Een tragische aflevering voor de grote fans van Edwin Bouwhuis. Morgenavond zal Edwin sterven in de armen van zijn geliefde Lucas Sanders. Zijn vader Anton Bouwhuis is net te laat met het serum dat werd ontwikkeld tegen het Ebola-virus. Anton ziet zijn zoon wegzakken in de armen van zijn vriendje.

Hiermee komt er dan ook een einde aan de GTSTcarrière van Raynor Arkenbout. Iets wat voor menig fans een zware dobber zal zijn. Niet alleen in Nederland waren er veel fans van het koppel Lucas en Edwin, maar ook in buurlanden als Duitsland, België en Engeland werden de gemoederen tussen het soapkoppel op de voet gevolgd. Zelfs in Amerika hadden ze niet genoeg aan soapkoppel Luke en Noah uit As The World Turns, maar volgden vele, veeluit dames via YouTube de verhaallijn van Lucas en Edwin.

Na een stroeve periode tussen de twee, leek het soapkoppel weer herenigt. Voor Lucas zal dit een bittere pil zijn. De emoties zullen hoog oplopen in de uitzending van morgen, maar ook de komende week zullen er nog vele tranen vloeien om de dood van Edwin Bouwhuis. In korte tijd was het personage uitgegroeid tot één van de meest favorieten in de soap.

Met de dood van Edwin, lijkt de verhaallijn om het Ebola-virus aan een eind te komen. Een sweep-week kunnen we het niet noemen, maar de dood van Edwin zal voor velen de midseason-cliffhanger zijn.

241 comments on “EXCLUSIEF: Edwin sterft in GTST!

 1. Ongelovelijk dat dit gaat GEBEUREN! ze maken het soapgeluk het gezinsgevoel allemaal kapot. Waarom moet EDWIN eruit zijn ze nou echt bang dat nederland afhaakt om de Nederlandse homo relaties?

  Ik vind dit juist goed in de SOAP!

   1. Waarom zeiken zoveel jongens altijd over homo’s?? Wij zeuren toch ook niet de hele dag over dat er altijd hetero’s op tv zijn? En kom niet aanzetten met die 16e eeuwse crap van zo hoort het te zijn want homoseksualiteit is al sinds dat de mens bestaat!! DUS OOK IN DE OERTIJD AL..

 2. slecht dat de schrijvers dit doen. er was eindelijk weer een gezin,en nu laten ze de zoon daarvan doodgaan. en lucas is weer de enige homo. ik vind het geen goede keus. had dan noud gedaan. die heeft tog alleen maar laura en nina!!!!

  1. Ik ben homo (niet boeiend)

   Maar ze zeggen toch ook niet. Ja. Ik word er nu een beetje gek van dat er bijna alleen maar hetero’s zijn #hetzelfde

  2. Beste mensen, ik vind het ook ontzettend jammer dat het personage Edwin ui GTST weg gaat. Ik weet niet of dit een keuze is van de schrijvers of van Raynor zelf…. Het zou ook zijn eigen keuze kunnen zijn, misschien wil hij stoppen op het hoogtepunt van de rol. Voorheen werkte hij ook alleen achter de schermen,dus misschien wil hij zich daar meer op gaan richten of ander acteer of muziek werk gaan doen. Als het wel een keuze van de schrijvers is dan begrijp ik dat echt niet… Edwin is in korte tijd een van de meenst geliefde personage’s geworden. Het is wel zeker dat hij sterft vanavond, lees alle informatie bronnen maar na, overal staat te lezen dat Raynor de rol speelt van 2010 tot 2012. Verder zijn er spoilers t/m begin februari uitgelekt en alles wijst er op dat Edwin dood gaat… Lucas kan niet omgaan met zijn verdriet….Janine en Ludo treffen brandweer en politie aan bij hun thuis begin febr. ik denk dat Lucas een zelfmoordpoging gaat doen, hij kan het verdriet van zijn grote liefde niet aan. Het klopt idd dat niemand van gtst meer actief Twittert. Maar om tot een conclusie te komen, ik persoonlijk vind het ontzettend jammer dat Edwin uit de serie verdwijnt, niet persee omdat hij homo is maar ook omdat het nieuwe gezin nu weer uit elkaar gaat, terwijl het juist eindelijk goed gaat met de serie, Edwin zijn rol (heb gisteravond alle oude scene’s tussen hem en Lucas met tranen in mijn ogen terug gezien…) was zeer mooi, en ik vind dat Raynor het zeer mooi heeft gedaan en ook al leeft Edwin nu niet meer, Raynor heeft voor altijd een plekje in menig Nederlands en buitelands persoon. Dankjewel Raynor, het was een feest dat je in gtst hebt gezeten, bedankt voor de mooie 1,5 jaar. En persoonlijk gezien denk ik dat dit gtst echt kijkers gaat kosten, in 1 week 4 personage’s eruit. En wat krijgen we daarvoor terug? MegaToby en 2 oninteresantte meisjes…. echt jammer gtst…. maar voor deze mooie 1,5 jaar BEDANKT 🙂

  3. Kunnen we er niet iets aan doen met elkaar? Er zijn zoveel mensen die hun ongenoegen hebben laten weten over het gedwongen vertrek van Raynor. (Hebben jullie het filmpje gezien van Raynor? Hoe verdrietig en emotioneel hij is geweest over zijn gedwongen vertrek?) Gtst maakt zo een enorme fout hiermee. Niet alleen bij ons in Nederland, maar over de hele wereld werd met veel belangstelling gekeken naar Lucas en Edwin. Waarom schrijven ze hem er dan juist uit? Ik volg het echt niet… Bing is hoogst irritant maar mag gewoon blijven (personage Bing bedoel ik hoor, niet persoon zelf), of idd net wat R zegt, Noud heeft al tijden totaal geen interesante verhaallijn meer… en ga zo maar door. Maar nee het boeienste stel word wreed uit elkaar gehaald. Ik begrijp gtst echt niet. Het enige wat ik me kan bedenken is dat ze de kijkcijfers wilden opkrikken, nu die weer op een zeer goed punt zijn mag Raynor weer vertrekken. Echt ronduit belachelijk. En wat moet de rest van de wereld wel niet van denken? Het vertek van Raynor vind ik hoe dan ook vreselijk, maar het is nu ook echt zo definitief. Hij is dood, stel dat hij was gaan studeren o.i.d in het buitenland (was hij de serie ook uit, wat is vreslijk vind) maar dan had hij altijd nog weer terug kunnen komen. Nu is het verhaal echt uit voor altijd…. Ik begrijp ze daar echt niet bij gtst. Ik heb wel alle respect voor ons Ludwin koppel, heel erg bedankt voor de mooie, spannende,mysterieuze,ontroerende tijd jullie zitten voor altijd in ons hart…. Kunnen wij samen niet iets doen hieraan mensen b.v. een petitie? Of gewoon boycotten en masaal niet meer kijken, dit is een enorm grote fout van gtst, net wat je zegt R dit verdiend een terugloop van kijkers…..

 3. echt jammer dat edwin dood gaat echt tragisch en vond het ook een leuk personage.. mja de schrijvers zijn de baas he al vraag ik me wel af waarom ze hem eruit hebben geschreven.

  1. Het ligt niet altijd aan de schrijvers, Danny gaat er ook nog uit, hij wilde het zelf, evenals Charlie. Ze willen het gewoon niet meer! misschien ligt het bij Edwin wel hetzelfde! de schrijvers kunnen daar niks aan doen hoor!

   1. Raynor (Edwin) wilde er niet uit hij werd er gewoon uitgeschreven, domste ding wat ze hadden kunnen doen als je het mij vraagt want daar door zijn er heel veel mensen niet meer gaan kijken. Carlie en Danny wouden het zelf ja maar dan denk ik laat die dan lekker dood gaan en niet iemand die het helemaal niet wil dat hij weg ging ofzo en dat ie altijd nog terug kon komen, nu kan dat niet meer (het is een soap i now)

    1. Lieke van Lexmond (Charlie) wilde niet dood gaan in de serie. Ze vertelde in een interview, en als ik het goed heb ook in dat afscheidsfilmpje van haar, dat als haar personage Charlie dood ging in de soap, er ook een stukje van haar dood ging. Gewoon omdat Gtst zo’n grote plek in haar leven ingenomen heeft. In het interview stond echter ook dat ze niet terug wilde komen. Misschien nog een keer op bezoek in Meerdijk, maar geen vaste / grote rol meer. Raynor had echter niet aangegeven dat hij uit de serie wilde maar dit gebeurd wel vaker, dat iemand gewoon onder dwang eruit moet. En hij is zo af en toe nog gewoon terug toch? Geniet dan gewoon van die momenten zou ik zeggen, en word geen klaag.

     En, Ja! Zeker is het jammer dat ze Raynor (Edwin) eruit geschreven is. Best zonde zelfs. Maar er valt nu toch niets meer aan te veranderen? Als we ons hierover al druk gaan maken.. ??

 4. Verschrikkelijk dat Edwin morgen dood gaat en dat Noud gewoon blijft leven ondanks dat zijn hart een ietsiepietsie beetje stil stond en zo, hahahaha…
  Heel ongeloofwaardig en ook wel weer stereotype dat de homo’s weer allemaal dood gaan want stel je voor dat er een gelukkig Homokoppel zou zijn voor een tijdje, nee dat kan toch niet , je zult Homo zijn en in Meerdijk wonen dan ben je zeker van een vroege dood..
  Echt te idioot voor woorden, Noud had gewoon dood moeten gaan met zijn hartstilstand (zijn vitale organen sparen energie om de infectie te bestrijden, hoe verzin je het).
  En dan ook nog degene die het virus naar Meerdijk heeft gebracht is wonderwel genezen en heeft nergens meer last van, tja dat is toch raar he, de ene gaat dood en de andere loopt lekker te konkelefoezelen met Lorena.
  Ik weet dat het een soap is, maar jeetje kunnen de schrijvers niet gewoon nadenken voordat ze deze onzin schrijven, de familie Bouwhuis is er net en nu gaat er al 1 dood en er was nog zoveel uit de rol van Edwin te halen , jammer jammer.

  1. wat een verschrikkelijke onzin, deze mening kwam ik ook al tegen op youtube… dit heeft nix met homo’s te maken… overdreven gedoe erover zeg…
   Lucas krijgt heus wel weer een nieuwe boy. Zou wel lache zijn als die zelfmoord pleegt 😛 dan zou k je misschien gelijk kunnen geven

  2. In Real Life is het toch ook zo dat de 1 een ziekte wel overleefd, en de ander helaas niet? Wat is dat nou -grof gezegd- voor gelul? Zeker van een vroege dood als je homo bent in Meerdijk? Ach kom op. Dat ik hier überhoud nog aandacht aan besteed. Zielig gedoe.

 5. Wat verschrikkelijk zeg dat juist de homo weer moet sterven. GTST wordt weer minder leuk als er geen homo koppel meer in Meerdijk is. Lucas zal waarschijnlijk ook snel uit het script geschreven worden. Ze houden kennelijk niet van homo’s

  1. Als ze niet van homo’s hadden gehouden hadden er geen homo’s in gespeeld… mensen hou eens op met alles op homo’s te betrekken.
   Dit is bijna net zo zielig als die homo’s die zich gepasseerd voelde toen bij Ajax alleen vrouwen en kinderen mochten….

  2. Als ze een hekel hadden gehad aan homo’s zaten ze denk ik niet in de Soap. En ja tuurlijk! Het is harstikke zonde dat Raynor eruit geschreven is. Betekend niet dat er (misschien) nog wel een leuk ander persoon voor Lucas komt. De schrijvers maken een verhaallijn weet je. Ik zou voorstellen dat jij daar eens gaat zitten en zo’n soap bedenkt. Ik denk helaas niet dat er dan nog iemand kijkt naar Gtst.

 6. Wat zo raar is , er is sinds gisteravond bijna geen enkele tweet van de cast van GTST meer te vinden. zelfs niet van de schrijver.

 7. Nee! Dit vind ik echt niet leuk! Ik blijf nu alleen nog maar kijken voor Sjoerd & Rikki, de andere verhaallijnen vind ik niet zo leuk nu..

 8. Ik kan niet geloven dat edwin vanavond komt te overlijden!
  Door een homo stel in gtst te zien werd homo zijn minder taboe voor veel mensen.
  Kan het niet geloven ik kijk al mijn hele leven, maar raynor was echt een supper acteur en mijn favorietvzal hem missen tijdens het kijken naar gtst. :'(

  hopelijk komt er een ander personage in de toekomst die de nieuwe liefde wordt van lucas.

 9. Ik vind het echt dood en doodzonde… Edwin en Lucas waren zo cute samen! ik snap echt niet dat ze hem hebben laten doodgaan, dit was echt een goede verhaallijn, een jong homostel, niemand zal Edwin kunnen vervangen daarin voor Lucas. Ik vond ze echt geweldig met zijn tweeen, En idd dat viel mij ook al op dat er geen enkele castlid en schrijver zo actief is op Twitter, normaliter over de gekste dingetjes en nu bijna 2 dagen stilte.. zal wel opgelegd zijn denk ik??? Ik zou heeeel graag de reden willen weten waarom Raynur er uit is gegaan!

  1. Ik heb een reactie geschreven, waarmee eea in een ander daglicht kan komen te staan. Wie zegt dat Edwin ECHT dood is ??? Lees verder mijn reactie maar.

  2. De regisseur vond dat de verhaallijn tussen Edwin & Lucas voorbij was. Daarop moest Edwin dood gaan. Edwin ( Raynor ) is wel niet in het echt dood ! ❤️

 10. sommige reacties hier boven zijn zwaar overdreven,zo geweldig was het personage van Edwin nou ook weer niet,en Raynor was ook niet de allerbeste acteur.Ik vindt het juist een goede zet van GTST,veel kanten kon je niet meer op met het personage van Edwin en de relatie met Lucas.En het idee van ”oh weer een homo,die dood gaat dus GTST heeft wat tegen hoomos” is de grootse onzin.Als GTST een ding heeft bewezen de afgelopen maanden is het wel ,dat het niet bang is zoenende mannen in beeld te bringen,Raynor wou er zelf missschien uit en Edwins dood kan weer een aantal boeiende verhaallijnen opleveren.

  1. Ik ben het op sommige punten wel met je eens. Maar het is wel een beetje raar dat ze uitgerekend Ron en Edwin eruit schrijven, die per toeval homo’s zijn. Bij mensen komt het zo over. Ik vind het op zich wel goed van de schrijvers. Ik vond Edwin ook niet echt een superpersonage. Het is alleen nu dat familie Bouwhuis 1 familielid kwijt is. Ben benieuwd hoe het nu verder gaat.

 11. Misschien konden ze niet veel kanten meer op nee…. Maar was leuk geweest als Lucas nou eens een tijdje gelukkig kan zijn. Hij heeft wel wel genoeg ellende meegemaakt in gtst. 3x in het ziekenhuis gelegen, bedrogen door Edwin etc. etc. Een gelukkig leven verder met Edwin was dan wel zo gegund. Ik vind het echt verschrikkelijk dat hij er uit gaat!!!

 12. Jammer hoor. Dat Edwin deruit gaat. Hij was wel een van de leukste personages.
  En trouwens in De soap zijn ze alleen homo’s. Dus boeie. Maar laat noud er dan uitgaan.
  Ik vind het raar. Noud viel ook weg. En hij leeft nog? Maarja de soap gaat door he. Maar het word zowiezo minder leuk nu.

 13. Ik vind echt super erg dat Edwin dood/ eruit gaat.
  Bij de shortie zat ik gewoon met tranen in me ogen.
  Super zielig voor Lucas Bianca en Sjoerd
  En hoe zal Anton erop reageren, hij was te laat met het serum

 14. oke, even alles op een rijtje zetten: ron, edwin, nick en straks danny.
  en wat krijgen we ervoor terug, juist 2 dames!
  nou wat fijn!
  daar zit dus menig vrouw niet op te wachten.
  ik vind gtst de laatste jaren super langdradig en ongeloofwaardig in zn verhaallijnen en met de dood van edwin bouwhuis heb ik besloten om vanaf maandag te stoppen met kijken.
  ik vind de soap steeds minder boeiend en keek eigenlijk aaleen de afleveringen waar ons leuke koppel in zou voorkomen.

  maar laten we vanavond allemaal kijken want dat verdiend raynor echt!!!!

  1. Misschien moet je toch nog maar even naar gtst blijven kijken. Het zou zomaar kunnen dat Edwin na 2 maanden gewoon nog leeft. Lees verder mijn reactie maar die verderop vermeld staat.

 15. dit meen je niet, waarom doe ze dat, dat snap je toch echt niet!!
  hij speelde zo goed. zonde dat hij eruit gaat, nu zijn er 4 personages in 1 week eruit, charlie, nick, valentijn(maar hij had niet echt een rol) en nu edwin!!

 16. Edwin was een van de enige die een ‘normaal’ leven leidt, daarom is hij zo gelieft onder de kijkers. Omdat mensen zich in hem kunnen inleven..

  Aan de schrijvers:
  Geen goeie zet!

 17. Ik vind het echt zo ontzettend jammer dat Edwin dood gaat! Ik snap ook niet waarom,
  uit polls blijkt dat Lucas en Edwin het favoriete stel uit gtst was! Ze hebben altijd
  goede verhaallijnen gehad. Ik vond ze echt zo super samen, Edwin is echt niet te vervangen. Dit gaat een groot gemis zijn voor GTST!
  En het valt inderdaad op dat niemand van de cast meer iets zegt over GTST op
  twitter. Ik ben heel benieuwd of Raynor er zelf uit wilde of dat de schrijvers vonden
  dat de verhaallijnen afliepen.

 18. OMG, dus toch Edwin dood! Ze hadden me wel aan het schrikken gebracht met Noud, maar eerlijk is eerlijk, ik heb toch liever Edwin als Noud eruit…gewoon puur kijkend naar acteerprestaties.
  Overigens, ondanks dat ik Raynor’s acteerprestaties altijd wat minder heb gevonden als de rest van de Bouwhuisjes, wel superveel respect voor de geloofwaardige homorol rol die hij heeft weten neer te zetten! Maar toch wel heel zielig voor Lucas hoor..

  @ Teil: ja dat was nou precies wat ik dus ook dacht! Ik denk eerlijk gezegd dat de kans wel heel groot is dat die nieuwe gozer Louis Talpe de nieuwe love interest van Lucas gaat worden! Hij komt ergens rond april in de serie….dan heeft Lucas wel genoeg tijd gehad om te rouwen om Edwin…enkele maanden in real life telt in GTST-land immers zowat als een heel jaar!
  Ik dacht eerlijk gezegd in eerste instantie toen ik die Louis z’n foto zag dat ie zelf ook gay was, maar dat blijkt na even googelen toch niet zo te zijn (of in ieder geval, als ie het wel is is ie nog niet uit de kast gekomen haha!). Maar goed, wat mij betreft zou ie er dus wel zo voor door kunnen gaan..

 19. echt heel erg jammer dat edwin eruit is,en charlie en nick die hadden er ook in moeten blijven.de serie was harstikke leuk zo.

 20. mensen HET IS EEN SERIE, mensen gaan er nou eenmaal uit,
  alhoewel ik het super rot vind dat edwin eruit gaat, is het niet anders
  en om dan te gaan zeggen, werd ziek van dat homo gedoe, of zoiets, nou sorry hoor.. maar dat zegt dus meer over jezelf.
  dit is een FANsite, dus negatief commentaar is niet gewenst!

  1. ????? Ik ben ECHT homo, maar ben door Lucas, Edwin en Ron NIET meer of minder homo geworden. Jouw reactie is dus grote flauwekul.

 21. Jongens, voordat iedereen dit allemaal aan aanneemt. Er is nog geen officiele verklaring van rtrl geweest of op rtl boulevard en zoals het er nu uitziet zullen we maandag pas echt weten hoe het er voor staat. Of er moet vanavond nog wat op rtl boulevard komen en of gtst komt zelf er mee op twitter of op hun officiele site. Dus wacht het nog even af voor je allemaal nu al aanneemt wat hier staat. volgens mij is dit artikel gewoon geschreven na aanleiding van de aflevering van vandaag die wat mij betreft nog niet voldoende is.

  1. Als je de hele aflevering zou kijken, want dat kan van te voren op rtlgemist. Tjah ik heb ut nog niet gezien, maar er zijn scenes te zien waarbij Janine het aan nina verteld dat ie dood is per telefoon

   1. Ik heb de preview via rtl lounge gezien en ik kan je zeggen dat a.s. maandag dat Janine naar Nina belt met de mededeling de Edwin dood is. Maar is dat ook zo ??? Zie mijn reactie verderop !!!

  1. Je bedoelt nav de shortie voor vandaag.. Ja ok, maar ik denk toch echt dat Edwin wel dood gaat helaas!
   Reden 1: Kennard Bos had al gezegd dat iemand van de vaste cast dood zou gaan.
   Reden 2: in de spoilers komt wat mij betreft duidelijk naar voren dat Lucas aan het rouwen is, en de naam Edwin opeens niet meer genoemd..

 22. Mafg ik mijn mening even geven?

  Jullie geven gtst wel de schuld dat edwin er uit is enzo !!! maar gtst heeft juist bewezen dat homo,s ook mensen zijn en dat je ze moet respecteren ….

  Het kan ook zo zijn dat edwin bouwhuis (Raynor Arkenbout) Zelf wel iets anders wou… en verder wil met zn carriere..
  Ik bedoel edwin is nog zooo jong hij kan nog alle kanten en misschien is dat wel iets wat hij zelf wil.

  Ik vind het ook jammer dat edwin er uit gaat hij was een leuke personage maar als dat zijn eigen keuze wel is, moet je dat accepteren !!

  P.s. DUS ALSJEBLIEFD GEEF GTST HIER NIET DE SCHULD VAN…

 23. Het is een soap, dus het is logisch dat er personages komen en gaan. Ik vind het ook niet leuk dat Lieke er mee stopt maar je kan haar moeilijk eraan vast binden. En sommige moeten gedwongen plaats maken voor nieuw bloed.

  Het zou mij benieuwen hoe ze het nu gaan doen met de Bouwhuisjes, ze wouden de fam. Huygens toen weg werken omdat de kinderen te oud zijn. Dex en Ronja zater er 2 jaar in, Edwin 1,5 jaar en die word er nu dood uit geschreven… Dus dat bekent ook gelijk exit Biana, Anton en Sjoer en weer een nieuwe familie om ze vervolgens over 2 jaar er weer uit te schrijven. Ik mag het niet hopen!!

 24. defibrilator hoor je vanavond;) hoorde ik in de shortie

  maar wel raar, de huygens moesten eruit omdat het niet meer een gezin was
  ze wilden een vast gezin in gtst, nu is edwin dood
  en anton gaat straks toch vreemd met maxime volgens de spoilers
  dus dan is het weer dagdag met een goed gezin

   1. staat er niet letterlijk, er staat zoiets als; Anton deelt zijn zorgen met Maxime en dat maakt onvermoedelijke emoties los ofzoiets….

 25. Het is jammer dat edwin ook de serie verlaat, maar…zoals ik hierboven ook gelezen heb, denk ik niet dat hij een sterk acteertalent is, ze hebben er bij hem al alles uitgehaald wat er in zat denk ik, de rol die hij vertolkt heeft heeft hij goed gedaan, maar meer als dit zit er niet in denk, en dat is natuurlijk jammer, maar de een heeft nu eenmaal meer acteer kwaliteit als de ander,als je bijvoorbeeld een ludo of maxime neemt…die blijven je verbazen, die spelen alles! bitchie, crimi, liefdevol etc…en dat is echt een gave!! anyway…ik kijk al vanaf dag 1…en vind het heerlijk hoe een soap steeds veranderd van onderwerp, zo blijf je geprikkeld en gemotiveerd om te blijven kijken, anders word het een saaie sleur op den duur denk ik…

  1. Ben ik totaal niet met je eens. Ik denk niet dat het personage uitgemolken is, ludo, Janine, Laura en Jef zitten er veel langer in!
   Als ze Raynor slecht vonden acteren moet je eens op Bing letten! Stel dat, dan hadden ze de rol van Edwin ook door iemand anders kunnen laten vervullen. Dat hebben ze ook gedaan bij Amy, Morris, Charlie etc.

 26. Waarom gaat Edwin uit Gtst WAAROM?
  Edwin en Lucas zijn de leukste koppel
  echt ze gaan spijt krijgen dat ze Edwin eruit geschreven
  Maar waarom staat hij dan op de cast foto? maar er staat ook op de preview van 24 januari dat Anton de schik van zijn leven krijgt miss leeft Edwin nog en is dit forum er om ons aan iets anders te laten denken!

 27. Dit vind ik wel een domme actie van de schrijvers als Edwin dood gaat want hij kan ook in coma komen of wat dan ook.
  Maar als het wel zo is vind ik dat dom en ik vind het erg jammer als hij erg uitgaat
  maarja miss wilde hij zelf of moest het van de schrijver.
  Ik wacht nog even af. en als die eruit gaat vind ik het niet leuk

  1. Haha, ik lach me rot hier om jullie reacties. Ik begrijp hier dat het opvallend is dat de cast zich bijna niet laat horen op twitter….Dus wat schermen ze af ? …..(waarschijnlijk in opdracht van the big boss) de kijker mag geen conclusies trekken wie er dood gaat van de ‘vaste cast’ door tweets voorbij te zien komen van bijvoorbeeld Noud en Edwin.
   Hoe verdacht is het dan nu dat er hier en overal groots gepubliceerd wordt dat Edwin het hoekje om gaat….en waarom krijgt Anton op dinsdag 24 januari de schrik van zijn leven? Sorry hoor, maar als ouder kun je onmogelijk een grotere schrik van je leven krijgen dan de dood van je kind….dus…denk ik dat ze op 24 januari erachter komen dat Edwin in een diepe soort van coma lag en dus helemaal niet dood was…..Dát is de enige grotere schrik die je als ouder kan krijgen…in eerste instantie dan want natuurlijk spring je vervolgens door het plafond van opluchting.
   Maar ja….dit is maar wat ik verwacht voor de komende dagen 🙂

 28. wat jammer dat edwin dood is gegaan,,
  noud had dood moeten gaan ,,dan krijg nina ook haar verdiende loon,,voor wat hun met maxime heb gedaan,
  ik heb helemaal niet een dat edwin dood moest en noud niet ,,
  ik zal edwin heel erg missen ,,,
  zo;n lekker kopie

 29. wie weet is edwin wel wegevallen en anton probeert te reanimeren of zo, en dan die spuit en dan in coma…. en ik las toch ergens dat lucas niet bij edwin mocht komen, en je leest dat lucas spoorloos is, dan is ie toch naar het ziekenhuis gevlucht… ik weet alleen niet waneer dat was.

 30. oh nee dat lees ik niet meer terug. edwin gaat dood idd… want nina krijgt maandag slecht nieuws, en vreest het ergste, en idd janine laat nina weten dat edwin dood is en vreest dat noud nu ook dood gaat.

 31. Het is ook wel raar dat op wikipedia er een lijst staat met mensen die weggaan en er nieuw inkomen. Zelfs danny staat er ookal bij terwijl die pas in maart weggaat en Edwin staat er niet tussen. Die staat gewoon in de lijst met mensen die erin mee spelen.

  1. dat komt omdat het heel onverwacht komt dat edwin dood gaat, niemand wist het van tevoren. en zoals je weet word wiki gemaakt door iedereen. dus dat kon er nog niet op staan. dat danny eruit gaat is officieel bekent gemaakt

 32. Pff, ik heb vanmorgen op RTL Lounge al gekeken naar de uitzending van vanavond.
  Tranen met tuiten, erg jammer dat Edwin eruit gaat.

 33. hoi K wat raar…. afwachten wat we maandag te zien krijgen. ik ga vanavond eerst kijken ik heb shortie gezien maar tranen waren er al.

 34. Miss ligt Edwin in een diepe coma waar de kans klein is dat ie er uitkomt
  want ze zeggen ook niet in de spoilers dat er een begrafenis komt toch?

 35. Veel mensen hebben het erover dat noud er dan ook uit moet maar ik vind dat dus totaal niet
  Het is wel jammer dat Edwin er uit gaat en ook op deze manier is niet leuk maar alles beter dan noud,hij en Nina zijn zo’n leuk stel

 36. Ik sluit me helemaal aan bij Susanne, over dat met die jongens. En denk dat ik misschien ook wel stop met kijken, ik vond de stukjes met Edwin en Lucas altijd het leukst. Ludo vind ik sws saai, dat met Bram duurt al veel te lang, ik mag Bing niet.. Vind Jeff wel leuk, maar die heeft geen verhaallijn..
  We zullen zien. x

  1. inderdaad ik ben het met je eens!!
   ik ga niet stoppen met kijken, maar ik vond dat koppel het leukste om te zien.
   en nu zal ik me niet meer zo veel verheugen op gtst als eerst!

 37. echt zooo jammer dat edwin er uit gaat!! als het de keuze van raynor zelf is, is er niet veel aan te doen, dan blijft het wel jammer!
  als de schrijvers hem er uit hebben gehaald, dan is echt dom!
  als je zoveel aanhangers heb van dat koppel… naja
  echt zoo jammer dat hij er uit gaat!!
  ik hoop dat er snel een nieuw homo koppel komt! dat is veel leuker!
  xx

 38. Nou ik vind eigenlijk dat er nu te snel een conclusie getrokken wordt.
  Er is nog helemaal niet bevestigd of Edwin overlijdt in de serie. En dat laten jullie wel iedereen weten. De shortie staat wel op internet dat zijn hart stopt met kloppen, maar dat wil nog niet zeggen dat hij sterft. Want toen Noud zijn hart stil stond waren er ook meteen conclussie’s getrokken dat Noud eruit zou gaat, en dat is dus ook het geval niet geweest. Voor het zelfde geld, zet Aton het serum de aflevering erna bij Edwin in zodat zijn hart weer begint te kloppen. Dus ga niet iedereen gek lopen maken dat Edwin eruit gaat want dat is door GTST zelf nog niet bevestigt.

 39. Waar slaat dit op?? Charlie er uit edwin denny gaat er ook nog uit! KUT gtst, alle leuke mensen gaan eruit zeker dat ik nu niet meer ga kijken,
  Wat zeg ik dan: eigen schuld dikke bult…

 40. Kijk vanavond maar naar RTL Boulevard.
  Die moeten het eerst maar bevestigen. Anton laat zijn eigen zoon heus niet zo liggen. Ik denk dat hij in een coma belandt.

 41. ik vind dit wel heel stom… en niet alleen stom maar vooraal ontzettend jammer dat Edwin uit gtst gaat… leuke speler, leuk personage… iets wat er nog niet was in gtst…. vind het echt stom…

  Edwin moet inderdaad in een diepe coma raken en weer terug komen…
  helaas zal dit denk ik niet gebeuren.

  domper voor gtst…

 42. kutterdekutkutkutkut.
  wel jammer dat iedereen dood gaat, ze zeggen dat bram het ook krijgt en ook dood gaat ik weet het niet zeker hoor maar dat lees ik in ieder geval veel.

  jammer…..

  1. Bram krijgt het virus niet, en gaat niet dood. In ieder geval niet aan dit Virus. Of hij verder een ziekte / ongeval krijgt weet ik niet, of hij vermoord word weet ik ook niet.

 43. Ik denk dat Raynor er zelf heeft voor gekozen om weg te gaan.. Hij heeft *Voordat ie in GTST kwam* voor diverse tvprogramma’s gefilmd.. En intervieuws gegeven.. Ik denk dat hij daarin verder wil gaan. En hij is nog jong, misschien tijd voor een nieuwe uitdaging.

  Met de komst van de bouwhuisjes was het de bedoeling om het gezin’gevoel’ terug te krijgen.. Nu er een kleine Bouwhuisje bij is gekomen, zullen ze met zn 5en hechter worden..

  1. Hij wilde dus niet zelf maar is er uitgeschreven door een stel hele slechte scriptschrijvers !, bah waar halen ze het vandaan pfffffffff.

 44. echt echt heel erg jammer dat edwin er uit gaat,

  had gehoopt dat hij er door zou komen. hij is toch een van de leuke jongens uit gtst.

  nu maar hopen dat erg leuker oude personages terug komen.

 45. Dit is gewoon niet normaal.
  Ik weet zeker dat zijn rol 1 van de belangerijkste en mooiste rollen van heel GTST was! 🙁
  dat word weer huilen vanavond, gisteravond met shortie ook al,

 46. ALLE PERSONAGES GAAN UIT GTST WAAROM?? zo houd je niets over! ben je aan de acteurs gewend gaan ze weer weg! grote leegloop bij gtst en dit ga je ook aan de kijkcijfers merken!!

 47. Dat vind ik dus helemaal niks als Edwin komt te overlijden.
  Ik vond hem samen met Lucas juist zo’n leuk stel.
  Ergens hoopte ik nog dat die twee in GTST nog zouden gaan trouwen.
  Gewoon een mooi verliefd paar, net als Noud en Nina vorig jaar.
  Ik vind het gewoon een fikse domper als hij op deze manier uit de serie gaat.

 48. We kunnen er nu wel met z’n allen van uitgaan dat Edwin dood is, maar wie zegt dat dit niet een grote illusie is ?! Nina ging naast Noud liggen en viel in slaap; Lucas ging naast Edwin liggen en misschien is hij ook in slaap gevallen. Nina werd wakker gemaakt, maar was dit echt of gebeurde dit in haar droom ??? Misschien is datgene wat zich de komende weken rond Lucas/Nina gaat afspelen een angstaanjagende nachtmerrie van 1 of beide Sanders. De 2 acteurs die Noud en Edwin spelen waren m.i. toe om om juridische redenen 2 maanden GTST te verlaten (net als bijv. net met Jack en Lucas is gebeurd). Daarnaast hoorde ik laatst bij rtl Boulevard iemand van GTST TE nadrukkelijk zeggen dat in GTST nog nooit iemand uit de dood was opgestaan, dat dit mijn vermoeden lijkt te bevestigen dat Edwin over 2 maanden gewoon weer in GTST te zien is. In GTST blijft de tijd 2 maanden stilstaan en na die tijd wordt Lucas ECHT wakker uit zijn coma/slaap of wordt Nina ECHT wakker en heeft dit alles NIET plaatsgevonden. De verhaallijn tussen Lucas/Edwin is nog maar net begonnen en ik denk dat de schrijvers voldoende moed hebben om Lucas en Edwin binnenkort te laten trouwen. Dat hoop ik tenminste !!! De verhaallijn van Noud lijkt mij echter wel klaar en uit. Ik denk dat over 2 maanden de rollen precies omgedraaid zijn: Noud is overleden en Edwin leeft gewoon nog.

  Adriaan

   1. Dit trucje hebben ze bij of Dynasty of Dallas ook al eens uitgehaald. Het zou me niets verbazen. Het is en blijft een soap, waarin alles kan plaatsvinden. Raynor zou anders ook zo weer als een doodgewaande eeneiige tweelingbroer van Edwin terug kunnen komen ?!

  1. je wil niet weten hoe graag ik dit zou willen!! lucas en edwin MOETEN bij elkaar komen & gaan trouwen waardoor stefano terugkomt 🙂

  2. Mijn reactie was dus bullshit. Raynor gaf bij rtl boulevard zelf aan eruit te zijn geschreven en weer achter de schermen te gaan werken. Blijkbaar hebben ze bij gtst een aantal idioten als schrijvers in dienst. Wat mij betreft gaat nu bij gtst definitief de stekker eruit. Ik denk dat ik het nog even blijf volgen voor de enig overgebleven nicht Lucas, maar voor mij is de lol er helemaal af. De schrijvers hebben hun kans niet gegrepen om nogmaals een statement te maken voor de homo-gemeenschap in Nederland. Zij hadden Lucas en Edwin MOETEN laten trouwen !!!

 49. Hou toch op over dat homo-gezeik. dat dat nogsteeds een taboe moet zijn.
  als mannen homo willen zijn dan moeten ze dat lekker doen. (:.

 50. ook danny zal overlijden aan dit virus!
  er zijn op begravenplaats duinhoff scene’s gemaakt bij de begravenis van danny de jong

  1. echt hé helemaal met je eens!! echt zoo jammer, maar gelukkig is de hele verhaal lijn ludwin op youtube te zien en vanavond nog even genieten!
   gelukkig zit lucas er NOG wel in!! ik hoop dat hij wel blijft en misschien weer een nieuwe vriend of vriendjes krijgt..

 51. het was niet de keus van raynor dat weet ik zeker
  dus ik haat de schrijvers en ik kijk het nu alleen vanwege sommige verhaallijnen maar de schrijvers zijn nu erg dom gewoon

  1. Ik vind het ook de grootste misser van alle jaren GTST dit, bah wat een debiel gedoe.
   En ik moet eerlijk zeggen, de allertederste liefdesscènes van 300 jaar GTST waren toch echt voor Lucas en Edwin, jammer dat dit niet even kon blijven duren.

   Raynor, dank je wel voor de korte tijd in GTST.

 52. Ik snap het niet wat is dit iedereen gaat weg uit Gtst Ik ben een trouwe fan en volg het al jaren maar nu gaat Gtst echt achteruit :S ik vond Edwin juist zo’n interresant personage vooral samen met Lucas veel mensen hebben er kritiek op dat hij niet zo goed acteert, en dat het homogedoe te lang duurt maar ik vind het juist super, Ik vond de verhaallijn tussen Edwin & Lucas echt interessant en leuk. Het is doodssonde dat de verhaallijn tussen hun zo aan het einde komt. De homoverhaallijn is een voorbeeld en juist omdat het in Nederland nog steeds niet helemaal word geacepteerd. Ik had Edwin & Lucas graag nog langer samen gezien. Nu is de familie Bouwhuis ook totaal niet interessant meer, Edwin was juist de leukste maarja niks aan te doen het is blijkbaar zijn keuze’ of niet Ik vind het iedergeval ontzettend jammer!

 53. Ik begin het zo langzamerhand wel een keer genoeg geweest met alle verlatende acteurs. Laten ze de boel toch eens een keer bij elkaar houden. En als er nieuwe komen hou ze dan ook een tijdje.
  Dat virus ben ik ook wel een keer zat. Duurt te lang zo

 54. neeee, ik weet dat het een soap is maar ik heb nu een paar x moeten huilen, edwin gaat echt dood, komt nooit meer terug!
  rip ludwin.
  Ik ben zeer teleurgesteld inde gtst schrijvers.

 55. hij gaf inderdaad aan dat hij er uitgeschreven zou worden, daar schrok hij wel van. dus helaas… hij kan ook niet meer terug keren als edwin. hij is dood. hij vind het jammer en hij weet dat er veel ludwin fans zijn…. maar vanavond de allerlaatste keer edwin en lucas samen……. snik

 56. Zo teleurstellend dit, edwin had nog een heeeel verhaal voor zich.
  Willen ze homo’s aandacht geven in gtst, maar homo’s gaan alleen maar dood in gtst, op lucas na.
  Edwin’s tijd in gtst; twijfel gedoe tussen wiet en lucas, kiest hij voor lucas word zn vader boos die lucas in elkaar slaat. komt het allemaal wel weer goed, lucas in coma, ron er tussendoor, ron dood, edwin dood. EINDE.
  nou leuk!

 57. Echt jammer dat hij eruit gaat. Maar ja. Hopelijk krijgt Bianca nu zelf een verhaallijn over de dood van haar zoon, zou wel leuk zijn. Ik bedoel: Welke verhaallijnen heeft Bianca gehad?

 58. ow wat jammer weer eentje die dood gaat 🙁
  maar ik wist al dat edwin of noud dood zou gaan en ndan eerlijk gezegt liever edwin noud is gwn myn favo:)

 59. ik kan het gewoon NIET geloven!
  dit kan gewoon niet, wie bedenkt dit!
  zóoooo slecht dit!
  Heel teleurstellend.
  Wouden ze nou echt dat familiegevoel + homo’s positief in gtst aandacht geven?
  nou blijkbaar niet dus!

 60. Nou ja zeg. Ik snap dit echt NIET! Lieke eruit, Jan eruit en nu Raynor?! En uit zijn verhaal blijkt volgens mij dat hij er niet zelf voor heeft gekozen. Ik denk dat ik maar even een tijdje afhaak….. Ik vind dat wij als fans hier wel een verklaring voor mogen krijgen. Ze maken het tenslotte voor ons!

 61. Dit is ECHT BELACHELIJK!! Hij is er dus gewoon uitgeschreven! Het was niet eens zijn eigen keus! Hoe kunnen ze dat nou doen? Ik begrijp er echt niks van hoor. Verhaal technisch zou het beter zijn? En nu mag Mega Toby de boel komen redden? Echt ik begrijp ze totaal niet meer bij gtst….. En waarom moet hij dan ook meteen dood gaan in de serie? Nu kan hij nooit meer terug keren…. Eerst mogen o.a. Lucas en Edwin de soap (die toen te maken had met teruglopende kijkcijfers) de boel redden en nu het weer goed gaat met gtst word je zo afgeserveerd! Belachelijk gewoon en dat terwijl Edwin het allerpopulairste karakter was. Laten we gtst gaan boycotten en na de begrafenis van Edwin gewoon niet meer kijken (of zien we die ook niet meer net als bij Ron, hopelijk krijgt hij nog een beetje een waardig afscheid…) Gtst jullie slaan de plank volledig mis! Erg jammer!

 62. En trouwens ik mis ook wel echt de ‘goede tijden’ de laatste tijd. GTST is niet meer echt ontspannend om naar te kijken vind ik.

 63. ik ben het zo eens met de meesten reacties. ik was een van de grootste fans van Ludwin. nou zijn er 2 homo’s dood gegaan aan het virus en maken ze het ”normaalste gezin” helemaal kapot. Als dit het idee is van de schrijvers vindt ik dit heeeeeeeeel dom!!!!!! ps: ik vond Edwin zelf niet eens zo’n leuke rol. Vind het gewoon het leukste stel.

  daar gaat Ludwin, we zullen ze missen.

 64. Maak Edwin trendding op Twitter en doe mee! Uit respect en steun voor Raynor: Twitter: #RIPedwinbouwhuis Alvast thnx aan iedereen… 🙂

 65. Tja … 4 worden besmet het met Ebola virus en wie gaan er dood … twee homo’s.
  De huidige schrijver zal wel iets tegen homo’s hebben. Nu Lucas nog en dan kan de serie weer doormodderen met alleen maar hetero’s.
  Het laten doodgaan van homo’s in een soap is kennelijk ook een virus, want in Duitsland is Roman Wild overleden en in Spanje is Fer doodgestoken en in Emmerdale is Jackson na totaal verlamd te zijn geweest overleden.
  Wilde Raynor er zelf uit, kan ik het mij voorstellen, maar hij wilde graag doorspelen. Ik wil dan de reden wel eens weten van de schrijver. Kom op: vertel het de fans. Die hebben er gewoon recht op. Of durven jullie dat niet!

 66. Ik vind het zo jammer dat ie weg is ik vond hem kei goed vooral samen mee lucas kei leuk stelletje. Dan moet het nou verder zonder edwin kei erg voor lucas.

 67. Heel goed gezegd Wim, Raynor mocht tot vanavond niks zeggen, maar nu blijkt dat hij zelf helemaal niet weg wilde en graag wilde doorspelen…. Ik ben het volledig met je eens, ik zou die reden ook wel eens willen weten….

 68. In RTL boulevard werden we al voorbereid, Edwin zou overlijden in GTST.
  Edwin en Lucas gaan dus niet trouwen in GTST. Ik weet dat GTST fictie is en géén werkelijkheid. De acteurs/actrices hebben ook nu weer overtuigende prestaties neergezet. Ik heb echter niet met plezier naar deze aflevering gekeken. Het was mij te heftig. Morgenochtend eerst maar even een intervaltraining doen op de lopende band bij een sportschool vlakbij mij. ( bij mij ? )

 69. Jeetje wat heftig.
  Maar zeer goed gedaan van acteur Raynor Arkenbout.
  Die zijn rol altijd met veel overtuiging en geloofwaardigheid heeft gespeeld.
  Ik begrijp dan ook niet de keuze van de schrijvers om hem uit de serie te schrijven.
  Ik vrees dat dat gtst heel wat kijkers gaat kosten.
  Want Edwin was een zeer geliefd personage.
  Ook het feit dat de schrijvers zo goed bezig waren om een bijdrage te leveren aan de homo-emancipatie in Nederland.
  Wat heel veel stof heeft doen opwaaien door de beruchte zoen scene is hier door weer terug bij af.
  Heel zonde.
  Ik wens Raynor Arkenbout heel veel suc-6 met alles wat hij veder nog gaat doen.
  We zullen de aanwezigheid van Edwin in gtst gaan missen.

 70. Tja, helaas mensen zo is het. Maar ook dit gaat weer over en dan komen er echt wel weer nieuwe leuke dingen, zo gaat het nu eenmaal. Ik las hier net een opmerking ”en wat krijgen we er voor terug twee oninteressante meisjes” komop zeg, wie weet wat hun voor leuks zullen toevoegen, we hebben ze nog niet eens gezien.
  Ik vond Anita’s dood ook heel erg en verschillende andere scene’s in het verleden, maar we blijven toch doorkijken want we zijn altijd weer benieuwd hoe het verder zal gaan.
  De serie heet niet voor niets goede tijden, slechte tijden.
  Ik hoop dat mijn reactie wat troost bied.

  groetjes,

  Sandro

 71. Dankjewel beste Sandro 🙂 Alleen was het zo dat bij b.v. Anita (Sabine Koning) het haar eigen keuze was om te stoppen. Bij Raynor is dit niet het geval.. Het is net wat Vlinder zegt, de schrijvers waren zo op de goede weg (kijk maar naar de reactie’s en kijkcijfers) en nu zijn we weer volledig terug bij af. Er was nog veel meer te halen uit de rol die Raynor speelde (en niet alleen homo zijn bedoel ik) ze wilden destijds meer eenheid met een nieuw gezin erin. Dat was een goede keus zo blijkt nu, maar wat ik dan niet goed begrijp is waarom ze dan opeens het gezin weer zo uit elkaar scheuren….En net zoals Vlinder zegt denk ik dat dit heel wat kijkers gaat kosten…. en Vlinder ook heel mooi gezegd idd Raynor zit voor altijd in ons hart.

 72. Tot zover mijn dagelijkse portie soap. Ik keek echt voor Edwin en Lucas, die twee samen waren gewelidig. Ik heb nu ook besloten om per maandag niet meer te kijken. Wat een klote streek….

 73. Jullie zien het allemaal nog een beetje in maar zoals ik het nu zie: lucas pleegt zelfmoord, weg lucas, sjoerd en rikkie uit elkaar noud en nina uit elkaar sjoerd kind terug
  sjoerd en kind weg laura en jef weg, bing in de gevangenis, sjors weg, daaaag gtst
  gtst is slecht bezig! sws

 74. Ik (homo, nee, zeker niet zielig) ben geen GTST fan, maar werd getipt door deze en gene over Lucas & Edwin. Het hoge ‘hetero verliefd, bedrog en uit elkaar gehalte’ in soap series is wellicht realistisch, maar te veel hetero geplak op TV trek ik niet 🙂 Door Lucas en Edwin toch een reden om te kijken en sindsdien volg ik alle afleveringen op uitzending gemist. Handig, kan je alleen de leuke verhaal lijnen volgen. Edwin en Lucas, leuk en met name de comming out was erg herkenbaar en realistisch neergezet. De verhaallijn bleef trekken. Met name een ‘normaal’ homo stel had wat mij betreft een prima continue factor kunnen zijn in deze serie. De kracht van acceptatie van homo’s (nav kritiek op de bed scene tussen Lucas en Edwin) zit tenslotte in herhaling en het neerzetten van realistische, normale personages. Want ja, ook homo’s zijn uiteindelijk gewone, saaie mensen (haha!). GTST was voor mij ineens de moeite van het kijken waarde. Tot vanavond, voor mij onverwacht een einde aan Edwin en daarmee ……. ook zeker einde GTST voor mij. Succes heren en dames van GTST en misschien tot een andere keer…. Ik vond het erg leuk om te kijken, dus daarvoor dank!

 75. Ja ik vind het ook niet normaal dat nu Edwin alweer uit de serie geschreven is en daarin tegen zie ik het ook nog eens als discriminatie naar de homo’s( DIT MOET ECHT NIET KUNNEN DEZE TIJD) er gaan twee dood aan het virus hallo waarom 2 homo’s ik kan er nu nog boos over worden.

 76. Ik snap het echt niet waarom ze Edwin uit GTST hebben geschreven!
  Lucas & Edwin hebben samen zoveel homo’s weten te helpen in het echte leven en nu gaan ze 1 van die “helden” eruitschrijven! GTST verdiend een terugloop van kijkers met deze domme acties! Noud had al lang geen boeiende verhaallijnen meer, gooi hem eruit! Maar Ludwin? Nee, grote fout!

 77. Prima aflevering, prima soap.

  Het is jammer dat Edwin eruit is, was een leuke personage.

  Echter is Ludo mijn favoriet als hij eruit zou gaan dan wordt GTST wel minder.

  En die hele discussie wat betreft Homo,s (Get a life)

  Groet

  1. Ik denk dat jij niet weet waar je over praat. Het is idd belangrijk, zoals Mart al aangaf dat het jonge homo’s heel erg helpt om een stabiele relatie te zien. Dat het dus mogelijk is. Dat ze 1 van de 2 er nu uit hebben geschreven doet oprecht pijn. Weer een falen.

   Ga maar eens ‘Uit de kast’ kijken van Arie Boomsma. Vorm daarna een mening.

 78. Wat maken jullie je druk zeg over een personage. Rustig maar, er zijn genoeg doden gevallen in GTST de laatste 20 jaar en er zullen er nog genoeg sterven ook.

  Of het nou een gedwongen of een vrijwillig vertrek is, bedenk wel dat de rol van Edwin ook een beetje ‘op’ kan zijn. In anderhalf jaar tijd:
  – aanpassingsproblemen in de ‘grote stad’ Meerdijk
  – relatie met Wiet
  – in de war vanwege Lucas
  – uit de kast gekomen (en dat zonder Arie Boomsma)
  – relatie met Lucas
  – Anton die veel moeite heeft met homoseksualiteit
  – Lucas in elkaar geslagen door Anton
  – Lucas in coma, vreemdgegaan met Ron
  – Lucas en Edwin weer bij elkaar
  – ziek geworden door virus

  Zo is er dus heel veel gebeurd rondom Edwin en ik denk dat de schrijvers het niet helemaal wilde uitmelken. Wat moest er nog gebeuren? Een huwelijk? Een adoptiekindje? Lucas die dit keer vreemd zou gaan?

  GTST heeft een goede stap gezet wat betreft homo’s in soaps en ze hebben laten zien hoe er in de maatschappij en in de familie gereageerd kan worden op het uit de kast komen van een homo. Ze hebben de jeugd laten zien dat homoseksualiteit geaccepteerd kan worden, zelfs als de vader (Anton) dit TOTAAL niet ziet zitten. Uit liefde voor zijn zoon is zijn houding 180 graden omgedraaid.

  Zolang Lucas nog in de serie zit komt er echt nog wel een keer een homo voorbij (misschien die Belgische Toby?). Maak je niet zo druk. Bovendien praat iedereen hier over de acteur die Edwin speelde alsof Robert de Niro himself uit de serie wordt geschreven. Zo’n geweldige acteur is het ook weer niet.

 79. De serie GTST interesseerde mij vroeger nooit, totdat de personnages van Lucas en Edwin in beeld kwamen. Als Gay zijnde vond ik dit een leuk stelletje. Ik blijf het jammer vinden dat Edwin op zo’n heftige wijze uit de serie geschreven is. Natuurlijk is het allemaal acteerwerk, maar de laatste tijd zie ik alléén maar slechte tijden i.p.v. goede tijden. What’s next? Een nieuw vriendje voor Lucas? Of gaat Lucas overmand door verdriet terug naar zijn Vader in Amerika en verdwijnt hij ook uit de serie? Natuurlijk, het is allemaal fictie, maar ik zou nu ook wel weer eens goede tijden willen zien. Ik kijk het nog even aan, maar als de serie zo dramatisch blijft hoeft het voor mij niet meer. Zo, en nu ga ik naar de sportschool.

  1. Ik herken dit helemaal !!! Ook ik ben pas weer begonnen met kijken toen Lucas en Edwin in beeld kwamen. GTST zou een afspiegeling moeten zijn van de Nederlandse samenleving, maar blijkbaar is er binnen Meerdijk geen plaats voor homosexuele relaties. En nu zijn we weer terug bij alleen maar heterosexuele stelletjes.

 80. @Bas: natuurlijk is het maar een serie en natuurlijk schrijf je alleen de personage uit de serie en niet de acteur. Het is een virtuele wereld, als mensen dat niet zien …. 🙂 En: Edwin was ook wat mij betreft geen heel sterke acteur, maar wist wel een aantal pakkende scenes neer te zetten, zeker als hetero in een homo rol.

  Ik denk dat een ieder deze soap volgt om eigen redenen en niet om de persoon die het personage neer zet. Wellicht herkennen jonge meiden zich in de liefdes verdriet verhalen, homo’s in de comming out afleveringen en complot theorie aanhangers smullen bij de verhalen rondom Ludo.

  Wat ik alleen – en nogmaals – jammer vind is dat er geen tijd is voor goede tijden en inderdaad alleen een aaneenschakeling van slechte tijden. Ik had het op prijs gesteld als naast alle hetero relaties ook een stabiele homo relatie bestond. In aansluiting op het comming out verhaal is het helaas voor de acceptatie van homo’s door mensen van belang dat ook een normaal stabiel beeld van homo’s wordt weergegeven. En nee, geen gezeik met adoptie kinderen (niet elke homo is Paul de Leeuw) travestie, enge ziektes, drama queens….. En als mensen dan schrijven ‘get a live’ verzoek ik je toch eens te kijken naar Uit de Kast, met name de interviews die worden gehouden met de jongeren voordat vriend of vriendin uit de kast komt. Daaruit blijkt keer op keer dat iedereen pas tolerant wordt als het erg dicht bij komt, maar tot die tijd zijn homo’s enge wezens met vreemde gewoonten. Daar kan deze soap in positieve zin een bijdrage aanleveren. Alleen is het nu al weer een vroege dood gestorven…..

 81. Overigens: wel super top dat ze er zoveel aandacht aan besteden, voor de lezers het idee krijgen dat het alleen negatief is en dat is het zeker niet, dus GTST: ga zo door!

 82. Wat ik zoooooooo verschrikkelijk jammer vind en echt dus niet kan uitstaan is het feit dat er weer een gaykoppel naar de mallemoeren is.Ja gaan we weer….een gaykoppel ja….hoezo…waarom….wat is het nut hier van…Ze halen de familie Bouwhuis binnen, omdat er een nieuw jong gezin binnen moet komen omdat ze met de familie Huygens geen kant meer op kunnen?….Nu gaat Sjoerd met Rikki een gezinnetje vormen….En Edwin dood…BAM….geen kinderen meer bij de Bouwhuisjes in huis….dus dat betekend ook geen verhaallijn meer voor Bianca dus die kan ook wel dood?….Weet je wie geen verhaallijn heeft Bing….Bing en Sjors zijn zaai en saai…en wat dacht je van Noud en Nina,,,,die zijn getrouwd en zijn dus ook klaar met hun verhaallijn wat kun je daar nog verder mee dan?!…..neee ik ben DIEP diep diep teleurgesteld met het feit dat Nederland een voorbeeld HAD KUNNEN zijn voor de hele wereld door dit gaykoppel te laten doorgaan…..MET hun UPS and DOWNS….tuurlijk het is een soap daar gaat het me ook niet om, maar had toch best wel heel erg verwacht en was al bezig trots aan het worden op GTST met deze prachtige kans om een koppel zo te laten zien groeien en met al hun drama toch net zo GEWOON als heterostellen over te komen net als Janine en Ludo bijvoorbeeld ….en eventueel te laten trouwen!!!!! ZE HADDEN MOETEN TROUWEN…Na al die ellende in 1 1/2 jaar tijd wat ik ook al een beetje te veel van het goede vond, ben ik nu echt letterlijk misselijk van ellende….Gelijk weer van die types die zeggen zie je wel homo’s gaan altijd dood aan virussen zoals Aids en Ebola….Nou ik vind dat zooooooo 2011…ik had ECHT gedacht dat Edwin dit zou gaan overleven en dat ze uiteindelijk ECHT samen zouden komen, omdat ze dit keer ECHT voor elkaar gekozen hebben. Dat er dan nog weer meer drama aan zit te komen prima het is soap….Maar DIT had ik echt nooit verwacht. Jammer GTST ik denk dat dit alsnog de hoogste kijkcijfers waren die jullie ooit nog zullen krijgen…….Fijn voor Edwin om een kijkcijferkanon te zijn…..

 83. Kom op mensen niet zo dramatisch.
  Het is maar een serie dus NIET ECHT.
  Er zitten hier een hoop aanstellers bij.

  Vooral diegene die zegt dat hij “homo is geworden door edwin en lucas”

  Ben je dan niet gewoon triest.

 84. Geen slimme zet. De verhaallijn van Lucas en Edwin had nog vele mogelijkheden en zeker de kijkers aan de beeldbuis gehouden. Maar… als je iemand eruit kunt schrijven kun hem er ook weer inschrijven, toch? In een soap is niets onmogelijk; een uitdaging voor de schrijvers!

 85. krijg nu nog tranen in mijn ogen als ik de stukjes terug kijk…. en ik dacht echt hij had een opleving edwin…. maar helaas….. nu shortie van maandag gezien. pfff ook zo zielig voor bianca , sjoerd, anton, lucas….. aaaah

 86. Sorry jongens, maar ik zit nog steeds in de ontkennende fase. Edwin dood, het kan niet waar zijn !!!

  Ik heb me in proberen te leven in de schrijvers van GTST en heb 5 redenen weten te bedenken waarom zij ‘de gans met de gouden eieren’ zouden slachten:

  1. De acteur Raynor wilde ermee stoppen (dat is niet het geval , want bij RTL Boulevard gaf hij te kennen dat hij nog een paar jaar met deze rol had willen doorgaan)

  2. Zij hebben een bloedhekel aan de acteur Raynor (dat lijkt mij niet het geval, anders zou hij niet weer bij GTST achter de schermen gaan werken)

  3. Zij hebben een bloedhekel aan de personage Edwin (dat lijkt mij niet het geval, want zij hebben deze personage immers zelf bedacht en gevormd)

  4. Er komen vanuit de kijkers nog steeds ontzettend veel klachten binnen over de homosexuele relatie tussen Edwin en Lucas (dat lijkt mij niet het geval. Naar mijn idee hebben de kijker van GTST deze personages in hun hart gesloten)

  5. De verhaallijn tussen Edwin en Lucas was afgelopen (absoluut niet, deze was immers nog maar nauwelijks begonnen. Pas NA de scheiding tussen Edwin en Lucas zou hier eventueel sprake van zijn. Bovendien zijn de verhaallijnen van bijv. Laura, Jef, Noud, Rick, Ludo en Janine al veel en veel verder uitgemolken. Als er al iemand zou moeten overlijden, dan is het wel 1 van deze personages)

  Aangezien naar mijn idee geen enkele reden te bedenken is voor de schrijvers om Edwin dood te schrijven, blijf ik (wellicht tegen beter weten in) hopen dat hier meer achter zit. Zijn we op dit moment al aan het werken naar de zomer-cliffhanger ??? Zou het ECHT NIET zo kunnen zijn dat Lucas op dit moment nog steeds in coma ligt en alles wat hier gebeurt in zijn belevingswereld plaatsvind ??? Zou het ECHT NIET zo kunnen zijn dat Lucas in de laatste aflevering van het seizoen pas weer uit zijn coma ontwaakt en zijn grote liefde Edwin nog steeds trouw aan zijn bed zit ??? Ik houd mijn oogkleppen nog even een paar maanden op en blijf hopen op een sprookjeseinde: EN ZE LEEFDEN NOG LANG EN GELUKKIG !!!

  By the way: Raynor ziet er erg lekker uit met zijn wat volwassener uiterlijk

 87. Een voorbeeld voor de schrijvers van GTST

  De terugkeer van Edwin Bouwhuis…

  Lucas heeft de grootste moeite om zijn verdriet te verwerken. Weken gaan er voorbij van intens verdriet. Ook Anton heeft het zwaar en zit vol zelfverwijt: zijn houding en handelen tegenover Edwin toen hij ‘uit de kast kwam’ vreet aan hem. Maar bovenal verwijt hij zichzelf dat hij net te laat was met een goed serum.

  Na een aantal weken wordt duidelijk hoe het vlak na het overlijden van Edwin precies verder is gegaan…

  Omdat Anton Edwins dood niet kon verkroppen heeft hij in het diepste geheim en met hulp van connecties van Ludo het lichaam van Edwin laten invriezen. De begrafenis van Edwin was niet meer dan een lege, verzwaarde kist waar alleen Ludo en Anton van wisten. Na Edwins begrafenis heeft Anton met de financiële steun van Ludo doorgewerkt aan een werkend serum.

  Als onomstotelijk vast staat dat er een goed werkend serum tegen het virus ontwikkeld is, wordt er gestart met het tot leven wekken van Edwin. Toch lijkt dat lastiger dan verwacht. Weliswaar lukt het Anton om de lichamelijke functies van zijn zoon op gang te krijgen maar daar blijft het dan ook bij. Als Anton op het punt staat de moed op te geven, is Lucas daar om middels een intense liefdeskus ook het gevoelsleven van Edwin op gang te brengen.

  De eerste weken van Edwin terug in Meerdijk verlopen merkwaardig en er zijn allerlei complicaties. Maar met zijn sterke vechtlust en de liefde van Lucas gaat het steeds beter. Edwin herinnert zich ook hun trouwplannen en niet veel later zijn vele Meerdijkers getuigen van het eerste homohuwelijk in Meerdijk.

  De verhaallijn van het seizoen 2012 eindigt met een kinderwens van Edwin en Lucas. Daarover ontstaat binnen Meerdijk veel commotie waarbij het plaatsje wordt opgedeeld in twee kampen.

  Wordt vervolgd in het volgende GTST seizoen.

 88. Het zou natuurlijk vet zijn als Edwin op de een of andere manier terug zou komen, maar ik ben bang dat dit niet gaat gebeuren! Dat zou een beetje ongeloofwaardig zijn, maar je weet maar nooit! Het is en blijft GTST!

 89. Nu de schrijvers en makers horen en zien hoeveel negatieve reactie’s er zijn op zijn gedwongen vertrek, hoop ik dat de kijkcijfers ook indalen, dan moeten ze Raynor wel terug vragen. En op een creatieve manier kunnen ze Edwin best laten terug komen. Er zijn wel meer personage’s uit de dood opgestaan…..

 90. Het zou toch een seizoensklapper zijn als ik de allerlaatste aflevering voor de zomerstop, blijkt dat alles wat wij gezien hebben (de Lucas-Edwin verhaallijn van nu) de droom was die Lucas heeft gehad in zijn coma…. Lucas ligt dus dan nog steeds in coma zo zien we die laatste aflevering en komt dan langzaam bij….de camera draait langzaam om en wie zit er naast zijn bed….idd….EDWIN!!!!

  Dan zou het hele land in shock zijn (en ook alle buitenlandse fans!)

  Na de zomer word er dan meer duidelijk…Lucas bleek nog altijd in coma te liggen en Edwin heeft elke dag naast zijn bed gezeten, en verteld over o.a. het Ebola virus. Omdat een coma patient wel kan horen droomde Lucas de vreslijke nachtmerrie dan Edwin een ander had (Ron) en zo ook besmet is geraakt en dood ging… nu blijkt dus dat dat alles is gedroomd door Lucas. Maar gelukkig leeft Edwin dus nog gewoon, en weten ze nu zeker dat ze nooit meer uit elkaar willen. Lucas hersteld verder en omdat Lucas zo ontzettend blij is met ZIJN Edwin vraagt hij hem ten huwelijk. We krijgen in seizoen 23 dan ook uiteindelijk het magische en mooie huwelijk van hun 2 te zien. (dat zou een goed voorbeeld zijn voor jongeren om te zien dat een echt stabiele relatie mogelijk is en over de hele wereld zet gtst dan een geweldig goed punt neer want in geen enkele andere soap laten ze zo goed en sterk het geluk zien van 2 jonge homo’s. Sorry, mijn creatieve brein slaat op hol misschien, maar wat zou het fijn zijn als Raynor terug mag komen, laten we het please hopen….

 91. Voor de mensen die zo hopen op een stabiele relatie: er is bijna nog NOOIT een stabiele relatie geweest in GTST (of welke soap dan ook). Zeker de laatste jaren niet.

 92. Kijk eens wat ik nu heb gevonden:

  april 30, 2011
  Door gtstcourant op 13:46

  Medio oktober maakte de familie Bouwhuis zijn opwachting in het fictieve stadje Meerdijk. Ten tijde van de introductie van het gezin was het nog onduidelijk voor hoe lang hun ‘soapverblijfsvergunning’ geldig zou zijn..

  Het nieuwe gezin – wat de serie werd ingeschreven na het vertrek van de familie Huygens, bestaand uit Anita Donk (Irene), Peter Post (Martijn), Alexandra Alphenaar (Ronja) en Emiel Sandtke (Dex) – zou sowieso een jaar in de soapserie te zien zijn. Joep Sertons vertelde hierover destijds het volgende: Ik weet niet hoelang wij blijven. Volgens mij is minimaal een seizoen wel de bedoeling en, als het van beide kanten bevalt, kan het zijn dat we er wel langer inblijven.

  Onlangs hebben Raynor Arkenbout, Guido Spek, Cynthia Abma en Joep Sertons echter een nieuw jaarcontract ondertekend. Dus ook in het nieuwe seizoen kunnen de soapfans genieten van de (liefdes)perikelen van Anton, Bianca, Edwin en Sjoerd.

  Raynor had een nieuw jaarcontract ondertekend !!! Dat betekent dan toch dat ze niet uit de serie geschreven kunnen worden, voordat het huidige jaarcontract is verlopen ?!

 93. Ik denk dat de soep niet zo heet moet worden gegeten als deze wordt opgediend. Het is een zeer goed geregiseerd geheel. Waarom gaat Edwin dood in de aflevering vlak voor de finale van TVOH ??? Juist, om tot een record aantal kijkers te komen voor zowel GTST als TVOH. Het plannetje is duidelijk geslaagd. Ook Raynor en RTL Boulevard zijn bij dit complot betrokken. Vandaag of morgen komt bij Boulevard het bericht dat de schrijvers met negatieve reacties rekening hadden gehouden, maar dat het er nu zoveel zijn dat ze koortachtig in overleg zijn om dit probleem op te lossen. Laten we Edwin opstaan uit de dood of zullen we er een nachtmerrie van Bianca van maken, zullen hierbij als waarschijnlijke oplossingen worden genoemd. En wat is hiervan het resultaat: er zijn een heleboel nieuwe kijkers naar GTST en de fans van Ludwin blijven toch kijken in de hoop dat Edwin weer in de serie terugkomt. Tel je hierbij op dat Raynor in zijn afscheidsinterview zegt (en ik citeer) “Blijf mij volgen, want ik ben hier nog lang niet klaar !”, en het plaatje is voor mij wel duidelijk.

 94. niet te geloven dat Edwin eruit is, ik kan het echt niet geloven, totaal niet verwacht dat ze zo’n populair iemand er uit gingen halen. ongelovelijk!

 95. Ik weet niet hoe het kan maar ik wil dat edwin weer terug komt dat edwin en lucas weer bij elkaar zijn en dat ze nooooit meer ruzie hebben, en dan gebeuren er allemaal dingen ! maar edwin moet zowiezo terug in gtst, het kan nog want het tegengif zit in zn lijf! ;o

 96. ik denk dat nuran en iris dezelfde zijn (danny’s oude liefde ze was dood daar schreef hij zijn boek 1000 tranen over maar in gtst kan alles)

 97. kom op zeg ! Het is een soap hou op over edwin hij komt niet terug

  En schrijvers goed werk gedaan gtst is nu veel leuker en spanneder

 98. jammer dat Edwin dood is
  ook voor Lucas
  Lucas moet er om huilen heel hard
  ik vind het ook jammer voor Lucas en voor Edwin
  groetjes shannon

 99. Raynor, mag ik jou (en ik denk dat ik wel mag zeggen NAMENS ALLE FANS VAN HET LUDWIN-VERHAALLIJN) ontzettend bedanken voor wat jij hebt gedaan voor de homogemeenschap in Nederland (en elders). Ik mis je ontzettend in GTST en begrijp nog steeds niet de manier waarop jij aan de kant bent gezet. DIT HEB JIJ NIET VERDIENT !!! Jij en Ferry hebben mij de laatste tijd meer laten huilen dan me lief is. Veel plezier bij de opnames van VRijland. Ik hoop dat je daar beter op je waarde wordt ingeschat dan door de schrijvers van GTST.

  1. Natalie Merchant – My Skin (samenzijn Bouwhuisjes)

   Agnes Obel – Over The Hill (samenzijn Bouwhuisjes, Lucas & Janine)

   Het gehele muziekoverzicht staat op de website van GTST

Geef een reactie