• 28 juni 2012
 • Redactie
 • 113

Vrijdag 29 juni wordt GTST ondergedompeld in de fantasievolle, droomrijke wereld van Wicked. Chantal Janzen en Willemijn Verkaik maken, samen met hun Wicked-collega’s Jim Bakkum, Bill van Dijk en Pamela Teves, hun opwachting in GTST.

In een bijzondere eenmalige aflevering van GTST komen twee werelden bijeen: die van de sprookjeswereld van de groene, onbegrepen en strijdlustige Elphaba en de blonde, knappe en stijlvolle Glinda en de wereld van Meerdijk, waarin Lucas geconfronteerd wordt met de harde realiteit na Edwins dood.

Lucas heeft van zijn overleden vriend Edwin postuum twee kaarten gekregen. Edwin had, voordat het ebola-virus in Meerdijk teisterde en hij aan het genadeloze virus overleed, de musicalkaarten gekocht om een speciale dag tussen de twee geliefden te vieren en die op de post gedaan naar zijn grote liefde Lucas. Voor Lucas betekent deze speciale envelop op zijn deurmat het begin van een emotionele achtbaan, waarin hij door de personages uit Wicked wordt meegenomen op ontdekkingstocht en wordt gewezen op een aantal schijnbare tegenstellingen: is Nina wel zo gelukkig met haar man Noud? Hoe zit dat met die ene jongen, Tim? En wat is er aan de hand met Bilal? Vragen waar Elphaba hem op wijst.

Kijk vrijdag 29 juni naar de speciale Wicked-aflevering van GTST, om 20.00u op RTL 4!

113 comments on “GTST in een fantasievolle droomaflevering van Wicked!

 1. jaaaaa, echt leuk, eindelijk weer edwin, heb hem echt gemist. wou dat hij weer voor altijd terug komt.maarjaa, dat kan al niet meer. echt jammer…
  maar is denk iik wel superleuke aflvering morgen!

 2. Heb echt zin in die aflevering, word volgens mij lekker sprookjes achtig! en leuk dat edwin weer ff trug is, en lekker een hele aflevering in het teken van Lucas! ik vind ferry altijd zo leuk acteren maar ook n het echt komt hij heel leuk over. haha met die tim zal wel weer van alles aan de hand zijn, en hijs vastdingen van plan. en bilal? haha waarschijnlijk wijst edwin lucas er op dat bilal homo is en dat Lucas voor hem moet gaan omdat hij verder moet met zijn leven!

 3. Wat een verschrikkelijke aanfluiting. Een halfuur lang reclame voor wicked in gtst. Dit is zo nep en dom, dit pikken de fans echt niet. Ik sla voor 100% deze aflevering ove, kijk wel een kinderfilm als ik dit soort idioterie wil zien En dan gaat het ook nog eens over het minst leuke personage van de serie. Lucas is veel te stereotype homo en is daarnaast ook nog eens in en in egoistisch en arrogant. Laat die neppe ferry diedens maar lekker in musicals spelen, zijn wij van m af!

  1. Prima. Veel plezier vanavond . Tjonge Tjonge. Misschien kun je beter helemaal niet meer kijken.

   Ik verheug mij in iedergeval op vanavond, kan niet wachten tot 20.00u.
   Heb Wicked met Ferry gezien. In 1 woord fantastisch.

   1. ben het eens over het feit van een aanfluiting. ik zit ook niet op deze aflevering te wachten. het is idd letterlijk een half uur reclame voor wicked. maar of de fans pikken weet niet. je kan niet over ieder fan spreken. ik denk dat heel ludwin fans dit wel fantastisch vinden. ik zit er idd ook niet op te wacht zoals eerder gezegd en sla vanavond lekker over. mis er toch niks

    voor de ludwin fans heb ik wel een ding veel plezier vanavond met deze aflevering (kennelijk) speciaal voor jullie !!

    Lucas zelf vind ook niet altijd even leuk de karakter. altijd 100x beter dan Nina 😉

   2. Wat zeg jij nou @ik, ferry doedens is juist heel lief i het echt! En een goede acteur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    I love him

  2. “dit pikken de fans niet”
   ehm… mogen de fans even voor zichzelf praten?! dat jij het niks vind is okee, maar ik vind het super leuk!

   1. En laten we eerlijk zijn, Lucas/Ferry (wisten zijn ouders eigenlijk al bij zijn geboorte dat hij homo was ?!) ziet er 10x lekkerder uit dan Noud !!!

  3. Met het eerste deel van je reactie ben ik het helemaal eens. Echter dat het hier zou gaan om de minst leuke personage van de serie, vind ik getuigen van wansmaak. Hij brengt juist leven in de brouwerij. En ja, hij komt inderdaad over als een relnicht. En ja, hij komt egoistisch en arrogant over. Maar ik moet er niet aan denken dat het een serie zou zijn met alleen maar ‘Nouds’.

 4. Ieuww bilal en lucas nee joh xD die passen echt niet bijelkaar word vast een mooie aflevering jammer dat edwin niet leeft, ookal is het een soap dunw aren zo leuk

 5. Het is zeer goed dat Edwin terug komt als geest in de droom van Lucas. Toen Edwin stierf ging dat voor de fans op een brute en onverwachte manier. Er waren hier en daar enige protesten. Wat nog nooit voor was gekomen bij GTST. Ik denk dat de schrijvers naar de Fans geluisterd hebben. De brute dood van Edwin komt op deze manier aan een mooie afsluiting waar hij zelf voor zorgt. Het zou inderdaad onrealistisch zijn als Edwin terug uit de dood komt. GTST schoof vroeger wel eens uit de bocht, en begonnen onrealistische verhaallijnen te creeëren. Ik zeg niet dat het goed was dat hij stierf, maar als je dat punt eenmaal bereikt kun je niet terug krabbelen. Dit is een mooi slotfase voor Edwin’s dood.

 6. ik wou dat edwin gewoon helemaal weer terug kwam alles kan tegenwoordig
  en morgen kijk ik zeker even met plezier vanwegen edwin

 7. Wauw, zo emotioneel was de shortie.
  Ik ga over een half uur gewoon die preview kijken!
  Ik kan niet wachten 😀
  Ik mis Edwin..
  en Bilal en Lucas? Nee, dat zie ik niet voor me =S

 8. sloeg nergens op, inderdaad alleen maar een half uur reclame voor wicked en voegde niets toe……en van Bilal dat had ik zelf al lang bedacht…..ik vond dit helemaal niks…..zal wel met de leeftijd te maken hebben of je dit leuk vind of niet…

  1. JA, ik ben een liefhebber van musicals. NEE, Wicked was niet echt een goed idee om rond het personage Lucas een special te maken. Het was echter een veel mooiere afsluiting van het Ludwin-verhaallijn geweest, wanneer dat hele Wicked-gedoe achterwege was gelaten en een special was gemaakt met ALLEEN Lucas en Edwin. Dit sloeg inderdaad nergens op en doet afbreuk aan het Ludwin-verhaallijn. Oke, alle kosten zijn met dit half uurtje reclame wel gedekt. Maar kom op schrijvers, hadden jullie nu ECHT niets anders kunnen bedenken ??? ONTZETTEND LEUK OM RAYNOR NOG EENMAAL IN DE PERSONAGE VAN EDWIN TERUG TE ZIEN !!!

 9. Raynor, mag ik jou (en ik denk dat ik wel mag zeggen NAMENS ALLE FANS VAN HET LUDWIN-VERHAALLIJN) ontzettend bedanken voor wat jij hebt gedaan voor de homogemeenschap in Nederland (en elders). Ik mis je ontzettend in GTST en begrijp nog steeds niet de manier waarop jij aan de kant bent gezet. DIT HEB JIJ NIET VERDIENT !!! Jij en Ferry hebben mij de laatste tijd meer laten huilen dan me lief is. Veel plezier bij de opnames van VRijland. Ik hoop dat je daar beter op je waarde wordt ingeschat dan door de schrijvers van GTST.

  1. Ja, want.. wat heeft hij ook al weer gedaan? geld gedoneerd? Evenementen georganiseerd? Voorlichting gegeven? Oh nee, hij speelde in GTST, ja, dat betekend zo veel voor de homogemeenschap. Net zoals Aysan zo veel voor de Moslim gemeenschap doet, Sjors voor de Christen, Bing voor de Donkergekleurde, Rik voor de bareigenaren en Maxime voor de rijke amehoelas.

  2. En ja, dat klinkt raar. toch? Het is precies hetzelfde. Waarom moet Edwin in vredesnaam het hele homogemeenschap vertegenwoordigen? Hoe kan homoseksualiteit nou ooit als normaal beschouwt worden als mensen zoals jij er zo’n deal van maken. Ja, het zijn twee zoenende mannen, nou en? Ludwin had nooit deze speciale behandeling mogen krijgen. WAnt ze zonderen zich nu weer af van de ‘hetero’s.’ What’s next, Noud en Nina die Turks Fruit gaan reconstrueren? Laat de homoseksuelen in vredesnaam in hun waarde GTST. Tis net aapjes kijken op deze manier.. en ik schaam mij als ik gtst kijk bij andere, en die Lucas weer stereotypisch op TV huppelt met zijn “gay dit” terwijl jijzelf zo hard je best doet om te laten zien dat niet alle homo’s verdomme zo zijn.

 10. het is een mooie en leuke aflevering van vandaag ik heb hem al gezien en bilal is homo en word de nieuwe liefde van lucas

 11. Hoe meer ik erover na begon te denken, hoe meer ik me aan deze poppenkast begon te ergeren. Moet ik als fan van Ludwin het definitieve einde hiervan zo blijven herinneren ??? Als een reclamespot van bijna een half uur ??? Oké, leuk bedacht dat Edwin vlak voor zijn dood kaartjes had geregeld voor Wicked om zo een bijzondere dag (29 juni) te herdenken. Oké, leuk dat je Lucas en Maxime daar rond ziet lopen in het theater (waar toevallig Bilal ook aanwezig is). Oké, leuk dat ze daarbij ook nog wat fragmenten tonen van de musical zelf. Oké, allemaal leuk tot daaraan toe, echter hier had de reclame op moeten houden.

  Zo had het volgens mij verder moeten gaan: Thuis praatten Maxime en Lucas nog wat na, waarna beiden naar bed gaan. Vervolgens verschijnt Edwin aan Lucas in een droom. De gehele omgeving is wit; Lucas ligt in een wit bed, wit beddengoed, witte muren, witte wolkende nevel over de vloer, Edwin draagt zijn gebruikelijke (maar dit keer witte) kleding. Edwin vraagt aan Lucas of hij van de musical heeft genoten. Voor de rest is het een one-on-one gesprek, waarbij Edwin de toekomst met Lucas bespreekt (en NIET die heks). Dit had een mooie afsluiting geweest voor Ludwin en NIET deze aanfluiting. Cijfer: een ‘1’ voor de moeite !!!

 12. Ik heb mijn best gedaan. Ik heb mijn uiterste best gedaan om te blijven geloven dat alles in Meerdijk niet meer dan een nachtmerrie was en dat Edwin gewoon nog in leven wa. Maar blijkbaar was dit de fans van Ludwin niet gegund en MOEST Edwin hiervoor de ultieme prijs betalen. Er waren met Ludwin nog vele statements te maken, zodat ik nog steeds niet begrijp waarom de schrijvers van GTST de gans met de gouden eieren hebben vermoord. Om van Edwin af te komen, waren minder definitieve oplossingen te bedenken geweest. De schrijvers hebben hierbij echter met 2 maten gemeten. Christophe Haddad wilde zijn personage Nick definitief de nek omdraaien, echter dat wilde de schrijvers niet. Raynor (en vele fans met hem) wilde graag dat Edwin in GTST zou blijven, echter hij werd juist doodgeschreven.

  HEREN EN DAMES SCHRIJVERS:
  BLIJF IN GEDACHTE HOUDEN VOOR WIE JULLIE DIT ALLES SCHRIJVEN !!! VOOR DE KIJKERS !!!

  Nu hebben diezelfde schrijvers een belofte gedaan (voor zover die belofte van hen iets waard is !), waardoor het voor mij iets gemakkelijker is geworden Ludwin los te laten. Ze hebben mij en alle andere fans de belofte gedaan dat de Islamitische personage Bilal homosexueel is. Het statement wat nu wordt gemaakt voor Islamitische homosexuelen doet mij ontzettend goed en maakt het besluit om Edwin uit de serie te schrijven een beter te accepteren gegeven. Raynor Arkenbout heeft echter met zijn aandeel in GTST te veel betekent voor de homogemeenschap om op zo’n manier afgedankt te worden. 3 Homosexuelen binnen de vaste cast had ook gemakkelijk gekund en was misschien nog wel spannender geweest. Maar nu heb zelfs ik niet langer het recht het afscheid nog langer uit te stellen en zeg daarom met pijn in het hart: REST IN PEACE, EDWIN ! REST IN PEACE, HONEY !

  Laten we vanaf nu bovenstaand verhaallijn omdopen naar het B(E)L-verhaallijn en met de letter ‘E’ de personage Edwin in ere houden.

  EN DAMES EN HEREN SCHRIJVERS: MAAKT ER DIT KEER WEL ECHT IETS VAN !!! DIT KEER MOET UIT DEZE TOEKOMSTIGE RELATIE WEL EEN HUWELIJK EN KINDEREN VOORTKOMEN !!! Of is het dit keer wederom ‘Niets wat het lijkt ?!’

  1. Nou Adriaan, Je kan je lol op na de zomer met deze bilal verhaallijn.

   Ik zit er eigenlijk totaal niet op te wachten, vast een zelfde verhaallijn als tussen lucas en edwin in het begin, getouwtrek, ik ben niet gay bla bla bla, vechten janken brullen homo dit dat

   werd er bij edwin/lucas al schijtziek van…

   aan de andere kant vind ik het wel tof dat Bilal er voorlopig dus even in blijft, samen met de 2 turkse zusjes, vond ik het tijd worden dat bing niet meer die ene verdwaalde ‘allochtoon’ in de stad is

   1. Mijn voorkeur was ook meer uitgegaan naar voorzetting van Ludwin, maar helaas. Er moet nu weer eerst een nicht uit de kast getrokken worden, met alle toestanden eromheen. Het liedje lijkt weer van voren af aan te beginnen.

    Voor wat betreft het drama-gehalte, er is geen enkele soap die zonder drama kan voortbestaan. Wanneer je daar niet tegen kan, moet je gewoon naar iets anders kijken. Bijv. de EK (nee, shit dat was ook al een drama).

  2. Adriaan, helemaal mee eens. Dit was de slechtste aflevering ooit. Na 22 jaar GTST kijken overweeg ik er nu echt mee te stoppen. De laatste maanden zijn de verhaallijnen sowieso dramatisch slecht. De dood van Edwin heeft de serie kapot gemaakt
   Hoe haal je het in je hoofd om te beste verhaallijn zo af te breken en de populairste speler uit de serie te schrijven. En dan een paar maanden later ook nog dezelfde verhaallijn (met Bilal) te gaan herhalen?!
   Edwin moet terugkomen.
   En er is best een redelijk geloofwaardige verhaallijn te bedenken waarin Edwin terug kan komen. Geloofwaardiger dan verhaallijnen die in het verleden werden verzonnen.
   Ik hoop, dat GTST dit overleeft, maar ik vrees het ergste!!!

 13. dit is niet de eerst keer dat gtst makers dit hebben gedaan hoor

  volgens mij vergeten iedereen de speciale lange kerst aflevering van in de jaren 90, waarin zelfs de dode frits was te zien ? en volgens mij silvia die dood was gegaan
  toen vond ik het een mooie aflevering. vooral omdat het thema kerst en dat je met kerst ook je dierbaren niet moet vergeten

  en die aflevering was ook eingelijk een droom van laura !!

  ik vind het niet erg dat een droom/fantasie aflevering komt. maar dat hele wicked gebeuren met die groene heks had niet gehoeven.

  voor de rest wil alle ludwin fans wel de plezier gunnen vanavond. ik gun het jullie als (niet) ludwin fan jullie wel !!

 14. Hmmm ik vind dat reclame gedoe voor Wicked ook om vreselijk van te kotsen eigenlijk als ik eerlijk ben , maar wel heel leuk om Edwin even terug te zien en het verhaal af te laten sluiten.

  Mijn respect voor de schrijvers begint langzaam terug te komen door een Moslim Homo te laten zijn , heel er goed maar hopelijk komen er nu geen dreigbrieven etc bij RTL en is die jongen die Bilal speelt zijn leven nog wel zeker (als ik al zie hoe “wij” zonder extreem Moslim gedoe al op de twee Turkse meisjes hebben gereageerd ).
  Ik vind wel dat Lucas een beetje tè veel een stereotype homo is geworden waar half NL weer van zegt: “zie je wel hoe dat soort leeft” en daarmee een hoop sympathie verloren is (en mijn homozoon van 19 vind datzelfde dus ligt niet aan mij)

  1. En er zijn ook genoeg homo’s die geen moeite hebben met Lucas. Er is een reden waarom Lucas zoveel one night stands had de laatste tijd. Niet omdat hij homo is, maar omdat hij de pijn van het verlies van Edwin wil vergeten. In de aflevering van vanavond gaat het juist weer over het vinden van echte liefde.

   1. tuurlijk, als je iemand waarvan je echt houd mist, neuk je een paar maanden na zijn dood met elke gast die je kan vinden. Realistisch en begripvol. (Niet echt). Ik geef Joke groot gelijk. En zowat dat er homo’s zijn die geen moeite hebben met Lucas, dat er homo’s zijn DIE er WEL moeite mee hebben, dat is het probleem. Wij worden “vertegenwoordigt” door Lucas. En neergezet als gasten die elke gast op hun bek willen pakken, het leuk naast parkeerplekken doen, 24/7 wippen, in bosjes wippen. Altijd ongepast over sex praten, van roze houden, en van veertjes. gay dit, gay dat. Het is gewoon triest en walgelijk hoe gtst hier hun slaatje mee haalt.

    1. Hier heb je inderdaad een punt. Het beeld van de homo die zich een slag in de rondte neukt, vond ik ook GEEN geweldig idee. En al helemaal niet zo kort na het overlijden van zijn grote liefde. Het was wellicht realistischer geweest wanneer Lucas af was gegleden in een diepe depressie oid. Je hebt gelijk, dit was ontzettend stereo-type neergezet.

 15. Ik zit met kromme tenen naar de aflevering van gtst op vrijdag 29 juni te kijken, of nee, is het toch een aflevering van die walgelijke musical wicked ??

  Wat een achterlijke verhaallijn en wat goedkoop om te denken dat je op deze manier mensen kan lokken naar wicked.

  Ben bijna blij dat er een zomerstop voor de deur staat………….
  hopelijk volgend zeizoen iets meer inhoud in de aflveringen……

 16. Ik deel tevens de mening van de meeste fans hier. Wat een vreselijke, bagger uitzending. Dat GTST deze promo inkomsten nodig heeft! God, wat zet GTST zich hier te kijk!!! Alles voor de inkomsten, maar fans gaan ze hier zeker mee verliezen!!!

 17. Wat een vreselijke aflevering zeg, heb hem snel overgezet.
  Echt triest dit reclame maken voor een musical waar hij zelf ook in speelt.
  Hoop niet dat,ze dit vaker gaan doen dan stop ik net kijken na zoveel jaar

 18. Wat een saaie aflevering zeg, heb ik me daar voor gehaast om op tijd thuis te komen ,had beter weg kunnen blijven Gr.

 19. Wat een waardeloze aflevering van gtst. Heb in al die jaren gtst nog nooit zo’n domme aflevering meegemaakt. Ik hoop niet dat ze vaker op zo’n achterlijk idee komen.

 20. Ik heb vanavond wederom naar de aflevering van GTST gekeken, echter puur en alleen om Lucas en Edwin samen te zien. De rest kon wat mij betreft gestolen worden. En dat zegt een musical-nicht, dus dat zegt voldoende lijkt me.

 21. Wat een waardeloze aflevering, ik heb met plaatsvervangende schaamte naar deze schertsvertoning lopen kijken. Ik mag hopen dat volgende week niet ineens Cora van Mora langs komt met bitterballen o.i.d. en tot overmaat van ramp is er ook nog de standaard 5+ minuten reclame. GTST wat doe je jezelf aan!!!!

 22. Ik vond het een erg leuke aflevering.
  Oke het gedoe met heel Elphaba enzo was wel een beetje vreemd, maar hij weet nu ook dat het niet goed zit met Nina & Noud en dat Bilal gay is. En hij heeft misschien nog een klein beetje iets over Tim geleerd. En hij heeft geleerd anders naar dingen te kijken.
  Ik snap dat veel mensen dit geen leuke aflevering vonden enzo.
  Ik geef toe dat het een beetje teveel van Wicked was, maar toch vond ik het een leuke aflevering.

  – Ik ben zelf ook naar Wicked geweest. –

 23. Haha wat een grap! Het niveau daalt met deze aflevering wel heel erg naar beneden! Vroeg me elke keer af wanneer het “normale” gtst zou komen maar uiteindelijk dus gewoon een half uur naar dit belachelijke gedoe zitten kijken.. Dit was niet slecht maar gewoon WAARDELOOS!

 24. waardeloze aflevering! 1 grote reclame stunt dit gaat zeker kijkers kosten. Ik kreeg gewoon de neiging weg te zappen!

 25. Alle reacties lezend slaat m.i. de meter uit naar de negatieve kant. Hadden de schrijvers dit niet van te voren kunnen bedenken ???

 26. Ik vond dat de aflevering van vanavond te veel in het teken stond van Wicked.
  Wicked wordt al heel goed bezocht.
  IK VOND HET GEWELDIG OM EDWIN EN LUCAS WEER SAMEN TE MOGEN ZIEN.
  IK MIS EDWIN HEEL ERG IN GTST.
  LUCAS EN BILAL ZIE IK SAMEN ABSOLUUT NIET ZITTEN.
  Begrijp me niet verkeerd,ik heb niks tegen bilal.
  Maar dit is gewoon niet leuk meer.
  Jullie maken toch goede tijden slechte tijden voor de kijkers,de fans?
  LUISTER DAN ALSJEBLIEFT NAAR HUN MENINGEN!!
  gtst gaat echt achteruit hier mee.

 27. Bah, voor het eerst sinds heel veel jaren had ik regelmatig de neiging hem weg te zappen. Vreselijkste aflevering aller tijden….. Heel teleurstellend.

 28. Waardeloos inderdaad!!

  Niet meer doen GTST!!! Als we musical willen zien gaan we zelf wel naar het theater.

  Erg jammer dit…..

 29. Ik vond het echt een waardeloze aflevering echt niet normaal wat ik wel mooi vond aan de aflevering dat je Lucas en Edwin weer bij elkaar ziet. Gewoon reclame maken en ik vind gtst echt minder worden steeds weer het zelfde gezeik

 30. ik had veel zin in deze aflevering, maar wat een gesponzerde bagger is het geworden! de stukjes met lucas en edwin vond ik heel mooi, maar dat hele wicket gedoe erom heen had er nix mee te maken en speelde zich gewoon voor de katse kut af! haha en ook bilal naar die musical? haha waar had hij Nuran trouwens gelaten? ik vind dit echt geen slimme zet van gtst, Marly en Gigi spelen in verliefd op Ibiza die volgend jaar te zien is, gaan ze volgend jaar dan daar een gesponserde aflevering voor maken? deze aflevering komt een beetje over als in: de schrijvers hadden geen inspiratie voor 29 juni, oh laten we dan maar ferry dromen over de musical waarin hij speeld, we doen er edwin bij want dan zijn de fans misschien weer te paaien en laten we toevallig de nieuwe homo Bilal effe 2 seconde in beeld laten die heel toevallig naar de zelfde musical gaat. ik vind dit een gemiste kans van de schrijvers, ze hadden er een mooie laatste Ludwin aflevering van kunnen maken maar ik vind dat ze heel wat hebben laten liggen. trouwens geen comentaar op ferry en rainor, ik vind dat zij het namelijk heel goed en mooi hebben gedaan. haha en Bilal ook voor die 2 seconde :d

 31. Zeer verrassende aflevering . Laat reclame over wicked even los en ook de terugkeer van Edwin, want tuurlijk komt hij niet terug , dan klopt het verhaal niet meer . maar als je kijkt naar het verhaal op zich besef je ineens dat je in al die scenes over die heeft dit met die en die heeft dit met die , nooit hebt stilgestaan bij het gedrag van Lucas , steeds geprikkeld. Ontzettend leuk dit op deze manier onder de loep te hebben genomen. Het wijst op een onverwerktheid. Hem in die droom tot 2x aan toe iets te laten inzien omdat de 1e x niet bij hem aankomt. Uiteindelijk ontdooit ie en neemt ie waarlijk afscheid van zijn vriend en leert ie ´in te zien´. Daarbij komt nog wat , die droom is ontzettend wezenlijk , wat er gezegd wordt , waar en hoe men loopt en doet. Het was geen podium gedoe , dus totaal geen reclame, het was als in een droom .
  Leuk van de regiseur de kijker es te triggeren tot een andere gedachte. Kijk maar es wat dieper , das veel leuker .
  In elk geval kon ik de reclame tussendoor wel wegschoppen!!! Das een heel succesvol teken.

  1. Mijn mening staat daar dan loodrecht tegenover. Mijn idee van 3.56 pm als alternatieve aflevering was (naar mijn bescheiden mening) beter geweest en had meer recht gedaan aan een waardig afscheid van Edwin/Raynor en aan de heersende gevoelens bij de fans van Ludwin. Nu ging het verhaaltje wat nog aanwezig was, vrijwel ten onder aan het reclame-geweld. Z-O-N-D-E !!!

 32. wat ben ik blij dat ik de aflevering lekker gewoon niet gekeken heb. ik wist dat ik het bagger zou vinden en dat blijkt nu dus ook.

 33. Plotseling dringt het besef tot me door dat de uitzending van gisteren pure verkrachting is geweest van Ludwin. Niks geen waardig afscheid van onze Edwin, maar slechts een laatste kans voor de producent om via dit succesvolle verhaallijn een grote som geld binnen te harken.

  Eerst werd Raynor misbruikt door bij het overlijden van Edwin ervoor te zorgen dat op die avond zowel voor GTST als voor de finale van TVOH een record aantal kijkers werd getrokken (want ALLEEN daarvoor was het overlijden van Edwin bedoeld) . En nu mag Raynor nog voor de laatste keer op komen draven om zich te laten hoereren ten gunste van het banksaldo van een stelletje boboos. Ronduit een schande en ik begrijp niet dat Raynor zich hiervoor heeft laten gebruiken. Dit stinkt ontzettend !!! WALGELIJK !!!

  1. Raynor werd ontslagen omdat hij belachelijk slecht acteerde. Hij kon zijn laatste scene niet eens spelen. WAAROM zou EDWIN een speciaal afscheid krijgen? Isabella, Anita, Of weet ik veel wie die BETER acteerde, MEER voor GTST betekende en langer erin zaten, en ineens plots stierven, die VERDIENEN een afscheid. Niet een of andere gast die zo bagger acteerde, maar alleen omdat hij met een gast zoent op TV, geliefd word. Het is triest dat een homokoppel de rest overschaduwde. Net alsof men nog nooit een homokoppel gezien heeft.. serieus.

 34. Maak de inkomsten van de Wicked-reclame over naar een goed doel. Op die manier wordt in ieder geval de indruk gewekt dat jullie nog iets goeds willen doen met de aflevering van gisteren. En ik weet dan wel een aan te bevelen goed doel: het Ninos Unidos Peruanos.

 35. echt een super aflevering echt geweldig dat edwin voor 1x terug was!!

  alleen dat hele wicked gedoe was eingelijk overbodig

 36. Normaal kijk ik op zondagmorgen altijd naar de GTST-marathon. Ik wilde Raynor nog een keertje in actie zien, maar had totaal geen zin om die toestand van afgelopen vrijdag nogmaals te bekijken. Ik heb besloten de Ludwin-fragmenten te bekijken van de marathon waarin Edwin komt te overlijden en van de week daarna. Dat was GEEN goede beslissing, want ik heb me wederom compleet leeggehuild. FERRY, DAT IS GROTENDEELS JOUW SCHULD !!! DIT NOEM IK NOG EENS ACTEREN !!!

 37. Echt slecht om reclame te maken voor wickit. en wat betreft edwin. die had nooit uit de soap gegooid mogen worden. en dan nog een keer terug laten komen via reclame.
  Beter zou zijn als edwin weer in de serie zou komen. mischien als bescherm engel of zoiets voor de naieve lucas. maar 1 keer terug laten komen kan wonden openen voor fans van edwin. het was een goede speler, die het beste speelde van allemaal.
  nee gtst is niet meer wat het geweest is. en vooral niet met die reclame erin.
  het wordt er een verwarrend boeltje van. de gtst van vroeger was veel echter,leuker en spontaner.

 38. @Miranda, ik ben het niet met je eens. Dit alles, Wicked is gebeurd om Lucas e.e.a. duidelijk te maken o.a. Lucas duidelijk maken dat hij verder moet met zijn leven en Edwin “moet los laten”. Ik vind dit op leuke en originele manier opgelost.

  Of je dit nou als reclame moet zien, ik weet het niet hoor.

  “kan wonden openen voor fans ” (terugkeer Edwin). Beste @Miranda het is soap hoor, geen realiteit.

  1. Ik zal het je eens eventjes uitleggen. GTST wordt gemaakt onder de vlag van een COMMERCIELE zender, namelijk RTL4. Binnen GTST doen ze aan zogeheten ‘Product Placement’ oftewel doodordinaire ‘Reclame’. De aflevering van afgelopen vrijdag is NIET gemaakt ‘Om Lucas e.e.a. duidelijk te maken’, maar was bedoelt om geld in het laatje te krijgen. RECLAME dus !!! De hele boodschap die Lucas in zijn droom te horen kreeg via dat Wicked-gedoe, had ook in een one-on-one gesprek tussen Edwin en Lucas plaats hebben kunnen vinden. Zonder al die toeters en bellen zou de boodschap veel sterker over zijn gekomen en bovendien was het een respectvoller einde geweest van Ludwin. De producent wist echter dat slechts voor de laatste keer misbruik kon worden gemaakt van de populaire Ludwin en wilde dus gewoon nog een laatste keer er een slaatje uitslaan.

 39. Ik blijf maar het gevoel houden dat ik NIET naar een soap zit te kijken, maar naar een soort raadsel:

  Ricky die van de ene op de andere dag zwanger blijkt te zijn en waarvan de buik pas explosief begint te groeien wanneer ze weet dat ze zwanger is.

  Een Nederlandse vrouw (Bianca) die een Vlaams-sprekende broer heeft.

  Ebola die vaste voet krijgt in Meerdijk/Nederland.

  Anton die vreemdgaat op de dag van de begrafenis van Edwin.

  Aysen die medeschuldig is aan de dood van Danny, maar waar geen enkele onderzoek naar wordt verricht.

  Bianca die laatst de vreemde uitspraak deed “Kinderen, voor je het weet zijn ze KLEIN”.

  De Wicked-aflevering van afgelopen vrijdag, waarbij de uitspraak wordt gedaan: “Niets is wat het lijkt”.

  Lucas die in een droom zogenaamd informatie toegespeeld krijgt van een heks, maar in feite komt die informatie uit zijn eigen onderbewustzijn.

  Sjors, waarbij ze na te zijn aangereden bang waren dat ze nooit meer zou lopen, die afgelopen maandag na de revalidatie nog net niet dansend weer in Meerdijk verschijnt.

  Ik weet wel dat Meerdijk geen realiteit is, maar dit zijn toch een heleboel vreemde feiten voor 1 seizoen. Met name die (bewuste) uitspraak van Bianca vind ik erg vreemd en blijft maar door mijn hoofd spelen. En dan is er nog de uitspraak “Niets is wat het lijkt”. Was deze informatie voor Lucas bedoelt, voor de kijkers naar GTST of voor beide ??? Ik weet niet wat ik van dit alles moet denken. Ik weet alleen maar wat ik hoop wat dit betekent, maar dat durf ik hier bijna niet meer uit te spreken.

  1. Onzin !!! Ze had moeten zeggen: “Kinderen, voor je het weet zijn ze GROOT” en heeft dus niets met een zwangerschap en/of het hebben van kleine kinderen te maken. Deze ‘verspreking’ viel mij meteen op, dus ik kan me niet voorstellen dat het de makers van GTST NIET is opgevallen. Ik vermoed dat wij niet de gehele Meerdijkse werkelijkheid aan het bekijken zijn en dat dit een signaal was om aan te geven dat ‘Niets is wat het lijkt’.

   1. Ik ben nou toch heel benieuwd wat je denkt dat het betekent…zou je het niet toch willen zeggen? (A)

    Ik vond het ook een tamelijk bizarre aflevering, maar dat was helemaal weg toen ik Raynor zag, wat een schatje! Ik ben nog steeds ontzettend pissed dat hij eruit is, hij was één van de betere acteurs in GTST en ik vond hem zo prachtig samen met Ferry. Had nu opeens weer door hoe erg ik hem mis.

    1. Ik zie dat ik bij mijn opsomming 1 belangrijk, vreemd gegeven ben vergeten. Namelijk dat de schrijvers het populaire Ludwin-verhaallijn om zeep helpen en daarmee voor de serie de gans met de gouden eieren slachten. Oke, dit had weer allerlei andere verhaallijnen tot gevolg, echter deze waren slechts van korte duur en naar mijn mening niet half zo populair als Ludwin. Ludwin stond nog maar in de kinderschoenen en was allesbehalve een uitgekauwd feit. Er waren nog te veel statements te maken.

     Ik heb lang vol kunnen houden dat alles wat het afgelopen seizoen is gebeurd, slechts plaatsvond in de comateuze droomtoestand van Lucas. We hebben welliswaar kunnen zien dat Lucas afgelopen oktober (?) uit zijn coma ontwaakte, maar is dit werkelijk gebeurd ??? Of was dit slechts de start van die comateuze droomtoestand ??? En wanneer dit zo zou zijn, wat is er in Meerdijk dan ‘echt’ gebeurd en wat is toe te schrijven aan die droom van Lucas ??? En zijn bovenstaande vreemde zaken bedoeld om aan te geven dat het NIET de Meerdijkse werkelijkheid is, maar slechts een onlogische droom ?! Wat dromen vaak ook zijn !!!

     Ik heb lang gedacht dat de dood van Edwin alleen had plaatsgevonden in Lucas zijn hoofd. Ik begin nu net een beetje aan het idee te wennen dat Ludwin zeer waarschijnlijk ten einde is. Echter ik blijf volhouden dat dit alles erg onlogisch is.

 40. Ik heb die aflevering gisteren pas gezien, maar ik vond het ook eerlijk gezegd gewoon 1 grote schaamteloze reclamespot voor Wicked! Het lag er allemaal zó dik bovenop! En sowieso, Ferry’s ‘andere baan’ wordt er nu min of meer ook bijgehaald (hij moest zelfs een stukje zingen, en zelfs een letterlijke verwijzing naar hem als ‘nieuwe Fiyero’, sjongejonge!) Hierdoor wordt de fictie wereld van GTST naar mijn idee veel te veel gemixt met het ‘echte leven’.

  Ik vond het wel leuk om Edwin weer even terug te zien trouwens. Mis hem nog steeds! En ja nog steeds zo zonde dat ze hem eruit hebben geschreven!

  Oja en dat ‘Bilal is homo’ verhaal, wahaha! Hilarisch! “Hoe kunnen we nog meer controverse opwekken?” moeten de schrijvers hebben gedacht “we hebben al homo’s, moslims….oh wacht we maken gewoon een moslim homo!” wahaha!

 41. Gadverdamme, @die persoon die Ludwin een “toevoeging” voor de homomaatschappij vond, die twee, hebben geen, FLIKKER (niet ironisch) gedaan voor de homomaatschappij. EN ik SCHAAM mij, als homoseksueel, nog steeds voor die stereotypische Lucas. In fact, elke homo die ik ken die keek vind hem irriterend. Waar gaat het in vredesnaam over. mensen praten over Ludwin alsof het.. de eerste homoseksuelen waren die ze ooit gezien hadden, of het dieren waren die ‘oh zeau schattug’ waren. GA, toch, in vredes naam weg met dat geprovoceer en toevoeging van het stereotypische beeld wat menig homofoob Nederland van homo’s heeft. En nu ook nog met die Bilal, gewoon precies hetzelfde als de Edwin verhaallijn. Ik zit er niet op te wachten. GTST is zo naar beneden gegaan sinds al die gay verhaal lijnen. 2 zoenene mannen, geweldig, maar maak er geen punt van zoals ze nu elke keer doen. Het is net zo normaal als een heterostel, maak er dan geen probleem van zoals GTST nu elke keer doet.

  1. Wolf, dan nu even van nicht tot nicht ! Blijkbaar lopen onze meningen mijlenver uiteen.

   Naar mijn bescheiden mening behoort GTST een afspiegeling te zijn van de Nederlandse maatschappij. En inderdaad, dan behoor je in die serie naast heterosexuele OOK homosexuele personages te zien. Om de serie voor de kijker aantrekkelijk te maken, wordt elk personage wat opgeleukt om interessanter te zijn om naar te kijken. Voor de personage van Lucas hebben ze ervoor gekozen hem licht-vrouwelijke trekken te geven, maar persoonlijk vind ik hem helemaal niet zo’n stereo-type homo. Laten we eerlijk zijn, er zijn zat homo’s die hier nog veel verder in doorschieten. Om dan nog maar te zwijgen van de drag queens en leernichten. Dat zou pas een stereo-type zijn, wanneer ze bij GTST ervoor hadden gekozen Lucas als een halve drag neer te zetten.

   Ik vond het dan ook leuk om te zien dat ze voor de personage van Edwin juist hadden gekozen voor het type boy-nextdoor. Dat Raynor slecht zou spelen, ben ik NIET met je eens (getuige ook de vele fans van Ludwin). Ik was in ieder geval een grote fan van Ludwin en vond het ontzettend leuk om de chemie tussen Lucas en Edwin te zien.

   Ik ben het ook niet met je eens dat Ferrie en Raynor geen meerwaarde voor de homogemeenschap hebben gehad. Zeker voor jongeren die zich nog in de kast bevinden, kan een populaire serie als GTST hen een spiegel voorhouden door het tonen van een hele gewone, homosexuele relatie. NEE, zij kunnen wellicht niet in de schaduw staan van voorvechters als Jos Brink en Robert Long. Maar JA, zij hebben via Ludwin WEL degelijk veel voor de homogemeenschap betekent.

   Er zijn gelukkig nog wel 2 punten waar ik het WEL volmondig met je eens ben:

   1. Dat we nu bij Bilal weer van voren af aan moeten beginnen (net als in het begin met Edwin), om heel eerlijk te zijn zit ik daar nu ook niet op te wachten. Ik had veel liever gezien dat de relatie tussen Lucas en Edwin overeind was gebleven. Op die manier hadden ze binnen GTST toe kunnen werken naar HET HUWELIJK tussen die twee. Een volgende stap zou dan HET KRIJGEN VAN KINDEREN worden. Helaas zijn we nu weer terug bij het begin en hebben ze de genoemde kansen tot het plaatsen van deze statements laten schieten.

   2. Een homostel IS NET ZO NORMAAL als een heterostel.

   Adriaan

   1. Het maakt mij opzich niet veel uit dat Lucas vrouwelijk is, maar dat hij de woorden “Wij homo’s doen dit nu eenmaal” of “dit is zo gay” elke keer in zijn mond neemt, daar stoor ik mij aan. vooral als het inderdaad om stereotypes gaat.

    Ik ben het niet met jou eens wat betreft dat Ludwin een hele normale relatie moesten voorstellen. Lucas stelde elke keer dingen voor zoals triootjes, naar een parkeerplaats gaan, Edwin ongepast proberen te bevredigen in plaatsen (zoals Anton zijn kantoor), naaktfoto’s sturen etc. Sure, die dingen gebeuren inderdaad, ik ken ze, maar ik hoef dat niet in GTST te zien, vooral niet omdat daar genoeg jongeren naar kijken die GEEN goed beeld hebben van homoseksualiteit.

    Bovendien, zou ik als ik nog in de kast zou zitten, er niet uit willen komen als ik naar Lucas moest luisteren. Ik vond Edwin een leuke gast ja, niet stereotypisch, leuk, maar ik vond hem niet bij Lucas passen. Ik vond daarom Ron x Edwin tig keer zo leuk, ze waren niet stereotypisch en bewezen dat Homo’s ook gewoon een normale relatie met elkaar konden hebben, zonder in elke scene elkaar af te lebberen.

    Ik vind, dat als je homoseksualiteit echt neutraal wilt neer zetten, je ze net zoals Lorena en Jack, Bing en Sjors, Janine en Ludo etc moet behandelen, en niet met de nadruk op gay dit, homo dat, want dat zonderd het af, en maakt het ab normaal. 😉

    Ik ben 100% homorechten, begrijp mij niet verkeerd. Maar ik vind het zo jammer en ergelijk dat we altijd afgezonderd worden. We hebben nu al, tig homofoben in GTST gehad, Sjoerd, Anton, Dex, Bilal. Ze kunnen er niets mee, want het komt allemaal op het zelfde neer. Dat was denk ik ook de voornaamste reden dat Edwin nu weg is, ze konden geen kant op met hem, want hij was daar alleen voor Lucas.

    Ik zou zeggen, Geef Lucas maar een vaste vriend, maar bespaar ons de “eerste kus/vrijscene/ikbengayhoera’ gedoe. Leg de nadruk niet op hun homoseksualiteit, maar op het PERSONAGE. Lucas voegt namelijk helemaal niets toe, want alles draait om zijn seksualiteit, ik wil wel eens zien hoe hij zijn club draait, of weet ik het.

    Overgens denk ik dat het adopteren ook geen slim idee is, wat voor waarde zou het nu toevoegen op dit moment? Het enige wat de verhaallijn daar mee zegt is dat homo’s net zoals hetero’s kunnen adopteren.. maar dat weten we ook wel zonder dat er een heel verhaal aan is besteed. ( Dat boven dien met het nodige drama gaat komen.)

 42. Na het zien van de preview van vanavond, ben ik tot een verrassend nieuw inzicht gekomen. Als GTST het nieuwe seizoen start zoals ik vermoed, zeggen we voortaan niet meer “1 April” als humoristische uitlating maar “3 September”.

  Zolang wij met z’n allen blijven geloven dat alles wat binnen de media bekend wordt gemaakt ook ECHT waar is, kan de produktie van GTST ons elke leugen verkopen die ze wil. Breng de zogenaamde nieuwe castfoto in de publiciteit en iedereen geloofd dat dat de cast van het nieuwe seizoen is. Laat een aantal scripts rondslingeren met de betreffende personages en de leugen krijgt nog meer gestalte.

  Ik vermoed dat er bij de produktie van GTST sprake is van een geniale, collectieve leugen. Hierbij krijgt de Wicked-uitspraak “Niets is wat het lijkt” een enorme diepte, doordat deze betrekking heeft op zowel de Meerdijkse werkelijkheid als op ONZE werkelijkheid (castfoto, rondslingerende scripts).

  Door de laatste scene tussen Bilal en Lucas ben ik tot mijn nieuwe inzicht gekomen. Of ik ga mezelf nu onsterfelijk belachelijk maken, of ik kan 3 september a.s. zeggen: “I told you so !!!” Het ging mij niet zozeer om wat er tussen deze 2 personages gebeurde (ze begonnen elkaar hevig te zoenen), maar het ging om de fade-out na deze scene. Ik heb al die tijd vermoed dat Lucas (tijdens zijn nog steeds voortdurende comatoestand) de hele Bouwhuis-Sanders verhaallijn droomde. Door die fade-out kwam ik ineens tot het inzicht dat het juist Edwin is geweest die alles heeft gedroomd. Op het zogenaamde moment van overlijden is hij in een diep coma geraakt en is zijn droom begonnen. Door de toediening van het serum is het ebola-virus in zijn lichaam uiteindelijk bestreden, echter het lukte Edwin niet uit zijn coma te ontwaken. ALLES WAT VANAF HET MOMENT VAN TOEDIENING VAN HET SERUM RONDOM LUDWIN IS GEBEURD, HEEFT EDWIN DUS GEDROOMD. Het moment van de fade-out was het moment dat Edwin een hartstilstand krijgt. Of hij al dan niet gered kan worden en alsnog uit zijn coma zal ontwaken zal 3 september a.s. blijken. Er is dus nog een sprankje hoop voor Ludwin. Ik geloof er in ieder geval weer in. Ik wens iedereen een fijne zomervakantie toe !!!

Geef een reactie