De homoscène die zojuist werd uitgezonden heeft opnieuw voor veel ophef gezorgd 0p Twitter. Vorig jaar was er ook al veel commotie, toen er een scène was te zien tussen Lucas en Edwin. In de aflevering was te zien hoe Lucas Bilal aan het uittesten is over zijn homoseksuele gevoelens.  Veel Moslims waren niet te spreken over de scène, zo laat iemand weten: Tfoeeee Vieze Homo in GTST…Gatverdamme hoe kan je zo vies zijn schande voor de Turken!!

Ferry Doedens is niet gevoelig voor de negatieve reacties, op Twitter laat hij weten: Wat een reacties!! Ik ben FAKKING trots dat ik dit mag spelen samen met @SinanEroglu13 #GTST #doenwe

Ook Sinan Eroglu (Bilal) gaf een reactie op Twitter: Dank lieve mensen voor de lieve reacties! Ik ben ook zeker trots dat ik dit met @ferrydoedens mag spelen! Baas!

51 comments on “Opnieuw ophef over homoscene

 1. Ik vond het een hele mooie scène. Niets verkeerds aan. Er zullen veel Turken en Marokkanen in het zelfde schuitje zitten als Bilal. Hier zouden ze een voorbeeld aan kunnen nemen en vechten voor hun eigen bestaan.

 2. 1 als je hier niet tegen kunt er zit een knop op je tv 2 nederland is een vrij land wees blij dat je hier uit de kast kan en mag komen zodat je jezelf kunt zijn want dan ben je gelukkig
  en dat straal je uit 3 of je nu groen/geel rood of paars bent, hindo turk marokaan moslim christen jood katholiek of gereformeerd wees jezelf dan kan je gelukkig zijn en geluk geef je door

  gtst is zoals het leven is in meerderland(nederland)kijk en geniet ervan kijk niet knop uit en houd je mond

  succes spelers toppie

 3. mischien moet nederland nu eens gaan accepteren dat homoseksualiteit nu normaal is. Het zijn ook gewon mensen die de liefde delen dus doe normaal..

  Goed dat GTST daar aandacht aan besteed

 4. Dit is Nederland op z’n smalst. Vrijwel niemand vindt het aanstootgevend wanneer een man met een vrouw aan het zoenen is. Een heleboel mannen (en vrouwen ???) vinden het erg opwindend om een zoenend lesbisch stel met elkaar te zien. Maar 2 mannen die met ontbloot bovenlijf met elkaar hevig staan zoenen wordt gezien als het goorste wat je je maar kan bedenken. Hoezo met 2 maten meten ??? Wat is in het leven nu mooier dan kunnen zeggen dat je van iemand houdt ??? Het zou dan toch niet uit moeten maken of het hierbij gaat om man-vrouw, vrouw-vrouw of man-man ??? Wordt je er dan zoveel gelukkiger van wanneer je je hart NIET volgt en je je aanpast aan de hetero-meerderheid ???

 5. Een van de mooiste afleveren en scene’s sinds de afgelopen jaren! Ik hoop dat GTST nu eens niet dit koppel uit elkaar haalt voor ze goed en wel samen zijn! Bilal en Lucas zijn een fantastisch koppel en zouden heel wat kunnen realiseren in de bewustwording van Turken, Marokkanen en Moslims in het algemeen over hun houding naar homosexualiteit. Er is nog een HELE lange weg te gaan voor de aanvaarding van homosexualiteit in deze gemeenschappen en Bilal en Lucas zijn al een stap in de goede richting! Bravo aan Sinan en Ferry en heel het GTST team om de moed te hebben om dit onder de aandacht te brengen van tv kijkend Nederland.

  1. Ik vrees dat het wederom geen blijvertje is. Sinan staat niet meer op de persfotos, dus denk dat deze homo-relatie OOK weer niet tot volle bloei mag komen.

 6. Of je het nou wilt weten of niet. Er zijn ook Moslim homo’s. En die arme jongens en meisjes worden gedwongen in de kast te blijven. Misschien helpt dit in ieder geval 1 jongen of meisje zichzelf te zijn en uit de kast te komen. Goed van GTST om dit aan te pakken! In de kast is geen leven!

 7. Dat er op twitter zoveel ophef over ontstaat, is het des te meer duidelijk dat er nog meer aandacht aan besteed moet worden.

  Maar laten we niet vergeten, dat het voor velen (Moslims) een geloofskwestie is.
  In elk geloof zijn kwesties die instromen met het geloof en dat moet men toch wel respecteren. Denk maar eens aan abortus en euthanisie in het Katholieke geloof.
  Dat was jaren geleden ook niet bespreekbaar.

 8. Misschien moeten al die Turken die er moeite mee hebben, zich gaan afvragen of ze in het juiste land wonen. Dit is Nederland, democratisch en gastvrij. Laat iedereen toch in zijn/haar waarde!!!! Iedereen heeft recht op liefde en geluk, zonder bemoeienissen van een ander. Ik ben supertrots op goede tijden, dat ze dit uitzenden. En supertrots op Bilal en Lucas!

  RESPECT!

 9. Mijn man en ik zijn al vanaf 1 oktober 1990 fan van “Goede tijden,slechte tijden”. We hebben genoten van het geweldige acteerwerk van zowel Ferry Doedens en Sinan Eroglu.
  Er zijn zoveel Marokaanse en Turkese jongens/meisjes die niet uit de kast durven te komen. Geweldig geschreven, ga zo door.

 10. Dat ik zelfs nu met onbekende naam op de site moet is eigenlijk wel triest. Maar ik vond de aflevering echt geweldig! Lucas en Bilal die samen strijden tegen een relatie, terwijl de ouders en vrienden ect. van Bilal dit echt totaal niet zouden nemen. In het echte leven gebeurd het wel eens dat een homoseksuele Moslim man alleen maar vermoord wordt voor het geslacht waar hij op valt. Nogmaals aflevering was echt top. Ook dat van Jef en Bing. Jef is gewoon een schatje!

  1. Mag ik je vragen waarom je anoniem je reactie geeft ??? Ben jij misschien iemand die bovenstaande problemen in je eigen leven ervaart ??? Zo ja, weet dan dat er altijd mensen/hulpverleners zijn die je hierin kunnen bijstaan. Al was het alleen maar om je verhaal bij hen kwijt te kunnen. O.a. het COC zou je hierbij kunnen helpen (COC in Amsterdam: tel 020 623 45 96). Ook kunnen zij je doorverwijzen naar een instantie bij jou in de buurt. Heel veel sterkte.

 11. ik vind dat het moet kunnen , dit moet iedereen voor zich weten.
  en als je er niet tegen kunt , moet je naar de EO kijken , (alles over homos) prima toch???

 12. ik vind dat het moet kunnen , dit moet iedereen voor zich weten.
  en als je er niet tegen kunt , moet je naar de EO kijken , (alles over homos) prima toch???

 13. Goedzo!! De negatieve reacties laten weer zien hoe enorm hard nog het nodig is om dit uit te zenden en te laten zien dat mannenliefde normaal is!
  Mooie uitzending!
  Laat er vooral nog veel homoliefde op de tv te zien zijn in de toekomst!

 14. Lof voor RTL4. Lof voor GTST. Zeer vooruitstrevend. Goed dat dit word aangekaart. Liefde is mooi! Net als destijds de scène tussen Lucas en Edwin was deze scène ook zeer mooi, netjes en integer opgenomen.

 15. Nou vind het super leuk deze homo sene en als bilal nog een vriend zoekt hou me aan bevolen want tis een lekker ding pfff groetjes aan bilal xxx

 16. Ik vindt het heel goed dat ze dit onderwerp bespreekbaar maken.
  En respect voor Sinan hij speelt zijn rol zeer goed en geloofwaardig.
  Ik heb zelf een hele goede vriend die in een land woont waar Homoseksualiteit niet is toe gestaan.
  Die jongen worstelend net als Bilal enorm met zijn gevoelens.
  En Leeft net als Bilal doet een hetero bestaan.
  Het is zo jammer en zielig dat een jongen zo moet leven.
  Ik kijk dan ook met emotie naar deze verhaal lijn.
  Wat helaas voor sommige jongens werkelijkheid is.
  En dat doet pijn.
  Waarom toch.
  Waarom niet iedereen gewoon zichzelf kunnen zijn ongeacht je seksuele voorkeur en afkomst.
  Echt wat een goed en belangrijk dat dit bespreekbaar wordt gemaakt.
  RESPECT.

 17. Come onn !! het is een serie, en als je het niks vind kijk er dan niet naar en zap door..

  Ik vind het helemaal geweldig, ik vind het super gespeeld !

 18. niks van die negatieve reacties aantrekken!! jullie kunnen echt suppppeerrr goed acteren!!!
  ik zal zeker blijven kijken naar GTST !!!!
  xxx

 19. lieve mensen.
  geweldige scene. wederom. en ik vind het mooi hoe het is gemaakt. en zeker dat edwin toen nog als (engel) terugkwam, dat lucas gelukkig mag worden, en dat bilal die jongen zou worden , nee dat had ik niet verwacht. maar ik vind het heel goed, kijk ze laten ons nog steeds in verwarring, wat gaat bilal doen. zoals je zag van de week, voelt zich vreselijk, en ik wil idd weten wat lucas hier nu mee gaat doen. dus kortom heel spannend, en dit gebeurt ook in het echte leven mensen….

 20. Jullie zijn walgelijke en misselijkmakende mensen. Waarom moeten jullie altijd de Islam erbij betrekken. Kunnen jullie ons moslims niet met rust raten. Vuile gore beesten zijn jullie zeg.

  Islam accepteert geen homos en wie een homo wil zijn opdonderen uit het geloof. Wees maar homo maar kom ons moslims niet wijs maken dat de Islam homos accepteert.

  Wat een walgelijke actie van GTST waarom maken jullie dan geen joodsehomo? oo w8 dan is het anti semitisme. Jullie verdienen de hel.

  1. Tja, en dan maar steeds verkondigen dat de Islam een tolerant geloof is! Bla, bla, bla, je denkt toch niet dat Allah een onderscheid maakt tussen de mensen die hij ZELF geschapen heeft! God is onvoorwaardelijke liefde, hij houdt zich echt niet bezig met zielige regeltjes uit de Islam die door mensen zijn gemaakt! Islam is een door mensen gecreëerde godsdienst. God is veel groter en liefdevoller dan de Islam! Trouwens de Islam is meer een klein deeltje van deze wereld dus who cares!

  2. DIEPE ZUCHT !!! Eerst wilde ik hier geen energie aan verspillen, echter ik ga er toch op reageren.

   Zolang er Nederlanders zijn met zo’n bekrompen visie m.b.t. homosexualiteit als hj (blijkbaar te laf om zijn naam voluit te vermelden), blijft het belangrijk dit aan de orde te stellen.

   Voor zover ik weet hebben het Islamitische, het Christelijke en het Joodse geloof erg veel overeenkomsten en zijn de onderlinge verschillen meer cultureel (dus door de mens zelf) bepaald. In al deze geloven wordt 1 en dezelfde God aanbeden. De God die ik ken gaat uit van de liefde, vergeving, ontferming over de medemens, samenzijn. Het is NIET God die geen homosexualiteit accepteert, het is DE MENS die geen homosexualiteit accepteert. En voor wat betreft de hel-verwensing valt nog te bezien wat meer verwerpelijk is: de liefde tussen 2 personen of personen als hj die op dat gebied haat verspreiden.

   Tenslotte denk ik dat hj maar eens na moet denken of Nederland wel de plek voor hem is om te wonen. Wellicht is het verstandig om met dergelijke opvattingen een enkele reis naar het land van herkomst te ondernemen.

 21. Ik sluit me aan bij lettie, en siteer haar:

  “Ik vond het een hele mooie scène. Niets verkeerds aan. Er zullen veel Turken en Marokkanen in het zelfde schuitje zitten als Bilal. Hier zouden ze een voorbeeld
  aan kunnen nemen en vechten voor hun eigen bestaan.”

  Ik (Amy) hoop dat mensen die geloven in dergelijke geloofsovertuigingen en worstelen met hun gevoelens, kracht putten uit deze verhaallijn. Ik vind het heel goed dat de schrijvers dit onderwerp bespreekbaar maken.

 22. Wat Lucas Bilal aandoet, vind ik goed. Lucas haalt er iemand bij die er wat meer over homoseksueel kan vertellen. Ik vind wel dat Bilal, hij is homo, voor Lucas moet gaan. Je wordt echt niet gelukkig met een vrouw. Door GTST en SpangaS ben ik homo’s gewend. Vroeger dacht ik zo van: Huh? Vies! Maar nu weet ik wat dat inhoudt en tussen twee jongens kan er een liefde bestaan. Dat geloof ik.

 23. De vorige nacht viel ineens de naam ‘Matthew Shepard’ in mijn gedachten en liet mij niet meer los. Achteraf gezien blijkt nu dat hij op 7 oktober 1998 (dus gisteren precies 14 jaar geleden) in die nacht te zijn gemolesteerd. Ik zal het in mijn onderbewustzijn wel geweten hebben, anders zou dit wel erg bizar zijn.

  http://www.matthewshepard.org/

 24. Ik snap niet dat er negatief gereageerd wordt op Twitter over Lucas en Bilal. Tegenwoordig zien de mensen (die negatief reageren!), een verschil niet tussen een Soap en Werkelijkheid. En hoezo, is het schande voor de Turken? Er z’n ook zoveel Moslims die homo en lesbisch zijn, Alleen ze durven het niet te zeggen, omdat ze weten dat het niet in hun cultuur mag. De scene waar Lucas en Bilal met elkaar naar bed gaan, is juist en ook om te laten zien dat het KAN, dat homo’s ook met elkaar liefde kunnen delen en dat er sprake is van “houden van”!!!!! Voor die mensen die zo negatief reagereren, moeten maar een “klaag” brief naar GTST schrijven en wat ze ervan vinden van de verhaallijn, en niet Bilal lopen afzeiken op Twitter! Hij kan er niks aan doen dat hij zo moet spelen. Hij is een acteur, dat snappen ze toch wel, of heb ik verkeerd? Net zoals deze, in de scene gaan Rik en Nuran met elkaar naar bed. Terwijl ze eerst ook moet trouwen en maagd zijn en met een Moslim man moet gaan. Maar hoeveel Moslim-vrouwen gaan wel niet voor het huwelijk met een man naar bed! Er zijn genoeg moslim-vrouwen die dat doen en niet meer maagd zijn. Maar wanneer ze echt gaan trouwen met een moslim-man, dan gaan ze vantevoren naar een ziekenhuis en hun vagina, of iedergeval daar binnen dicht naaien, voor de ontmaagding voor als ze sex hebben, wanneer ze getrouwd zijn.

 25. Respect voor Bilal dat hij zoveel negatieve reacties riskeert van de gemeenschap voor het groter belang. En ik vind de seksscenes(haha je ziet niks maar goed) niet vervelend, ook niet opwinendend.. maarja ben een hetero-vrouw, keep it up!

 26. Lieve Lucas en Bilal – Ik vind het steengoed dat er liefdesscenes met jullie zijn opgenomen. Voor mij zijn het de spannendste scenes en ik vind het heel belangrijk voor de homo-emancipatie. De Moslims – en andere mensen – moeten maar accepteren dat er homoseksuelen én lesbo’s en tevens bi-seksuelen in de samenleving zijn en waarom ook niet. Je hebt zelfs travestieten en transgenders.
  Het is echt niet allemaal hetero wat de klok slaat, de maatschappij is juist heel divers op het gebied van de seksualiteit en dat moeten de mensen die daar moeite mee hebben, maar accepteren. Ga zo door, Lucas en Bilal!

 27. Ik vind ook dat de diversiteit, in sexuele gevoelens goed is. Ik snap totaal niet, dat homo’s en lesbo’s enorm veroordeeld worden,niet alleen door moslims, maarrr zeker ook door christenen. laat de christenen, maar eens Matheus 7 lezen. Dit bijbelboek begint met de kop, oordeel niet en je zult niet veroordeeld worden. Dus…. als ze anders geaarde mensen veroordelen, veroordelen ze hun zelf in de ogen van Jezus. Toen ik klein was zeiden we wel eens, wat je zegt ben je zelf, als iemand mij uitschold. Dit is feitelijk t zelfde, als Matheus 7. leve de lesbo’s homo’s en hetero’s, bi-sexuelen enz. We zijn allemaal mensen, en we hebben goed met elkaar om te gaan. Zelf ben ik hetero, die op dikke dames valt, soms word ik daar op veroordeeld, maar ach…, vergeef het hun, ze weten niet beter. Ga zo door met gtst, geweldige serie. Grtjs Vesper. ( avondster)

 28. Ieder mens moet voor zichzelf weten wat hij of zij doet. Maar in de Islaam wordt dit niet geaccepteerd. Het is verboden. En dit zijn de regels van ALLAH. Dat hij een homo speelt prima. Moet hij zelf weten. Maar haal het stukje Islaam weg. Want dat kan niet. Ik kijk nooit naar goede tijden en slechte tijden. Eigenlijk haast geen t.v. meer. Ik vind het vaak toch allemaal hoofdpijn. Ik wil wel zeggen. Of je bent moslim of niet. Maar je kan niet homo of lesbisch zijn. Dan moet je een ander geloof belijden. Die het wel accepteert. Ik ben blij dat ik in ALLAH geloof. En weet wat wel kan en niet kan. TROTS BEN IK OP MIJN GELOOFD. ALLAH BESCHERMD MIJ JUIST VAN DE DUIVELSE KANTEN VAN DIT LEVEN..AMIN LOVE YOU ALLLLLLLLAH FOREVER TOT AAN MIJN GRAF.

 29. Mensen het is verdorie 2013!! EN DAN DOEN MENSEN NOG MOEILIJK OF JE LESBI OF HOMO BENT!! doe ff lekker gewoon. en dan nog iets.. als je niet wil kijken dan kijk je toch lekker niet. GTST IS TOP! Iedereen geloofd lekker wat hij zei wilt val andere en niet mee lastig. Op wat je ook valt we zijn allemaal mensen!! Ik kan hier zo slecht tegen. God houd van iedereen dus als we het daar over gaan hebben. tssss dit is zoo 1987 hahahahaa

 30. Ik hou van je. Ik ben uit iran. Om deze film te bekijken die u ooit zult zien. Ik zou je graag dichtbij te zien. Soms zie ik mijn droom. succes
  Met vriendelije groet

Geef een reactie