• 6 september 2011
 • Redactie
 • 28

Rosa Gonzalez zal morgen overlijden aan de gevolgen van het drama dat zich afspeelde op het feest van Nina en Noud. De doktoren kunnen niks meer voor haar doen en Rosa blaast haar laatste adem uit in de armen van haar dochter Lorena. Elly de Graaf maakt hiermee na elf jaar een einde aan haar rol.

In 2000 leerde we Rosa kennen als de huishoudster van Ludo Sanders. Actrice Elly de Graaf kwam af en toe voorbij met de koffie en liet mensen in en uit. Na lange tijd kreeg Rosa steeds meer tekst. Met de komst van dochter Lorena Gonzalez werd de rol van Rosa nog groter. Ineens was er een verantwoordelijkheid in Meerdijk.

Elly de Graaf, die in het voorjaar een interview had met RTL Boulevard was wat wij niet wisten in die tijd al bezig met haar laatste scènes. “Je moet wel leuke dingen te doen hebben. Als je elf jaar lang alleen een botervloot naar binnen had moeten dragen had ik het niet zo lang volgehouden.” vertelde ze aan RTL. Ook verklapte ze dat Rosa een grote verhaallijn te wachten stond. Dat deze verhaallijn haar dood betekent, is een grote verrassing.

28 comments on “Elly de Graaf verlaat morgen GTST!

 1. Jammer ik vond het altijd zo een schat! Ik ben benieuwd wat de sandertjes nu voor ene krijgen, maarja we kennen gtst hier zullen ze dan weer zo een of andere freak uitmaken stalker ofso.

 2. Er moet geen nieuwe huishoudster komen! Niemand kan Rosa vervangen.

  Ik denk trouwens dat Lorena haar vader Frederik weer opzoekt na de dood van Rosa, dus de rol van Frederik is nog niet uitgespeeld, spannend! Of misschien komt haar broer wel naar Meerdijk!

 3. Jammer hoor.. Lorena haar broer? Dat ben ik even kwijt? Ik denk ook dat er een nieuwe huishoudster komt die niet spoort ofzo, typisch gts haha..

  En wat ben ik BLIJ dat het weer is begonnen 😀

 4. Ik hoop eigenlijk dat we vanavond op het RTL GTST een filmpje te zien krijgen van Rosa. Al haar hoogtepunten van GTST en zo. Ze was toch een vertrouwelijk personage, ook al kwam ze niet heel erg vaak in beeld. Ik vind het heel jammer dat Elly opstapt. Ik heb Elly ook in het echt ontmoet en ze is een heel fijn mens.

 5. Ik vind het zo jammer dat Rosa vertrekt.
  Ze was toch een beetje met Laura en Jeff het boegbeeld van de serie.
  Rosa hoort bij gtst als Harmsen dat vroeger hoorde.

  Ik ga je missen Elly in je rol als Rosa je was echt fantastisch.

 6. Aach! Had ik niet gedacht! Had meer gehoopt en gedacht dat Tanya/Tineke zou overlijden dan zou de zoektocht naar Jef nog spannender worden! En dat Rosa overlijdt in GTST je hoort mij nooit klagen! Nou dat is de eerste keer dat je mij hoort klagen! Ik vind het heel erg domme zet van GTST! En nu gaat Janine zeker voor huishouden zorgen? Of ze zoeken dan nieuwe huishoudster? Nou ja zeg! Nou ik mag wel hopen dat Lorena toch wel blijft. Want Rosa was dan de enige familielid van Lorena! Dus ik hoop dat Ronald Top die de rol van Frederik van Rossum speelt alsnog terugkeert en Lorena als zijn dochter herkent en de vaste rol oppikt! Of een rol net als Rosa had! En of dat de broer van Lorena terugkeert! Dan heeft Lorena nog een familie!

 7. Mensen, mensen stel je allemaal niet zo aan zeg. Oké, jammer dat ze ze vertrekt, maar we weten toch al maanden dat er iemand dood gaat. bovendien had ze maar een gastrol hoor. Het ook iemand anders (vaste cast) kunnen zijn.

 8. AHHHHH rosaatje hoort er gewoon BIJ, jammer dat ze geen grotere rol heeft gekregen. Dat ze haar niets belangrijkers konden laten doen> Ze was er ook niet bij met die GTSTlveshow zaterdag, toen zeiden ze dat ze op vakantie was, maar denk dat ze gewoon vonden dat ze er niet bijhoorde ofzo en ze dus al geen scenes meer speelde. Niemand hoeft haar te vervangen, laat ludo en janine maar zelf hun koffie gaan halen 🙂 !!!!!

 9. elly je speelde super goed! we gaan je missen in gtst je hoorde er gewoon bij echt jammer dat je nu weg gaat! 😉 je hoorde er bij, maar het is niet anders.

 10. Waarom gaat Elly eruit vind dat erg jammer.Zal ze echt missen.Ze HOORT erbij.
  Ze hoort bij Ludo-Janine-Laura en Jeff.De wat oudere in de serie moeten erin blijven.

  1. ja ik wou ook bijna gaan stoppen gewoon zodat ze snappen dat rosa gewoon moet blijven en dat ze dan terug kan keren als haar zus goed idee

 11. Ik vind het echt not funny dat Rosa weggaat uit de serie! Zij maakte de serie compleet, en ze speelde zo leuk!! Het was echt een ongelooflijk lieve vrouw…
  Zou haar missen in gtst!

 12. Wat een heftige reacties.De personage Rosa was een lieve vrouw, maar Elly kon niet zo goed acteren. Het leek bij elke scène net of ze weer in haar rol moest komen, ze was niet Rosa. Het klonk altijd erg ingestudeerd, ook na al die jaren nog helaas.

 13. de liefste vrouw van heel meerdijk wordt vanavond begraven in gtst dag lieve rosa en bedankt elly de graaf je was super en we hebben van je genoten ik vindt het heel jammer dat je er uit geschreven bent

 14. Wat een ongelooflijke onzin om Rosa er uit te gooien. Dat mens was briljant in de serie.
  Ze deed geen vlieg kwaad en had nog 20 jaar door kunnen gaan. Wie dit bedacht heeft is niet goed snik!

Geef een reactie