• 8 september 2011
  • Redactie
  • 10

Voor Elly de Graaf, die ruim 11 jaar de rol van Rosa Gonzalez heeft gespeeld, kwam het als een grote schok dat ze uit Goede Tijden Slechte Tijden werd geschreven. “Het was niet mijn eigen keuze. Het was een schok, omdat ik het niet meer verwacht had.“ vertelt ze. Een paar jaar terug had ze het naar eigen zeggen minder erg gevonden om de soap te moeten verlaten.

Elly was zelf erg blij dat haar rol op het moment zo groot was. Ze kon zich erg inleven in Rosa en had het reuze naar haar zin op de set. “Ik had het best nog wel jaren willen doen, zeker hoe mijn rol de laatste tijd was. In één keer was er weer een piek voor Rosa en had ik het zo naar mijn zin.” Maar de schrijvers van de soap besloten anders. Voor Rosa was er geen plek meer in GTST.

“De sfeer die middag is ineens heel intiem. Je werkt met mensen die je al jaren kent en waar je heel vertrouwd mee bent. Als het dan ineens afgelopen is, staan er ineens een hoop mensen met champagne en cadeaus. Het is heel raar. Na de zomerstop kreeg ik ineens het besef dat ik er niet meer bij hoor. Dat is een heel naar gevoel na ruim elf jaar. Ik heb de beelden thuis bekeken en ik heb heel erg moeten huilen. Het was heel emotioneel.” vertelt Elly.

Toch kan de actrice best begrijpen dat de makers Rosa niet meer in de serie wilden zien. “Ik snap dat een serie niet kan blijven bestaan als er twintig jaar lang dezelfde mensen in zitten. Ondanks het gevoel van verlies, begrijp ik ook de keuze. Als je realistisch bent, weet je gewoon dat je er op elk moment kan worden uitgeschreven.” aldus Elly de Graaf.

10 comments on “Elly de Graaf had emotioneel afscheid

  1. Zonder jou is het leeg, en zal goeden tijden slechten tijden niet meer zo zijn als dat het was. En denk dat heel Nederland er zo over denk. En ik hoop dat ze wat gaan verzinnen om jou weer terug te laten komen

    veel liefs yvonne

  2. ik denk dat het juist wel handig is als er wat vertrouwde mensen blijven!kijk maar naar laura…rosa hoorde er gewoon bij als huishoudster!!!!

  3. Ik vind ook dat Rosa er gewoon nog bijhoort. Kijk naar Ludo deze week, (in zijn huis), had gewoon even niet door dat er niemand open zal doen toen de bel ging. Elly je hebt prachtig gespeeld en dankjewel voor je liefdevolle reactie ook over je eigen ontslag. Ik vind dat je het heel positief oppakt.

  4. Beste elly ik en me vriendinnen vinden het vreselijk dat je uit de serie bent. En dan nog wel op zo een manier. We konden het bijna niet aanzien! Vreselijk naar.. Je had een aparte rol maar je hoort erbij en we zullen je missen…

Geef een reactie