Een belangrijke dag is aangebroken, Rik en Nuran gaan trouwen. Maxime organiseert speciaal voor hen een vrijgezellenfeest. Met een groep gaan ze een parachutesprong maken. Wanneer de groep bij elkaar is wordt de sfeer steeds grimmiger.

Rikki en Wiet zijn zenuwachtig voor hun eerste solo sprong, maar er zit Wiet nog meer dwars; het feit dat Noud wederom Nina boven haar verkiest. Inmiddels haar ze Nina uit de grond van haar hart. Nina is woest op Noud, hij heeft haar verraden tijdens de voogdijzaak om Nola en omdat hij is vreemdgegaan met Wiet. Daarnaast is ze ook bang dat haar grootste nachtmerrie werkelijkheid wordt: Mike die haar dochter Nola afneemt. Maxime houdt de groep nauwlettend in de gaten, ze vreest dat het uit de hand gaat lopen.

Tussen Rik en Nuran, waar alle feestelijkheden eigenlijk om draaien, botert het ook niet zo vlak voor het huwelijk. Rik doet eindeloos zijn best om zijn aanstaande vrouw met haar zus Aysen te herenigen. Ondanks dat hij niet weet wat de oorzaak is van de ruzie tussen hen, is hij vastbesloten om het op te lossen. Maar dan nodigt Aysen zichzelf uit voor de sprong en zet daarmee alles op scherp.

Tussen Rik en Nuran loopt het ook niet goed, Rik doet er alles aan om Nuran te herenigen met haar zus Aysen, maar dan nodigt Aysen zichzelf uit…

Bing gaat ook mee, maar zijn hoofd staat er totaal niet naar, in een woedeaanval heeft hij Monica verwond, omdat Aysen heeft zitten stoken in hun relatie.

Wat een gezellige dag had moeten worden verandert langzaam in een nachtmerrie…

Foto: Kastermans

31 comments on “Zomercliff ‘GTST’ stijgt tot ongekende hoogte

 1. Niets over Menno terwijl Dave wel gezegd heeft dat Menno in de cliffhanger zit. Op GTST.nl staat een artikel over het schrijven van een cliffhanger en dat romantiek ook belangrijk kan zijn voor een goede cliffhanger aflevering. Misschien krijgen we wat romantiek met Lucas en Menno, als tegenhanger van alle intense momenten in dat vliegtuig. Beetje afwisseling.

  1. Zou kunnen inderdaad:)… Julia ontbreekt natuurlijk ook in het vliegtuig en zij gaf aan ook een plek te hebben in de Cliff.. Dus waarschijnlijk zijn er nog wat kleinere Cliffs naast de parachutesprong….
   Nog niets gezien van die hele Cliff, maar het klinkt allemaal erg goed, applaus voor de schrijvers! Mag ook wel eens gezegd worden ;).

   1. De kleinere dingen worden woensdag of donderdag tot een einde gebracht lijkt me.
    De familie Bouwhuis lijkt woensdag “te cliffen”.

 2. Is toch wel heel erg spannend hoor en ik mis Menno er ookin. Ik dacht wel dat Aysen de persoon was die in het vliegtuig sprong.

 3. Klinkt echt spannend zo.
  Ik verwachtte al dat Aysen zichzelf uit zou nodigen, dus dat hebben de meeste mensen ook goed geraden!
  En volgens mij komt Nina er aan het eind van de week door Lucas achter dat Noud met Wiet heeft gezoend.
  Ik ben benieuwd naar de mogelijke slachtoffers. Ik hoop dat Lorena nu wraak kan nemen op Mike ipv andersom, dat heeft Mike echt verdiend door die klotestreek (als Lorena dat dan al weet van het rattengif, want ze is dan boos vanwege de Rozenboom…). En ik denk dat andere slachtoffers Wiet of Nina of Noud kunnen zijn. Misschien wordt Noud het slachtoffer van een “bitch fight” tussen Wiet en Nina?
  En Bing of Aysen als slachtoffer.

  “Wat een (vrij)gezellige dag moet worden, verandert langzaam in een nachtmerrie wanneer de groep vrienden, die stuk voor stuk persoonlijke kwesties met elkaar hebben, afstevenen op een noodlottig ongeval….”
  -Dit klinkt alsof het hele vliegtuigje neervalt in plaats van “problemen” met parachutes die niet open gaan. Ik ben benieuwd…

  1. Ach, we zullen zien. Waarschijnlijk is het inderdaad iets met de parachutes, maar de zin klinkt aslof het meerdere kanten op kan gaan.
   “Nootlotting ongeval”. Als het om een gesaboteerde parachute zou gaan, dan zou ik er eerder neerzetten: “Iets gaat niet helemaal goed bij het parachutespirngen. Wie heeft parachutes gesaboteerd?”
   Al doen ze dit waarschijnlijk expres zodat het nog alle kanten op kan!
   Dat ze allemaal hand in hand in een cirkel hangen, ik vraag me ook af wat dat betekent. Maar ik denk dat ze daarna loslaten en gewoon zelf “naar beneden” gaan.

 4. Ik weet het niet hoor, of het paracutespringen DE cliffhanger is. Dat ligt mij met het publiceren van deze foto er te dik bovenop, men wilt ons afleiden en vervolgens gebeurd er iets geheel anders als cliffhanger, waar geen enkele fan op dit moment aan denkt.

 5. Het klinkt allemaal erg spannend en ben zeker benieuwd naar de Cliff. Iedereen weet dat Nina en Wiet nou niet bepaald vrienden zijn, en al helemaal niet als Nina er straks achter komt dat Wiet met Noud naar bed is geweest (of in dit geval het busje)

  Dit zal denk ik ook een van hoofdpunten zijn in de Cliff, maar ik zou wel wat anders willen zien aangezien de Cliff van 2 jaar geleden (Wiet op de bruiloft van N&N rond schoot) ook al over een conflict tussen Wiet en Nina ging.

  LET OP SPOILER: Wat wel jammer is, is dat Lorena in de promo weer met de beide benen op de grond staat, ze gaat zelfs springen. Wat betekent dat ze weer beter word. Dan weten we nu al dat het goed komt, op dit moment ligt ze nog te creperen van de pijn.

  1. dat is dan idd minder rianne

   als cliff denk ik de voogdijzaak tussen mike en nina
   parachute ligt er te dik boven op

  2. Er stond een tijdje geleden een filmpje op RTL Boulevard. Een interview met Lorena & Mike en hun vertellen dat het na de cliff nog veel erger wordt tussen hun…

 6. Belooft spannend te worden, iedereen die ruzie heeft met elkaar en dat op grote hoogte.
  Nina vs Wiet
  Nina vs Mike
  Mike vs Lorena
  Nuran vs Aysen
  Bing vs Aysen

  Ik denk dat er uiteindelijk een onschuldig slachtoffer valt: Rikki (gaat er hoe dan ook een paar maanden tussenuit vanwege flexwet) of Nina (zelfde verhaal).

 7. Uhh de clifdhangerfoto is gewoon een foto dat ze in een vliegtuig zitten had wel een spannende foto verwacht.. Hun springenallemaal gewoon niemand word geduwt, ik denk dat bij iemand de parachuut niet opengaat en dat ze die gene proberen te redden, en dan naar de zomer komen ze erachter dat iemand de parachute heeft gesaboteerd en wie

 8. Ik denk dat iedereen ruzie met iedereen maakt en dat er dan iets gebeurt buiten hen om. Ze sthefenen met zijn allen af op een noodlottig ongeval. Klinkt niet of de een de ander iets aan doet.

  1. Hoezo een buitenlandse cliffhanger? Je weet dat ze het in teuge hebben gefilmd en dat teuge gewoon een plaats in nederland is?

 9. Sommige hadden het over het saboteren van de parachutes ik denk dat het ook gebeurd je ziet ze met zijn alle hand in hand, dus er moeten toch wat parachutes stuk zijn of niet open gaan.

 10. je hebt gelijk gtstfites ik zou dan ook met een grote glimlach word een beetje moe van dat gekibbel en waarneer gaat noud weg bij nina hij is totaal niet gelukkig….
  en dat aysen lekker met hij eigen zaken bemoeid in plaats zo kinderachtig en jaloers doet…. maar dat vind ik…

  maar ik ben benieuwt hoe het afloopt en ik hoop dat de volgende seizoen wat betere verhaallijnen komen weer een ontvoering en er komt iemand van de oude cast terug charlie , jack of de moeder van sjors hoe heet ze ook weer….

  gewoon dat je weer op je puntje van je stoel zit zo als vroeger….
  ik hoop dat de schrijvers idee-en lezen en er iets van maken ik lees genoeg goede dingen

  dus maak er iets spannends van!!!!!!!

 11. BREAKING NEWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Er keert een oude bekende terug waarvan we niet verwachten tijdens de zomercliff!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  En ik heb zojuist gehoord dat Menno Kuiper gespeeld door Dave Mantel een vaste rol wordt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  En er gaat idd een van de peronages dood!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Maar wie o wie!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

  Hoop BING.

 12. Nou kijk weet je als ze gaan springen waren er 11 in de helikopter en maar vier die gaan springen…… Loeispannend

 13. aysen gaat dood ! bing zegt op het politie bureau dat hij aysen niet gaat missen en dat menno hem maar op moet sluiten aysen en heel toevallig springt er iemand te pletter

 14. nee aysen gaat niet dood want volgens mij ging haar parachute wel open zij was voor degene die je zag waar de parachute niet open ging,ik denk dat het noud is die neervalt er is toen is gezegd dat hij eruit zou gaan

  maar ja we zullen zien het is ieder geval echt super spannend !!! en moet nog jaren lang doorgaan ben al een trouwe kijker vanaf seizoen 1

Geef een reactie