Jack is terug en Lorena wil hem terug. Nina gaat meedoen aan het wraakplan tegen Maxime. Danny’s boek zorgt voor problemen. Lees snel verder..

Maandag 5 december:
Charlie ergert zich als sjors geen bezwaren ziet tegen Danny’s boek. Rik ziet Lorena geheimzinnig doen en start een onderzoek. Bianca bemoeit zich met de liefde van haar zoon. Dat vindt haar man nogal ongewoon.

Dinsdag 6 december:
Bing heeft een grote verassing voor Sjors, maar er komt telkens iets tussen. Nina wil precies weten wat Ludo’s wraakplan op Maxime is. Edwin komt klem te zitten tussen twee liefdeskandidaten.

Woensdag 7 december:
Ludo merkt dat het wraakplan te langzaam gaat als Nina op haar eigen houtje aan de slag wil. Sjoerd onderneemt een poging om Rikki terug te winnen. Lucas doet een schokkende ontdekking over Maxime.

Donderdag 8 december:
Nina vindt het moeilijk om bij haar samenwerking met Maxime te blijven doen of er niets aan de hand is. Lorena ontdekt iets over Sjors. Maxime merkt dat Bianca erg ongelukkig is door het ‘weggeven’ van Bram.

Vrijdag 9 december:
Charlie hoopt dat Rik Danny’s boek over hun affaire nooit zal lezen, maar intussen.. Als Maxime vermoedt dat Nina haar voorliegt, gaat ze achter de waarheid aan. Een oude bekende keert terug in Meerdijk.

Maandag 12 december:
Sjoerd heeft een mooi cadeau. Rikki denkt dat het voor haar is, maar dat is niet zo. Sjors en Bing worden boos op Jef, omdat hij niet gelooft in hun adoptieplan. Charlie wordt onzeker onder de blikken van een ex.

Dinsdag 13 december:
Ludo roept Nina’s hulp in als zijn wraakplan dreigt te ontsporen. Hij weet alleen niet zeker of Nina deze taak aankan. Maxime krijgt een aangename verassing. Bianca vindt dat Charlie zich vreemd gedraagt.

Woensdag 14 december:
Lorena en Lucas strijden om dezelfde jongen. Edwin schrikt van de toekomstplannen van Ron. Maxime erkent dat ze in het verleden grote fouten heeft gemaakt. Bianca wil Lucas en Edwin weer bij elkaar krijgen.

Donderdag 15 december:
De broertjes Bouwhuis hebben ieder hun dilemma: Sjoerd zit met Rikki’s rigoureuze reisplannen in zijn maag. Edwin met Ron, die weer wil blijven slapen. Jack ontwijkt Lorena. Zij laat het er niet bij zitten.

Vrijdag 16 december:
Lorena blijft hard werken aan een verzoening tussen haar en Jack. Noud ontdekt dat er een groot geheim speelt binnen de familie Sanders. Sjoerd is radeloos als hij niet tot Rikki kan doordringen.

43 comments on “Spoilers 5 december t/m 16 december

 1. hey hey ik kijk al vanaf ik 5 jaar ben gtst eerst natuurlijk met mams maar toen die stopte met kijken ben ik het zelf verder gaan volgen gtst is zo voorspelbaar en blijf er maar aan verslaaft hahahahier mijn voorspelling:
  rikie en sjoert willen het kindje bram terug, heel leuk voor hun want denk ondanks hun leeftijd dat ze goede ouders kunnen zijn, dat is weer een teleurstelling voor bing en sjors die uit eindelijk ook weer uit elkaar gaan. bing words zo naar neergezet in de serie van mij mag die eruit. charlie gaat of samen met nick eruit (WAT TROUWENS WEL JAMMER ZOU ZIJN VIND DE WRAAK VAN NICK ECHT GOED) of charley krijgt ruzie met rik om dannie en ze vertrekt waarna dannie achter haar aan komt omdat hij zoveel van haar houdt, waarom zouden ze anders het nieuwe boek van dannie naar boven halen. ludo komt er zeker wel achter dat nick met die medicijnen heeft gekloot maar denk pas nadat ze maxiem alles hebben afgepakt wat ze maar konden afpakken inclusief amy, wat weer goed is voor ludo, ze heeft haar ook op een klote manier toegewezen gekregen. denk ook nog echt dat tanja nog terug komt om wraak te nemen op jef en laura want die 2 doen nu voor spek en bonen mee hahaha. en lorena heeft alleen maar ongeluk gehad dus zal leuk zijn als jack en zij weer bij elkaar komen. nina en noud zijn een leuk stellentje dat moeten ze houden zo . en wat lucas ron en edwin betreft hahaha ja das mij een raadsel vind het zoizo al leuk dat ze een keer wat anders in de serie gooien . en dan heb je natuurlijk nog onze nieuwe zusjes maar daar heb ik nog geen oordeel over hahaahahahaha
  nou hoor het wel van jullie of jullie het met me eens zijn

  1. ik vind dat het zo moet gaan! je hebt helemaal gelijk. ben het er echt mee eens. vooral ook met jack en lorena vind ze zo’n leuk stel! en het zou zeker leuk zijn als rikkie en sjoerd bram terug nemen

 2. Nick komt niet meer terug omdat hij het echt heeft gedaan is hij echt op de vlucht gestapt.

  edwin moet weer met lucas verder Ron kan de pot op.

  Rikki en Sjoerd nemen bram terug.

  Lorena en Jack krijgen samen wel weer iets

 3. Nick is nog niet echt weg hoor !!
  Hij heeft het wel gedaan maar ,ludo heeft hem gebeld omdat maxime hem had gevonden via iemand ik vind maxime geweldig, ik haat charlie en sjors oprotten met hun gelukkig charlie opgerold nu gaat Lieke iets doen wat ze totaal niet kan

 4. @Diana toch, alles goed met je???

  Volgens mij ben je het nog (helaas) niet verleerd, want in de tijd van het forum op GTSTCourant, kon je ook al zo te keer gaan. Ieder heeft recht op zijn / haar mening, dus jij ook, maar je reageert nogal heftig. (zacht uitgedrukt) Het is “maar” soap hoor!!!.

 5. Mijn voorspelling is dat Rikkie dan op reis gaat zoals er een beetje in de spoilers staat beschreven.Misschien tenminste dat denk ik dat ze dus op reis gaat en dat ze bram mee gaat nemen.En Ron gaat eruit dus denk ik dat Lucas en Edwin weer bij elkaar komen.Ludo en Janine komen er uiteindelijk toch achter dat Nick er achter zit en dan is het al te laat.

 6. het gaat soms wel overdreven, word voor argwaan nick, sommige dingen mogen wel iets vlotter gaan, zo overdreven soms…….het word tijd dat valentijn gaat verklappen bij sanders…..ben het beu en vind beetje nepperig……

 7. nee,zal geen danny worden anke…

  diana je hoeft niet te kijken, kijk je naar nederland 1 het nieuws…en hou je gedeisd met je taal gebruik….. leer je eigen eerst maar een te hendelen…

 8. Lucas verliefd op jack? Dat is echt de domste opmerking die ik ooooit heb gelezen. Jack is de ex-stiefvader van lucas. Hij woonde toen samen met janine en lucas woonde er toen ook. Pure onzin dus. Dat zou echt vies zijn.

  1. hoezo is dat nou weer vies… lucas is de zoon van janine en stefano remember stefano heeft jaren de zoon van ludo gespeeld en woonde toen ook bij janine alleen achteraf kwamen ze erachter dat het ze broer was ipv zijn zoon dus zo raar zou het nog niet eens zijn …. want lorena valt niet op edwin of op ron… ron heeft ze al geprobeerd namelijk…

 9. Ik denk dat er dit gaat gebeuren in december (en januari)

  – Jack en Lorena komen bijelkaar
  – Nick’s eerste plan is gelukt en probeert nu Charlie van Rik aftepakken en dit lukt ook.
  – Bing en Sjors worden uitgekotst door heel Meerdijk
  – Rikki en Sjoerd willen Bram terug
  – Ron verongelukt

 10. Ik denk dat het zo zal gaan:

  Jack en Lorena weer bij elkaar (uiteindelijk)
  Charlie wordt onzeker onder de blikken van een ex —> Danny. Waarschijnlijk gaat ze weer met hem mee naar Canada, zoals hij in zijn boek beschrijft. Wel super zielig voor Rik dan!!! 🙁
  Rikki en Sjoerd nemen Bram terug, waardoor Bing helemaal doorslaat en het uitmaakt met Sjors, waarna Rik en Sjors steun bij elkaar zoeken en misschien wel wat krijgen.

  Maar eigenlijk wil ik dat (als Bing het uitmaakt met Sjors vanwege Bram), dat Danny weer wat krijgt met Sjors! Ze waren zo cute samen altijd!! 😀 En dan kunnen ze weer samen voor Lana zorgen. 😛

 11. tjonge, echt gespectuleerd hiero.. hihihi wel grappig.
  tja.. ik moet zeggen dat ik het eigenlijk niet weet….
  maar ik doe ook een poging.
  charlie gaat nick achteraan. zij gaat uitzoeken hoe het nu zit.
  dit omdat danny terug is in meerdijk en dat het huwelijk van rik echt strand.
  de nieuwe zusjes : geen idee. misschien valt ron wel voor een van die twee. hahahahaha.
  komt nog een nieuwe liefde voor maxime. wie geen idee. las ik ergens
  nog een nieuw iemand in het ziekenhuis. een vrouwelijke rol. misschien anton? of als je kijkt naar atwt, wordt het ziekenhuis verkocht, en mag er geen relatie binnen het ziekenhuis zijn. dus ron edwin? net zoals luke en reid. uiteindelijk blijven ze toch voor elkaar kiezen, en uiteindelijk komt ron onder een trein, en beland edwin weer bij lucas. lucas gaat weg uit meerdijk???? naar amerika ??? uiteindelijk toch maar niet. en leven lang en gelukkig samen.
  verder rikki en sjoerd willen bram terug.

 12. ik hoop dat valentijn gaat verklappen dat nick achter de medicijnen wissel zat en dat ze eindelijk kappen met maxime alles af te pakken, en dat nick voorgoed vertrekt.
  lucas en edwin moeten weer bij elkaar komen. sjors en bing vind ik saai worden. rikki en sjoerd moeten de baby weer terug nemen.
  verhaallijnen jef/laura vind ik beetje saai worden. rick/charlie/danny is ook niet leuk meer. charlie vertrekt samen met danny naar het buitenland.

 13. Danny gaat veel later de serie uit dan Charlie, dus ik denk gewoon dat ze meegaat met Nick, of Rikk gaat Danny wat aandoen, en dan kan ze het allemaal niet meer aan.

 14. ik heb gelezen dat lieke en christof hun laatste draaidag tegelijk hebben gehad!
  dus dat ligt er wel dik bovenop dat ze dan samen weggaan.
  edwin en lucas moeten wel bij elkaar terugkomen anders stop ik met kijken 😉 (ik kijk nu al minder haha)

 15. ik hoop dat maxime er uit gaat ik vind dat mens walgelijk en dat ook alles kwijtraakt! de bitch heeft iedreen van alles geflikt

 16. ik denk dit.
  Lorena en Jack komen bij elkaar.
  Edwin houd weer van lucas en gaan weer kussen. en daar word ron boos om en wil iets met lucas doen.. Charlie vertrekt met Nick en valentijn. DAAG. en Rikki wil het kind terug met sjoerd. DAn wil Bing het uitmaken en gaat weg. EN neemt sjors met Rick. En Danny gaat weg omdat hij hier niks meer heeft te zoeken. (En tanja ontsnapt uit de gevangenis en gaat Jef en Laura achterelkaar aan. (en dat met die medicijnen vind ik niks aan. DAt gaat tog nog wel paar maanden duren

 17. Als iedereen toch in het wildeweg gaat speculeren,
  zal ik voor het eerst in jaren me eerste bericht eens plaatsen.

  Ludo komt er niet achter dat nick achter de medicatie wisseling zit.
  Iedereen speculeert hier over valentijn, alleen die weet hier niets van.
  Als jullie hadden opgelet, was het geheim tussen nick en valentijn,
  dat ” papa en mama weer bij elkaar komen, daar zorgt papa voor”

  De uittrede van charlie en danny verschillen bijna 3 maanden.
  dus dit staat totaal van elkaar los.

  Nick en Charlie komen alsnog bij elkaar terug eind januari.
  Dan zijn ze tot eind februari te zien in de serie, waarna ze samen met valentijn meerdijk voorgoed zullen verlaten. En gaan wonen bij Barbara en Morris.

  Maxime raakt alles kwijt, en omdat ze hierdoor amy niet meer kan onderhouden, schakelt ludo advocaten in, en krijgt maxime een advocaat van onvermogen,
  die het mag opnemen tegen de duurste advocaten die er te vinden zijn in fictief meerdjik.
  Doordat maxime niets meer heeft, krijgt Ludo amy toegewezen, en word ludo officieel voogd van Amy samen met Janine.

  Maxime vlucht uit meerdijk nadat door ludo is duidelijk gemaakt dat die achter de wraakactie zat die haar alles gekost heeft.
  Uit angst, verlaat ze vluchtend meerdijk, omdat ze bang is en weet waartoe ludo in staat is.

  Rikkie en Sjoers komen binnen de 3 maanden terug op het besluit,
  en accepteren Bram alsnog in hun leven en huren dan het leegstaande decor.
  Dit zal het “huis” van Maxime zijn, met veel spullen uit het verleden.
  Denk hierbij aan meubels van huize:
  Laura FT Robert
  Jef FT Barbara
  Benjamin
  Meneer Harmsen

  Lorena en Jack komen wel degelijk bij elkaar.

  Ron en Edwin gaan uit elkaar, en lucas en edwin komen bij elkaar na een tijdje.
  Lucas gaat echter de komende tijd weer de oude lucas worden,
  en neemt de ene, na de andere jongen mee naar huis om edwin jaloers te maken.

  Jef en Laura? tja ze krijgen geen grote rollen meer..
  Laura wil dit ook niet meer, maar ze krijgt er nog wel een.
  Tanya komt terug, en wil wraak nemen op Jef en Laura.
  Het lukt haar bijna, maar Jack weet hier uiteindelijk een stokje voor te steken,
  en krijgt hierna zijn oude functie bij de politie van meerdijk terug.

  Jef en Laura zijn door deze toestanden met Tanya dichter bij elkaar gekomen,
  en krijgen relatie met elkaar…

  Bing en Sjors krijgen veel ruzie, maar trouwen alsnog.
  en proberen alsnog een adoptiekind/voogdij te krijgen elders.

  Rik blijft komende maanden alleen,totdat het nieuwe personage (vervanger van Charlie) bekend is. Deze zet het leven van Rik op zn kop.

 18. Mensjes, volgens mij gaat het zo,

  Jack en lorena.

  Jack komt terug en is ziek, lorena vind hem stil en haat dat er komt weer ruzie tussen jack wil weer een relatie, lorena wil dat ook best wel, maar denkt dat jack er niet voor wil vechten, jack wil dat wel, maar omdat hij ziek, is lukt het hem niet, lorena weet van niks, jack eigelijk ook niet maar weet wel dat hij zich vreemd voelt, tijdens een kleine ruzie wil lorena vertrekken maar jach zegt”nee” en valt neer op de grond, lorena vliegt naar um toe om hem wakker te maken, hij wordt wakker, en lorena wil dat hij naar het ziekehuis gaat, jack wilt nie, en er ontstaat weer een ruzie, nu vertekt lorena echt (gewon naartoko) jack voelt zich niet zo goed en probeeert te slapen, maar het lukt um nie hij moet steeds aan lorena denken hij is totally in love, en wilt niets liever dan met haar opnieuw een relatie beginnen,

  Lucas,ron&edwin.

  Edwin weet niet voor wie hij zal gaan, ron/lucas? wat hij wel degelijk weet is dat hij nogsteeds iets voelt voor lucas, maar ook voor ron, om lucas vaker te zien gaat hij naar dansatoria, en als hij dan terug komt, wilt hij niets liever dan bij ron zijn, maar ron vind het vreemd, waarom hij steeds nzaar dansatoria wil, en als ron wil hij ineens geen zin heeft, op een avond vraagt ron of hij mee wilt naar dansatoria, edwin wilt niet!(niet samen met ron want hij heeft geen zin om lucas en ron allebei tegelijk te zien). ron snapt er niks van en vind edwin raar doen, hij heeft al een tijdje het gevoel dat edwin nog iets voor lucas voelt en dat vind ron erg moeilijk.. nog op die zelfde avopnd zegt edwin dat hijnaar bed wil en ron beter kan vertrekken ron doet netjes wat hij vraagt, maar edin gaat niet naar bed maar zonder dat ron het weet naar dansatoria, daar komt hin lucas tegen, die met een andere jongenw at aant drinken is, edwin wordt jaloers, en krijgt ruzie met de jongen en het komt een beetje uit tot een gevechtje , wat niemand weet is dat ron om het hoekje staat toe te kijke, hoe edwin vecht VOOR lucas? ron voelt zich bedrogen, de volgedne dag doet edwin off er niets aan de hand is, en doet edwin heel normaal tegen ron, maar ron weet wel beter en zegt tegen edwin dat hij er niet tegen kan en het uit wilmaken omdat edwin vast nog iets voor lucas voelt,

  deze info heb ik uit betrouwbare bronne, (iemand die werkt bij gtst) ik ga niet zegge wie, want dan gaat degene er aan, xd en dat moeten we niet hebben!
  geloof me dit gaat echt geburen en gtst!

  XX mark&ferry lover !

Geef een reactie