Dilan Yurdakul keert in het nieuwe seizoen terug als Aysen Baydar. Dit is zien op een foto van de ‘Spring Levend’ App. Via eerdere filmpjes in de app is bekend dat ook Rikki (Robin Martens), Maxime (Marjolein Keuning), Nuran (Toprak Yalçiner), Lorena (Gigi Ravelli), Noud (Ruud Feltkamp) en Wiet (Pip Pellens) de fatale parachutesprong hebben overleefd.

Alle spelers van de ‘Spring Levend’ app kunnen vanaf 25 augustus een exclusieve preview van de uitzending bekijken.

206 comments on “Aysen overleeft parachutesprong

  1. dat van nina is niet waar mike gaat eruit begin van dit seizoen want hij heeft andere opnamens van een andere tv serie in belgie en dat is niet te combineren met de opnamens van gtst.

  2. Ssst. Niet verklappen maar er gaat NIEMAND dood :)) dus stress hm niet te erg. Het is een soort van droom die wiet heeft,maar dat zie je nog wel. daarbij, waarom zo agressief reageren op elkaar? Enkel om wat speculaties. Hoe kun je nou boos doen tegen iemand als je niet eens weet of je zelf gelijk hebt?

 1. Leuk dat aysen er nog in is,,
  Maar iedereen weet toch dat Nina het niet overleefd,,,,,
  Want Amy is de dader en krijgt een vaste rol in gtst,,
  En mike word later dit seizoen vermoord door Ludo, want die denkt dat Mike achter de dood van zn prinsesje zit

  1. hoi Tumtum dat zei ik al vanaf week 1 al dat Nina ter pletter valt dat Mike er van wordt verdacht dat die juist 3 maanden op vlucht gaat en dat Amy toch de dader is.

 2. ik weet bijna zeker dat het dan Nina is. Mike ging er toch tijdelijk uit….. kan ook dat ze dat verzonnen hebben lijkt me niet dus ik denk toch echt dat het nina is 😮

 3. Dat kan niet. Ten eerste: degene die de parachute saboteerde was geen blanke, dus waarschijnlijk Bing of iemand uit het verleden in GTST, ten tweede: Amy zit nog vast en kon dus niet de parachute saboteren, Amy keert later dit seizoen wel weer terug maar waarschijnlijk is dat weer tijdelijk. Maar ik denk wel dat Nina degene is die valt, vanwege Mike die van de flexwet 3 maanden uit GTST moet maar dat is pas begin 2014!

  1. Ik denk het ook, waarschijnlijk gaat Mike een poosje de cel in als hij er tijdelijk uit gaat.
   En als hij weer in de serie komt is waarschijnlijk bewezen dat niet Mike maar iemand anders de parachute heeft gesaboteerd. Dan mag Mike uit de cel .
   Nina is de dode.
   (dit is wat ik denk)

  2. Dat slaat nergens op. Wie zegt dat degene die rommelde met de parachute dat zelf zou doen en niet gewoon iemand betaald heeft? Ludo doet toch ook nooit zelf wat, die huurt altijd iemand in.

  3. Kijk nog eens goed naar de scene waarin de parachute wordt gesaboteerd ; iemand met witte polsen ! ! ! En Bing zat op het moment van de sabotage in hechtenis.

  4. Inderdaad, dit slaat nergens op.
   Zoiezo vind ik dat met een ‘donkere’ arm een beetje vaag, want het was ook donker, ze kunnen ook iets met de belichting hebben gedaan. Ten tweede kan iedereen iemand ingehuurd hebben, zoals Dennis al aangeeft.

   En ten derde: Mike gaat niet weg vanwege de flexwet. Beetje raar als je er pas een jaar in zit. Mike gaat er (tijdelijk?) uit vanwege andere werkzaamheden.

  1. Jullie met die zogenaamde droom. Op Meerdijk FM vertelde de presentator dat er tijdens de parachutesprong een fatale afloop was voor een van de parachutisten en dat de politie de zaak in onderzoek heeft. Kom ook niet aan met het verhaal dat het de instructeur is want die ging niet mee in het vliegtuig. Het is of Mike of Nina en ik zeg jullie dat het Nina is. Omdat de app springlevend heet en alle hints en aanwijzingen over de overlevenden gaat. Ik heb geen enkele hint of aanwijzing gekregen dat Nina nog in leven is.

 4. Ik wil niet dat mike eruit gaaaaaaat!!!!!!! Het is dan zooo spannnnnend als Nina dood gaat. Dat hij naar de sanders gaat en de baby meeneemt en in januari weggaat. Komt hij over 5 jaar teru dan is nola 15 jaar -_-.. Alles kan in gtst haha

  Ludo gaat dan met schuld gevoelens leven. Lucas gaat weer bij janine wonen. Blabla..

 5. Ben wel erg blij dat Aysen erin blijft 🙂

  Iedereen zegt dat ’t Mike is, want ja, dat verwacht iedereen natuurlijk!
  Daarom denk ik juist dat het Nina is!
  Maar, wat denken jullie?

 6. Nou er was ergens een aanwijzing in de app dat degene die het viel al brefet had en dat is mike…

  Helaaas denk ik toch nina wat ik liever niet zie 🙁

  1. Pfffffffffffffff die had iedereen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! anders mogen ze niet springen!!!!!!!!!!! is al zoooooooooooooooooo vaak uit gelegd.

  2. Iedereen die sprong had een springbrevet. Mike had hem al en de rest kreeg hem uitgereikt door de instructeur.
   Je mag alleen springen als je een springbrevet hebt.

 7. Ik ging van Nuran naar Noud naar Nina en daar blijf ik bij. Toch hoopte ik op Aysen, vind haar rol wel uitgespeeld. Mike heeft een te grote verhaallijn nu met het vaderschap van Nola en de illegale overname van De Rozenboom. Wiet wordt natuurlijk weer gezien als dader, maar dat lijkt me echt te makkelijk. Dat Amy de dader is en een vaste rol krijgt daar twijfel ik over, de actrice in kwestie is pas 16 en heeft nog leerplicht. Zou overigens wel leuk zijn als zij over twee jaar weer terug komt. Verder ben ik er een voorstander van dat Marcus terug komt, is misschien ook leuk voor Maxime… want haar rol is echt al een half jaar echt nutteloos.

 8. Droom sloeg op Aysen dat ze een snachts een droom had dat iemand haar parachute onklaar wilde maken. Heeft niks met de andere personages te naken

 9. Oh , wat een verrassing! Ik dacht zelf Aysen.
  Maar nu is het ook helemaal niet zo moeilijk meer! Er zijn nog 2 mensen over, Mike en Nina.
  Er is bekend dat Mike er TIJDELIJK uit gaat, in begin Januari geloof ik. Ten eerste duurt dat nog best lang , dan zijn we al weer op de helft van het nieuwe seizoen. Als hij er dan pas tijdelijk uit gaat kan het nooit Mike zijn, hij keert ook nog is dan tijdelijk terug. Dus dan is het ook onmogelijk dat hij dood valt. Dan blijft Nina nog over.

 10. ik vind het toch een beetje vaag die foto van aysen.. ik wist wel dat er geen filmpje zou komen maar dit is niet echt duidelijk. ook lees ik over dat zij een roze parachute zou hebben maar word dat alleen op dat roze stickertje gebaseerd uit dat filmpje dat zij haar parachute checkt? of is dat al in de afleveringen naar voren gekomen? anders zou het ook aankunnen geven of het een linkshandige of rechtshandige parachute is (weet niet eens of dat bestaat maar goed)
  zelf denk ik toch dat mike dood gaat ik weet niet waarom maar iedere week is er eigenlijk wel een hint naar hem..
  ook had ik hier gelezen dat als je de app speelt, 25 augustus de nieuwe aflevering kan kijken. maar ergens anders las ik weer dat je alleen de trailer ziet van het volgende seizoen. weet iemand hier iets van?

  1. als mike dood neer valt krijg je weer het zelfde als bij rutgar (volgens mij heette hij zo, die vriend van laura) er zijn zoveel mogelijke moordenaars. bij nina eigenlijk alleen wiet en mike of zij heeft een verkeerde parachute gepakt.

  2. Mike krijgt inderdaad veel hints in de app. En alle hints wijzen naar de overlevenden. Naar zij die springlevend zijn. Mike leeft dus nog. Nina komt in de app niet voor en dat betekend slecht nieuws.

 11. Spannnnnnnnnnnnenddddd kan niet wachten op 25 augustus.

  Het is nina vast. Ze is heel druk met haar sieraden en kledinglijn. Laatste aanwijzing was rogier ik heb nog een laatste klus voor je..

  Maar dan bedenk ik me dat max en noud heel nuchter reageerde. Als e iemand naar beneden valt is het heeeeeel snel gebeurt. Dan ga je niet nog je tel opnemen en laten weten ja ben ongedeerd blabla.

 12. Het zou echt zonde zijn als het Mike is. Het personage werd juist steeds boeiender en heeft nu ook zoveel te doen. Aan Nina loop ik me al jaren alleen maar te ergeren, dus ik hoop dat zij het is.

 13. stel dat het nina is, dan zal ze natuurlijk net een zachtere landing hebben gehad door weet ik wat, hooiwagen water en luchtkussen, raakt in coma, blablabla

 14. Ik hoop niet dat het Nina is die valt, want die speelt heel erg goed ik hoop dat het Mike is.
  Want anders weet ik het niet wie het dan anders gedaan kan hebben. Daar komen we snel genoeg achter.
  Aysen speelt ook wel goed
  Bing moet erin blijven
  Nina moet erin blijven
  Robin Moet erin blijven
  Noud Moet erin blijven
  Laura moet erin blijven
  Jef moet erin blijven
  Ludo moet erin blijven
  Janine moet erin blijven
  Marjolein moet er in blijven
  Bianca Moet er in blijven
  en Sjoerd ook
  en Anton ook
  Maar,Martine hafkamp komt terug klopt dat???
  en lucas moet erin blijven.
  en pip pellens moet erin blijven
  en rik moet erin blijven
  en TIM MOET BLIJVEN.
  en Lorena moet erin blijven
  Groetjes linsey

 15. Het is Nina.. Zij zou het te druk hebben met haar eigen succes..

  Nina heeft geen rol meer onzin rol. Mike integendeel wel! Rozenboooooom, Nolaaaaaa.

  Er gaat toch niemand dood gtst kan heel wat zeggen.

  Eerst zien dan geloven miss valt diegene gewoon zwaargewond neer

 16. wat betreft wie de sprong niet overleeft:

  als je ’t afgelopen seizoen analyseerd, en nagaat hoevaak Mike in de serie te zien was, dan wil dat wat zeggen, volgens mij – dan maar met een klapper de serie verlaten. anderzijds: wil je een personage als Mike alweer na een jaar kwijt?

  wat betreft de personage Nina:

  daar kan ik kort over zijn: in een geluidsfragment, in week 2, nadat Maxime aan Jef vertelde dat er een ongeluk is gebeurd, hoor je Nina op de achtergrond. dus, Nina had toen al de sprong overleefd?

  tot slot, de discussie over ’t springbrevet:

  Mike had in de serie te kennen gegeven dat ie in ’t bezit was van een VLIEGBREVET. dat is iets heel anders dan een SPRINGBREVET

  1. In dat geluidfragment was duidelijk de stem van Lorena te horen. Absoluut geen Nina. En Mike heeft het nooit over een vliegbrevet gehad maar over een springbrevet. En denk je echt dat Mike zo stom is te gaan springen terwijl hij geen springbrevet heeft ? ! Zou jij gaan springen als je geen springbrevet maar een vliegbrevet had ? ! Nee toch ? Mike dus ook niet !

  2. Het was niet nina die je hoorde in het telefoon gesprek van jef en maxime.
   Ook geen lorena!
   Maar wiet!!!!!
   In het filmpje zie je ook dat wiet heel blij en ethosiast was, zij heeft niks gezien van d e fatale sprong.
   In het telefoon gesprek zegt volgens mij maxime tegen wiet dat er een ongeluk is gebeurt. Xx

 17. Het kan inderdaad een droom zijn van Wiet of iemand anders, maar als dat zo is zou ik dat echt shit vinden van GTST. Al deze drama enzo voor niks, echt als het maar een droom is zou het echt een grote domper zijn van gtst…

 18. ik zie overal staan dat er iemand terug komt in Gtst …. ik dacht eerst gewoon jack omdat ie bijna een jaar weg is maar iedereen heeft het over mensen die langer geleden in Gtst speelde. Weet iemand wie het is?

  1. Volgens mij zijn dat alleen maar geruchten… Hoewel het natuurlijk wel leuk zou zijn als er een oude bekende als Martine of Amy terugkomt..

   1. In het begin van seizoen 23 ( van in de cliffhanger Jack werd aangereden ) werd duidelijk gemaakt dat Marcus Sanders en zijn dochter Kimberly weer terugkeren, het is inmiddels een jaar verder en zij zijn nog niet teruggekeert. Misschien nu??!!??!!

 19. Als Aysen en Mike het allebei hebben overleefd is seizoen 24 nu al voor mij geslaagd. Dan zijn in ieder geval de meest leuke personage’s nog in de serie. Na Frits van Houten, Rien Hoogendoorn, Onno P. Wassenaar, Ray Groenoord en Nick Sanders heeft GTST gewoon een personage als Mike nodig. Net zoals bij de vrouwen. Personages als Martine Hafkamp, Helen Helmink, Dian Alberts, Charlie Fischer, Ronja Huygens en Isabella Kortenaer is Aysen gewoon een waardig opvolgster in vrouwelijke personages die een beetje het spoor bijster is.

 20. Wie het ook is, Nola is het zoveelste kindje met nog maar een ouder over. Dat vind ik zielig.

  Dit is trouwens de beste cliff ooit vind ik. Iedereen heeft het erover. En dat speculeren is gewoon ontzettend leuk. Ik hoop dat de schrijvers het vast houden om zo te schrijven.

 21. Ik hoop dat Mike blijft leven. De Bouwhuisjes hebben al zoveel meegemaakt in 3 jaar laat niet nog iemand dood gaan van die familie. en wat @Marco zegt hij heeft gelijk GTST heeft een badgay en bitch nodig in gtst (Ronja was geen bitch en Charlie wel maar niet echt) dus laat Mike maar ook leven. Laat eens drama komen voor de familie Sanders. Iedereen heeft een springbrevet nu.

  @Celine mag ik een betrouwbare link hebben?

 22. maxime valt dod ik weet het zeker en dat heeft nick gedaan om wraak te nemen dat kan best. zou best spannend worden maar wel jammer dat maxime er uit gaat ik weet haast zeker dat zij dood gaat

 23. Ik denk dat het nina is die tepletter valt want in deze week zie je van mike een sms naar Rogier dat hij nog 1 laatste klus heeft voor hem ik denk dus dat mike het heeft overleefd en nina een tragische dood krijgt en iedereen in rep en roer is

  1. die sms was 2 dagen na de uitspraak vd rechter dat ie vaderschap over nola heeft. denk dat de opdracht te maken heeft met z’n nalatenschap. kortom… wordt de rozenboom voor nola (en tot die 18 is voor de sanders) of heeft mike rogier liets anders laten regelen.

 24. Eerder dit jaar gingen er toch geruchten dat Marcus Sanders terug zou keren naar Meerdijk? Volgens Story zou Marjolijn, Maxime, dat aan ze hebben bevestigd. Nu zit ik er aan te denken, zou hij zijn rentree maken op de begrafenis van Nina? (Als Nina tenminste diegene zou zijn die t niet heeft overleefd? )

 25. De foto van Aysen zegt niks, je ziet niet dat ze land. Ze heeft alleen haar uitrusting aan.

  Ik geloof het pas, als ik het filmpje zie. Ze hebben van alle anderen ook een landingsfilmpje laten zien, dus waarom niet van haar??

 26. nee, dus hoe kan hij nou weten of het wel of niet een droom is?

  Ik hooooooop echt niet dat Nina eruit gaat!! dat mag gewoon niet! En Mike eigenlijk ook niet. Die vete tussen hem en Lorena is gewoon top om te zien! Ik denk dat iemand in coma raakt: Mike. Dat is echt wel mogelijk en het is eerder voor gekomen dat iemand zo’n sprong heeft overleeft.

  NINA MAG NIET UIT GTST!! Aysen gaat eruit, daar blijf ik bij!!

  1. Die allerlaatste foto van deze week, daar staat toch: wie heeft deze sprong niet overleefd? Dan.lijkt het me niet zo logisch dat diegene die valt in coma raakt -_-

  2. Vind je het niet een beetje koppig van jezelf, om vol te blijven houden dat Aysen eruit gaat?
   Dan had je heel de app niet hoeven downloaden, als je de uitkomsten niet gelooft.

  3. Iedere zondag werd een overlevende bekend gemaakt. Deze zondag is dat Aysen. En laten we nu eindelijk eens ophouden over die droom. Jullie willen gewoon niet accepteren dat iemand dood is. Bij RTL Boulevard is nu al meerdere keren gezegd dat er iemand na de zomerstop niet terugkomt. En voor de allerlaatste keer ; Meerdijk FM heeft het over een parachutesprong met fatale afloop. Fataal = dodelijk. Of was dat ook een droom ? Misschien kijken we al 24 seizoenen naar iemands droom ! Dat zou wat wezen zeg, een droomsoap waarin niets echt is gebeurd. Dus niet, geen droom maar echt ! Er is echt iemand dood en ik zeg dat het Nina is ! Accepteer dat maar ! Dat zullen jullie op 2 september ook moeten !

   1. Hey .chanel, je zegt het zelf een droom is niet echt…..en rarararaa GTST is een soap serie, het wordt gespeeld, geacteerd….en wat betekend acteren??? Juist = is nep, gespeeld, Niet echt!!!!
    Dus het is een droomsoap want het is ook niet echt,iemand gaat in de serie door (nep dood dan wel) want niet in echte leven natuurlijk……
    Jongens het is een een serie zeg, mensen praten hierover het forum over een serie en wie er dood gaat alsof het echt is en er geen belangrijkere dingen zijn in het echte leven….

    1. Je weet heel goed wat ik bedoel Tessa. Natuurlijk weet ik dat het een verhaal is dat gespeeld wordt door acteurs. Het gaat er om dat het verhaal bedoeld wordt als echt en niet als een droom van het een of andere personage. Een aantal mensen hier wil niet accepteren dat een van de personages omkomt bij de parachutesprong en ze klampen zich vast aan het waanidee over een droom. Wat zullen die mensen schrikken op maandag 2 september als blijkt dat het geen droom was.

  1. Als je een vrije val vanaf 600 meter maakt ben je niet schijndood maar morsdood. Bovendien had Meerdijk FM het over een parachutesprong met fatale afloop en heeft de politie de zaak in onderzoek.

 27. het liefst hoop ik dat mike blijft kan nina niet luchten maar het zal wel nina zijn die blijft ik zal het jammer vinden als mike eruit is

 28. Het is Nina:
  – Droom (Wiet droomde over Nina dat ze haar neerschoot)
  – Nina doorgekrast op de foto waar Wiet en Rikki opstonden.
  – Dat bord met Nina moet dood!
  – Maxime, Noud, Ludo en Lucas zitten in de app erg opvallend (geen Bouwhuisjes)

  Ik denk dat Sjors terugkomt als ze hoort of leest dat Nina dood is. 1 ding is zeker Lorena wordt opgepakt vanwege bewijzen vingerafdrukken op de schaar en die foto.

 29. We hebben iets over het hoofd gezien. Als je gaat parachutespringen krijg je helemaal geen eigen parachute. Er liggen gewoon een aantal parachutes klaar die men kan gebruiken. Het lijkt er dus op dat de saboteur een willekeurige parachute onklaar heeft gemaakt en dat het slachtoffer dus ook willekeurig is. Degene die de parachute onklaar heeft gemaakt maakte het niet uit wie omkwam. De parachutesprong had te maken met de bruiloft tussen Rik en Nuran. Omdat er een dodelijk ongeluk is gaat de bruiloft voorlopig niet door. Er is er maar een die belang heeft bij het niet doorgaan van de bruiloft en dat is Femke. Zolang Rik niet getrouwd is met Nuran heeft zij de kans om Rik voor zich te winnen. En Femke wist dat Rik geen gevaar liep want zij heeft er voor gezorgd dat hij te laat kwam op het vliegveld. Rik lag immers bij haar in bed. Dronken en doodvermoeid.

  1. Daar ben ik het totaal niet mee eens.
   Er werd tijdens het oefenen en de uitleg meerdere malen gezegd, dat iedereen zijn eigen parachute moet pakken.
   Het is dus zeker niet willekeurig.
   Al ben ik nog steeds van de theorie, dat er 2 omgewisseld zijn en iemand dus neerstort waarvan het eigenlijk niet de bedoeling was.

   Maar dat over dat willekeurig, is zeker niet waar.

   1. Dat wist ik niet dat dat gezegd werd, dan zit ik er naast. Helaas ! Ik dacht een goede theorie te hebben. Maar ik ga er wel van uit dat Nina dood is.

 30. Ik word er echt een beetje gestoord van dat iedereen denkt dat het een droom is. Het is GEEN droom! Er was zelf, een filmpje van weet ik veel hoe dat heette iets van Meerdijk FM, over dat iemand dood is blablabla.. dat hun het onderzoeken. Zo iets komt toch niet in een droom voor.. Het is allang uitgesloten dat het GEEN droom is.

 31. Maar.. wat ik mij afvraag, het heeft niks met die sprong te maken.. Zou Menno een vaste rol krijgen? Want het lijkt me zo lelijk, hij woont nu in Meerdijk, heeft een baan.. En zou er dan weer uit moeten, en is Lucas WEER Alleen..

 32. Wat een Gespeculeer zeg pffff maar waar s waar het is spannend ook al zie ik liever Mike dan Nina verdwijnen die al vanaf geboorte in verhaallijn zit, logischer zou zijn dat als zij eruit ging is een lange reis maken met nola om zo aan mke te ontsnappen. Maar dood? Dat vind ik zo definitief dat klopt gewoon niet….nee dan is GTST ook al is het een sloap verkeerd bezig en ben ik bang dat kijk cijfers zullen dalen .
  En ook weer een clifhanger die om Nina draait? Arme Noud …..

 33. Wat ik al die tijd heb gedacht is:
  Maxime heeft de parachute van Mike gesaboteerd.
  (Maxime is de enige die zegt: Het is nu of nooit, laten we in godsnaam op stijgen!)
  Zij wilt hoe dan ook de lucht in, maar wat Maxime niet weet is dat Mike de parachute heeft omgewisseld met die van Nina.
  Nu heeft Nina de gesaboteerde parachute, en valt dus te pletter.
  Maxime denkt dat Mike gevallen is en belt met Jef, daarom is ze zo kalm.
  En als Maxime ophangt, ziet ze dat Mike veilig geland is.
  Nu kan Mike de volledige voogdij van Nola op zich nemen en vlucht voor een paar maanden met haar.
  Wiet krijgt de schuld van Nina’s dood.
  Menno onderzoekt de doodsoorzaak en verklaart dat Maxime de schuldige is.
  Hierdoor wilt Ludo niets meer met haar te maken hebben.

 34. Ik weet niet of sommigen goed hebben geluisterd naar de fragmenten? 1 van de fragmenten is noud met laura aan het bellen, hij is rustig. Maxime belt met jef, is rustig. Radiofragment verteld dat er een NOODLOTTIG ongeval was plaats gevonden. Bij het springen moesten ze een DIPLOMA hebben om te springen, die kreeg je met de cursus. De gene die viel had een springbrevet, lorena, aysen en mike hadden een springbrevet. Lorena en aysen zijn veilig geland. Nu gaat het tussen mike en nina. Maar nina heeft een DIPLOMA en NIET een springbrevet en mike wel,het zou logisch zijn dat mike het is, maar nina heeft aangegeven te willen stoppen met gtst, dit zijn geruchten. Verder gaat mike nog wat anders doen dus hij kan eventueel vallen, maar mike is teveel bij alles betrokken, het hotel en nola Nina heeft alleen nola, maar ook met noud. Je kunt nu dus niet gaan zeggen wie er valt omdat het tussen die 2 gelijk op gaat.

  1. Tuurlijk. . . . . . . de instructeur heeft gewoon een aantal mensen het vliegtuig ingestuurd waarvan hij wist dat ze niet konden springen. Iedereen had toestemming om te springen ! Iedereen kon ook springen. Mike had zijn springbrevet al gehaald en de rest kreeg die eigenhandig uitgereikt door instructeur Leo van Wamel.
   En of je het nou een diploma noemt of brevet of whatever ze hadden de training met goed gevolg afgelegd.

 35. Het zou zonde zijn als Nina dood gaat. Ze heeft net een dochter, en het karakter begint nu pas echt volwassen te worden. Ik blijf bij Mike.

  Zowiezo was het Aysen of Mike. Nina doen ze gewoon als eenalaatste voor de extra spanning. Mike dood of coma?

 36. Grappig allemaal die speculaties…Ik kan niet wachten! Ik denk dat het Nina is, zoiets wordt volgens mij niet verwacht door velen

 37. En daarnaast heeft Louis een rol in een nieuwe Vlaamse serie, is hij rond januari in de Mega Mindy Musical, dat kan acteur toch niet volhouden die een huis in Antwerpen heeft en net een relatie daar is begonnen?

  Ook als Mike het slachtoffer is heb je veel meer verdachten:
  – Ludo
  – Nina
  – Lorena
  – Maxime

  Bij Nina is het alleen Wiet… En ze gaan zo’n verhaallijn als vorig jaar niet herhalen.

 38. Kan onmogelijk een droom zijn. Bij de promo hoorde je jef zeggen er is een ongeluk gebeurd. Door geknipt met opzet blabla dan hoor je opeens menno zeggen wrm hoor ik dat nu pas..

  Dus een droom nee -_-”
  Dan is het wel eeeeen heeeeeeeeel lange droom haha

  Het is nina! Dat hoop ik zo erg. Raak uitgekeken bij haar. Mike niet hij komt altijd met iets spannendsss

 39. Argumenten als “In het radio fragment hoor je dat het om een man” en “het gaat om iemand die een brevet heeft” zijn ongeldig. Ten eerste hoor je helemaal niet dat het om een man gaat, en ten tweede heeft iedereen een brevet op te mogen springen. Echter heeft Mike dat brevet al eerder gehaald, dus hij had geen trainingen nodig.

  Hier het fragment, nergens te horen/lezen dat het om een man gaat:

  ———-

  Welkom bij het Meerdijk FM nieuws van maandag 2 september 2013. Mijn naam is Eo Karutsi en ik breng u op de hoogte van de laatste lokale nieuws van vandaag.

  De gemeenteraad heeft plannen voor een nieuwe winkelstraat afgekeurd. En de oudste boom van Meerdijk is ernstig ziek. Maar eerst…

  Een formatiesprong boven het paracentrum is fataal afgelopen. Een gemeleerde groep van negen gediplomeerde springers maakten vandaag hun eerste formatiesprong. De Meerdijkers hebben de afgelopen weken veel getraind, maar voor het slachtoffer […] is de sprong desondanks desastreus afgelopen. […] was in het bezit van een springbrevet en was volledig op de hoogte van het veiligheidsprotocol. Toch gingen zowel de parachute als de reserveparachute niet open en kwam […] in een vrije val terecht vanaf 300 meter hoogte. Eén van de getuigen op het vliegveld omschreef de sfeer als hectisch. Men rende veelal door elkaar en er was veel onduidelijkheid. De politie Meerdijk is een onderzoek gestart naar de toedracht van dit dodelijk ongeval en kan niet uitsluiten dat er opzet in het spel is. We gaan hier de komende dagen ongetwijfeld meer over horen.

  En dan… Nog meer winkels in Meerdijk. Het leek zo mooi plan, maar de gemeenteraad heeft besloten […..]

  ———-

  Week 5. Het Verraad
  Pagina 4, bovenste item

 40. Ik denk nina en dat wiet de schuld er van krijgt en dat mike dan de baby van nina krijgt en dat ludo de verkeerde heeft vermoord nou ja iemand er op af heeft gestuurd en dat het voir mike was bedoelt

  1. Ja, Google eens op ‘brevet’ en klik Wikipedia eens aan:

   “Een brevet is een diploma dat wordt uitgereikt na het doorlopen van een opleiding en een met goed gevolg afgelegd examen”

   Ofwel: Brevet = Diploma

   1. Ook in het van Dale woordenboek word een brevet omschreven als ‘Akte/Diploma’.

    PG18, wat fijn. Eindelijk iemand met fatsoenlijke comments. Het is hier af en toe om moe van te worden.

 41. Marly van der Velden denkt dat de fans van Goede Tijden Slechte Tijden vanavond erg verwend worden met de jaarlijkse zomercliffhanger. “Het wordt echt heel speciaal en spectaculair“, zegt de actrice in Mikro Gids. De zomercliff heeft dit jaar alles te maken met het vrijgezellenfeest van Rik. “Maxim heeft geregeld dat ze met een grote groep vrienden een parachutesprong gaan maken. Binnen de groep spelen een hoop conflicten, wat het natuurlijk extra spannend maakt.“

  Conflicten op grote hoogte kunnen makkelijk escaleren in levensgevaarlijke situaties. “Je weet bij zo’n cliffhanger natuurlijk nooit of iedereen het zal overleven. Het wordt echt heel speciaal en spectaculair; ik weet niet of we dit ooit nog kunnen overtreffen.”

  Of ze er volgend seizoen nog bij is, mag Van der Velden niet zeggen. “Maar ik vind het nog steeds superleuk en als het aan mij ligt blijf ik nog wel even in Goede Tijden spelen. Ik ben echt verliefd op mijn personage.”

  “Nina Sanders heeft zulke fantastische verhaallijnen. Soms denk ik wel: ik moet een keer een keuze maken, maar voorlopig kan ik haar nog niet zo goed loslaten. Dus als de schrijvers me willen houden, blijf ik nog wel even.”

 42. Het brevet onderscheidt zich in algemene zin van een diploma doordat met een brevet ook een bepaalde bevoegdheid wordt verkregen, wikipedia 🙂

  1. Hahahahaha, ach ja joh Mike had er opeens geen zin meer in. Die dacht ik heb alles wat ik wilde en nu ga ik me te pletter laten vallen. Gewoon zomaar.

 43. marianne, je heb helemaal gelijk. Ik ben er ook van overtuigd en weet het ook zeker. HET IS EEN DROOM!! Degene die zeggen dat het geen droom is hebben niet goed opgelet.

  1. Een droom? Ja hoor. Wiet die droomt over hoe Rik naar een vallende slachtoffer kijkt, Wiet die droomt over radiofragmenten, Wiet die droomt over camerabeelden waarop iemand voorbij loopt, Wiet die droomt over hoe de meeste mensen veilig landen, Wiet die droomt over telefoongesprekken… Denk toch even na. Geen droom.

 44. Het is geen droom, DROOM heeft te betekenen wat Wiet droomde op de eerste dag van de cliffhangerweek. En er zijn 2 castfoto’s gemaakt 1 met de dode (en dader) en 1 zonder de dode (en dader)

 45. Als dit allemaal een droom was ..
  (Wat gewoon niet kan. De droom is veel te lang, met alles erop en eraan. Nee, naar mijn mening is dit geen droom.)
  Mocht het wel zo zijn .. stop ik met kijken :p

 46. Volgens mij leven ze allemaal nog. De foto van de app. bij de Inhoudsopgave toont 9 parachutisten waarvan alle parachutes open zijn.

     1. Ik heb mijn bril op en ik tel er 9. Tussen 2 sterren in de 4e V van boven is een gele parachute te zien.

     1. ja luudjesanders dat zie ik ook maar goed het zal wel aan onze telefoons liggen ga hier niet verder over discussiëren 😛

 47. hoe kan amy weten dat ze met zn alle gaan parachute springen? dus het kan niet zo zijn dat amy het heeft gedaan, ik weet zeker dat het mike is die dood gaat.

 48. In het filmpje van de cliffhanger, de fatale sprong, zie je Nina niet springen maar hoor je haar gillen alsof ze het vliegtuig uit geduwd werd.na Nina springt mike, dus ik denk dat mike zijn parachute heeft verwisseld met die van Nina en haar uit het vliegtuig duwde.

 49. Mensen het is in elk geval niet Nina. Maxime belt Jeff heel rustig op met de mededeling dat er een ongeluk is gebeurd. Ook Noud belt rustig op naar Laura. Daarnaast zijn er nog andere aanwijzingen verwerkt in de opgaves van de afgelopen week die Mike als het slachtoffer weergeven.
  Na vele malen de filmpjes en aanwijzingen bekeken te hebben is het bewijs duidelijk aanwezig.

 50. Volgens mij is er niemand gevallen en was het een hulpzak waar de springers naar toe moesten en als dat zo is zijn toch allemaal er maar druk mee geweest

  1. Je hebt toch gezien dat een van de parachutisten aan het trekkoord trok en er niets gebeurde ? Dat de parachute niet open ging en dat die persoon een vrije val maakte ? En waarom heeft Meerdijk FM het dan over een fataal ongeluk voor een van de parachutisten als het om een hulpzak ( een niet bestaand woord overigens ) zou gaan ? En heeft de politie het in onderzoek ? Omdat er een van de personages is omgekomen. Geen droom, geen hulpzak, geen instructeur etc maar een van de parachutisten.

 51. Die zwarte tas op de bewakingscamera was dat niet Wiet die daar liep? Die ook haar mobiel liet vallen? Want in de cliffhanger zie je ook zo’n zwarte tas waar Wiet in zat te grutten.

 52. Mensen!!!!!!!!!!
  Het is mike.
  Bij de sprong zag je het gezicht van de fatale springer. Je zag een breed gestoppelt gezicht.
  Dat is een man

  1. Klopt ik dacht ook echt dat ik een man ( mike zag)
   Het kan natuurlijk ook zijn dat die man is gaan springen ( zonder dat wij dit wisten) die les gaf over parachute springen en dat hij is gevallen.

   Ik hoop dat het dan mike is en dat Nina en Noud daardoor weer samen verder kunnen en gaan samenwonen met ze 3en.
   En dat over een half jaartje Sjoerd en Rikki weer samen komen.. Tim is er eerst kapot van maar gaat Wiet op een andere manier zien en word verliefd op haar Wiet voelt ook iets voor Tim maar wil eerst weten of Rikki het goedkeurt dat zij met haar ex wat begint Rikki gunt het de 2e en de Tim en Wiet krijgen een relatie.

   Alle jonge mensen gelukkig 😛

  1. Als je goed kijkt zie je aan haar gezichtsuitdrukking en manier van gillen Dat ze geduwd wordt.. maar goed ieder zn eigen mening.. we zullen et volgend week zien

 53. Hoe vaak moeten we nog zeggen dat het stund mannen zijn ..
  Echt waar …sommige mensen zijn zooooooo dom..
  Lees eens wat meer en zeg niet 100 x t zelfde

 54. Nou het gaat dus nog tussen mike en nina,Het meest voor de hand liggend zoals de meeste mensen dus denken zal het mike wel zijn.Maar wat zou dat dan een flut uitkomst zijn zeg,hebben we daarom al die weken zo meegespeculeerd over wie de val niet zou overleven.Dan zou het echt een afknapper zijn op deze zogezegde ‘spannende’ cliffhanger.Ik zei vanaf het begin al ‘nou het zal mike wel zijn,dat verwacht toch het grootste deel van de kijkers wel’.Mocht het alsnog nina zijn hebben ze het alsnog wel goed in elkaar gezet,omdat je nina gewoon niet verwacht.Nou ja we zullen zien.

  1. En nee het is geen droom,dat is nu al zo vaak gezegd dat er daadwerkelijk iemand de serie zal verlaten.Dus nee geen droom of coma pfffff.Vermoeiend zeg dit elke keer weer te moeten horen/lezen.En nee de telefoontjes kan je ook niks uithalen,zoals er ook in het radiofragment DUIDELIJK word gezegd de toestand is nog zeer verwarrend.Dus waarschijnlijk is er nog niet eens bekent wie er nou daadwerkelijk het niet heeft overleeft.We kunnen speculeren wat we willen,maar denk niet dat je uit de opdrachten van de app kan halen wie het slachtoffer is.Geloof me zo simpel maken ze het niet.We zullen denk ik gewoon af moeten wachten wie er nou neerstort.

 55. Ik denk wel dat het nina is , want mike zit er nog maar net in , en hij zorgt ook voor veel spanning . Maar ik hoop het echt niet, want nina is echt het ‘ prinsesje ‘ van gtst , de beautyqueen , en het is wel jammer als zij eruit zou gaan . Mike wordt dan verdacht , en een paar maanden in de gevangenis gezet , en als hij dan klaar is met zijn andere prive dingen , zijn ze erachter dat hij niet de dader is . Lucas denkt vanaf het begin al dat Ludo de dader is door dat telefoontje en wil niets meer met hem te maken hebben .
  Zoiets denk ik , maar heb verder echt geen idee , want het kan natuurlijk ook anders lopen

 56. Het is inderdaad Mike die valt. Bing heeft de parachute van Aysen geforceerd (dat is te zien aan de donkere hand in de witte handschoen), en Mike pakt die parachute. Omdat Aysen laat is, ziet ze niet dat ze de parachute van Mike heeft. Ook is het logisch dat Mike valt, omdat Lorena dan de Rozenboom terugkrijgt.

  1. @ Mark ; Bing zat ten tijde van de sabotage in hechtenis. Bovendien was de pols van de saboteur wit. We hebben dus te maken met iemand die blank is. Kijk de scene van de sabotage maar eens terug.

 57. Ik denk dat het nina is die neerstort want het is het meest onverwachte… en een goede theorie wat ik al eerder hier heb gelezen, (aangezien ik ook denk dat nina degene is die tussen het telefoongesprek door zegt `het is zo mooi`) dit zegt ze omdat ze aan het ijlen is voordat-tijdens ze dood gaat na de val.

 58. ik weet het niet maar ik ga zoiezo al kijken en weet je dan zie ik het vanzellf wel de dag staat al in me agenda dus is al vrij voor gtst heb er wel zin in zomerstop is altijd erg lang

 59. Wacht gewoon Zondag af, niemand kan nog weten wie er dood is, en wie er nog leeft, of het een droom is of niet.. En wie er achter zit.. Zondag weten we het pas echt. Dus, droom maar lekker verder!

 60. Gadverdamme! Ik baal echt dat Aysen nog leeft. Heb een hekel aan haar personage en zap altijd weg als haar kop in beeld is. Verder spannend!! Nog even en we weten het.. Ik kan niet echt zeggen wie ik denk dat de fatale sprong maakt want het is allebei heel goed mogelijk.. Op naar volgende week!

 61. Hey allemaal,
  Ik weet het nu echt 100% zeker, het is een droom!
  Alles wijst erop. Het codewoord DROOM etc. Dit kan geen toeval zijn.

  Al vind ik het wel erg jammer, want mike had wat mij betreft echt dood mogen gaan. Je ziet namelijk in het filmpje dat het mike is. Ik wist het al de eerste week. Kijk maar naar zijn stoppelbaard.

  Degene die het droomd is nina, en als ze wakker word blijkt alles dus een droom te zijn geweest. De sprong moet nog gebeuren. En uiteindelijk is het maxime die dood neervalt aangezien ze toch al een half jaar een stomme rol speelt.

  1. ‘Alles’ wijst erop .. Het codewoord DROOM ‘etc’.

   Dat is inderdaad alles. Dat codewoord slaat op de droom van Wiet, waarin ze Nina vermoord. Die speel je vrij in week 1.

   Maar inderdaad, ALLES wijst erop… -.-

   1. Breepje behoort ook tot de droomfanatici. Hoe dan ook willen ze vast houden aan die onzinnige droomtheorie. Dit was de laatste keer dat ik aandacht aan die mensen heb besteed. Want ik ga ze gewoon negeren. Ik ben er zo ontzettend klaar ermee !

  1. Bedankt voor je uploads KaasKoekje ! Mijn app werkt niet altijd dus je filmpjes zijn een uitkomst !
   Het filmpje met Laura is interessant. Het gereedschap van Noud. Laura die erg onder de indruk is van de tang. De tang waarmee de parachute is gesaboteerd ? ! Noud en Laura zijn in ieder geval verdacht !

 62. De altijd onzichtbare 3de arm van Ludo, die de vuile werkjes voor hem opknapt, heeft de opdracht gekregen van Ludo om de parachute van Mike te saboteren, Deze persoon heeft de verkeerde parachute onklaar gemaakt, Die van Nina. Ludo laat ongewild zijn eigen dochter te pletter vallen. Uiteraard krijgt Mike de schuld en hij zal in het gevang belanden. Als Mike dan klaar is met zijn werkzaamheden elders kan hij zo GTST weer instappen. Ondertussen zal Naud de zorg voor Nola op zich nemen. Wie weet samen met Wiet?
  Ludo zal zich in die tussentijd wel ontdoen van zijn “mannetje” die zijn opdracht verziekt heeft. Missen we niks aan want die was toch nooit in the picture……..Alle bewijs dat Ludo erachter zit is dan verdwenen….

   1. Ja klopt, was me even ontschoten. Altijd een pad met meerdere afslagen. Helemaal buiten schot blijft Ludo dus niet.
    Dat maakt het nog spannender. Mocht deze theorie waar zijn natuurlijk.

 63. ongelofelijk. Het is geen droom het eerste woord was droom. Omdat Aysen droomde dat iemand haar parachute on klaar maakte. Vandaar het woord droom ongelofelijk .Eigenwijze mensen hier.

  1. Sorry, ik heb dat gemist. Waar zie je dat Aysen droomt dat iemand haar parachute onklaar maakt?
   Ik dacht dat dat woord om de droom van Wiet draaide, die droomde dat ze Nina vermoordde .. of zit ik er langs?

   1. Het filmpje in week 1 is het codewoord droom. Daarin zoekt Aysen hoe je een parachute onklaar maakt. Omdat ze waarschijnlijk droomt hoe iemand dat bij haar wil doen. En in het eerste filmpje paranoa controleert ze haar parachute

 64. Voor iedereen die denkt dat het een droom is omdat dit het eerste codewoord DROOM is,dit klopt niet draai het woord DROOM eens om……… dan krijg je MOORD !!! 2 codewoorden in 1.
  Droom, omdat Aysen droomde dat iemand haar parachute onklaar maakte.
  Moord, omdat er een moord is gepleegd op Nina of Mick.

 65. Mike is dood. Ik heb de nieuwe tv gids en het komt er op neer dat de familie Sanders verdacht wordt en dat Bianca ruzie heeft met Janine. En ik denk niet dat als Nina dood was dat haar familie dan als eerste verdacht zou worden

 66. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat mike dood is. Ten eerste zie je in het filmpje iemand vallen met een stoppelbaardje. Dat kan nina niet zijn. En ook heeft degene die dood is een springbuffet. Mike was de enige met een buffet.

  Mike heeft per ongeluk de parachute van ludo gepakt.

  1. Je zult ongetwijfeld springbrevet bedoelen want een springbuffet bestaat niet. En het heeft hier al heel wat keren opgestaan ; Iedereen was in het bezit van een springbrevet want anders mag je niet springen. Mike had zijn springbrevet al gehaald en de rest kreeg die uitgereikt door instructeur Leo van Wamel. Niemand mag springen zonder springbrevet, niemand kan springen zonder springbrevet en niemand wil springen zonder springbrevet.
   En Mike heeft niet de per ongeluk de parachute van Ludo gepakt want die ging helemaal niet parachutespringen.

 67. Ik denk dat mike dood is omdat je nina in het gesprek tussen jeff en maxime hoort zeggen : het is zo mooi
  En ik mag mike gewoon niet en ik wil hem uit de serie :p

 68. AAN AL DIE MENSEN DIE GELOOFDEN DAT HET MAAR EEN DROOM WAS ; JULLIE HEBBEN ONGELIJK ! ! ! ! ! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ! ! ! ! MIKE BRANDT IS DOOD ! ! ! ! ECHT DOOD ! ! ! ! EN DIT WAS HET DAN. EINDE VERHAAL HIER.
  GTST 4 LIFE ! ! ! * GONE4EVER*

 69. Nina kan het niet zijn want er wordt met rechts aan het touwtje getrokken om de parachute open te laten gaan en Nina is rechts verlamd

 70. Mike is dood ……… Nu is de vraag wie heeft dit gedaan …… Nou ik heb alles goed bekeken . Ik denk lorena . Let wel . Jasje , huidskleur . Nagels en broek

 71. Aysen is een leuken meid en een mooie politievrouw
  waar ik Graag Geariesseerdt wilt worden door haar en
  er moet minder over moord gaan en waarom is er geen
  huiskaping bij voorbrieleed bij Lorena en Nina

 72. Aysen is een leuken meid en een mooie politievrouw
  waar ik Graag Geariesseerdt wilt worden door haar en
  er moet minder over moord gaan en waarom is er geen
  huiskaping bij voorbrieleed bij Lorena en Nina

Geef een reactie