• 5 februari 2012
  • Redactie
  • 2

Ook al zijn Raynor Arkenbout en Cynthia Abma in het echt geen moeder en zoon, toch lijken de twee meer op elkaar dan we denken. Cynthia vertelt dat ze het zelfde sterrenbeeld hebben, Tweelingen. “Op een of andere manier herkende ik mezelf in hem. Ik was ongeveer zijn leeftijd toen ik in Spijkerhoek begon. Ook zijn humor ligt heel dicht bij de mijne.” vertelt ze.

Cynthia is ook erg rouwig om het feit dat Raynor Arkenbout afscheid heeft moeten nemen van Goede Tijden Slechte Tijden. Het script was pittig en de dood van Raynor’s alterego Edwin Bouwhuis is ook Cynthia niet in de koude kleren gaan zitten. “Bij het lezen van het script is het meer dan eens voorgekomen dat ik met een zakdoekje mijn tranen weg moest deppen. Mijn man grapte laatst al: ik hoop dat Bianca de komende tijd leukere dingen meemaakt. Kijk, als actrice ligt in deze verhaallijn wel een heel mooie uitdaging. Maar het is niet iets dat je in de koude kleren gaat zitten.” vertelt ze.

“Ik heb mezelf bewust niet ingebeeld dat het om een van mijn eigen kinderen zou gaan. Dat kwam gevoelsmatig te dichtbij. Bianca heeft het in de serie heel zwaar. Erger dan dit kan een moeder niet overkomen. Dat gevoel neem ik ook wel eens mee naar huis, ja.” aldus de actrice. Het afscheid was zwaar, maar Cynthia is ervan overtuigd dat Raynor zijn draai ook na GTST wel vindt. “Ik weet zeker dat we nog veel van hem gaan horen. Hij wil graag gaan regisseren en ik zie hem dat ook wel doen. Hij is uitgesproken creatief en let op de details. Dat zijn goede eigenschappen die hij op de Filmacademie goed zou kunnen gebruiken.” aldus Cynthia Abma.

2 comments on “Cynthia Abma: ‘Ik herken mezelf in hem!’

Geef een reactie