Op 1 Juni (vrijdag) zal de 4500ste aflevering uitgezonden worden met een dubbele ontkoping en met dramatische verhaallijn rondom de familie Sanders.

Nina heeft al in de gaten dat haar halfzusje Amy de stalker is. Wanneer Nina de confrontatie aangaat loopt dit volledig uit de hand. Wij hebben al kunnen zien dat Amy vergif in haar kamer heeft verstopt, maar of Nina ook vergiftigd zal worden of dat het een totaal ander wending krijgt (dat Nina in de fik wordt gestoken door Amy promo filmpje) blijft voor nu nog spannend af te wachten.

Maar er staat meer te gebeuren wanneer de gestoorde Nick Sanders die al eerder in een gesloten inrichting heeft gezeten terug keert in Meerdijk.

Eerder konden we zien hoe Nick tijdens het herstel van Janine met haar schotwond de medicijnen had verwisseld in placebo’s om zo op een slinkse wijze Maxime de schuld te geven voor poging tot doodslag op Janine. Nick slaagde hierin en Maxime werd verbannen uit de familie Sanders. Maar in de afgelopen week heeft Janine een schokkend ontdekking gedaan dat niet Maxime maar Nick achter het daad zit. Dat is voor Janine en Ludo hard aangekomen, gezien hun wraakactie Maxime haar hele leven kwijt is geraakt. Janine wil de waarheid nu naar buiten brengen, maar ludo is het hier niet meer eens. De bruiloft komt zo ook onder druk te staan.

Verder zien we hoe Nick met een hooivork in gevecht staat met Maxime.

Hoe zal dit allemaal gaan aflopen?

78 comments on “De 4500ste aflevering van GTST

 1. Ik hoop dat GTST over twee jaar, de 5000ste aflevering laat samenvallen met de cliffhanger van seizoen 24: dan kunnen ze een super spannende aflevering maken! Ik lees hier veel reacties dat de zomercliff toch vaak tegenvalt na een jubileumaflevering. Om dit te voorkomen kunnen ze over twee jaar twee vliegen in een klap slaan: de 5000e aflevering als seizoensafsluiter.

  Dit kan goed, want we eindigen dit seizoen met aflevering 4530.
  5000 – 4530 = 470
  470 : 2 = 235 afleveringen voor een seizoen.
  Na afloop van dit seizoen heeft GTST 225 afleveringen in seizoen 22 gehad.
  Als ze het seizoen twee weken langer laten doorlopen, dan is dit idee dus mogelijk.

  Als het niet wordt uitgevoerd, dan eindigt seizoen 24 met aflevering 4980 (dat is waarschijnlijker). De 5000e zou dan waarschijnlijk worden uitgezonden op vrijdag 26 september 2014. Dan zitten we dus vier weken in seizoen 25.

 2. Mijn gedachten voor de 4500ste aflevering na het zien van de promo:

  * Je ziet zowel Nick als Maxime opkijken tijdens hun confrontatie. Ik denk dat ze op dat moment Nina horen gillen, en dat ze moeten samenwerken om Nina te redden. Ik denk dat Nina wordt gered door zowel Nick als Maxime.

  * Het huwelijk van Ludo en Janine wordt op een soort boerderij gehouden. Voor de ceremonie missen ze zowel Nina en Amy, als Maxime en Nick, die ieder hun eigen confrontatie aangaan.

 3. Zo lang Nina er niet is gaan ze toch niet trouwen, dus waarschijnlijk geven ze elkaar jammer genoeg niet eens het Ja-woord

 4. Ik denk dat er dit gebeurd:

  Nick en Maxime horen wat, maar ze drnken dat er wat opgevallen was als ze gaan vechten explodeerd er 2 schuren

 5. Ik vermoed dat Mike Amy op tijd red uit de schuur. Maar ik denk ook dat op het moment dat Nick en Maxime zich omdraaien naar de camera dat de boel explodeert. Achter Nick zie je namelijk veel gasflessen staan. Maxime staat in de deur opening dus die kan gemakkelijk weg komen. Maar Nick zal denk ik geraakt worden door de explosie, of misschien wel sterven?

  1. @kevin, bedoel je niet Nina???

   Ik denk dat Nick het niet overleeft. Zo komt er definitief een einde aan zijn rol in GTST. Wat hij ook enige tijd zelf gezegd heeft.(wil het goed afronden). Bovendien moeten ze anders ook nog iets verzinnen voor de berechting van Nick.

   @Manon, neen het is geen dubbele aflevring, gezien de programmering in de TVGids.

 6. @pascal.
  Ik denk niet dat het op een boerderij wordt gehouden het huwelijk maar gewoon in de tuin. de hooi, stro, hooivork en de hele omgeving zal zicht denk ik in de paardenstallen afspelen aangezien ludo janine en noud gewoon in het huis te zien waren.

 7. aangezien er ook al werd gesproken over een liefde tussen nina en mike (neee) en als ik kijk naar de promo, denk ik dat mike nina redt… jammer dat hijin de serie is gekomen, heeft niet echt een leuke rol. hij is erbij gekomen omdat ze een vervanger wilden voor danny. (zie ook een van zn eerste scenes waar alle meiden mike knap vinden)

  1. ik denk dat ay wordt opgepakt maar nies alleen straf krijgt want hij moest het doen anders werd er iets over hem verteld denk wel dat nina word gered

 8. Een beetje deja vu bruiloft, toen werd Janine door Sophia levend begraven, nu der dochter die levend wordt verbrand

 9. Ik heb een vermoeden dat tijdens de confrontatie tussen Maxime en Nick inderdaad geschreeuw horen van Nina en samen besluiten om Nina te redden. Ik denk dat uiteindelijk Maxime en Nick een van hen zijn of haar leven moet opofferen en dat Nick dit doet om zo Nina en Maxime te redden. (Maar Maxime wilt ook graag) Zodoende is het ook een soort goedmaking tussen Maxime en Nick.

 10. Amy doet gewoon alles wat Isabella ook heeft gedaan. Met een kussen wou ze Nina vermoorden, en die brand heeft ze toen met Ludo gedaan.

 11. Wordt spannende aflevering! maar knijp hem dan wel weer voor de Cliffhanger, ben nu al bang dat die net als 2010 toen GTST de 4000ste aflevering had weer teen gaat vallen. maarja afwachten maar! Christof komt dus trug, maar komt Lieke ook trug of niet?

  1. ik denk dat lieke niet terug komt want ze was gestopt
   anders maken ze niet z’n afscheids uitzending.
   nik heeft dant niet gehad daarom.1
   het is maar een gok

 12. nick is gek ook amy is ook gek ik denk dat nina dood gaat maar ik ben dol op nina ik wil met haar sex ben maar ik denk dat nick dood gaat maar dat mag ook vel

 13. nina blijft nog met noud mensen! En als sjors terug keert en erachter komt van bing en aysen zoekt ze steun bij mike. En uiteindelijk worden ze samen een stel.
  mike’hartje’sjors en sjors’hartje’mike
  die 2 horen gwn bij elkaar.

   1. Niemand kan dat zeker weten.
    Maar het is mij, en ik denk ook meerderen opgevallen dat wanneer Mike de serie inkwam, er ook iets was vanuit Mike naar Sjors.
    Wat precies weet ik niet, maar aan zijn houding ten opzichte van Sjors, was wel duidelijk dat er ‘iets’ was.

    Ik zeg niet dat ik denk dat zij iets krijgen samen, maar ik denk in ieder geval wel zeker dat er een verhaallijn komt tussen die 2. In wat voor opzicht dat ook.

 14. Er staat dat het een dubbele ontknoping gaat worden, maar word het eigenlijk ook een dubbele aflevering? haha vast niet zullen ze wel weer bij de 5000ste doen.

 15. Dit wordt echt spannend, alhoewel, ik kreeg toch wel een deja vu toen ik zag dat Jainine en Ludo gingen trouwen, terwij er WEER een jonge “terrorist” rond loop die Nina wil vermoorden; niet heel orgineel, maar het word deze keer beslist anders, Wiet wou Nina namelijk niet in brand steken 😉 Ik hoop wel dat Amy dood gaat (ook al gaat Nick waarschijneliijk dood) en ik vind deze rol niet echt bij haar passen, ze was altijd zo… voorbeeldig, maar je GTST is vrijwel onvoorspelbaar

 16. Nee joh, Mike gaat dr aan, geef zn leven voor Nina, die er echt niet uit gaat = te veel begrafenissen in Meerdijk.

  1. Denk eerder dat het Mike en Sjors worden..kan je ook uit de spoilers halen dat Nina en Mike dichter tot elkaar naderen en dat Noud dan ineens binnenkomt 🙂

 17. Niels had toch ook maar een tijdelijke rol in gtst??? ik denk dat niels en Nick dood gaan . en amy zit in de gevangenis. en ik denk dat cliffhangen kan goed zijn dat noud en nina gaan scheiden en dan worden mike en nina een stel . maar noud ging toch ook tijdelijk even uit de serie ?? of het kan goed zijn tijdens dat noud weg is dat nina en mike verliefd worden. het word wwel spannend ben benieuwt.

 18. @Jason, je kunt wel snel roepen dat je weet wat er gaat gebeuren, maar daar geloof ik niet veel van. het is voor iedereen speculeren. Ik kan ook wel roepen dat ik het weet en achteraf roepen “ja dat wist ik al”

 19. Heel veel hebben het fout hoorrr…

  1. Lorena krijgt met Noud!
  2. Nina krijgt met Mike
  3. Amy gaat in de bak (gevangenis)
  4. Mike gaat Nina redden.
  5 En ik weet alles al mijn zus is vriendin met Marly van der Velden vriendin!

  Bai X (Als je vragen hebt ga dan ff naar mijn vriendins hyves: Laure aan de Stegge

 20. mike blijft leven… 🙂 en redt nina denk ik … 🙂 Mja denk dat er wel iets gebeurd met maxime en nick, want die staan beide in ene stal.. 🙂

 21. nina krijgt hoop ik echt niet met mike en als ze het krijgen dan stop ik met kijken
  want ik vind mike en sjors samen leuk

 22. Ik bedoelde eigenlijk dat na de uitzending van vrijdag nog steeds niet bekend is wie de explosie overleven of niet daarover is helemaal niets bekend ook niet wat er met nina is gebeurd ik zou zeggen gewoon even kijken!!

 23. Hoe kunnen mensen het in godsnaam al gezien hebben??? Ik dacht dat ik altijd al vroeg was met mn 10.30uur ’s morgens de aflevering op RTL Lounge. De aflevering die ’s avonds om 20.00uur op RTL 4 komt.

 24. spoiler maandag 4 juni:
  Iedereen is in de war door de explosie.
  Iedereen zoekt nina maar kan haar niet vinden.
  Op het moment dat Nick en Maxime geschreeuw horen gaan ze kijken en ze moeten beslissen wie van de 2 zijn leven voor nina geeft.

  spoiler dinsdag 5 juni:
  Iedereen is opgelucht dat nina nog leeft maar Nick wordt naar het ziekenhuis gebracht.
  Ludo weet het niet meer de man die zijn vrouw wilde doden heeft zijn dochter gered?
  Na alles wordt er besloten de bruiloft uit te stellen.

 25. spoiler woensdag 6 juni:
  Als Ludo hoort dat Amy de dader is gaat hij de confrontatie aan.
  Nina vindt dat iederee Nick moet vergeven maar daar is Janine het niet mee eens en kunnen ze hem nog wel vergeven.
  Nick is er slecht aan toe.

 26. spoiler donderdag 7 juni:
  Gemengde gevoelens na een vervelend bericht uit het ziekenhuis.
  Amy krijgt te horen dat ze naar de zelfde kliniek moet als waar Nick zat.
  Nina zoekt troost bij Mike

 27. spoiler vrijdag 8 juni:
  Amy wordt opgehaald door een dokter.
  Ludo vindt dat hij ondanks alles Nick wat verschuldigt is en regelt de begrafenis.
  Als Nina en Mike nader tot elkaar komen komt Noud binnen.

 28. Juist:) Het is alleen wel een beetje jammer om alles al te weten zonder het te zien zo is de spanning er wel een beetje af en is er geen drol meer aan. Maargoed dat blijft mijn mening verder is er wel veel deja vu inderdaad dat maakt het natuurlijk wel voorspelbaar de schrijvers mogen wel wat orgineler zijn want dit gaat erg vervelen, net als ‘nog’ een bruifolft van Ludo en Janine

 29. Nick gaat dood, Maxime overleeft het, Nina wordt gered door Mike en hun krijgen een relatie met elkaar omdat Noud Nina niet geloofde bam, mooi einde toch. Wat betreft Amy, die komt bij Wiet in het gesticht en verzinnen een plannetje om Nina ooit nog aan te pakken.. ofzooooo

 30. Laatste aflevering van het seizoen is 6 juli.. Ze maken het vanavond extra spannend omdat GTST hun jubuleum van 4500e aflevering viert.. Maar we kunnen gelukkig nog 5 weekjes lang genieten van GTST 🙂

 31. http://www.televizier.nl/artikel/10113/ludo-en-janine-gaan-maar-weer-eens-trouwen In deze link zie je dat de laatste aflevering (cliffhanger) op 6 Juli 2012 is..niet 13 Juni dus..

  Lukas gaat niet dood na vanavond, hij zei net op sbs6 shownieuws dat hij op dit moment met een spannende verhaallijn bezig is dus die blijft er in 🙂

  Ik denk dat Nick uit de serie gaat maar als het erop aan komt dat Maxime óf Nick hun leven moet geven voor Nina zie ik eerder Maxime ervoor aan dat zij haarzelf zou opofferen.

 32. Nick gaat eruit, dat zoiezo!
  Nina en Mike wordt hem niet hoor, denk dat Mike toch met Sjors gaat later..

  En Lorena met Noud? Dat gaat echt niet gebeuren hoor haha

 33. HALLO JE KAN HIER PLAATSEN OM TE PRATEN OVER GTST MAAR IK SMEEK NIET MAAR GA NIET ZEGGEN WAT ER GEBEURD ER ZIJN MENSEN DIE IN MEERDERREN GEINTRESSERD ZIJN EN ER ZIJN MENSEN DIE DE ANDERRE REACTIES WILLEN LEZEN WAT DE REST DENKEN MAAR PLAATS NIET WAT ER GAAT GEBEUREN ALS JE DAT DOEN EN MENSEN VINDEN HET DAN NIKS MEER AAN DAN VERLIEST GTST DE KIJKCIJFERS (ALWEER) EN DAT MAG NIET GEBEUREN DUS ZEG NIET WAT ER GEBEBEUREN GAAT

 34. @sanne….! Ik denk dat het niet waar is dat noud met lorena gaat. Want die passen al helemaal niet bij elkaar. En marly mag dat volgens mij helemal niet zomaar tegen ieand zeggen. Dus jaa.. denk niet dat het gaat gebeuren.

 35. Denk dat amy voor een half jaar of 1 jaar de bak in gaat en daarna weer teug komt. En nick gat dood. Maxime maakt het weer goe met haar familie. Noud en nina krijgen ruzie om mike. en rik gaat na en hele lange tijd toch met nuran. Sjors komt terug en daardoor gaan sjors en bing ook uitelkaar. En misschien krijgt aysen dn echt wat met bing. En ik denk ook niet dat lorena en jack nog lang bijelaar blijven. En ik hoop dat ze volgend seizoen nog een leuk nieuw persoon bijkomt. Miscchien een nieuwe vriend voor lucas. En tussen rikki en sjoerd blijft het hopelijk wel goed gaan. En het gedoe tussen bianca en anton mag ook wel eens afgelopen zijn.

Geef een reactie