Dit seizoen was je entree als Menno Kuiper. hoe ervaar je de rol van Menno?
Het leuke aan de rol van Menno is dat er altijd wel een spanning in zit. Menno is van zichzelf vrij serieus en heel ijverig in zijn werk. Lucas is bijna het tegenovergestelde. Deze orde / chaos verhouding zorgt dat er altijd conflicten zijn, altijd een spanning, hoe gek ze ook op elkaar zijn. Ze moeten werken voor de liefde. En ook met de rest van de bewoners van Meerdijk is zijn relatie gecompliceerd. Menno wil werk en prive gescheiden houden.

Hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?
Ik ben echt super blij met de rol! Het is een luxe om een rol te krijgen waarbij je zoveel dingen mag spelen en die altijd spannende / leuke scenes heeft. De groep van GTST is ook echt super, zowel voor als achter de schermen.

Je kreeg al snel veel fans en ‘#mennomoetblijven’ werd zelfs Trending Topic, wat betekent dit voor jou?
De steun van Fans is echt heel leuk. Aan de kijkcijfers kan je wel zien of de serie goed gaat, maar door de reacties van alle fans wordt het persoonlijk. Het is altijd fijn als mensen blij met je zijn en je rol leuk vinden. De reacties uit de gay-scene zijn ook gaaf trouwens. Heel veel jongens spreken me aan dat ze zo blij zijn dat Menno niet valt binnen het standaard beeld van wat je aan Homo’s ziet op tv. Ik was daar zelf ook heel blij mee toen ik auditie deed voor de rol. Eindelijk een ‘homo rol’ die niet ‘nichterig’ geschreven wordt en die geen issues heeft met z’n geaardheid. Hij valt op een jongen. Punt. En verder is ‘ie een stoere man en een hele goede gedreven rechercheur. Het is goed en fijn dat dat andere gezicht van de ‘homo-scene’ ook op tv komt.

In GTST heb je een relatie met Lucas, hoe is de chemie tussen jou en Ferry Doedens?
Ferry is een schat!! Net als Lucas kan hij af en toe druk en impulsief zijn 😉 Maar hij is vooral heel lief en fijn om mee te werken. Het is sowieso heel fijn dat als je een intieme band moet spelen je elkaar ook helemaal vertrouwd en dat was er ook echt meteen. Op de set zijn ze het nu wel een beetje gewend, maar in het begin waren best veel mensen blij verbaast over hoe makkelijk en relaxed we dingen deden, ‘zoen- vrij-scenes’ etc. Voor ons was het gewoon normaal, want Lucas en Menno zijn verliefd.

Vind je het raar om een homorol te spelen?
Het grappige is dat ik het niet eens als een ‘homorol’ zie… Menno is een man, een stoere man, een rechercheur, harde werker, ijverig, laat niet met zich spotten.. en dan ergens daar achteraan komt dat hij ook ‘op mannen valt’. Een homo kan je ook niet spelen.. Je speelt verliefd, of gefrustreerd, bang of gekwetst. Wat betreft het fysieke gedeelte, zoenen/vrijen met een man.. daar heb ik helemaal geen moeite mee.

Wat kunnen we verder nog verwachten van Menno in Meerdijk?
Helaas mag ik daar niks over zeggen… Maar zoals al is gebleken uit de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, gaat hij zich in ieder geval bezig houden met het onderzoek naar de dood van Mike.. En zal dit ook voor de nodig spanning zorgen.. zowel in werk als ook prive… 😉

[divider]
Foto: Kastermans fotografie

15 comments on “Dave Mantel: “Het is een luxe om een rol te krijgen waarbij je zoveel dingen mag spelen.”

 1. Ben er nu niet wijzer van geworden, of die blijft of niet.. Zou dat wel graag willen weten, ik denk ik niet alleen. Ben het wel een beetje zat, dat Lucas iedere x een vriend krijgt, en die gene gaat weer weg. Hij mag ook wel is rozengeur en maneschijn in ze leven!@rolvangtst.

 2. Mijn vermoeden is nog steeds dat Bilal nog terugkomt en dat er dan een liefdesdriehoek Lucas- Menno- Bilal komt….met als grote vraag ‘wie wordt de grote liefde van Lucas?. En het zou me niets verbazen als de schrijvers daar nu nog mee bezig zijn, aangezien dit waarschijnlijk in de tweede helft van het seizoen zou gaan spelen, zo richting de Cliff. Dus dat ze het zelf ook nog niet weten wie het wordt. En de vraag is dan natuurlijk ook met welk karakter ze op de lange termijn meer kunnen, met Menno of Bilal. Ook los van de relatie met Lucas….

  Ik hoop dat het zoiets is dat Menno niet straks weer domweg verdwijnt uit de serie. Ben al die gastrolliefdes van hem wel een beetje beu. En ik ben een groot fan van Menno, dus hij mag van mij uiteindelijk wel blijven 🙂

  Leuk interview trouwens, Menno is inderdaad een leuk karakter waar nog veel groei in zit!

 3. Ik denk juist dat er een broer in komt van Menno, want Dave Roelvink heeft wel wat van Dave Mantel weg maar hij wordt het iedegeval niet. Waar blijft die liefde van Maxime trouwens? Ik dacht dat ze iets met die Leo ging krijgen.

 4. Beste menno kuiper

  Tijdijn foto´s van lorena
  en zij had een witte jas aan met een witte capuchon en een zwarte broek en schoenen.
  Laat Ludo en Nina maar vrij. Lucas en Janine mogen niet Ludo beschuldigen.

  Groetjes Paul

 5. Beste Menno

  wie heb het gedaan ik vind het super spanden maar ik denk dat Nina niet gedaan heeft wand ik heb gehoord dat Ludo een telefoontje ge had heeft
  en ik vind het niet leuk dat Nina in de gevagnins is maar hoe is het met Lorena? is ze nog in de gevagnins

  en Big is hij nog in de gevagnins

  groetjes Astrid

 6. Beste Dave

  Ten eerste wil ik zeggen dat je de rol van Menno erg goed speelt en ik hoop dat je nog lang in gtst blijft 😉
  Ben helemaal weg van je sinds je in gtst speelt
  Met jou zou ik wel eens een beschuitje willeen eten 🙂

  Liefs Natascha

 7. Ter info;

  In het stukje over de band tussen Lucas en Menno als collega’s, moet ‘vertrouwd’ ‘vertrouwt’ zijn! (3e zin) Tegenwoordige tijd dus… Slordige fout.. leuk interview verder..

Geef een reactie