• 30 november 2011
  • Redactie
  • 1

Jan Kooijman is bang dat als hij nu zijn professionele danscarrière weer op zou pakken het ontzettend mis zou gaan. “Je weet dat je een bepaalde houdbaarheidsdatum hebt en soms verloopt die.” aldus de acteur.

Twee jaar geleden verruilde Jan Kooijman zijn carrière als professioneel danser voor een carrière in de media. Hij begon bij Goede Tijden Slechte Tijden en niet veel later werd hij gevraagd als jurylid bij So You Think You Can Dance. Met veel plezier begon hij aan dit avontuur. Maar volgens de acteur is dansen te vergelijken met topsport en zit het er dus niet meer in dat Jan zijn danscarrière op kan pakken. “Dus je gemiddelde leeftijd om te dansen ligt tussen je 3e en 35e. En dan is het vaak klaar voor de meesten.” vertelt Jan.

“Ik denk dat ik overbelastingsklachten zou krijgen als ik weer zou starten. Een lies die niet meer goed werkt en een rug die als ik opsta ’s ochtends pijn doet. Dat was aan het eind van mijn carrière al een beetje het geval.” De acteur is er echter niet rouwig om. “Het is wel jammer, maar je weet het van tevoren. Als je 12 bent en je start met je opleiding, dan weet je dat het op een gegeven moment ook klaar is.” aldus Jan Kooijman. Zijn volgende uitdaging is jurylid in Sunday Night Fever.

1 comment on “Jan Kooijman kan niet meer dansen

  1. 1ste reactie 😀
    Jeuj! Ik ben bij de halve finale van Sunday Night Fever 18 dec! Zin an! Zoals ferry doedens altijd zegt:)

    Loveyou.x

Geef een reactie