bij iemand anders een parachute onklaar heeft gemaakt. De makers van GTST brengen ons op die manier op het verkeerde spoor!

 55. @ Gunther

  Ik denk eerder dat Aysen die info gewoon opzocht, omdat ze Bing wel érg veel op het springen vond hameren.
  Gewoon checken, omdat ze wist dat ze laat zou zijn en dus de parachute niet samen met de groep kon checken.

 56. Ik vraag me af wanneer Mike uit de leader word gehaald. We zijn alweer 4 weken verder en hij staat er nog steeds tussen. Nou ja, zal wel niet lang meer duren.

  Ik denk niet dat het Nina is. Er werd ook de hele tijd geheimzinnig gedaan over wie er dood zou vallen, en het was voorspelbaar genoeg Mike. Ik hoop dat de dader wel een verrassing word. Anders vind ik het helemaal een grote aanfluiting. Misschien heeft Femke er wel wat mee te maken. Wie ze is en wat ze wil is natuurlijk de vraag. Ik vertrouw haar niet. Het zou me ook niks verbazen als er tussen Rik en Femke helemaal niks gebeurd is.

 57. Ik denk dat femke de dader is dat dat een ex vriendin van mike is en hij die ook heeft gebruikt haar wraak was de parachute saboteren. ..

 58. DIT IS MIJN THEORIE:

  Wie is de dader?

  MENNO!!!

  Waarom? Als de dader gepakt wordt, gaat hij jaren de cel in. Ze gaan niet nog een hoofdrolspeler weg doen want dat zou een beetje veel zijn.

  Waarom is Menno de perfecte dader?

  Hij leidt het politieonderzoek dus niemand zou hem ooit verdenken. Perfecte alibi. Daarnaast wil hij per se (bijna obsessief) Aysen van het onderzoek af hebben. Waarom? Ze is te nieuwsgierig, ze vindt te veel aanwijzingen. Hierdoor komt zijn ware identiteit in gevaar. Daarnaast is hij veel te laks met het onderzoek bezig.

  Mijn gok is dat Ludo hem heeft ingehuurd om hoe dan ook van Mike af te komen. Menno papt aan met Lucas om nog minder op te vallen.

  Menno draait uiteindelijk de bak in voor de moord, hij heeft ten slotte toch alleen maar een gastrol. Ludo zal er als gewoonlijk uiteindelijk wel weer net mee weg komen.

 59. Ik denk niet dat Lorena het heeft gedaan.
  Ik hoop ook dat de dader zeer onverwacht is. Maar Mike is in Lucas zijn plaats gekomen. Dus wie weet was dit wel uit wraak van Bilal zijn familie? Of ze hebben het op Rik gemunt maar omdat Rik later was en Mike dus de parachute van Rik had genomen dat hij onbedoeld slachtoffer is geworden. En dat dit Femke was. En dat zij dus is ingehuurd door Bilal zijn vader of moeder. En dat we dus de vader van Bilal of de moeder van Bilal later dit seizoen nog terug zien komen.

  Dat denk ik. Dat zou ook erg onverwacht zijn.

 60. hallo het is lorena niet want haar vingerafdrukken staan op de tang en in het filmpje is de tang gebruikt door iemand met handschoenen aan dus lorena is het niet

  dus het is iemand anders ik iemand van ludo

 61. Gtst kende zal het nog de nodige weken duren voordat er een hoofdverdachte en eventueel een rechtszaak komt. Deze persoon ( wie dan ook ) zal door onvoldoende bewijs worden vrijgesproken en zo zijn we dan terug bij af en blijft het tot het einde van Gtst gissen wie het gedaan heeft en dat kan iedereen zijn. Wat doet de moeder van Tim hier eigenlijk nog? Wordt een beetje irritant. lorena moet gewoon naar de rechter gaan en dan heeft zij zo haar hotel terug. Rik moet niet zeiken en moet nuran gewoon de waarheid vertellen en het is wachten dat Wiet weer eens verliefd wordt, maar nu dan op Tim.

 62. HET IS RIK

  hij wilde aysen vermoorden (door danny) maar het is fout gegaan en toen had mike de verkeerde parachut
  k weet het zeker

 63. ik begin steeds meer te denken aan dat het een zelfmoordactie was…

  of maxime is het… hoe ze op bepaalde manieren tussen gesprekken komt, net alsof ze meer weet…

  dus: zelfmoord of maxime

 64. Lieve GTST fans!
  Voor mijn opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam moet ik onderzoek doen naar GTST en ‘fictief’ een applicatie ontwikkelen en ontwerpen. Zouden jullie voor mij onderstaande enquete willen invullen? Het duurt maar 1 minuutje, is anoniem en het zou mij ontzettend helpen!

  http://www.thesistools.com/web/?id=370085

  Groetjes Lisette

 65. wrm denkt iedereen dat ludo het heeft gedaan?
  die Frank van der Meer die nieuwe minnaar van janine ik denk dat hij heeft gedaan in opdracht van Ludo
  het kan bijna niet anders

  groetjes prasan

 66. ik weet het zeker het is Rik, hij was zo boos op Asain en wilde haar parachute saboteren maar pakte de verkeerde dat was dus die van Mike.

Geef een reactie