Aanstaande vrijdag wordt volgens Ruud Feltkamp een van de beste cliffhangers aller tijden uitgezonden. Aan Veronica Magazine laat hij weten: “Het is inderdaad een dijk van een cliff, een van de beste aller tijden. Mede vanwege een waanzinnige draaitechniek die ook in The Matrix-trilogie werd gebruikt. Ik ben trots op het resultaat. Nu, in de week voor de cliff, merk je dat het begint te leven op straat. Na 5 juli kan ik nergens meer komen zonder dat mensen me vragen naar de afloop. Ja, dát moet je hebben natuurlijk”

Ruud is blij dat het weer goed gaat met GTST: “Tegenwoordig zijn de verhaallijnen weer waarschijnlijk, lekker vertrouwd en oer-Hollands.

110 comments on “Ruud Feltkamp: “Cliffhanger is een van de beste aller tijden”

 1. Eerst zien en dan nog steeds njet geloven ik vrees dat het een slechte cliff wordt
  Je kan de afl alvanaf doonderdag al vooruit kijken en vrijdag ochtend dus iedereen kan het als zien voor kwart over 8 in de avond omday ppt kots factor komt

  1. Beste Dkovac,

   ik wilde gewoon even zeggen dat ik het niet erg professioneel vind dat je deze reactie zomaar zo op een GTST fanclub site neerzet. Ik, en vele anderen, zijn overigens wél benieuwd naar de cliffhanger van vrijdag. Ook is X factor geen slecht programma, zo’n 1.2 miljoen kijkers! Dus zou je de volgende keer alsjeblieft je mening voor je willen houden.

   Vriendelijke groeten,
   Eva

 2. We zullen met spanning naar de cliffhanger kijken.
  IK ben benieuwd wie het niet overleeft.
  Maar ja dat is afwachten en een paar weken geduld moeten hebben.

 3. de parachute word doorgeknipt. 1 Aysen knipt die van Bing door. Bing die van Aysen. Of Lorena die van Mike. Of Nina die van Wiet of andersom.

  Ik hoop dat Bing zich te pletter springt wat irritant figuur is dat hoe hij vrouwen behandeld mag hij zich te pletter springen. Of Aysen springt zich te pletter. Maar overleefd het en komt zo weer in nauw contact met Nuran En gaat zelf op zoek naar de dader van de aanslag en zo heeft Aysen weer een rol.

  1. Ik denk dat Aysen het zelf is. Mike ging al eerder mee dan aysen en daarom heeft hij een eigen. Aysen heeft gewoon haar eigen onklaar gemaakt parachute

 4. Ja of Bing of Aysen knippen een verkeerde parachute door van bijv Rikki die dan 3 maanden in coma komt en zo de flekswet in kan En wanneer Bing het gedaan blijkt te hebben is Hij Rik kwijt

  1. bing is niet de parachute knipper dat is zeker en aysen ook niet. de parachute knipper heeft nogal een blanke huid en dat hebben zowel bing als aysen allebei niet.

   1. Kan zoveel zijn … opdracht van Ludo om Mike te laten verdwijnen … Lorena die Mike kwijt wil … Nina die van Mike af wil … grappig allemaal willen ze blanke handen af van Mike 🙂 en who the f*ck lag Ricky boy mee in bed???

    1. een of andere femke, ik snapte hem ook niet helemaal. misschien heeft rick wel van lorena’s drankje geproeft

  1. ik denk iets met wiet, want die zou maar voor tijdelijk terug komen. waarschijnlijk wordt wiet van zelf sprekend gepakt terecht of onterecht. (ex-tbser die al een moordaanslag op der naam heeft staan.

 5. Net de shorthi gezien voor morgen.
  Echt gewoon eng. maar ik denk dat het bing, mike of aisan is. ik hoop dat we het morgen te zien krijgen maar ik denk het niet…

 6. Volgens mij hebben ze alle dezelfde schoenen aan. En Aysen gaat er volgens mij niet uit ze was bij een boulevard item waar ze de kleding aan had die de bij de castfoto hoort./ En lijkt me niet dat ze daar op verschijnt als ze er gelijk uit gaat. Want of het is een soap wonder maar diegene die daar valt is zeker te weten dood.

 7. ik heb ook al op de schoenen gelet. heb het 2 x gekeken en het lijkt wel of iedereen dezelfde schoenen aan heeft. ik denk dat noud neer stort omdat ludo belde om iemand in te huren om mike te grazen te nemen. maar denk dat die gene per ongeluk die van noud heeft door geknipt. en als je goed kijkt zit bing op de politie bureau en zit mike in de rozenboom omdat hij nu de eigenaar is.

  1. Nee Mike zit in de hoek naast Nuran en gebaard dat ze nu kunnen springen. Best spannend. Of diegene die eruit gaat komt in coma terecht als soap wonder. En kan zodoende met de flekswet.

   1. Dat laatste wat je zegt kan volgens mij niet, er wordt gezegd dat het noodlot toeslaat voor iemand. Volgens mij wordt daar wel mee bedoeld dat diegene het niet overleefd. Is trouwens ook onmogelijk na zo’n val en dat zou de serie wel ongeloofwaardig maken.

 8. Het zal Mike wel zijn. Denk trouwens dat het ook Aysen kan zijn en dat iedereen dan denkt dat Bing het gedaan heeft omdat hij tegen die agenten ook zei dat het beter is als ze niet meer leeft en dat niemand haar zou missen.

 9. ik denk dat het wiet is die nina haar parachute doorknipt omdat ze eerder een droom had dat ze op haar schoot tijdens het oefenen voor parachute springen

  1. bing kan het niet gedaan hebben net zo min als aysen. kijk maar naar de laatste paar seconden van vandaag en let vooral op de onderarm. die komt af en toe een stukje bloot.

 10. Ik denk dat Nuran dood gaat. Rik die vreemdgaat met een vrouw die verdacht veel op Aysen leek en vervolgens zijn toekomstige vrouw ter pletter ziet vallen is natuurlijk briljant bedacht!

  Ludo zal wel iets met Mike zijn parachute hebben gedaan of iemand laten doen natuurlijk. Maar Mike denkt dat Lorena iets met zijn parachute heeft gedaan, omdat zij zegt; wie zegt dat jij gewonnen hebt? En daarom wisselt hij snel zijn parachute met die van Nuran.

 11. Ludo kan de parachute van Mike niet hebben gesaboteerd, want Ludo belde al voordat Rik vroeg of Mike mee ging parachute springen.

  Mike zijn parachute kan wel gesaboteerd worden door Lorena. maar zelf denk ik ( en hoop ik ) dat niet Mike zijn parachute gesaboteerd word, ik vind hem zo leuk en goed spelen 🙂 ik vind het ook jammer dat hij er in 2014 tijdelijk uitgaat.

  Ik denk niet dat de parachute’s verwisseld worden want die instructeur zegt elke keer niet wisselen neem je goede parachute enz.

  ik ga deze keer niet het shortie kijken want dan blijft het morgen nog een verassing 🙂

 12. Rikki is het niet want Robin gaat in oktober met de flexwet. Aysen valt te pletter, de Cliff is gewoon te voorspelbaar

 13. Daarnaast is het ook moeilijk te voorspellen, want het is natuurlijk een stuntman die die sprong maakt. Maar vooralsnog gaat Aysen dood of raakt zwaar gewond.
  En dat huwelijk van Nuran en Rik gaat dus na de zomer ook niet door.

  Vier staan er op mijn lijstje:
  Aysen: Parachute is doorgeknipt door Bing, wegens zijn afname op vaderschap.
  Noud; Wiet is weer zo doorgedraaid, en doordat Noud haar had gebruikt, ze in woede de parachute heeft doorgeknipt.
  Nina: Idem dito voor Wiet.
  Wiet: Nina zit vol wraak gevoelens, en kiest voor eeuwige payback.

  Maar ik denk dat Wiet niet de parachute van zowel Nina of Noud doorknipt of zelf te pletter valt, want Pip Pellens is net aan de vaste cast toegevoegd na een jaar afwezigheid.

 14. Mike zal het ook niet zijn, aangezien de verhaallijn met Sjors haar terugkomst ook weer verder zal lopen, en reken maar dat ze pissed off is!

 15. woow, ik heb die spring in het leven app gedownload, en de eerste code vrijgespeeld. er valt inderdaad iemand neer, en rik doet niet mee met de sprong

  1. de eerste code is het afleverings nummer van morgen. en dat is 4745 🙂 alleen die tweede weet ik niet. weet jij die misschien?

 16. Dan is het bekend wie het opzoekt Zal ze het dan ook uitvoeren. Maar wie heeft dan de parachute van Bing om gedaan. Aangezien hij niet meespringt.

 17. Als Aysen wel de persoon is die dood is, denk ik dus zeker niet dat Bing daar iets mee te maken heeft dat zou te dik boven op zitten en te voorspelbaar.

 18. HET KAN MIKE NIET ZIJN

  Hij sprong als eerste!

  De persoon die doodviel haalde anderen in!

  Dit wil zeggen dat de persoon die doodviel niet Mike kan zijn!

  1. Ze komen in de lucht bij elkaar met zn alle. Ze houden elkaar vast. Dus het maakt niet uit wie als eerst of laatst valt.
   Je ziet overigens wel dat mike zijn parachute opentrek en als je pauzeert ( Code 1) zie je ook dat noud het niet is ivb zijn baard/snor ,, 😉

 19. mike gaat dood! ludo komt toch altijd voor zn princes op? hij heeft vast iemand gebeld die mike maar even van kant moet maken!

 20. met een wonder kan je de val overleven, ook in de realiteit is dit voorgekomen: google het maar. Rikki is het niet: verhaallijn Sjoerd/Rikki staat open. en omdat Anita is overleden laten ze Rik zijn dochter ook niet dood gaan. Ze kan wrl in ern coma raken ofzo. Nina heeft net een dochter, die is het ook niet. Mike gaat pas in Januari tijdelijk weg en Lorena, Noud, Wiet en Maxime zijn het ook niet. Aysen of Nuran gaat dood of raakt zwaar gewond, en dan denk ik toch Aysen die valt, dat maakt het met Nuran emotioneler vanwege dat zij geen contact meer wou en daarnaast haat Bing haar en kan Dannys dood ook makkelijker uitkomen!

 21. ik denk dat er niemand dood gaat diegene kan ook een flinke wat boten enzo breken dus en in coma liggen je weet maar nooit in
  GTST

 22. Dd in het filmpje via de ap is het juist Aysen die het onklaar maken van een parachut opzoekt. Omdat ze denkt dat Bing springt. Raakt er dus iemand gewond die Bing zijn parachut omdoet

 23. Er zijn een heleboel verdachte zaken op te noemen:

  * Lucas die ineens niet meer mee mag om een parachutesprong te maken

  * Mike die wel heel gemakkelijk het hotel van Lorena in handen kan krijgen

  * De altijd zo gereserveerde Ludo die van het ene op het andere moment letterlijk bovenop Julia kruipt (hij heeft natuurlijk al wel geruime tijd droog gestaan)

  * Rik die (in de spoiler van morgen) in bed wakker wordt naast een onbekende (?) vrouw (of althans ik herkende ze niet)

  * Iedereen die een hevig conflict heeft met elkaar stapt doodleuk bij elkaar in een vliegtuigje om samen een parachutesprong te gaan maken

  * Een nieuwe app met de titel ‘Springlevend’ (wat suggereert die titel ???)

  Is dit alles niet heel erg vreemd ???

  Ik begin helemaal te geloven in een TOTAAL andere afloop dan we in de komende cliffhanger + eerste aflevering van het nieuwe seizoen zullen gaan zien. Ik hoop dat mijn idee van hoe dit gaat aflopen uit gaat komen. In dat geval zal de bezem flink door de huidige bezetting gaan en zal bovendien de verloren zoon weer in Meerdijk terugkeren. Het is NU (of eigenlijk DAN) of nooit !!!

  1. In dat geval zouden de volgende rollen op de tocht komen te staan:

   * Aysen
   * Julia
   * Mike
   * Nuran
   * Tim

 24. Bij cliffhangers zyn er tot nu toe bekenden overleden. Volgens mij is het de parachute-instructeur die valt en overlijdt en dat hy dan de pak van Bing aanheeft..

 25. Als er in elke cliffhanger iemand dood gaat, hebben we over een aantal jaren niemand meer over!! Haha vandaar zeker al die babys in gtst!!

 26. Ze zeide toch let op de nummers daar staat je naam bjj? De gene die neervalt is een 6 of een 9 dus kijk bij die namen morgen kijk goed wie parachuut 6 pakt ik hou jullie op de hoogte

 27. Bing kan het niet zijn, die zit 3 maanden in de bak, vanwege mishandeling Monica en het slaan van Menno, de inspecteur is niet mee het vliegtuig ingegaan

  ik heb de afl. al gezien

 28. Aysen heeft opgezocht op internet hoe je een parachute onklaar maakt. Die was voor Bing bedoelt. Maar een onschuldige heeft de parachute om gedaan.

 29. Ik zou het sowieso heel raar vinden als wiet weer iets gedaan heeft. Want dat was vorig jaar ook al zo. Je moet kijken welke verhaal lijn niet open staat of een verhaal lijn waar nog iets mee kan als er iemand overlijd. Als Aysen bijvoorbeeld te pletter valt dan zou het voor nouran echt niet makkelijker zijn om over Danny zijn dood te vertellen en dan zou Nouran ook niks kunnen met haar spijt. En als ging of Aysen te pletter vallen dan is voor de hand liggend dus als je voor mijn zou het logisch zijn als iemand het verkeerde pak pakt vooral omdat die man dat de hele tijd zestigste vaag. En dan zit er ook weer wat meer drama ion het spel zijn de gene waarvan ik het niet denk is.

  * Mike (die gaat er al uit)
  *Lorena (daar is inmiddels al heel wat mee gebeurt)
  *Nout (het zou wel kunnen maar die heeft al zo veel meegemaakt)
  * Aysen en Bingo (voor de hand liggend)
  * Wiet (die is er net pas weer in!)
  Opzich zou Nouran kunnen maar er is niemand die wraak op haar wilt nemen maar het verkeerde pak. Maar Wiet gaat niks doen want dat was vorig jaar ook al zo!!!!

 30. Ik denk dat Noud neerstort want Nina zei na de rechtzaak tegen haar vader (Ludo) je had Mike harder moeten aanpakken. Dus ik denk dat Ludo dan iemand heeft gerelgeld die dan het touw van Mike zou doorknippen en die heeft dan perongelijk het touw van Noud doorgeknipt en dan denk ik dat Nina dan heel veel spijt krijgt over wat ze tegen Noud heeft gezegd.

 31. Ik had al een vermoeden trouwens dat Monica ging vertrekken met het kind in haar buik van Bing en zal je na wat jaartjes zien dat er opeens een verloren dochter of zoon op Bing zijn stoep staat, Bing natuurlijk verbaasd dat hij uiteindelijk wel een kind heeft gekregen.

 32. Het is noud ook niet, de gene die valt heeft een witte horloge aan van die gene zelf, noud nina wiet en rikki hebben geen horloge om, van de rest heb ik t niet gezien

  Ik heb het trouwens over een gewone polshorloge, niet die parachuuthorloge

 33. Ik denk ook niet dat Nuran het is. Sowieso al omdat diegene echt doodgaat en als het Nuran zou zijn, dan zou Rikki niet naar het buitenland gaan voor haar studie of wat dan ook (ivm Flexwet). Dan zou ze haar vader sowieso niet alleen laten.
  Er is iemand die de parachute opendoet die een getinte huidskleur heeft, dus dat is of Nuran of Aysen.
  Ook denk ik dat Wiet niks gedaan heeft en ook geen slachtoffer is.
  En als Ludo Mike of Noud iets aan zou willen doen, zou hij dat echt een mannetje inhuren om een parachutelijn door te knippen? Ik zou van Ludo toch iets anders verwachten.
  Ik ben echt benieuwd wie het is. Het lijkt me logisch dat het iemand is die de verkeerde rugzak om heeft gedaan, onder andere omdat Bing en Rik er niet zijn en omdat Aysen pas op het laatste moment kwam. Bing zat wel heel erg naar dat bord te kijken gisteren, maar dat zegt ook niks.

 34. In de springlevend app. Is er een filmpje waar Aysen opzoekt hoe je een parachute saboteert. Dus ik denk dat ze die van Bing Saboteerde en dat een onschuldige slachtoffer hem om doet.

 35. Zou dit niet een droom kunnen zijn??
  Angezien de tweede aanwijzing droom is…
  Daarmee bedoel ik,dat de sprong zogezegd nog moet gebeuren,maar dat iemand droomt dat er iets mis gaat ofzo…
  Dat idee kreeg ik iig..

 36. Zo aan de foto te zien is het noud (uitvergroot) en zal kunnen. Ludo zweerde in de rechtbank al wraak, maar de open vraag is tegen wie? Ik denk tegen noud omdat hij al wraak plannen beraamd tegen mike, noud heeft tegen verwachting in de familie sanders laten vallen en dat is wat Ludo nooit kan accepteren. Hij zag hem toch al niet als favoriete schoonzoon.
  Of nuran, gepleegd door aysen die bang is dat haar zus door zal slaan. Ze gaat over lijken.

 37. Al twee seizoenen loopt Aysen Baydar in Goede Tijden Slechte Tijden rond, en ze is bepaald niet het lieverdje van Meerdijk. Al heel wat hoofdrolspelers zijn door haar getreiterd of geïntimeerd, Danny de Jong moest dat zelfs met de dood bekopen. En momenteel wordt Bing Mauricius het leven zuur gemaakt. Met zo’n staat van dienst leek de rol van Aysen een beetje uitgespeeld, maar volgens actrice Dilan Yurdakul is dit pas het begin. “Het wordt alleen maar erger.”

  Hoewel het karakter van Aysen inmiddels volledig is geïsoleerd – niemand wil nog iets met haar te maken hebben – lijkt ze zich dus toch weer terug te werken in de sociale kring van Meerdijk. “Aysen is een heftig personage”, vertelt Dilan in Metro. “Elke keer als ik de nieuwe teksten in mijn postbakje krijg en lees, denk ik: het is toch echt wel een toppersonage. Ze is geen simpel meisje. Ze draagt zoveel met zich mee.”

  Ze vervolgt: “Aanvankelijk wilde ik graag dat aan de kijker werd uitgelegd waar haar heftige reacties vandaan kwamen, maar inmiddels denk ik dat dat er niet meer van gaat komen.”

  Onlangs nog stal Aysen het laatste sperma van Bing uit het ziekenhuis, waarmee ze hem zijn kinderwens lijkt te hebben ontnomen. “Dat vond ik wel heel ver gaan, maar ja, het is natuurlijk wel iets wat Aysen zou kunnen doen. Dus dan doe ik wel mijn best om het verhaal geloofwaardig neer te zetten.”

  Vanavond is Aysen één van de karakters aan boord van het vliegtuig waar de vrijgezellensprong wordt gemaakt. Zal ze iets met de sabotage te maken hebben? Of is ze juist doelwit van iemand die het op haar heeft gemunt?

  Zappen.blog.nl

  Als dit klopt is Aysen 1 de dader.Maar ze springt zich niet te pletter gelukkig de bitch

 38. Het zou in principe gewoon iedereen kunnen zijn, afwachten dus. Ze zouden iemand moeten laten neerstorten waarvan je het helwmaal niet verwacht. Maxime bijvoorbeeld. En dan zie je in het volgende seizoen dat Ludo er tpch was achter gekomen over Maarten en dat hij de parachute heeft gesaboteerd ofzo. Maar de schrijvers zullen wel niet zo origineel zijn om dat te doen.

 39. Ik denk dat het Maxime is. Er is namelijk niemand die het tijdens de cliffhanger op haar gemunt lijkt te hebben. Daarnaast had ze afgelopen tijd niet een superspannende rol. En wat veel mensen waarschijnlijk vergeten zijn werkte Maxime begin dit seizoen samen met Maarten om Janine en Ludo uit elkaar te drijven alleen weet zij niet dat Maarten ook ingehuurd is door Nick.

 40. als je het langzaam terug kijkt zie je dat het grote mannen schoenen zijn en een behaard gezicht, maar niet zo behaard als die van noud, dus nog 1 optie = Mike!!

 41. Aan het postuur te zien was het een man en aangezien het bekend is dat Mike er in februari tijdelijk uit gaat valt hij dus niet dood, maar Noud. Ik vond het ook opvallend dat Ludo Nina weg probeerde te houden bij het parachute springen.

 42. Maar… waarom wordt er voor Mike een nieuwsbericht verspreid op internet dat hij met de flexwet gaat, het stond ook op http://www.mediacourant.nl en voor andere personages heb ik dit nog niet langs zien komen, Sjoerd is bv. ook met de flexwet..?! Is dit niet een truc, dat Mike dood gaat en wij allemaal denken dat hij het niet kan zijn, omdat hij in ‘Februari 3 maanden de serie verlaat’ …?

 43. het is mike die neerstort absoluut zeker, kijk maar naar de herhaling en zet hem precies op tijd op stop, de gene die zijn parachute niet open kreeg had stoppeltje.

 44. Lijkt mij heel onwaarschijnlijk dat ze dat al zo ver van te voren bedacht hebben. Ik weet echt bijna zeker dat het Noud is. Daarbij zijn ze echt wel zo slim om het gezicht zo te filmen dat je net niet goed kan zien wie het is.

 45. Ik denk dat Ludo samen met Lorena aan het bellen was.
  De dochter van Rosa, die ook nog eens het hotel kwijt is door Mike.
  Die 2 hebben samen de ultieme wraakactie gepland.
  Zijn touwen doorsnijden.

 46. Aysen heeft er sowieso mee te maken. Haar gezicht was te blij toen ze het vliegtuig instapte. Eerlijk gezegd zou ik het verhaal wat hierboven wordt beschreven wel tof vinden! Dat Nick terug is gekomen om dat Maxime aan te doen. Spannend!

 47. Je ziet in de app dat Aysen op vindie zoekt naar “Parachute onklaar maken”
  Ik denk dat Aysen zelfmoord pleegt en wil dat Bing de schuld krijgt.

 48. denk dat Ludo erachter zit. hij heeft de opdracht gegeven om Noud om te brengen. Hij zei al eerder tegen Maxime dat Noud voor latere zorg was. En Noud heeft niet echt meer iets te betekenen in de serie.
  Of het is Maxime en dat Janine achter de aanslag zit. Maar denk dat dat te ver is gezocht

 49. Ik denk dat het als volgt is gegaan: een onbekend persoon (ben ik zelf ook nog niet uit), wilt Mike vermoorden en knipt zijn parachute door.
  Iemand die vind dat Meerdijk beter af is zonder hem.
  Wiet krijgt het benauwd en gaat checken of haar parachute doorgeknipt is, ze raakt door de war en gooit alles door elkaar heen, alle rugzakken.
  Die van Mike is bij Bing gekomen. Bing is ook bang dat Aysen hem wil vermoorden, dus gaat ook kijken of zijn parachute oke is. Dat is hij niet. als hij wordt opgepakt zegt hij tegen Aysen: alleen jammer dat ik er niet bij kan zijn.
  Hij verdenkt Aysen van het doorknippen van zijn parachute.
  Ludo belt een mannetje om te kijken of de parachute van Nina oke is. Hij vreest voor het leven van zijn kind.
  Op de dag zelf is Aysen wat later en stapt op het laatste moment in.
  Ze slaat ter pletter en heeft zelfmoord gepleegd. Maar omdat die van Bing ook is doorgeknipt denkt uiteindelijk iedereen dat Aysen Bing mee wilde nemen de dood in.

 50. Ludo heeft iemand laten inhuren om de parachute van Mike te saboteren. Dat is gelukt. Mike zag dit tijdens het aantrekken van de pakken, dat er is iets mis met de zijne was dus heeft die van Aysen gepakt, die te laat was. Bing zei tegen de politie, als aysen niet meer zou bestaan zou niemand haar missen. Aysen komt later toch meespringen en pakt het gesaboteerde pak van Mike. Aysen gaat dood, bing is de verdachte.

 51. Weten jullie nog die aflevering van Ludo in een soort Scrooge versie waarbij hij in een droom zijn dochter verliest? Dat de boodschap was: als je zo doorgaat, dan verlies je je dochter? Je moet een goede man worden dan komt alles goed.
  Nou, ik denk nu dus dat dit niet uit kan blijven en misschien is Nina dus wel te pletter geslagen, misschien heeft Ludo iemand anders willen vermoorden en is de parachute verwisseld met die van Nina.
  Dan heeft hij indirect zijn eigen dochter vermoord, omdat hij niet wilde veranderen in een goede man. Dat denk ik nu dus. (De aflevering is van 13 februari 2007. Had ik even opgezocht.)

 52. Als je goed kijkt heeft de dader oranje nagellak op. En daarvoor had Lorena dat op. Dus…
  Maar ze heeft waarschijnlijk die van Mike geprobeerd en heeft iemand anders die genomen of zo, want anders is het te voor de hand liggen!

 53. Helaas heb ik de aflevering zelf niet kunnen vinden, maar wel een tekst op een oude site van gtst. Waar ze dan schrijven wat er in die aflevering zo ongeveer gebeurt is.
  Maar ik denk dus dat het Nina is, want die verhaallijn kan niet uitblijven en heel veel mensen zijn die aflevering toch al weer vergeten.
  Het blijft ook heel lang in mijn hoofd rondspoken, ik vroeg me al af waar het zou eindigen.
  Ik denk ook dat het voor Mike bedoeld is, maar dat Mike hem misschien verwisseld heeft met die van Nina. Zonder erin te kijken.
  Het was trouwens een droom in die aflevering waarbij Ludo ziet wat er in de toekomst gebeurt als hij de slechterik blijft. Dan ziet hij Nina in een kist liggen. Ik probeer hem te zoeken maar ik denk niet dat ik hem ga vinden, want ik ben al 2 uur bezig geweest.

 54. Mensen , degene die je ziet vallen zonder parachute is gewoon een stuntman of vrouw.
  Dus t kan iedreen zijn.
  En ja ze hebben allemaal de zelfde schoenen. Kijk maar naar de gezamenlijke foto.

 55. Wiet is een beetje paranormaal begaafd, vandaar die droom. Maar die verward ze met haar idee dat ze Nina dood wou hebben. Vandaar dat ze in die droom Nina zelf dood schiet. Maar ze heeft gelijk, Nina en Noud horen niet bij elkaar.
  Misschien nam ze zichzelf dit kwalijk, en is ze daarom doorgedraaid toen ze Nina in de vorige cliffhanger wilde vermoorden.
  (Ook omdat ze een beetje gek is door haar verleden).
  Het gaat allemaal om Wiet, ze krijgt eindelijk te zien waarom die dingen in haar hoofd rondspoken. Misschien wist ze al die tijd al dat Nina niet lang meer had.
  En dat als Nina er niet was, zij allang een relatie had met Noud.
  Ze heeft dit nooit kunnen plaatsen en verwerken, maar nu komt de waarheid uit en gaat Nina dood. Maar dat betekend niet dat ze het de eerst komende tijd makkelijk gaat krijgen. Want ze wordt wel verdacht zo meteen.

  De droom is de sleutel. Verteld alles. En wat betreft Ludo, die verliest zijn dochter. Hij heeft jarenlang zichzelf in situaties geplaatst waarbij hij zijn dochter extra moest beschermen tegen mensen die het op hem gemunt hadden en zijn familie. allemaal veroorzaakt door zichzelf. Hoe lang denk je dat dit nog door kan gaan? Dat moet ooit tot een einde komen. Dat Nina zo’n rotleven heeft komt door haar eigen vader, zijn geweten is in 2007 al voorbij gekomen in een speciale aflevering. De boodschap luidde: als je zo doorgaat, dan is dit de toekomst van je dochter.
  Nina heeft altijd maar in bedreiging geleefd, en Ludo heeft ervoor gezorgd dat zij altijd bescherming van hem nodig heeft. Terwijl hij de hoofdzaak van dit hele probleem is.

  Want stel je deze vraag: hoe komt het dat Wiet zo doorgedraaid is geweest? Dat heeft met Ludo te maken en Martine Hafkamp.(familie sfeertje). En Ludo is waarschijnlijk degene die Martine spoorloos verdwenen heeft gemaakt. Daar raakt een kind ook verstoord van.
  Hoe dan ook, het draait om Ludo en Nina… en Wiet krijgt gelijk. Ze wordt verlost uiteindelijk. Zo gek is ze dus niet.

  1. martine hafkamp is niet de moeder van wiet, martine hafkamp is de moeder van sjors. hannie van der kroeft is de moeder van wiet. en ludo was in dit geval niet de oorzaak dat wiet doorgedraaid is.

 56. Tem eerste zijn het gewoon de echt spelers die je ziet in de Cliff , het zijn dus geen stundmannen. Ik denk dat het of Mike is of gwn een random speler 😉 daar bedoel ik mee dat het iemand heel onverwachts is, omdat Aysen de parachut van bing heeft gesaboteerd ( wat vrij onlogische zou zijn ) en dat gewoon iemand anders de verkeerde parachut heeft gepakt ! Maar datmismte voor de hand liggend vind ik. Het kan bijna iedereen zijn behalve ( nouran, bing ,rikki , Rik en maxim) in dat rijtje zaten wel mijn “verdachte” tussen , dus ik kan weer helemaal opnieuw beginnen.
  Als iemand nog tips heeft hoor ik ze graag.!

 57. Heey allemaal mij lijkt het niet bepaald logisch dat bing gevallen is want bing zat bij de politie en sprong dus niet mee ik denk dat maxime gevallen is want zei heeft niet echt een rol meer in gtst die andere zitten midden in een verhaal ik denk dat mike door geknipt moest worden door een mannetje van ludo maar dat hij de verkeerde heeft doorgeknipt en dat daardoor maxime gevallen is

Geef een reactie