Je kwam rond de cliffhanger in GTST, hoe was het om in deze spannende tijd een belangrijke rol te spelen in de soap?
Toen ik door Kemna Casting werd gebeld voor de rol van Leo had ik al het vermoeden dat het personage onderdeel zou zijn van de cliffhanger. Dat maakte het wel extra spannend. Vooral omdat de eerste draaidagen op locatie in Teuge waren. Dit vraagt van alle acteurs net een andere concentratie omdat er meer filmisch gedraaid wordt. In de studio zijn er drie camera’s die alles in een keer vastleggen. Op locatie wordt er met een of twee camera’s gedraaid. Hierdoor moeten scènes meerdere malen worden gespeeld en sets worden omgebouwd, zodat er verschillende shots uit andere standpunten gefilmd kunnen worden. Dat, en het feit dat het een spectaculaire cliffhanger was, maakte het een unieke ervaring. Je merkte bij de cast en crew een enorme positieve energie om er iets moois van te maken. Daarnaast zijn de positieve reacties van familie en vrienden ook erg leuk. Ze hebben de laatste weken allemaal vol spanning gekeken. Zelfs in het buitenland werd het gevolgd.

Hoe was het om samen te werken met een groot deel van de cast?
De eerste draaidag op Teuge was ik enorm gespannen omdat ik normaal toneel en musical doe. Dat vraagt een hele andere manier van acteren dan voor een camera staan. Natuurlijk had ik wel camera-acteerlessen gehad, maar het daadwerkelijk spelen voor een camera doe ik maar zelden. Gelukkig was al die spanning al snel weg, omdat het team van GTST een hele hechte en leuke groep is. Onder andere Marjolein Keuning (Maxime) en Ruud Feltkamp (Noud), waar ik veel scènes mee had, maar ook de regisseurs en opnameleiders gaven mij het gevoel alsof ik al tijden onderdeel van de groep was en dat helpt erg bij het spelen en de zenuwen. Juist de momenten wanneer de camera niet draait zijn dan heel belangrijk, om het op camera zo goed mogelijk te krijgen. En soms ontdek je ineens dat de wereld niet zo heel groot is. Toen ik mij aan het afschminken was zat Dilan Yurdakul (Aysen) in de grime en die keek mij verbaasd aan en zei: ‘Ik ken jou!’ Toen bleek dat ik haar zo’n acht jaar geleden dramales heb gegeven en we in dezelfde voorstelling hebben gespeeld. Dat is erg grappig. Daarnaast merk je dat het filmen op locatie voor alle acteurs een soort uitje is. Dat komt de sfeer erg ten goede en zo kom je er dan achter dat Louis Talpe (Mike) heel grappig kan zijn en dat je met Gigi Ravelli (Lorena) hele leuke gesprekken kan voeren.

Is Leo nog lang te zien in GTST?
Leo zal sowieso de hele zomer via Facebook en Twitter nog zijn verhalen en gevoelens delen over het ongeluk en alle beslommeringen daar om heen. Dit als onderdeel van de GTST-zomer app. Wat er vanaf 2 september gaat gebeuren is voor iedereen nog een verrassing.

Naast de rol van Leo van Wamel ben je ook vaak in het theater te zien, waar kunnen we jou binnenkort allemaal verwachten?
Deze zomer speel ik in de familiemusical Stuufeiland en de grote dag die exclusief te zien is in het eigen theater van Kampeerdorp De Zandstuve. Daarnaast ben ik druk bezig met de voorbereidingen van de locatievoorstelling Familie Visser die ik ga regisseren bij Theatergroep VOLT. Deze speelt begin september op het Stadsfestival in Zwolle.

38 comments on “Martijn Boer: “Filmen op locatie is voor alle acteurs een soort uitje.”

 1. Off-topic: De kerstspecial van GTST die tijdens seizoen 9 is uitgezonden zal NIET onderdeel zijn van de dvd box van seizoen 9 die volgende maand uitkomt. De special zal apart op dvd uitkomen en in het najaar exclusief verkrijgbaar zijn bij Blokker.

  Bron: Bridge Entertainment

 2. Is twist inderdaad een brief maar van wie weet ik niet precies. Ik denk dat we zondag weer een volgend iemand zien landen. Aysen denk ik

 3. wat mij is opgevallen is dat Mike de enigste is met een hoogtemeter om zijn pols.
  De persoon die naar beneden valt heeft ook een hoogtemeter om zijn pols.

   1. Ik heb geen smartphone of iets anders waarmee ik de app kan spelen… Er zijn gelukkig mensen die de filmpjes online zetten en ik hoopte dat er iemand was die kon vertellen wat er in de brief staat.

 4. @Jess in het dagboek schrijft rikki dat ze de parachute sprong geweldig vind maar dat ze niet blij is ze wou dat haar moeder erbij was, nuran vind ze een schat en wilt helemaal niks verkeerd over nuran zeggen. Ze kan haar gevoelens bij niemand kwijt bij tim niet bij wiet niet ze vind erg voor nuran dat ze ruzie met haar zusje heeft, ze wilt ook graag een zusje dan zal ze nooit mee ruzie maken, als laatste staat dat bram roept en eindigd met xx

  1. Aysen bedoelt u misschien. Maar die is het ook niet bij de andere kun je de kleur ook niet zien zo houden ze het spannend

 5. Wat spannend allemaal zeg!maar denk idd ook aysen maarja zij heeft al verklapt dat ze er nog in zou zitten of zou dat geweest zijn om ons op het verkeerde spoor te zetten had nog eens goed gekeken naar de fatale sprong naar het gezicht die zie je heel even maar kan er niemand uithalen wel denkelijk een vrouwengezicht. Benieuwd wie als volgende land

 6. Ik denk dat het gewoon wat mediadagblad denkt. Ik denk nog steeds dat Nina neervalt. Maar morgen zien we wie er veilig landt. Als dat 2 personen zijn dan hoop ik dat het Lorena en Nuran zijn die veilig landt. Maar als het 1 persoon is dan hoop ik dat Lorena of Nuran veilig zal landen.

  1. Dat denk ik ook dat het die 2 zijn en daarna denk ik dat Noud en Wiet nog leven dan houden we die 3 over die het meest gehaten worden:
   – Aysen
   – Mike
   – Nina

   Wiet wordt eigenlijk alleen gehaat door Nina.

 7. Aysen controleert haar parachute. Dus normaal gesproken stort zij niet neer. En ik hoop dat je dat morgen ziet. En dat je haar en Nuran af kan schrijven. Of stel je voor Ludo heeft per ongeluk Nuran neer laten storten. Dan hoop ik op een strijd Ludo Aysen.

 8. Ooh aysen tegen ludo dat zal ludo dan echt niet overleven, ik heb het filmpje nog eens terug bekeken en toen op pauze gezet maar kan er geen gezicht uithalen wie het nu echt kan zijn grrr haha

 9. Het is wiet!!! Denk ik die staat niet op de groepsfoto dat vind ik heel jammer als ze er niet meer in zit ik vond haar deze keer aardig tot dat ze noud ging afpakken

 10. De castfoto van 2014 is nog niet vrijgegeven en die andere zijn nog oudere fotos.

  Ben zo benieuwd wie het kan zijn misschien wel nina want lucas had verklapt bij rtl boulevard zijn ex collega waarna hij meteen zijn woorden terug nam. We zullen nog even verder moeten spelen om het te kunnen weten

 11. Nuran leeft ook nog. Kom op nu Aysen nog daarna Mike nog Dan houden we de 4 vervelendse acteurs over om eruit te gaan. Want Wiet Lorena Nina en Noud vind ik echt strontvervelend in de soap.

 12. Zie je wel dat mediadagblad.nl gelijk heeft. Hun zeiden een week geleden al dat aysen het overleeft heeft. Ben dr wel blij mee want nuran is een van mn favorieten. Ik hoop dat het wiet is die doodgaat vind haar personage echt werkelijk niks aan

 13. Gene die nog leven:
  – Rikki
  – Nuran
  – Maxime

  Diegene die de parachute heeft gemold had die blauwe pak aan.

  De volgende die nog leven zijn Noud en Lorena want niemand wil wraak op hun. Bij Noud alleen Ludo dan.

 14. Nuran is het gelukkig niet die land veilig. Ik denk dat het nina is ik zat te twijfelen tussen Nuran en Nina. Nina is denk ik gevallen en iedereen heeft een hoogtemeter om.

Geef een reactie