• 13 maart 2012
  • Redactie
  • 5

Jan Kooijman sluit uit dat hij nog zal terugkeren in GTST. Dat vertelde hij in het weekblad Story.

Jan zegt: “Het blijft natuurlijk een soap, maar ik ben er niet uitgegaan met het idee om te zijner tijd terug te komen. Het boek GTST is voor mij dicht. Ik ga me concentreren op andere dingen. Er breekt nu een leven zonder soap aan en daar verheug ik me enorm op. Ik zal de zware opnamedagen ook zeker niet missen.”

Vanwege de flexwet moest Kooijman afgelopen zomer drie maanden uit GTST. “Die periode zonder de soap heeft mij ervan overtuigd dat ik moest stoppen. Het ritme bij GTST is slopend. Ik had weken waarin ik twintig scènes moest opnemen. Dan ben je vijf dagen bezig, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. En in het weekend moet je je teksten leren voor de week daarna.”

GTST gaf Kooijman een zekere bron van inkomsten, maar dat is geen geweest reden om te blijven, aldus Kooijman.

Interviewen lijkt Kooijman ook wel wat, “Voor RTL Boulevard mocht ik mijn grote tennisidool Roger Federer interviewen en dat was erg leuk om te doen. Ik houd ervan om met mensen over mensen te praten. Misschien kan ik daar ooit op televisie iets mee doen.”

5 comments on “Jan Kooijman sluit terugkeer in GTST uit

  1. Het blijft mij steeds verbazen dat acteurs in soaps altijd maar klagen over de “grote” werkdruk, de lange dagen en dan nog teksten leren in het weekend! Eigenlijk zijn ze rot verwend als je het mij vraagt! Hoeveel miljoenen mensen moet elke dag voor dag en dauw uit hun bed, heel de dag hard werken en dan ’s avonds nog het huishouden doen, de kinderen verzorgen of elke andere activiteit van het leven! Ze doen vaak meer dan 40 jaar terwijl een acteur dit een schamele drie jaar moet doen! Nou, klagen kan je beter ergens anders doen! Maar als ze dan zonder werk zitten na drie jaar uit een soap gestapt te zijn dan willen ze opeens weer terug aan dit ritme werken!!! Vreemde wezen de acteurs!

  2. Ja idd, zou zeer ongeloofwaardig zijn als ie nog terug zou komen als ‘ondode’ Danny! En zoiets sufs als “de tweelingbroer van” moeten ze sowieso nooit meer doen!

  3. Jan Kooijman vertrok voor 3 maanden omdat hij vader werd en voor z’n juryplek in SYTYCD. Hij hoefde pas begin 2012 tijdelijk uit de serie, maar besloot toen gewoon helemaal uit de serie te gaan.

Geef een reactie