• 24 januari 2012
 • Redactie
 • 128

Dat Edwin Bouwhuis vrijdag overleed in Goede Tijden Slechte Tijden is bij veel fans niet in goede aarde gevallen. De fans van GTST zijn boos. Raynor Arkenbout was wel de laatste die ze wilden zien vetrekken. Daarom hebben een aantal fans besloten dat er een petitie moest komen om de acteur in de soap te houden.

De petitie is te vinden via deze link. Of de GTSTfans hiermee Edwin terug krijgen in de soap is echter de vraag. Het personage is nou eenmaal dood en Raynor Arkenbout heeft ondertussen afscheid genomen van zijn collega’s. Maar volgens de fans kan in soaps alles. Dus wie weet kunnen de schrijvers verzinnen dat alles voor Edwin’s dood als een droom van Lucas was.

GTSTFanclub verwacht echter niet dat de schrijvers iets gaan doen met dit plan. Edwin Bouwhuis is verleden tijd en daar zullen we mee moeten leven.

128 comments on “Fans willen Edwin terug in GTST

 1. Hij kan tot leven komwn hij heeft het serum gehad ALs bouwhuis hem thuis heeft kan die in de kist,ontwaken dat trekr zeker kijkers

  1. Zielig hoor zoveel reacties op het feit dat er iemand uit een soapserie geschreven wordt. Er zijn wel andere dingen die meer aandacht verdienen dan deze handtekening actie.

   1. Tja Keesje (of hoe je echte naam is) toch belangrijk genoeg voor jou om hier te reageren…….dus wie is er nu zielig?, mensen die het ergens niet mee eens zijn of jij die daar commentaar geeft op iets dat je niet interesseert , mmmmmm lijkt me een gemakkelijke vraag met een nòg simpeler antwoord he.

  2. IK WIL EDWIN terug…tenminste een positief iemand. Bing mag er met zijn irri gedrag er wel uit.Domme beslissing om Edwin eruit te doen

 2. Jaa al over de 1000 handtekeningen! het gaat nu heel snel, het staat ook in telegraaf en rtl boulevard enzo. En raynor reageerde er ook op op twitter! Ik hoop dat het iets oplevert. De schrijvers zijn vast creatief genoeg om iets te bedenken toch?

 3. Vind het allemaal heel goed wat er gedaan wordt en waardeer het ook echt. Maar Edwin nu terug schrijven zou net zo stom zijn om andere karakters die we dood hebben zien gaan terug te laten keren zoals Dian, Anita, Isabella of Dorothea.

  Als een personage dood is, dan hoort dat zo te blijven. Die blunder met Frits hadden ze al een keer gemaakt. Met Ludo was het een ander verhaal, die werd geheimzinnig uit het ziekenhuis gesmokkeld.

 4. Ik heb de shortie gezien wat er morgen gebeurd op YouTube. En er zijn negatieve reacties over Bing. De schrijvers moeten slim zijn en Bing eruit laten gaan.

 5. Hopen, dat de schrijvers Edwin er niet echt hebben uitgeschreven en dat ze nu lachen om alle publiciteit, terwijl ze weten dat Edwin binnenkort op de ene of andere manier uit de “dood” herrijst. Ze moeten wel opschieten, want als we zien dat Edwin begraven wordt, dan wordt een herrijzenis ongeloofwaardig.

 6. De kans is natuurlijk heel klein dat Edwin terugkomt, maar het is vooral om te laten blijken dat we er van balen & uit respect voor Raynor!

 7. Edwin kan terugkomen als ‘nieuwe’ bewoner, een andere ziel in diezelfde lichaam? 😛 Ghehe… Hele verhaallijn erom schrijven, dat iedereen in shock is van Edwin.. Terwijl het geen Edwin meer is…??? :p

 8. ik vind het idee van Marouan HELEMAAL te gek!!Stel je voor:er komt een nieuwe bewoner in Meerdijk die als 2 druppels water lijkt op Edwin….uiteraard ook gespeeld door Raynor….Lucas totaal in shock (iedereen trouwens) omdat hij denkt dat hij edwin terug heeft.Natuurlijk is t Edwin niet…dat kan alleen maar een te gekke verhaallijn opleveren mede omdat iedereen in grote verwarring is door t verschijnen van dit personage..

 9. De afleveringen zijn al een hele tijd van te voren opgenomen.
  Ik denk dat er weinig kan is dat dit lukt. Ik neem aan dat de aflevering van de begrafenis
  van Edwin aanstaande vrijdag is.

 10. Ik vind het zelf ook heel jammer dat Edwin uit Goede Tijden is gegaan.
  Ik twijfel zelf over of dat ik biseksueel ben of niet, en toen Edwin met Lucas omging kreeg ik steeds vaker het gevoel dat ik dat ook zou willen.
  Maar Edwin terug halen als een tweelingbroer of als iemand die op hem lijkt doen ze niet. Dit is al een keer eerder gebeurd bij iemand anders. Ik dacht bij John Alberts, die toen met ‘zijn tante’ Laura uit het buitenland kwam. Iets later bleek het een oplichter te zijn die John vermoord had. En had hij zijn identiteit overgenomen.
  Wat misschien wel zou kunnen is dat Anton het lichaam van Edwin bij hem houd, en dat Edwin dan toch ineens ontwaakt. Het zou een wonder zijn, maar dit soort dingen zijn nog nooit gebeurd in Goede Tijden. En in het echte leven zie je soms wel dat mensen die zijn overleden en al een tijdje in het moturaium ligt ineens ontwaken. Pas geleden nog.
  Ik hoop dat Edwin terug komt, maar dit gebeurd denk ik echt niet door een petitie te tekenen. Dit hebben ook heel veel mensen gedaan voor de familie Huygens en die zijn ook gewoon vertrokken uit Goede Tijden.

 11. wat een onzin allemaal, ik vind het een goede keuze. Nee niet omdat ik Edwin nou zo graag zag vertrekken, maar het is wel eens een echt goed verhaal is. Ik denk dat hij als acteur echt nog wel meer kansen krijgt om andere kanten te laten zien, alleen in andere series. waarschijnlijk is iedereen het over een paar maanden vergeten. ik vind dat de schrijvers het goed hebben gedaan niet alleen binnen de serie zijn mensen in rouw door het verlies ook daar buiten. Ik hoop voor Raynor dat hij nog heel veel andere leuke kansen krijgt want dat verdient hij, maar ik vind een petitie wel echt een beetje onzin!

  1. Zo Dennis, jij bent er zelf nog niet voor uit gekomen (uit de kast gekomen) aan je reactie te zien. Alleen mensen die hun eigen gevoelens ontkennen maken zulke domme opmerkingen…

  2. Dennis,

   Raynor is een hetero.
   Als je dit niet wist ben je niet erg bekend met de Cast van GTST.
   Dit roept meteen de vraag op waarom je zo’n opmerking dan plaatst op deze site van de GTST fanclub.

   Soms is aanval de beste manier van verdediging of mag ik in jouw geval ontkenning zeggen? Zo’n opmerking op deze site plaatsen geeft ook een reflectie van jezelf neer. Voor zover van toepassing kun je ook informatie inwinnen bij COC Nederland, gewoon even naar google gaan.

   Geeft verder niks hoor, ik ben ooit ook door het COC geholpen.

 12. Ja genoeg over Edwin. Wat een hoop gezeur. In het echte leven kun je iemand toch ook niet uit zijn dood laten herrijzen. Ja het is een serie weet ik maar wel een serie die op de werkelijkheid is gebaseerd!
  Laten we het hebben over Ludo en Maxime. Wanneer komt Ludo er nou achter wat ie Maxime aandoet en dat ie ernaast zit?

 13. ik begon hier al te lachen om die reactieds over edwin maar ondertussen met jullie reacties kwam ik ook op een idee ze kunnen edwin er wel uitlaten maar inderdaat dat a.s vrijdag een begravines komt ofso mety edwin maar dat dan edwin nog 3 of 5 dagen in de soap is als geeest net zoals benjamin die de kast op zich kreeg toen zag robin benjamin steeds en na 3 of 5 dagen was benjamin echt weg en dat lucas dan edwin ziet als geest natuurlijk en dat edwin ofso zegt dat hij verder moet gaan en niet aan edwin moeten denken en dat lucas steeds over edwin heeft en dat lucas tegen sjoerd zegt dat hij edwin heeft gezien en dat edwin nog leeft terwijl het edwins geest is (zoals benjamin) en dat sjoerd er gek van wordt en dat er een ruzie uit breekt tussen sjoerd en lucas.

 14. Is het geen idee dat een paar fans met deze petitie naar de studio van GTST gaan? Met de handtekeningen? En ze zelf overhandigen?

  Ik wil Edwin terug in de serie. Anders is het echt niks meer aan. ;p

 15. Ik vind dat edwin terug moet komen! en dat kan nog dan moeten ze gewoon doen dat da serum later pas gaat werken;)! hij mag niet weg:'(

 16. Please, Edwin moet gewoon terug. Boeit me niet hoe. Maar wat we nu doen help denk ik niet, dit is precies waarom ze Edwin eruit schreven. (voor aandacht). Als heel Nederland nou een dag geen gtst kijkt!? ( wel een beetje onmogelijk). Ik wil Edwin terug!!!!!! Ludwin is zo populaire.
  Ps: misschien komt hij wel terug, de schrijvers zeiden op tv dat er nog nooit iemand uit de dood is opgestaan(misschien een hint).

 17. Er komen ook weer nieuwe leuke personage voor in de plaats.
  Toen Jessica harmse en Hedwig harmsen en kim van dyuin er uit gingen was er ook zoveel ophef niemand mist ze nu nog. Dat is wel tijdje geleden en toen dian valarie barbara stefano enzo eruit gingen was zelfde verhaaltje. Mensen lucas komt echt wel weer een nieuwe tegen

 18. Thumps up voor Aysem en Juran!

  Vond ze op eerste gezicht goed spelen, alleen Juran was wat geheimzinnig en afwachtend maar dat zal wel bij der rol horen en de verhaallijn omtrent haar zus

 19. Ik vind het stom dat Edwin eruit moest, nou is het gezin uit elkaar en klopt het niet meer.

  Ik wil hem graag terug zien in de soap!! Laat het maar tot leven komen!!

 20. oh nee 2 hoofddoeken 😀

  echt krankzinnig … als je uit een cultuur komt waar je je haar niet eens mag tonen wat kom je dan op publieke omroep doen dan? Past gewoon echt niet bij de serie.

  Tenzij ze sexy kleding aan hebben en dikke boobies showen enzo lol maar nee boeren kleding uit turkije met een hoofddoek worden we blij van :S

  1. Wat is dit nu voor iets belachelijks !!! Voor het geval jij dit nog niet weet, we leven hier in Nederland in een MULTICULTURELE samenleving !!! Ik persoonlijk vond het voorheen wel erg blank allemaal in Meerdijk. Mooi dat er wat meer kleur is gekomen. Dat dit wellicht ten koste is gegaan van de personage Edwin begrijp ik echt voor geen meter.

 21. sjonge jonge wat een ophef over een hoofd doek en wat een rasistische opmerkingen zeg
  pfffffff echt zielig hoor en die 2 nieuwe meiden zijn hartstikke modern ze kleden zich goed en in werkelijkheid draagt geen van beide een hoofdoek maar als dat wel zo was EN DAN?? Ik ben erg benieuwd naar hoe jullie er uitzien(de gene die zo negatief reageren)
  Hou op met die onzin en heb respect voor ander mans cultuur/geloof

 22. als ik over straat loop in Rotterdam zie ik 100% lekkerder turkse meisjes lopen ZONDER hoofddoek … snap niet waar GTST deze 2 sloebers vandaan geplukt hebben.

  Niks tegen geloof en cultuur, maar in GTST … kom op … als je dan islamitische meiden op tv laat zien kies ze dan uit zonder hoofd doekjes.

 23. Ik ben een fan van GTST, maar ik wist niet dat er zoveel mensen in Nederland zijn die echt doordraaien en de werkelijke essentie van het leven uit het oog verliezen. Het is uiteindelijk gewoon een soap hoor, niets meer of minder. En….er zijn wel belangrijkere dingen in het leven waar je bij stil zou kunnen blijven staan.

 24. ik sluit me helemaal aan bij Ton! Je hebt goed gesproken. Wat een stelletje leeghoofden hier.. een beetje treuren om het vertrek van Edwin! Zou Edwin ook om jullie (diegene die bijna doodgaan om zijn vertrek) treuren?

  En voor de racisten onder ons, spring voor een trein!

 25. En de makers van GTST lachen zich ondertussen suf vanwege alle publiciteit! Onder het mom van “slechte publiciteit is ook publiciteit” natuurlijk…
  Natuurlijk is iedereen nu boos en vind iedereen dat ze een slechte keus gemaakt hebben, maar die boosheid vaagt vanzelf weg en voor je het weet staat er een nieuw liefje voor Lucas z’n neus (Mega Toby! *lol*) en richt iedereen zich daar weer op.. Zo gaat dat met een soap, zo gaat dat altijd en dat weten de makers van GTST ook.
  En ja, ook ik vind het jammer dat Edwin eruit is, ook ik had 100 x liever die eeuwige irritante Bing eruit gehad, maar zo is het nu eenmaal. Verder heb ik wel wat meer aan m’n hoofd dan me alleen druk te maken over een soap.

 26. Oja, en dat gezeik over hoofddoekjes. Het heeft natuurlijk een reden dat ze die meiden mét hoofddoek in de serie introduceren. Voor zover ik weet lopen zij ‘in het echte leven’ niet met hoofddoek rond overigens. Maw, de schrijvers hebben dat dus expres gedaan. GTST heeft altijd al regelmatig maatschappelijk gerelateerde zaken in de serie gehad (anorexia, homoseksualiteit, ik noem maar wat), dit is daar gewoon nog een voorbeeld van. Ook met Lucas en Edwin zochten ze in principe de controversialiteit op en dat doen ze nu weer. Ik vind het juist goed dat ze dat doen!

 27. in januari 1962 hebben de beatles een proefopname gemaakt in een studio voor het platenlabel Decca. De manager daarvan keurde alles af, en is de geschiedenis ingegaan als de man die de grootste blunder maakte in de muziekbusiness. Het is nooit meer goed gekomen met hem. In januari 2012 hebben de schrijvers van GTST een soortgelijke blunder begaan door Edwin uit de serie te schrijven. Ik hoop dat het nooit meer goed komt met deze schrijvers. Bedenk dat GTST wordt uitgezonden op prime-time en dat de serie afhankelijk is van de inkomsten uit de reclameblokken rondom GTST. Als Edwin verdwijnt lopen de kijkcijfers terug, daarmee ook de reclameinkomsten! Stom,! stom! en nog eens stom! Ik vond Edwin geweldig goed spelen en een verlies voor GTST!

  1. Die reclame blokken zijn mega irritant, wie koopt er eigenlijk iets van al die reclame tussen gtst in?
   Ik zap altijd ff door naar een ander kanaal nml, ik vind reclame niet om aan te horen/zien! 😉

 28. Heel erg jammer dat Edwin (raynor) eruit is. Hij speelde goed de rol van Homo als ik dat zo mag zeggen. Ik snap heel goed dat er personailias eruit moeten, maar ik denk wel dat het belangrijk is dat de gene die een rol speeld hier wel mee eens is. Ik vond dat Lieke van Lexmond op een gegegeven moment er wel it mocht gaan, omdat haar rol wel helemaal uitgespeeld was. Het is een geweldige actrice ik heb van haar genoten. Ben erg blij dat ze zelf het besluit heeft genomen om te stoppen. Raynor heeft hier geen beslissing in kunnen nemen hij werd er gewoon uitgezet en dat vind ik persoonlijk wel heel jammer. Je had het onderwerp nog meer kunnen uit spelen. Raynor je bent een spontane acteur hopelijk zien we je een keer terug in een andere serie, film, toneel. Heel veel succes met wat je gaat doen.

  Neeltje

 29. Misschien wordt Edwin levend begraven en komt men er nog net op tijd achter. In de spoilers staat niets over de begrafenis en niet veel over de familie Bouwhuis na de begrafenis.

  Een voetbalclub verkoopt toch haar beste spits ook niet. Zeker als hij iedere wedstrijd scoort en niet weg wil.

 30. Als ze Edwin toch terug gaan schrijven lijkt mij inderdaad de beste oplossing dat Lucas het allemaal gedroomd heeft. Lucas wordt wakker en gaat op ziekenbezoek. De Vader van Edwin dient het serum toe. Edwin wordt langzaam weer beter en herstelt. Zomaar een beetje fictie van mij.

 31. @Daphne Aerts,

  Die vergelijking met de beste spits verkopen van een voetbalclub en het vertrek van Edwing uit Gtst is een vergelijking van appels met peren. Als je nou zou zeggen Ludo ala, zou ik t nog een goede vergelijking vinden maar die Edwin, pleasee hee, give me a break! En diegene die vinden dat hij ooh zoo goed kan acteren die moeten hun ogen goed open houden tijdens gtst want hij acteert belabberd!

  1. Aldus de topactrice onder ons ?! Ik vond in ieder geval Raynor zijn personage Edwin WEL goed en geloofwaardig neerzetten. Niets op aan te merken !!!

 32. edwin moet gewoon terug keren, dan hebben ze ook weer een verhaal, zoieso heel veel mensen keken alleen om te kijken hoe het verder ging met edwin en lucas, ze verliezen nu veel kijkers. zondezonde

 33. ja dat levend begraven en dat ze er optijd achterkomen, bezorgd ook veel kijkers en vind het een goed idee, edwin had terminste een beetje een normaal verhaal in de serie.

 34. Hallo mensen, gtst loopt 6 weken voor met opnames dan wat
  wij nu op televisie zijn! De zijn allang over het edwin drama heen, en Anton krijgt een affaire enz.,. ze kunnen niet na 6 weken ineens blijkt dat Edwin toch leeft! Dat zou heel erg ongeloofwaardig zijn. Zelf baal ik er ook van dat Raynor er is uitgescherven , hij had nog veel meer verdiend. En ook de verhaal lijn van Ludwin sprak naar mijn idee veel mensen aan. Maar om de geloofwaardigheid van gtst te zou ik het wel zo laten, hoe jammer ik het ook vindt!

  1. Maar misschien is Raynor alweer gewoon terug in de serie en is hij vanwege de flex-wet tijdelijk uit de serie geschreven. Hetzelfde is bijv. gebeurd met Lucas (tijdens zijn coma) en Jack (boottocht aan het maken). Na een verplichte vakantie van 2 maanden is hij gewoon weer in gtst teruggekomen. Hopelijk zien we eind maart/begin april Raynor weer terug in de serie.

   Zie verderop mijn reactie om het probleem van het overlijden van Edwin op te lossen.

  2. Hoi, tja, ze zouden hem idd levend kunnen houden. Aangezien je hem duidelijk kon zien ademen in zijn kist vd week.
   Persoonlijk hoeft het niet van mij, weg is weg, en zo wordt het af en toe wel erg ongeloofwaardig. Overigensvind ook ik het hoog tijd worden dat er buitenlandse karakters in komen. En met of zonder hoofddoek, het wordt hoog tijd dat we wat verdraagzamer worden naar deze mensen.

 35. Het kan toch zijn dat edwin nog leeft. Dat de apparatuur gewoon een storing had ofzo of iemand er had aangezeten, en dus is edwin alleen bewusteloos, want het serum werkte. En anton weet dat allemaal, en dat blijkt dan achteraf in een flashback. En hij wist dus dat edwin niet dood was maar deed wel alsof omdat hij tegen ziekenhuisregels was ingegaan en eigenlijk mocht hij het serum niet eens toe dienen. en dat verklaart nu antons rare gedrag. Als dat nou waar was … 🙁

 36. Ik vond de aflevering van gister wel heel grappig, want toen Edwin daar lag, zag je de ader in zijn hals kloppen ! Dus dat was niet echt goed haah

 37. Maar ja, je kan natuurlijk niet de hele tijd je adem inhouden. In de aflevering van vandaag moet je heel goed naar zijn buik en handen kijken. Dan zie je het zachtjes bewegen.

 38. daarom moet je ook niet inzoomen of te lang de camera op de “dode” houden. je halsslagader kun je maar op een manier uitzetten maar dan zouden er heel weinig acteurs meer overblijven.

 39. ik vind het ook erg dat edwin eruit is, maar hij kan toch niet op een keer terug komen als die al dood is!? zou wel erg vreemd zijn

 40. Nou, het is over he.
  De kist ging dicht en a.s. maandag zien we de begrafenis.
  Edwin nu nog terugschrijven zou ongeloofwaardig overkomen.
  Ik vind het nog steeds belabberd.

 41. Over de shortie van Maandag. Lucas gaat helemaal tekeer tegen Anton. Weet je hoe zielig het is voor Anton en dan gaat Lucas nog erop doorzeiken! Begrijp dat Lucas boos is, maar ga het dan niet tegen Anton allemaal roepen dat het zijn schuld is..

 42. Ik vind dat Edwin (Raynor) er gewoon in moet blijven! Ieder heeft zn eigen mening dat weet ik maar dat er mensen boos om worden gaat toch wel een beetje te ver vind ik. Ze laten dus echt zien dat ze Edwin niet willen missen in gtst dat snap ik ook wel want hij zit er ook nog niet zo heel lang in laat dan de mensen die er wat langer in spelen uitgaan! (k weet niet al die namen maar bijv. Jef) het moeten altijd de ‘jongste’ zijn!

 43. ik vind ook dat edwin moet blijven maar zo dat ik heb gehoort komt hij terug ik weet niet of het waar is ik heb het ook maar gehoord

 44. Je zou het maar zo kunne speele zeg lijk mijn moelijk arme edwin ik mog hem graag hij was veel gezien bij de fans maar ja in daat in soap kan alles dus edwin sta nu op en laat het een droom zijn voor lucas want ik heb nee ziten huilen met lucas arme jong dit is het ergtste wat je moet speelen lijk mijn 1ding ik hD het nooit gekunt dus hier bij zeg ik even dat ik het knap werk vind

 45. Terugkeer:
  Het was edwin niet maar een dubbelganger, edwin zit in Amerika.

  MAar hebben jullie ereens aangedacht dat hij misschien zelf niet meer wilde????????

  1. Hoevaak moet hij nu nog in interviews zeggen dat hij NIET zelf wilde maar er gewoon uitgedonderd is door een stel incompetente scriptschrijvers.

 46. Daar heb ik ook aan gedacht, T, maar uit niets is mij gebleken dat hij er zelf graag uit wilde. Maar ik kan misschien niet goed opgelet hebben!

  1. Is een ding van de schrijvers om de homo karakters minder populair te maken….dàt hebben alle fans nu wel door.
   Ze willen de populaire karakters gewoon afslachten en de gehate karakters zoals Bing meer oppeppen (gaat niet lukken want 80% van de kijkers wil een dodelijke cliffhanger voor Bing, weg ermee en een leuke andere man voor Sjors.

 47. Edwin komt niet terug … daarvoor in de plaats heb je nu 2 moslims 🙂

  Dus in het algemeen zullen de kijkcijfers dalen en dan komt er een moment dat heel GTST weg gaat aangezien ze al meer dan 21 jaar op tv zijn. Contract is volgens mij nog 3 of 4 jaar … denk niet dat ze daarna nog zullen verlengen tenzij ze het reuze spannend maken en andere kijkers aantrekken. In heel mijn omgeving hoor ik al mensen klagen dat GTST belachelijk geworden is sinds ze een nieuwe schijfster hebben. Veel mensen kijken al niet meer in mijn omgeving.

 48. Echt super jammer dat Edwin eruit is!
  Maar ik vind de nieuwe 2 meisjes wel echt goed spelen.
  Dat de schrijvers zeggen dat niemand uit de dood kan opstaan en dat dat ook nog nooit is gebeurd vind ik onzin. In het echt gebeurt dat ook weleens en al zou het heel erg onwaarschijnlijk zijn, alle fans hebben liever iets onwaarschijnlijks dan nooit meer Edwin

 49. ik wil edwin terug in gtst ik vond de verhaal lijnen zoo leuk met hem en ik vond het een goede acteur en trauwens ludo is tog ook levend trug gekomen dus edwin dan dat ook

 50. en ze kunnen doen dat hy onder de grond in de kist wakker word dat het serum langzaam ging werken maar dat hy in diepe coma was en omdat de machine al uit was ze dat niet meer wisten

  1. Als er iets ongeloofwaardig is, dan is het wel JOUW oplossing. In een lijkkist onder de grond heb je maar zuurstof voor een paar uur + het is vrijwel onmogelijk om jezelf hier nog uit te bevrijden. Met jouw oplossing zou je Edwin dus NOGMAALS om zeep helpen. En je bent bedankt, hoor !!!

   Wat dacht je van het volgende:

   Lucas LIJKT op dit moment ontwaakt uit zijn coma, echter wat vanaf dat moment allemaal in Meerdijk plaatsvindt speelt zich af in de comateuze belevingswereld van Lucas. Hij is dus NOG STEEDS in coma.

   In zijn ‘droom’ ondergaat hij het overlijden van zijn soulmate Edwin. In zijn droom komt Lucas terecht in een neerwaartse spiraal van depressiviteit, welke eindigt in een zelfmoordpoging. Hij wordt echter nog net op het nippertje gered en voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. In het ziekenhuis zit zijn moeder bij hem aan het bed wanneer Lucas bijkomt, echter nu komt hij ECHT bij uit zijn coma. Lucas is echter in de veronderstelling dat Edwin dood is en al huilend vraagt hij waarom ze hem toch niet hebben laten doodgaan. Janine snapt niets van zijn reactie en belt in alle bezorgdheid iemand op om te zeggen dat Lucas eindelijk is bijgekomen maar dat het helemaal niet goed met hem gaat. En wie komt er even later de ziekenhuiskamer van Lucas binnenrennen: ……………. Edwin. Lucas snapt er helemaal niets meer van en denkt dat hij echt dood is. Edwin probeert de situatie aan Lucas uit te leggen, door hem te vertellen dat hij bijna een half jaar in coma heeft gelegen. Het ebola-virus heeft NOOIT in Meerdijk rondgewaard, alleen in de comateuze nachtmerrie van Lucas. Lucas gelukkig en Edwin gelukkig, trouwen, kindje, vreemdgaan, echtscheiding, Lucas & Edwin weer bij elkaar, etc.

   Een andere mogelijkheid is om Raynor terug te laten keren in een ander personage. Edwin is geboren als een eeneiige tweeling. Echter vlak na hun geboorte in het ziekenhuis is zijn broertje Eddy ontvoerd en nooit meer teruggevonden. Via via zijn Anton en Bianca er echter achtergekomen dat in de buurt van Meerdijk een jongen woont die ontzettend veel lijkt op Edwin. Dat was ook de reden voor hen om naar Meerdijk te verhuizen, om zo gemakkelijker naar deze mysterieuze jongen te kunnen zoeken.

   Binnenkort stapt er een motorrijder met helm op en geheel in leer gekleed De Koning binnen. De persoon doet zijn helm af en spontaan laat Jef een dienblad vol lege glazen op de grond vallen. “Edwin ???” zegt hij geschokken. En nu komt de nieuwe look van Raynor goed van pas. Iedereen compleet in verwarring. Lucas helemaal van slag en wordt op slag verliefd op Eddy. Eddy moet echter niets van hem weten, want hij is een stoere, heterosexuele jongen met het ene vriendinnetje na het andere. Eddy wordt in de loop van de tijd toch meer en meer gefascineerd door Lucas en uiteindelijk krijgen zijn gevoelens meer en meer de overhand. Hij blijkt niet hetero maar bi te zijn. Zijn kledingkeuze verandert meer en meer richting die van Edwin. De snor en baardje wordt op den duur door Eddy afgeschoren en zie hier het plaatje is voor de kijker weer compleet: Edwin is weer terug bij Lucas, echter nu in de personage van Eddy.

 51. Adriaan,

  Nog eventjens en ze gaan jouw oplossingen gebruiken om Edwin terug te schrijven.
  Ze hebben geen excuus meer om te zeggen dat ze het niet kunnen.

 52. FACE IT! HIJ IS DOOD! OVER EN UIT! HIJ BEHOORT TOT HET VERLEDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Tanja, FACE IT, jij bent zo verschrikkelijk vervelend, wat doe je toch steeds hier als het je niet interesseert ?, ga toch je ontstoken mondhoeken weer invetten en meteen je mond spoelen dom element , laat mensen gewoon hier met rust.
   En trouwens Adriaan, het hele bijkom uit de coma verhaal is helemaal okay en als dan Edwin alles wat er zoal gebeurde in Meerdijk aan een slapende Lucas heeft verteld terwijl hij aan het bed zat dan hoeft Charlie en zo ook niet terug te komen want dat is dan gewoon gebeurd.
   Opgelost, Edwin terug, kijkers blij en dan alleen nog een oplossing zoeken om Bing weg te krijgen.

  2. WE ZULLEN ZIEN WIE ER GELIJK GAAT KRIJGEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 53. Edwin komt terug als een tweelingbroer duhh, bianca heeft dit altijd verzwegen maar door de dood van Edwin wilt ze haar andere zoon nu meer dan ooit terug, en gaat ze ernaar op zoek.

  Edwin had nooit uit GTST mogen worden geschreven, heel zonde. Hij was een goede aanvulling aan de cast. Helaas kan Edwin zelf niet meer terugkomen, hij is nu begraven, en het zal een beetje ongeloofwaardig zijn om hem jaren lang als geest te laten rond spoken (Net zoals Benjamin als geest voor dorothea kwam ofzo haha)

  In iedergeval, arme Edwin, veel mensen zullen je missen.

 54. zeer geloofwaardig.ja.van een begrafenis van je zoon naar vreemdgaan met maxime.wie zijn die schrijvers.de verhaallijnen van ATWT zijn op en nu moeten ze weer zelf na gaan denken en komen ze met de zoveelste drankorgel/vreemdgaan verhaallijn. Wanneer komt de nieuwe familie ?

 55. Ik heb net de preview gezien van de aflevering van vanavond. Wat een bizarre reactie op het verlies van je zoon om direct na de begrafenis maar meteen vreemd te gaan. Dit is zo niet-Anton. Maar om eerlijk te zijn had ik al verwacht dat er vreemde dingen in gtst zouden gaan plaatsvinden. Misschien is het alleen maar wishful thinking, maar zou dit vreemde gedrag van Anton niet juist een aanwijzing kunnen zijn dat hier INDERDAAD sprake is dat iemand deze hele toestand droomt ???

  1. Wellicht heeft Bianca straks ineens een cactusverzameling ipv een kikkerverzameling, zie je een klok die niet vooruit maar achteruit loopt, vreemde continuiteitsfouten en nog veel meer doden onder de vaste castleden. En dit alles om te laten zien dat dit NIET de Meerdijk-realiteit is, maar de realiteit binnen een nachtmerrie van 1 van de bewoners van Meerdijk ???

 56. En aangezien het (ik citeer) “nog maar de vraag is wat de rol van Louis Talpe (Mike) precies inhoudt” (ja, ja. Laten we het bewust even vaag houden !!!), wordt dat natuurlijk de nieuwe boyfriend van Edwin. Die gluiperd heeft natuurlijk al die maanden niet stilgezeten. Ontwaakt Lucas eindelijk uit zijn coma en ziet dat Edwin NIET dood is, blijkt hij ineens een ander vriendje te hebben.

 57. Ludo is toch ook zovaak neergeschoten en weet ik veel allemaal en die komt altijd terug in de serie
  waarom kan edwin dat niet !!! laat hem trug komen

 58. Raynor heeft een heel mooi bericht en bedankje op zijn facebook gezet.lijkt me mooi om daarmee de discussie te eindigen Edwin is dood.

 59. In een soap kun je altijd terugkomen. Er is altijd wel een verhaallijn te bedenken, waarom iemand niet dood is. Niemand zit te wachten op Edwin’s tweelingbroer. Iedereen wil Edwin zelf terug.

 60. Ludo is toch ook zovaak neergeschoten en weet ik veel allemaal en die komt altijd terug in de serie
  waarom kan edwin dat niet !!! laat hem trug komen

  mee eens! haha ludo is op de meest vreemde manieren weer uit de dood opgestaan, dus bijdeze hoop ik dat edwin ook terug komt.

 61. i want edwin back! this must be rectified! make it pass as a Lucas nightmare! pleaseeeeee i mean i love lucas but without edwin it wont be the same!! im a fan from Central America!

 62. GTSTFanclub verwacht echter niet dat de schrijvers iets gaan doen met dit plan. Edwin Bouwhuis is verleden tijd en daar zullen we mee moeten leven.

  Nu ja als de schrijvers minder kijkers wensen, prima!

  Kleine moeite even een big dream van Lucas oid en Edwin is terug.
  Of Lucas die het virus ook kreeg en dan na een lange week, dromen over ellendige zaken, wakker wordt uit het virus en Edwin is back1
  Of Edwin komt terug als een voorbijganger in een gaybar waar de inmiddels verlepte verzopen Lucas hem ziet en beseft dat deze intens sterk lijkt op Edwin, dat Lucas er totaal voor valt.
  Of een verloren tweelingbroer, ook gay natuurlijk?
  Waar de familie nooit over heeft kunnen spreken..
  Verzin iets leuks!
  Maar zeggen wij zullen niet wijken van onze mening en schrijfsels…dat is jammer voor de serie.
  En de kijkcijfers.

 63. @ Peter, Edwin is dood in de serie klaar en een dikke zwarte punt! Raynor is een toffe gast maar Edwin was gewoon boring en de schrijvers hebben hem niet voor niets dood laten gaan. Het draait niet om de kijkers. Stel je eens voor als gtst precies zo zou gaan zoals de kijkers dat willen… dan zou er niemand meer kijken!
  Wat betreft de kijkcijfers, die blijven stijgen want ook alle edwin fans blijven gewoon naar gtst kijken en over een tijdje is iedereen edwin vergeten net zoals harmsen, peter, arnie, linda, jessica, roos enz.

  1. Eventjes een kleine correctie Tanja.
   Het draait wel degelijk om de kijkers, die bepalen namelijk of een film of serie voldoende scoort. Als je als schrijver van series alléén voor jezelf schrijft ben je met een hobby bezig. Dan kun je dan net zo goed op zolder of aan de eetkamertafel doen. Dat Edwin voorgoed is weggeschreven is nu wel duidelijk. Iedere terugkeer zou nu ongeloofwaardig zijn. Edwin “boring” en Lucas impulsief maakte het juist zo’n leuk stelletje. Dat ga ik dus niet meer zien in deze vorm.

 64. Edwin moet gewoon terugkomen, het is nu een stuk minder leuk!:( volgens mij zijn er twee dingen mogelijk waarop het nog realistisch is ook.

  1: Lucas heeft alles gedroomd

  2. Edwin blijkt een tweelingbroer te hebben en die tweelingbroer is degene die ziek was en dood is. Edwin leeft dus nog.

 65. ik bindt dat edwin gewoon moet terugkomen

  en dat kan dor

  dat hij uit de kist komt en dat die gewoon bewusteloos was
  net als nou

  of ik kijk geen gtst meer of ik ga het nog wel kijken als rikki en sjoord het kind krijgen anders kik ik niet meer kijken hoor

 66. ik hoop dat edwin gewoon nog terug komt,
  Op een van demanier ik kijk alleen nog vanwege lucas en somige acteurts maar ik spoel ook gewoon stukjes door als het kan of kijk ik even niet bij die afl.
  En heel die affere met anton wordt gewoon weer het zelde wat was met die fam. hygens gewoon alleen dan beetje anders.
  DDe schrijers kunnen gewoon slechte dingen nu verzinnen

 67. Dus daar hebben we het Ludwin-verhaallijn voor opgeofferd: voor een soap die nu vrijwel alleen nog bestaat uit nietszeggend, oersaai en ongeloofwaardig gedoe. Ik koester nog steeds de hoop dat dit alles verklaard kan worden vanuit een comateuze droom van Lucas, dat hij in april eindelijk ECHT uit zijn coma ontwaakt en Raynor dan (na zijn verplichte Flex-wet vakantie) gewoon weer als Edwin te zien is. OF er wordt op dit moment naar dit hoogtepunt toegewerkt OF de schrijvers zijn wederom de weg kwijt en kunnen we nu gtst net zo goed bij het grofvuil zetten. Hoewel Lucas nog wèl te zien is, begin ik me ook aan deze personage meer en meer te ergeren. Deze personage was voor mij nog de enige reden om naar gtst te blijven kijken. Maar nu zijn verhaallijn ook meer en meer ongeloofwaardig is geworden, heb ik er steeds minder moeite mee om gtst niet te zien. OF ik ben ook aan het toewerken naar bovenstaand hoogtepunt OF mijn dieptepunt voor wat betreft gtst komt eraan en ga ik om 19.30u gewoon weer kijken naar DWDD. Daar krijg je als kijker nog wèl het gevoel serieus genomen te worden.

 68. Ik hoop dat je terugkomt in de serie want ik vindt je een zeer goede acteur, ik wens je daarmee veel succes en geluk.

  Groet,
  Peter

 69. Ik vind het maar onzin iedereen die hem terug wil gtst lijkt op het gewoone leven en in het gewone leven kan ook niet iemand uit de dood opstaan en het is onlogisch als het serum opeens wel heeft gewerkt dat is gewoon raar!

  en het is nu 29-9-2012 hij is niet terug ik ben het met de makers eens dat hij niet terug is gekomen dood is dood!

Geef een reactie