• 19 juni 2013
  • Redactie
  • 4

ONDERZOEK
Den Haag, 19 juni 2013

KPN biedt fans kans op bijzondere beleving tijdens laatste uitzending

De zomerstop van het televisieseizoen komt eraan met als hoogtepunt de populaire cliffhanger van de langstlopende soap van Nederland: Goede Tijden, Slechte Tijden. Uit een peiling van TVGids.nl in samenwerking met KPN blijkt dat ruim 80% van de ondervraagden van plan is de cliffhanger live te gaan kijken en zelfs speciaal thuis te blijven voor dit tv-moment. Voor KPN als provider van Interactieve TV reden om fans van GTST een unieke kans te bieden op een bijzondere beleving tijdens de laatste uitzending van dit seizoen.

Op de vraag met welke GTST-acteurs Nederlanders het liefst naar de cliffhanger zouden willen kijken, zijn Ferry Doedens, Mike Brandt, Gigi Ravelli en Everon Jackson Hooi het populairst; zo blijkt uit de peiling. Daarom geeft KPN fans de kans om de laatste uitzending van dit seizoen samen met GTST-ster Everon Jackson Hooi (Bing) te kijken. Daarmee maakt KPN het voor hen mogelijk dit belangrijke tv-moment niet alleen thuis, maar ook samen met Everon bij hem op de bank te beleven. Van 19 tot 26 juni kunnen fans via de KPN Facebook pagina hun plek claimen op ‘Bing’s Cliffhangbank’. Elke avond om 21.00 u wijst Everon een winnende plek aan.

TV-kijken zoals het jou uitkomt
Uit dezelfde peiling blijkt dat meer dan 60% van de Nederlanders bij voorkeur alleen naar GTST kijkt, zodat niemand ze kan storen. Als kijkers gestoord worden tijdens de uitzending, dan zal het grootste deel van de respondenten (55%) de stoorzender negeren, ervoor kiezen om de uitzending te pauzeren om later verder te kijken (23%) of terug te kijken via RTL gemist (25%). GTST wordt voornamelijk gekeken op TV (97%); wanneer er niet via TV gekeken wordt kiest men gebruikelijk voor kijken via de laptop (40%) of tablet (25%). Met Interactieve TV van KPN kunnen klanten gratis online tv-kijken op de laptop, tablet of smartphone (in en om het huis); zo kun je naar jouw tv-programma kijken als een huisgenoot naar iets anders op de ‘grote tv’ wil kijken. Daarnaast biedt Interactieve TV van KPN de mogelijkheid om live te pauzeren, zodat je niets hoeft te missen van je favoriete programma en kun je met 1 druk op de knop een gewenst programma opnemen.

Meest spraakmakende GTST cliffhanger
Tijdens de uitzending is 37% van plan om mee te discussiëren over het verloop van de cliffhanger via Twitter (#GTSTcliff). Ook de cliffhangers uit de voorbije seizoenen zijn erg populair geweest. De cliffhanger waarin Wiet uit jaloezie het vuur opent op Nina, met het pistool van Jack, staat bij het grootste deel van de respondenten te boek als de meest spraakmakende van de afgelopen 5 jaar. Mocht er bij de komende cliffhanger iemand uit de serie worden geschreven, dan mag dat volgens de respondenten zeker niet Ferry Doedens (Lucas) of Erik Vogel (Ludo) zijn.

bank

4 comments on “Nederland blijft thuis voor populaire GTST cliffhanger

  1. Ik blijf thuis maar niet voor de cliffhanger waarom het valt er tegen en ze zegen het wordt spannend en het valt er tegen

  2. Mike Brandt = Louis Talpe
    er staan nu 3 namen van acteurs/actrices en 1 naam van een personage 😉
    maar wel leuk bedacht van KPN 🙂

Geef een reactie