• 25 juni 2012
  • Redactie
  • 2

Goede Tijden Slechte Tijden is het meest besproken programma op het social media orgaan Twitter. Per aflevering worden ruim 13.000 tweets de wereld ingestuurd over de soap. De zender waarop het programma wordt uitgezonden, RTL 4, is ook de best besproken zender op twitter. Ruim 39% van de tweets over tv, gaan over een programma van RTL 4.

Ook heeft bijna elke twitteraar zich uitgelaten over een programma dit jaar. Sociale kijkcijfers hebben volgens onderzoek van Nielsen een directe invloed op kijkcijfers. 9 tot 14% meer buzz over een programma, vertaalt zich direct in 1 procent meer kijkcijfers. Programmamakers moeten de buzz dus stimuleren, door zich te mengen in de sociale interactie

2 comments on “GTST meest besproken tv-programma op twitter

  1. Ik hoop dat GTST nog jaren op TV te zien is,
    het is voor RTL 4 wel een kijkcijfer serie.
    Rond 20:00 uur, het zal nooit meer het zelfde
    zijn op rtl 4 als GTST stopt!

Geef een reactie