• 8 maart 2012
 • Redactie
 • 19

Van politieagent Mega Toby naar hunk in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Louis Talpe(@louistalpe), oftewel Mike Brandt maakte zijn entree in GTST met ontbloot bovenlijf. Via sociale media wordt hevig gespeculeerd over het verloop van de rol van Louis. Vrouwenverslinder? Waarschijnlijk wel, alhoewel Louis zijn karakter zo niet wilt noemen. „Mike komt Bianca steunen maar is tegelijkertijd een man met een dubbele agenda.” De makers van de soap zetten echter hoog in en introduceren hem als ’een begeerde en invloedrijke man’, aldus Louis zelf.

Is Talpe dan wellicht de nieuwe Jan Kooijman? Ook hier antwoordt de Belg ingetogen: „Er is maar één Jan Kooijman en die wil ik niet vervangen. Dat is ook de bedoeling niet. De rol van Mike is totaal anders dan de rol van Danny”. Volgens Talpe is het wel enorm leuk om met zijn nieuwe collega’s samen te werken. Ter voorbereiding vroeg hij Nederlandse acteurs, waar hij eerder al mee samenwerkte, hoe het is om met de cast van GTST te werken. „Iedereen zei dat het superfijn was. En dat heb ik ook ondervonden. Ik heb twee zware eerste weken gehad met heel veel scènes en heel veel tekst. Want een nieuw personage moet natuurlijk geïntroduceerd worden. Ik had echt met iedereen een fijne klik en iedereen hielp mee. Ze begrepen het ook als het even te veel was. Het was absoluut een heel fijne ontvangst.”

Louis speelde eerder in andere Nederlandstalige series, waaronder Het Gordijnpaleis en Ollie Hartmoed, alsook een kleine rol in de film Gooische Vrouwen. Voor GTST heeft Louis via de normale weg audities gedaan. Ondanks dat Louis nu meer moet reizen blijft hij in Antwerpen wonen, zegt hij. Of er binnenkort hordes gillende meiden voor de deur staan zegt Talpe het volgende: „Het scheelt dat ik in België woon. Ik hoor van iedereen dat er veel gaat veranderen maar hier ben ik het al wel gewend dat ik op straat herkend word. Ik hoop gewoon dat het personage goed bevalt en dat de kijkers blijven kijken met de nieuwe insteek van het verhaal en een nieuwe acteur.”

Over zijn toekomstbeeld verteld Talpe „Ik kijk nooit te ver vooruit. Ik kan voorlopig dingen doen die ik leuk vind met het oog op bij te leren en mensen te leren kennen zodat ik mezelf kan verrijken. Ik ben nu lekker aan het werk en dan zien we wel wat er komt.”

 


19 comments on “GTST fans blij met Louis Talpe

 1. Ik vind hem ook niet te vergelijken met Danny.
  Danny was meer zo’n introverte, maar arrogante dude die eigenlijk emotioneel beschadigd was door de tegenslagen die hij te verwerken kreeg; Sjors liet hem in de steek, Iris dood, etc. Hierdoor was hij, hoewel hij er goed uitzag, totaal geen echte casanova, maar eerder een vervelende negatieve gast waar iedereen de nodige vraagtekens bij zette.
  Mike, daarentegen, lijkt een stuk smoother en doortastender. Ik hoop dat de schrijvers van GTST zo slim zijn om Mike ook zo te houden en hem niet na een startperiod te laten veranderen in een minder aantrekkelijke manfiguur.

  1. Helaas blijkt inmiddels dat ook Mike nogal weak is. Jammer dat de schrijvers van gtst niet lijken te weten hoe een hunk/casanova zich in het echt gedraagd.

 2. Ik vind het op dit moment nog veel te vroeg om te zeggen of ik “blij met Mike” moet zijn.
  Op dit moment heb ik zoiets “mij iets te vrijpostig” maar goed zoals gezegd te vroeg voor conclusie over zijn rol op dit moment.

 3. Ik heb nog geen idee wat we van Mike moeten gaan verwachten maar zijn lichaam is goddelijk. Doe mij maar een enkeltje Antwerpen :P.

 4. Ja die dubbele agenda is nu al duidelijk: hij wil onderdeel worden van de Sanders clan. Hij wil zo dicht mogelijk bij Ludo in de buurt komen (waarom geen idee, zo boeiend is Ludo de laatste tijd ook niet meer, maar ws vanwege zijn geld en status) en ik denk dat hij daarvoor gaat proberen Nina te versieren en haar huwelijk met Noud kapot wil gaan maken. Dat laatste ben ik dus echt niet blij mee!
  En ja, het is een knappe jongen (in die zin dus echt wel bedoeld als vervanger van ‘pretty boy’ Danny) maar hoe ze hem nu neerzetten vind ik wel érg overdreven! Dat, nota bene tijdens de afscheidsborrel van Danny in de Rozenboom (!!), alle vrouwen spontaan in katzwijm vallen voor Mike terwijl ze aan het rouwen zijn om Danny vond ik echt…nou ja bijna lachwekkend! Maxime die net een affaire met Anton is begonnen…en Rikki, die je vervolgens 3 seconden later opeens weer treurig bij Rik in huis ziet zitten… Vreemde keuzes en vreemde montage als je het mij vraagt!

 5. Overigens vond ik Danny’s begrafenis ook een beetje lafjes. Heb niemand een traan zien laten! Die van Edwin was veel emotioneler! Maar misschien kwam het ook omdat ze natuurlijk al een tijd wisten dat hij zou vertrekken en dat het zijn eigen keus was, dan ben je misschien minder emotioneel als acteur zijnde ofzo. Maar goed, hoe dan ook, ik had wel wat meer emotie verwacht.

 6. Helemaal mee een, wat een vreselijke man , die Mike. Dat die er in moet komen en Edwin eruit, niet te begrijpen. Afschuwelijk figuur. En ook Aysen, wat een kreng, niet goed in deze serie,

 7. Over Mike kan je nog niks zeggen hij zit er net een week erin. Ik snap iets niet Rikki heeft een vriendin Rosemarijn ze is nooit in beeld geweest.

 8. Het is niet omdat Mike erin is dat Edwin eruit moest. het was juist anders om, de schrijvers wouden iets schokkends beleven en dat schokkende was: een vast castlid dood laten gaan. en toen dachten ze aan Edwin want dat is al schokkend opzich maar omdat hij ook nog eens super populair was en een van de favoriete spelers was zou het een dubbele schok zijn.

  en omdat Edwin ( en Danny, Charlie en Nick) er uit zijn moesten ze het wel weer opvullen omdat het aantal inwoners van Meerdijk dan steeds kleiner werd.

 9. Nee ik denk niet dat ze Edwin eruit hebben geschreven om Mike ervoor in de plaats te introduceren, Edwin hadden ze er sowieso uitgeschreven. Mike is gewoon in de plaats van Danny gekomen, dat lijkt me wel duidelijk!

Geef een reactie