In tijdschrift Avrobode verteld Cynthia Abma dat ze vindt dat er te vaak huilscènes worden geschreven voor haar personage Bianca Bouwhuis. Cynthia gaat vaak terug naar de schrijvers om dit aan te passen. “Je moet oppassen dat ze niet bij elke scène huilt, want dan denkt het publiek: daar heb je die weer. Ze moet wel leuk blijven, daar let ik dus ook op. Als te vaak in een scène ‘Bianca huilt’ staat, dan zeg ik daar wel eens wat van. Meestal gaat de regisseur er wel in mee.”

de Familie Bouwhuis heeft zware tijden achter de rug, Een tienerzoon die vader wordt, een zoon die aan het Ebola virus overlijd, een partner die vreemdgaat, een zoon van Anton uit een one night stand en een zoon die aan de drugs gaat. “Voor mij als actrice waren dat heftige scènes om te spelen. Ik gebruik geen middeltjes om te huilen, maar haal het altijd uit mezelf. Dat is een kwestie van goed voorbereiden, Van tevoren concentreer ik me op de scène en verplaats me in Bianca: hoe zou het zijn als mijn zoon aan de drugs raakt of hoe zou ik reageren als mijn man vertelt vreemd te zijn gegaan? Vaak is dat al genoeg.”

Eenmaal thuis bleef Cynthia door huilen. “Dan liep ik me betraande ogen door huis. Toen dacht ik: dat is niet goed. Ik moet het anders doen, leren loslaten. Daar ben ik nog steeds zoekende in, met hulp van mijn dramacoach.“

12 comments on “Cynthia Abma: ”De familie Bouwhuis heeft zware tijden achter de rug”

 1. En juist daarom weet ik ook zeker dat mike niet dood gaat,,,,
  Want dat zou echt teveel drama zijn voor bianca…
  Nina gaat dood en niemand anders…
  Ook is op internet te lezen dat nina, (marly)
  Meer in films wil gaan spelen en met haar siraden lijn verder wil ,,,
  Dus Exit nina…

 2. Iedereen verdenkt Nina of Mike maar wat denk je van aysen?? Ook het filmpje van bing bij de vliegtuig basis ik denk dat ze iedereen op een verkeerd spoor willen brengen

Geef een reactie