Maandag 8 april
Bianca en Tim zijn het niet eens over de manier waarop ze Sjoerd moeten aanpakken. Aysen verbaast zich als ze Bing met een nieuw meisje ziet zoenen. Rikki weet niet wat ze aan moet met een improvisatieopdracht voor school; Wiet wel.

Dinsdag 9 april
Aysen vertrouwt Bing niet en gaat op onderzoek uit. Lorena en Laura betrappen Mike op een plek waar hij niet hoort te zijn. Anton wil Bianca ervan overtuigen dat ze professionele hulp nodig hebben als ze Sjoerd willen helpen. Tim liegt voor Sjoerd, maar eist daar wel iets voor terug.

Woensdag 10 april
Mike doet een poging zijn verdachte gedrag te verklaren. Jef en Frederique betreden voorzichtig het romantische pad. Noud wil een keer alleen met Nola op pad, maar Nina is daar niet enthousiast over. Laura is bang dat ze een grote fout heeft gemaakt.

Donderdag 11 april
Mike komt in een situatie terecht waar hij zich geen raad mee weet. Aysen achtervolgt Bing en Monica om uit te vissen wat Bings plannen zijn. Noud heeft pech en krijgt Nina over zich heen.

Vrijdag 12 april
Rikki vindt het vreemd als Bianca nog steeds ‘ziek’ is en krijgt het idee dat er iets speelt in huize Bouwhuis. Jef heeft het moeilijk als hij slecht nieuws krijgt. Sjoerd wordt gedwongen om mee te werken aan een onderzoek, anders bestaat de kans dat hij Bram kwijtraakt.

101 comments on “Spoilers 8 t/m 12 april

 1. Zou t gerucht dat ik een tijdje geleden hoorde,dan toch waar zijn??
  Namelijk dat t idd. stuk zou lopen tussen Noud en Nina,Nina zou gaan trouwen met Mike(hoe dat precies kan weet ik verder niet),en dat op de bruiloft Noud Mike van t leven zou willen beroven…(de zomercliffhanger)
  Kan t mij niet echt voorstellen,omdat ten eerste dit helemaal niet past bij t karakter van Noud,en ten tweede is t dan zowat exact een copie van 2 jaar geleden..

  Zou erg inspiratieloos zijn van de schrijvers..

 2. Nina maakt heus niet zo’n domme fout hoor en haar vader laat dat toch nooit toe, dus wie dat heeft verzonnen is echt zo dom.

  Ik denk dat ooit Mike nog meer geld van Nina wil en Ludo en Janine zeker weer bijelkaar komen

 3. Al super lang geen Maxime in de spoilers gezien. Ik vind dat de schrijvers wel wat meer met haar mogen doen, misschien een traumatische gebeurtenis of lesbi zijn ofzo?

 4. Hier wat ik denk:
  Uiteindelijk wordt Mike ontmaskerd en dan gaat hij weer geld/zijn kind eisen van de familie Sanders waarna Nina naar het buitenland vlucht met Nola (Flexwet). Als Nina terugkomt wil Noud misschien scheiden?
  Anton & Bianca gaan scheiden (want wie zijn er nou 3 jaar getrouwd in GTST?) omdat ze het niet eens zijn over hou ze Sjoerd moeten aanpakken, en omdat Bianca Tim weer de schuld begint te geven van alles. Als Rikki erachter komt dat Sjoerd aan de drugs is, wil ze dat hij professionele hulp gaat krijgen, en als ze erachter komt dat Bianca niks heeft verteld wil ze haar niet meer als toezichthouder en probeert ze Bram bij hen weg te halen.
  En verder heb ik geen idee hoe Frederique de serie zal verlaten, aangezien haar rol tijdelijk is. Ik denk alleen niet dat ze doodgaat omdat Jef al 2 keer zijn vrouw is verloren. Maar wat zal het slechte nieuws zijn dat hij vrijdags te horen krijgt?

 5. Exclusief: De script van de Zomercliff is gelekt
  Het volgende gaat gebeuren

  Als Mike zijn mobiel verliest vind 1 van de inwoners zijn mobiel en ziet met welke oud bekende heeft gebeld

  Bing en Sjors vertrekken naar Suriname om naar Bing’s vader te gaan als Wiet hoort dat er een vliegtuigramp is gebeurd in Suriname schrikt ze zich dood en zoekt troost bij Lucas.

  Sjoerd en Rikki vluchten samen met Bram, Nina en Nola uit Meerdijk. Rik, Nuran, Tim, familie Sanders (incl Noud) en Anton zijn op de hoogte maar Bianca mag niks weten.

  Fredrique draait helemaal door en heeft een pistool bij zich en schiet op vele personen op een groot feest.

  1. Je zegt alleen maar dingen die iedere kijker wel kan verzinnen. Maar in de cliff gebeuren er dingen/zijn er nieuwe verhaallijnen die op dit moment (begin april) nog niet bekend zijn.
   2011; Tanya/Jef-verhaallijn was toen in april nog niks over op TV geweest.
   2012; Bing wil Jack doodrijden-verhaallijn, Wie is Tim-verhaallijn.

 6. Ik heb ergens gehoord dat Noud uiteindelijk toch de echte vader blijkt te zijn, het kind is niet voor niks veel te vroeg geboren. Ik hoop dat dit waar is want dit gedrag van Nina zorgt er voor dat Noud en Nina dadelijk uit elkaar gaan denk ik!

 7. @Krul,tja in GTST kan tenslotte alles..

  Stel dat gtstfites gelijk heeft,begrijp ik eigenlijk niet waarom Sjoerd,Rikki,Bram,Nina en Nola uit Meerdijk zouden vluchten…en niet onbelangrijk…waarom Bianca dit niet mag weten…
  Al met al denk ik zeker dat,wat er ook zal gaan gebeuren de komende tijd,het iig. spannend zal worden!

 8. Ik vind het lek van zomerclifhanger wel raar hoor. Dat van Mike zou nog kunnen kloppen maar dat vluchten vind ik zowieso erg vreemd. Waarom wilt iedereen vluchten. Rikki en Sjoerd hebben ook helemaal niks met de verhaallijn van Noud en Nina te maken. Dat Fredrique gaat rond schieten tijdens een groot feest lijkt me ook niet waar want dat hebben we al gehad met de bruiloft van Noud en Nina. Zou wel spannend zijn maar ik geloof het niet.

 9. ,Haha! Jullie trappen toch niet in dat zogenaamde lek. De fantasie van gtstfites is gewoon op hol geslagen….de zomerclifff lekt echt niet nu al uit. En al helemaal niet zo gedetailleerd. Net zoals al die geruchten op deze site over wie er terug zal keren in de serie. Zoveel namen zijn er al genoemd….maar had iemand verwacht dat wiet terug zou komen? No. Dus ik zou al die geruchten en zgn. lekken maar niet geloven….we zien t wel. Ook wel zo spannend. Wil de Cliff ook helemaal nog niet weten en zoals ik al zei die kunnen we ook niet weten, dat is echt het best bewaarde geheim van gtst.

  1. Ehm ik zelf had maanden geleden al gelezen dat Wiet zou terug komen. Staat dan ook in elke krant he.

   Google het maar.

   Ik vertrouw de officiële spoilers (Niet die van mensen die van alles verzinnen zonder enige bron)

   Groet.

   een al 13 jaren lange kijker. Zelfs nog wel langer denk ik.

 10. Dat van Mike en zijn telefoon zou nog wel kunnen kloppen. En dat Nina samen met Nola Meerdijk uit vlucht ook nog wel. Maar waarom Rikki & Sjoerd? Ik denk soiso dat Rikki & Sjoerd voorlopig nog niet bij elkaar terugkomen, eerst heb je nog de ‘Sjoerd aan de drugs’-verhaallijn… En Frederique die gaat rond schieten klinkt een beetje zoals Nina/Noud hun bruiloft, en dan zou het de 2de liefde van Jef zijn die niet spoort (Tanya).

 11. Wat ik trouwens denk:
  Frederik heeft Mike ingehuurd. Hij wil geld van de Sanders krijgen nadat Ludo en Maxime hem alles hadden afgenomen. En hij wil ook nog wraak nemen op Lorena omdat hij er oor heeft gezorgd dat ze niet naar de gevangenis hoefde, dus nu neemt hij op een andere manier wraak.
  Ik denk al een tijd dat Frederik nog wel een keer terugkomt omdat hij met een nogal open einde vertrok.

  Even voor de nieuwe kijkers:
  Frederik is de vader van Lorena maar hij wil niks van haar weten. Hij heeft vroeger voor Ludo & Maxime hun vader gewerkt. En Hij heeft Maxime verkracht. Toen Ludo hierachter kwam heeft hij hem alles afgenomen en hem Meerdijk uit gejaagd.

  1. Eerst wou Frederik Lorena ook perse de gevangenis in hebben, maar ineens trok hij z’n aanklacht in. Enja wraak op Ludo & Maxime zal die ook nog wel willen nemen…

 12. Frederik van Rossum maakt inderdaad zijn Rentree, was vorige week al bekend zelfs met foto op twitter van Ronald Top en Marjolein Keuning samen

 13. @D

  Wat is zijn twitter dan? Heb wel een ronald top gezien op twtter, maar hij heeft geen foto geplaatst. En bij Marjolein zie ik ook niks staan.

  Zeg jij wel de waarheid?????????

 14. De aflevering van vandaag was meer:
  Sjors/Lorena/Mike,
  Rikki/Tim/Wiet,
  Sjoerd/Bianca/Anton
  Niet echt Nina ofzo…

 15. Laten we afwachten maar waarom zou Frederik samenwerken met Mike,om Lorena kapot te maken?
  Of zie ik iets over t hoofd?

 16. Ik denk dat Lorena Mike doorkrijgt en dat ze dan een plannetje
  Gaat bedenken om hem te straffen en dat bing een kind wil gaat denk ik niet door maar ik weet het niet
  We gaan het wel zien toch
  Ik wou gewoon even mijn reactie kwijt groetjes Sam
  Doeii

 17. Ik denk dat het Lorena is die Laura’s bondgenoot wordt in de strijd jegens Mike, aangezien ze Mike betrappen op een plek waar hij niet hoort en Lorena hem door krijgt.

 18. Sjonge jonge, mensen doe niet zo dom! Als er een script bij gtst is gelekt dan is dat meteen te zien bij RTL boulevard ofzo, dan nog vertellen ze niet wat er in staat.. Daarnaast zijn de verhalen die zogenaamd in dat script staan volkomen kansloos!

  Die heeft dit gehoord, die heeft dat gehoord.. Allemaal verzonnen.. Waarom? Omdat deze mensen het grappig vinden om andere mensen voor te liegen.. Geen van allen heeft een bron, dus reageer er gewoon niet op.

  Kansloos..

 19. Het heeft echt geen zin om het nu al over de zomercliff te gaan hebben in elk spoilertopic! Dat duurt nog een eeuwigheid.
  Bovendien weet ik bijna zeker dat echt niet iedereen in 1x weggaat vanwege de Flexwet. Dat gaan ze echt wel een beetje verdelen hoor. Anders blijft er niks over!

  Ik hoop echt dat als Rikki achter Sjoerds drugsprobleem komt dat ze Bram bij hem weghaalt. Is echt z’n eigen schuld! Hij zou genoeg moeten hebben aan Bram om z’n problemen op te lossen in plaats van zijn toevlucht in drugs en alcohol te zoeken. Sjoerd heeft genoeg kansen gehad om alles op te lossen, zowel van Rikki, Tim, Bianca & Anton.

  1. Oké! Ik wist niet dat de gids pas laat in de winkel was. Zal het onthouden voor de volgende keer! 😉
   Soms op weg naar huis zie ik de gids op dinsdag weleens bij de AKO liggen en dan blader ik hem even door, maar ik ben vandaag vrij… Daarom ben ik nieuwsgierig, hihi.

 20. Ik vond het trouwens erg goed geacteerd van Cynthia en Joep en Guido. Lijkt me moeilijk als je erachter komt dat je zoon drugs gebruikt. Ik weet alleen niet echt of hij verslaafd is. Hij reageerde wel heftig toen Anton de dope door de gootsteen wegspoelde zo reageren ook drugsverslaafde maar het kan ook zo zijn dat hij de dope nog wilde verkopen om zo die jongen te kunnen betalen. Ik vind dat Sjoerd nu ook even uit de buurt bij Bram moet blijven maar als Rikki erachter komt wilt die meteen de hele voogdij over Bram en ergens vind ik haar toch wel de schuldige van alles. Tuurlijk je maakt je eigen keuzes om dit te doen maar nogmaals Rikki houd helemaal geen rekening met Sjoerd zijn gevoelens.

  Wat een gejammer van Rikki en Tim zeg. Wie gaat nu haar vriendje inplannen.

  Sjors ziet toch altijd het goede van iemand zeg. Mike is niet meer te redden dat is een verloren zaak. Lorena is nu heel erg het domme blonde aan het uithangen. Ze heeft al een bewijst dat Mike erg graag manipuleert. Dat bewijs zit nu met Nola op de bank. Echt hoe dom kun je zijn. Hopelijk gaat deze verhaallijn niet al te lang duren en komt ze snel achter de ware aard van Mike. Zou best kunnen dat Mike en Frederik inderdaad samen spannen. We wachten af.

  1. Ik vind niet dat Rikki de schuldige is, want Sjoerd bepaalt zelf of hij drugs gebruikt of niet. Niemand dwingt hem ertoe. Zoals ik al vaker heb gezegd: Rikki & Tim hebben dingen fout gedaan, maar Sjoerd bepaald zelf hoe hij ermee omgaat.
   Net als dat Bianca & Anton het niet eerder zagen, daar kunnen ze ook niks aan doen. Het is logisch dat Sjoerd het goed verborgen probeerde te houden, maar het gebruik van drugs is veel te riskant als je een kind hebt. Dat is al gebleken toen Sjoerd Bram is kwijtgeraakt.

 21. Gaat nina zeker tijdelijk uit de serie en wat is de bron . ik weet jullie bronnen niet
  Willen jullie graag de bronnen zeggen dan bn ik ook meer op de hoogte
  Als nina weg gaat gaat haar dochter dan ook weg
  Alvast bedankt

  1. En bron heb je hier niet voor nodig. Nina krijgt te maken met de Flexwet. Dat betekend dat je om de 3 jaar voor 3 maanden de serie uit moet, en Nina is in 2010 naar Praag geweest, dus dat betekend dat ze in 2013 (ergens in dit jaar dus) weer voor 3 maanden de serie uit moet. Verder krijgen Bing, Sjoerd & Rikki ook met de Flexwet te maken. Of Anton & Bianca ook met de Flexwet te maken krijgen is niet zeker. Verder gaat Sjors nog (tijdelijk) de serie uit vanwege zwangerschapsverlof.

 22. Spoilers

  maandag 15 april
  Rikki doet een schokkende ontdekking en komt meteen in actie. Jef wordt overrompeld door een voorstel van Frederique. Aysen denkt Monica`s illegale draagmoederschap in haar voordeel te kunnen gebruiken.

  Dinsdag 16 april
  Janine mist Lucas en wil dat wat aan doen. Sjors zoekt de confrontatie met Noud en Nina. Tim bekent dat hij een geheim heeft voor Rikki. Bianca laat zich niet tegenhouden als ze Sjoerd wil helpen.

  Woensdag 17 april
  Bing heeft een schokkend nieuwtje voor Sjors. Mike baalt dat hij Lorena`s vertrouwen maar niet kan winnen. Rikki heeft het gevoel daar ze er helemaal alleen voor staat. Tim moet een moeilijke keuze maken.

  Donderdag 18 april
  Noud wil eerlijk zijn tegen Nola en krijgt daarmee Nina tegen zich. Als Aysen doorgraaft, ontdekt ze wat er speelt bij Bing. Mike is in verwarring door Sjors. Lorena weet niet wat ze met Mike aanmoet.

  Vrijdag 19 april
  Anton overtuigt Bianca ervan dat ze Sjoerd in eigen belang veel harder moeten aanpakken. Frederique weet een gevoelige snaar te raken bij Jef. Noud kan niet geloven dat Nina zich zo hard opstelt.

  1. Goede spoilers, dankje!

   Sjoerd heeft Tim dus zover gekregen om zijn drugsgebruik geheim te houden en zo hoopt ie dat hij Bram niet kwijtraakt. Maar Rikki komt er wel achter, dat is te verwachten! Woensdag moet Tim dan bepalen of hij het Rikki al vertelt of nog niet.

  2. “Janine mist Lucas”??? Moet zeker Ludo zijn? 😛

   En “Noud wil eerlijk zijn tegen Nola”??? Nu lijkt het net of Nola al heel oud is….
   Vind het echt jammer, die verhaallijn tussen Nina en Noud….

   En jammer dat Maxime totaal geen verhaallijn meer heeft… Ludo en Janine ook niet echt trouwens…..
   En ook wéér geen Lucas, vraag me af wanneer die nieuwe liefde eindelijk komt…

   1. Vind het jammer dat de familie Sanders zo in het teken staat van Nina. Nou vind ik haar wel leuk, maar hoop dat Maxime weer is een verhaallijn krijgt waarbij ze niet loopt te stoken in de familie en Ludo & Janine moeten gewoon weer bij elkaar komen, maar ben bang dat dat sowieso nog tot de cliffhanger gaat duren.

 23. Hmm ik vind ze niet zo spannend eerlijk gezegd. het meeste is wel te voorspellen, zoals dat Sjoerd uiteindelijk moet gaan afkicken & dat het misloopt tussen Noud en Nina & dat Aysen begint te stoken tussen Bing en die vrouw…

 24. Ik hoop trouwens dat het niet uitkomt dat Maxime Maarten heeft ingehuurd. Ik vind namelijk dat het Janine’s schuld is dat haar huwelijk kapot is, dan had ze ook niet iedereen tegen Maxime op moeten stoken en alles van haar af moeten pakken. En vergeleken tussen Janine en Maxime mag Janine niet klagen, ze heeft haar familie nog & geld, dus dan vind ik het nog wel meevallen wat Maxime heeft gedaan.

 25. @Karlijn Het wordt toch bekent hoor trouwens ik dacht dat Nina er nooit achter dat Mike Nina express zwanger heb gemaakt maar heeft hij alles bekent over de moord van Aysen op Danny word zeker ook bekent en nIna en Noud gaan uit elkaar.

   1. Ze gaan heus niet uit elkaar hoor, ze hebben net een lange huwelijkscrisis achter de rug zou wel beetje saai zijn als we na 3 maanden alweer hetzelfde krijgen tussen die twee, ze hebben alleen wat meningsverschillen over dat kind zal er wel over gaan dat Noud eerlijk wil zijn dat hij niet de echte vader is, Sjors gaat hun natuurlijk confronteren vanwege Mike ze wil hem natuurlijk op het goede pad krijgen.

 26. 12 april:
  Jef heeft het moeilijk als hij slecht nieuws krijgt.

  15 april:
  Rikki doet een schokkende ontdekking en komt meteen in actie.

  17 april:
  Bing heeft een schokkend nieuwtje voor Sjors.

  Ik denk dat Rik degene is die een ongeluk krijgt, die van 15 april kan ook Sjoerd zijn de schokkende ontdekking over de drugs?

  1. Wellicht omdat ze allebei Mike willen pakken?
   Laura vertrouwt hem niet en Maxime wil hem terugpakken op wat hij met Nina heeft gedaan? Op zich is het nog niet zo’n hele gekke gedachte..

   1. Als je op de site van GTST kijkt, lijkt het dat Maxime tegenover Laura zit (in de foto van de aflevering van vanavond. En Maxime is meer een wraakneemtype dan Sjors…

    1. Al lijkt het me logischer als het Janine is… die is bevriend met Laura… en die haalt ook nog weleens wat uit..

     1. Ja dat is waar maar ze heeft Laura al gezegt dat ze zich er niet meer mee wil bemoeien. En hoe Janine het zij, denk ik wel dat ze daarbij blijft…

 27. Ik had eerder aangegeven dat ik vond dat het Rikki haar schuld was dat Sjoerd nu een drugs probleem heeft. Nee natuurlijk is het niet helemaal haar schuld en maakt Sjoerd de beslissing. Ik blijf erbij dat het wel haar schuld is dat hij dood ongelukkig is en daarom dope gebruikt. Hij geeft het trouwens zelf aan dat het daar aan ligt. Ik vroeg me eigenlijk ook af of hij uberhaupt wel verslaafd was maar na de aflevering van gisteren denk ik het van wel. Helemaal zijn kamer overhoop halen om iets te vinden en maar tekeer gaan. Hij geeft het wel toe maar of hij echt de waarheid spreekt betwijfel ik. Tim wat een jankbeer “het gaat altijd om Sjoerd in dit huis”. Ja tuurlijk gaat het om Sjoerd want door hem voelt die zich ongelukkig. Als het Tim niet bevalt verhuist hij toch naar Rikki. Is dat probleem ook opgelost hoeft hij ook niet meer te zeuren dat hij Rikki te weinig ziet.

  ik vond helemaal niet dat Jef aan het doordrammen was bij Frederique zij wilt het niet omdat zij zich niet sexy genoeg voelt kan hij toch ook niet raden. Ik vind wel dat ze iets moet doen met die stem zingt 10x beter als Rikki.

  Wat ik me afvraag paar weken geleden wilde Sjors Bing nog terug nu hoor ik er niks meer van wat is daar mee gebeurd?

  Wat ik wel goed vind is dat Bing aangeeft dat hij eigenlijk op de natuurlijke manier geen kinderen meer mag krijgen maar dat de zaadjes zijn ingevroren. Ik vond het al een vreemde zaak na chemo kinderen kunnen krijgen.

  1. Ik vind niet dat het Rikki & Tim hun schuld is. Want ze hebben allebei met hem gepraat maar Sjoerd bleef volhouden dat het goed ging met hem, en dat hij er overheen was. Zijn ouders hadden niet voor niks ook niks door…

   Ik vraag me wel af of er nog iets gaat gebeuren met Sjoerd z’n familie omdat die Johnny zij als Sjoerd hem niet terugbetaald dat hij zijn familie iets aandoet…

 28. Natuurlijk zou je kwaad worden als je vader de drugs door de gootsteen spoelde wat denk jij nou! Je hebt je brommer weggegeven voor 8 pakjes drugs nu lijkt het net of je die brommer vrijwillig hebt weggegeven en nu heb je niks meer en nu heb je er niks meer voor terug!! Ik begrijp hem wel! X

 29. Ik geef Rikki en Tim ook niet de schuld van Sjoerd en zijn drugs probleem alleen maar dat hij ongelukkig is. Hij heeft het niet zien aankomen hij dacht dat hij en Rikki heel erg gelukkig waren. Zelf vond ik dat ze een beetje in een sleur leefde maar oke. Hij speelt het ook ontzettend goed dat hij heel erg gelukkig is.

  Ik denk dat die Johnny wel uiteindelijk komt opdagen en dat Sjoerd zijn ouders hem betalen.

  Het is Sjoerd zijn eigen keuze geweest om de brommer te verpatsen voor drugs en als ouder wil je, je kind helpen. Anton heeft er super goed aangedaan om die drugs door de gootsteen te gooien. Weg met die rotzooi.

 30. Noud en Nina scheiden zie ik niet zo 1,2,3 gebeuren alleen moet Nina noud wel meer als papa toelaten voor Nola ze moet tenslotte blij zijn dat Nola een lieve papa heeft en dat Noud een vader wilt zin voor Nola.

  Ik denk dat Rikki en Tim uit elkaar gaan binnenkort.. Ze hebben nu al regelmatig mot en Tim houdt van Rikki maar ook van zijn broer dus hij moet steeds partij kiezen dus ik denk dat hij uiteindelijk hoe moielijk ook besluit om er mee te stoppen omdat hij er niet meer tussen in wil zitten. Ik denk dat over een lange tijd Rikki en Sjoerd daarddoor toch weer samen komen.

 31. Gelukkig weer geen maxime mag van mij verdwijnen . Alleen maar stoken wat ze doet. En leuk dat laura weer een grote verhaallijn heeft

 32. iedereen heeft het hier nu wel over dat Maxime moet kappen met wraak nemen & uit de serie moet verdwijnen, maar zijn jullie vergeten wat Janine haar allemaal heeft aangedaan? Maxime heeft tenminste een reden en die had Janine niet.

  1. Ik ben het wel met je eens eigenlijk. Dat Janine Maxime is gaan wantrouwen kwam doordat ze járen geleden (4 jaar geleden) in het ziekenhuis tegen een arts zij dat Nina haar dochter is omdat ze anders niet mocht weten hoe het met haar ging (dat was na de explosie in Teluma). Maar zo is ze nu allang niet meer, toen moest ze er gewoon aan wennen dat ze kinderen in haar familie had. En als je geen kinderen kan krijgen, kan ik me er ook wel iets bij voorstellen dat je soms moedergevoelens krijgt.
   Dusja om een lang verhaal kort te maken, Janine moet een conflict uit het verleden gewoon goedmaken. Dat had ze trouwens al gedaan, nadat Maxime was verkracht door Frederik kwam het ook weer goed tussen Maxime & Janine. Maar toen ging ze haar een paar maanden later weer van moord verdenken zonder dat ze iets had gedaan, ja dan zou ik ook niet meer weten wat ik met zon schoonzus aan zou moeten…

   1. Nou Maxime heeft wel meer dingen gedaan dan alleen Nina haar dochter noemen. Al vanaf het begin dat ze in Meerdijk is, is ze aan het stoken in de familie Sanders. Ten eerste heeft ze ervoor gezorgd dat Nina weer bij Ludo ging wonen (dit is ook de reden dat Ludo zo’n ontzettende blinde vlek voor Maxime heeft). Dit was na die verhaallijn van René meijer (begin 2009).
    Vervolgens bemoeide ze zich met Nina’s verjaardagsfeestje alsof het haar dochter was en ze noemde haar ook zo inderdaad.

    En intussen was ze bezig Nick uit de familie te zetten en helemaal gek te maken (door onder meer iedereen wijs te maken dat hij Valentijn mishandelde). Ze heeft er ook voor gezorgd dat Barbara ging liegen over haar borstkanker. En alsof dit allemaal nog niet erg genoeg was, heeft ze de voogdij over Amy afgepakt van Ludo.

    Toen was het een tijdje slecht tussen Ludo en Maxime. Maar sinds Frederik was de band weer goed en ook de band Janine/Maxime werd beter. Maja toen kwam dat gedoe met die placebo’s en na alles wat Maxime in die jaren daarvoor heeft geflikt, kan ik het me heel goed voorstellen dat Janine dacht dat Maxime de schuldige was.

    Bovendien (dit is nog het vreemdste van alles) Ludo en Nina waren ook overtuigd dat Maxime de dader was.
    En het was juist Janine die op onderzoek ging en erachter kwam dat het tóch Nick was die schuldig was. Vervolgens wilde Ludo dit laten rusten en het eigenlijk helemaal niet bekend maken. Janine wilde dit wel.
    Dus als Maxime al wraak wil nemen moet ze dat op Ludo doen en niet op Maxime.

    Maxime manipuleert iedereen zo erg dat zelfs kijkers haar geloven lijkt het. De enige die inzien hoe ze bezig is zijn Janine en Nick (en in mindere mate Bianca).

    Met andere woorden: Janine is de enige die hier gelijk heeft.

    1. “Dus als Maxime al wraak wil nemen moet ze dat op Ludo doen en niet op Maxime.”
     Dit moet natuurlijk “en niet op Janine” zijn. 🙂

     1. Eigenlijk neemt ze ook wraak op ludo want ze ziet en weet dat hij er kapot van is als zijn huwelijk zou mislukken dus ze heeft wraak genomen op alle twee gewoon en doet ze ook wel nog steeds alleen ludo heeft idd blinde vlek

    2. Helemaal mee eens. En Nick heeft goed van de situatie gebruik gemaakt, zodat het wel moest lijken dat het Maxime was die het had gedaan. Maxime is deze strijd zéker begonnen, en heeft het nooit laten rusten. (Ja, behalve dan toen ze niets meer had).

 33. Ik hoop echt dat Tim het Rikki gaat vertellen over Sjoerd. Ik snap dat hij nu twijfelt door hoe belangrijk Bianca het vindt om niks te zeggen, maar uiteindelijk denk en hoop ik dat Tim vindt dat Rikki het moet weten. Uiteindelijk vindt Tim Rikki belangrijker dat Sjoerd.

 34. Ik vraag me ook af wat Rikki 15 april al wel en niet weet. Ze weet sowieso dat er iets is, maar de drugs nog niet lijkt het…
  Iemand enig idee?

 35. Sjoerd moet echt even gewoon uit de buurt van zijn zoon hoe rot het ook klinkt. Hij is gewoon een gevaar voor zijn omgeving. Rikki zal stappen nemen en terecht ook. Bianca en Anton zijn eigenlijk verkeerd bezig om het te verzwijgen. Hoe eerlijker je bent, hoe beter. Dit is een grote fout die ze maken.

 36. Ik vind ook wel een beetje dat het door Rikki komt dat Sjoerd drugs gebruikt. Natuurlijk is het zijn eigen keuze alleen hij had al ze broer verloren dan heeft hij oppeens een andere broer en dan gaat Rikki er met zijn broer vandoor. Sjoerd heeft Rikki zelfs nog ten huwelijk gevraagd! En lucas moet ook weer even een leuke verhaallijn krijgen hij hangt er maar een beetje bij….. Weet iemand trouwens of je nog seizoen 21 kan zien op het internet want ik kan het nergens vinden. Of iemand die de afleveringen vorig jaar heeft gedownload? Ik wil die zo graag zien!

 37. Ik ben het eens dat het door Rikki en Tim komt dat Sjoerd nu de weg kwijt is. Echter was er in zuid afrika niet eens iets aan de hand, Rikki maakte daar zo een drama van en daardoor is dit gebeurd. Maar goed daarom is het een soap. Ik denk dat Wiet straks iets met Tim krijgt nu ze daar komt wonen. Lucas zou ik graag als broer willen hebben, hij is zo leuk.

 38. Toch leuk om te lezen dat sommige het ook met mij eens zijn dat Sjoerd een drugs probleem heeft door Rikki. Ik vond ook dat er in Afrika niet veel gebeurde alleen onze drama-queen maakte er een drama van. Wat ik wel vind is dat Rikki er wel achter moet komen wat Sjoerd zijn probleem is en ook stappen moet ondernemen vanwege Bram. Zijn ouders willen hem nu helpen en de hulp accepteert hij niet en om zo iemand bij een klein kind te laten is onverantwoord. Je ziet al hoe hij reageert als hij niet naar buiten kan. En aan de voorstukjes te zien duwt hij zijn moeder omver maar gaat toch dope scoren. Ik begrijp waarom hij het doet maar ik keur het niet goed.

  Dacht wel dat we klaar waren met het bekvechten tussen Ludo en Janine. Hij heeft in 1 ding gelijk het is haar schuld dat hun huwelijk op de klippen is gelopen en als Nola niet gezond was, was het ook niet goed gekomen tussen haar en Nina. Maar ze zijn nu gescheiden dus Maxime heeft haar zin al. Maxime is geen lieverdje en heeft in het verleden veel dingen gedaan wat echt niet konden maar ook ik vind dat Maxime Janine niet zo hard heeft aangepakt als Ludo en Janine Maxime toen. Maxime was alles kwijt geraakt ze moest zelfs bij Rik logeren. Janine niet. Was natuurlijk wel de bedoeling dat Nina kwaad bleef op haar moeder maar Janine heeft nog geld, werk, kinderen en een dak boven haar hoofd had Maxime niet. Nu Maxime haar zin heeft vind ik wel dat ze moet ophouden Janine te stangen. Dat zal ook wel komen omdat ze jaloers is want Nina vraagt iedere keer haar moeder voor hulp en niet haar tante. Logisch.

  1. Ik ben het eens met wat je over Maxime zegt, maar het moet inderdaad ook stoppen ja. Bijvoorbeeld Ludo & Jef (zomaar een voorbeeld) mogen mekaar ook totaal niet doordat Jef vind dat het Ludo’s schuld is dat zijn dochter dood is (is het natuurlijk ook wel) en doordat hij Ludo een pistool tegen de kop heeft gezet. Maar dit gaat ook niet constant door. Dus ik hoop dat ze het laten rusten. Maar ik denk dat zoals Ludo, Maxime & Janine alle3 nog in GTST zitten, dat dit altijd blijft doorgaan.

   1. Ik hoop trouwens ook áls Ludo er ooit achterkomt dat Maxime Maarten had ingehuurd, dat hij het laat rusten en niet weer met een of ander wraakplan komt, maar Ludo kennende moet zich altijd weer wreken.
    Als ik Maxime was had in precies hetzelfde gedaan, want wat moest ze anders? Wachten totdat Janine haar weer de familie uit had gewerkt?

    1. ik denk de week voor de zomercliffhanger dat het zo zit en dat ludo en janine op 1 juli bijelkaar zijn voor 5 maanden tot 4 jaar.

Geef een reactie