• 8 september 2011
  • Redactie
  • 1

Al drie dagen op rij scoort Goede Tijden Slechte Tijden waanzinnig goed. Het is de gedroomde start van een nieuw seizoen. Erland Galjaard, de zenderbaas van RTL, heeft hier wel een verklaring voor. “Een paar jaar terug is er natuurlijk veel ten goede veranderd. Maar Goede Tijden Slechte Tijden profiteert ook mee van het succes van de zender.” vertelt hij.

De soap is in de afgelopen jaren enorm veranderd. Hierdoor ontstond het succes en gooide de soap weer hoge ogen. Naast het aantrekken van goede acteurs vindt Galjaard de spanningsboog heel belangrijk. “Met name de spanningsboog vind ik van belang. Dat er steeds iets opgebouwd wordt. Dat houdt de attentiewaarde van de soap heel hoog.”

Maar naast dat de soap het zelf goed doet, moet GTST ook profiteren van de uitzendplaats. “RTL 4 scoort nu zo hoog, dat heel veel andere programma’s ook hoger scoren dan normaalgesproken op andere zenders. Dat is de bonusfactor van een plekje op deze zender.” vertelt Erland Galjaard.

Vorig jaar verbrak de soap een grote taboe door Lucas en Edwin te laten vrijen. “Die ophef heeft me wel verbaasd, ik dacht dat we iets verder waren met de acceptatie in Nederland.” Wat ONM een paar jaar geleden wel deed is het richten op de actualiteit en taboes uit de maatschappij verbeken, Galjaard draait er nog niet warm voor. “Ik vind niet dat je iets moet schrijven om dat maar eens aan te doen. Een soap is natuurlijk een uitvergroting van het reële leven, daar horen alle vormen van relaties en geaardheden bij.” aldus Erland Galjaard.

1 comment on “Galjaard: GTST profiteert van succes RTL!

  1. Mooi dat het zo goed gaat met de serie! GTST gaat sowieso door tot 2015, maar ik denk nog wel langer.. zal me niks verbazen als de soap over 50 jaar nog bestaat!

Geef een reactie