• 24 juni 2013
  • Steven Koelma
  • 8

De Belgische GTST-acteur Louis Talpe kan zich helemaal vinden in zijn rol als Mike Brandt. Hij vindt de rol leuker dan zijn rol als Mega Toby in het Vlaamse kinderprogramma Mega Mindy. “Het maatpak van Mike is toch iets mooier en stylisher dan dat van Toby”, aldus Louis.

“Het zijn twee uiteenlopende personages”, zegt Louis tegen Metro. “Toby is ‘save the day’ en Mike loopt rond om mensen te vergiftigen of zwanger te maken. Maar dat vind ik echt een heel coole rol.”

Hoewel Louis zich goed kan vinden in zijn GTST-rol, hij denkt niet dat hij de rol nog jarelang gaat vervullen. “Ik zie mezelf geen tweede Jef Alberts worden.”

Nederland krijgt dus de voorkeur boven België. Althans, qua werk. Louis is nog steeds gek op het Belgische eten en van Hollandse kost hoeft hij weinig te weten. “Vlaamse friet, absoluut. Maar ik moet minderen. De winter duurde zo lang en het strand leek steeds zo ver weg, dus ik dacht vaak: een frietje kan geen kwaad. En bovendien ging ik toch naar de sportschool. Maar nu is het cutting down, nog één keer per twee weken.”

8 comments on “Louis Talpe: ‘Ik zie mezelf geen tweede Jef Alberts worden’

  1. Hij heeft een erg leuke rol. Een beetje een “love to hate” rol, waar ze bij Aysen niet in slagen.

    Als hij er ooit uit gaat, het liefs door Ludo Sanders. Op een bootje. Of vliegtuig.

  2. echt jammer dat die uit de serie gaat tijdelijk. ik vind het wel leuk dat hij er in zit, en inderdaad wat Arjan zegt, zo een love to hate rol wat bij aysen niet gelukt is en bij mike wel

    good job

  3. Ik vind Louis ’n super acteur..hij speelt zijn rol uitstekend, anders werd er niet zo op zijn karakter gescholden! ik hoop dat hij nog lang in GTST blijf..! leuk voor het verhaal, en het “oog” wil ook wat! Ik heb Louis 2 weken geleden ontmoet.. hij is super..en heeft alle tijd voor zijn fans! grtj Kitty… Louis Talpe Fanclub on Facebook ..!! 😉

Geef een reactie