Maarliefst 2,2 miljoen mensen hebben gisteravond gekeken naar de zinderende aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden. In GTST namen we afscheid van het meest besproken koppel ooit, Edwin en Lucas is niet meer. Geheel onverwacht is Edwin Bouwhuis overleden aan de gevolgen van het virus. Hiermee is dit het hoogtepunt van GTST.

Naast dat het de grote midseasoncliffhanger was van dit seizoen, was het ook het hoogtepunt van GTST. Maarliefst 2.252.000 mensen zagen hoe Edwin in de armen van Lucas stierf, een record voor GTST. Sinds jaren is dit hoge kijkcijferaantal niet meer gehaald. Vorig jaar wist de midseasoncliffhanger, rond de ontmaskering van Sil met de moord op Rutger Goedhart, ook heel wat gemoederen bezig te houden. GTST scoort enorm.

De hoge kijkcijfers hebben deels te maken met de top programmering welke gisteren was bestemd aan GTST. Naast de midseasoncliffhanger van GTST, kon men namelijk ook zien hoe Iris de Voice of Holland won en ging de nieuwe serie Moordwijven in premiere. Al met al een zeer bijzondere avond dus voor GTST. De laatste weken stegen de kijkcijfers al aanzienlijk, maar een piek van 2,2 miljoen kijkers heeft niemand durven dromen. Daarnaast kan de hoge piek ook te maken hebben met het onverwachte afscheid. De redactie van GTST hebben de dood van Edwin heel erg goed verborgen weten te houden. Gisteren lekte dit pas uit!

Ook de GTST Fanclub merkt veel van het succes van GTST. Gisteren zijn wij verhuist van server, aangezien de GTST Fanclub ruim 13.000 unieke bezoekers voorbij zag komen en alles overbelast raakte, zo vertelde gisteren de eigenaar van de GTST Fanclub in een radio interview in de Vrijdagavondshow. Inmiddels hebben wij alles onder controle en blijft de website online, ondanks de grote toestroom naar onze fansite.

21 comments on “Record: 2,2 miljoen kijkers voor GTST

 1. Toch wel een hele eer voor Raynor op het hoogtepunt qua kijkcijfers afscheid te nemen. Er zullen nu héél véél Ludwin fans afhaken, waaronder ik dus.

 2. de leukste halen jullie er uit, terwijl anderen er al 30 jaar inzitten, flauw hoor!!
  ik wens “EDwin”veel succes met een volgende carriere,

 3. Heb nog nooit zoveel gehuild als dit weekend, jemig wat heb ik gehuild zeg 🙁
  Ik zal Edwin nooit vergeten <3
  Maar Lucas en Edwin komt gewoon nooit meer terug 🙁

 4. Wil iedereen die hier iets heeft geschreven (het kan ook anoniem) de petitie tekenen? Het gaat goed, we zijn pas sinds vanavond online en er is nu al zelfs vanuit het buitenland gereageerd! Super gewoon! De komende week zal de begrafenis van Edwin nog in beeld komen in de serie en daar zal natuurlijk nog veel over gesproken worden, willen jullie als jullie er met mensen over praten vragen of ze ook willen tekenen? Of b.v. de link delen op jullie hyves,facebook of twitterpagina. Want hoe meer mensen tekenen hoe sterker we staan en des te groter het signaal wat we willen afgeven. We willen graag op een vriendelijke en sociale manier laten zien dat we dit een bijzondere teleurstellende keuze vinden. We houden deze hele week de petitie in ieder geval in de lucht, en proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken om ook te tekenen. Doen jullie mee? Heel erg bedankt alvast!

  Tekenen kn op: http://www.petities24.com/edwin_mag_niet_uit_gtst

  Weten jullie misschien ook nog meer plekken hoe we dit kunnen promoten? Jullie tips zijn zeer welkom! 🙂

 5. Edwin moet terug komen..hopelijk gebeurd dat ook en is hij helemaal niet dood..er gaat nog iets gebeuren..dat kan niet anders..denk dat het niet echt is..het kan niet zo zijn dat hij maar een jaar in gtst te zien was..nou ja ietsje langer dan…Edwin kom terug..je hebt zoveel fans..Edwin Edwin Edwin…mis je nu al,,,,

 6. De komende (echt allerlaaste week met begrafenis van Edwin) zullen er nog wel veel discussie’s ontstaan, dan iedereen vragen die het ook jammer vind dat Edwin weg is, om ook te tekenen. Samen staan we sterk. speciaal voor Raynor 🙂

 7. Ik denk dat de soep niet zo heet moet worden gegeten als deze wordt opgediend. Het is een zeer goed geregiseerd geheel. Waarom gaat Edwin dood in de aflevering vlak voor de finale van TVOH ??? Juist, om tot een record aantal kijkers te komen voor zowel GTST als TVOH. Het plannetje is duidelijk geslaagd. Ook Raynor en RTL Boulevard zijn bij dit complot betrokken. Vandaag of morgen komt bij Boulevard het bericht dat de schrijvers met negatieve reacties rekening hadden gehouden, maar dat het er nu zoveel zijn dat ze koortachtig in overleg zijn om dit probleem op te lossen. Laten we Edwin opstaan uit de dood of zullen we er een nachtmerrie van Bianca van maken, zullen hierbij als waarschijnlijke oplossingen worden genoemd. En wat is hiervan het resultaat: er zijn een heleboel nieuwe kijkers naar GTST en de fans van Ludwin blijven toch kijken in de hoop dat Edwin weer in de serie terugkomt. Tel je hierbij op dat Raynor in zijn afscheidsinterview zegt (en ik citeer) “Blijf mij volgen, want ik ben hier nog lang niet klaar !”, en het plaatje is voor mij wel duidelijk.

 8. altijd op vrijdag avond met TVOH liep gtst 10 minuten ofzo uit want dan denken mensen: o het is half 9 the voice begint en dan zetten ze de tv aan maar dan is gtst nog bezig en die mensen worden ook meegeteld…

 9. ik heb nog nooit zo genoten van GTST nu Edwin er niet meer is. Ik wil de regie graag bedanken voor zo’n geweldig script. Jullie zijn mijn helden!!

  Ohja, en iedereen die de petittie tekent is gek, oftewel ga wat doen met je leven i.p.v. heel je leven te lopen janken om een serie.

 10. Ik kan maar niet begrijpen dat men zo’n leuke jonge frisse acteur er uit kan schrijven.
  Lucha sen hij waren juist een heel leuk en gezellig koppel. Ook wij vinden het heel erg jammer dat hij er uit is geschreven en missen hem ook in de serie! We willen dus ‘onze’ Edwin terug!

Geef een reactie