• 7 september 2011
 • Redactie
 • 21

Twaalf weken lang heeft actrice Elly de Graaf haar mond moeten houden over het naderende overlijden van Rosa Gonzalez. De actrice had er best wel moeite mee, maar het is haar gelukt. “Ik wil ook direct tegen iedereen zeggen: sorry dat ik zo gejokt heb. Tegelijkertijd vind ik het heel mooi dat dit grote geheim niet is ontdekt. Dit is echt mijn dag”, vertelt Elly.

Dat Rosa moest verdwijnen uit Goede Tijden Slechte Tijden is de keuze van de schrijvers. ”Ik kreeg te horen dat de rol werd stopgezet en dat Rosa komt te overlijden. Ik verlaat de serie met pijn in het hart maar ik heb er wel begrip voor. Er moet beweging in de serie blijven, personages moeten komen en gaan.”

Elly’s laatste scène was dan ook een grote eer om te mogen spelen. De opnames zijn zeer zorgvuldig gemaakt. “De sterfscène werd als laatste opgenomen. Daar was ik heel blij mee. Na afloop kwam iedereen de vloer op. Er was champagne, er waren bloemen en fantastisch mooie cadeaus. Het allermooiste afscheidscadeau was een castfoto. Omdat ik al die jaren een gastrol speelde, sta ik nooit met de volledige cast op de foto. Voor deze gelegenheid is deze nu wel gemaakt.” vertelt Elly.

Toch vond Elly de scène op het sterfbed niet alleen de leukste scène om te spelen. Er waren in haar Meerdijk-leven nog veel meer scènes die de actrice geweldig vond. “De afgelopen maanden vond ik heel mooi om Rosa te zijn. Maar er zijn meer hoogtepunten geweest. Toen Ludo blind was bijvoorbeeld. In die periode kreeg hij veel steun van Rosa, dat waren leuke scènes om te spelen. En door de komst van Lorena werd de rol van Rosa groter. Dat was fijn.”

“Ik had wel vaker een paar weken geen scènes en de zomerstop zat ertussen. Toen vorige week de herhalingen voorbij kwamen, besefte ik opeens dat ik er niet meer bij hoor.” vertelt Elly verder. De actrice vind het jammer dat haar rol erop zit en hoopt daarom ook dat er hier en daar nog een gastrol voor haar is weggelegd.

Elly zelf kijkt de aflevering van vanavond thuis. “Er komen vanavond een aantal vriendinnen langs.” vertelt ze blij. Hiermee kijkt de actrice de aflevering niet alleen. Met haar laatste woorden omschrijft Elly de Graaf het afscheid prachtig. “Ik ben er met een kleine rol in gekomen maar ga er met een harde knal uit.” aldus de actrice.

21 comments on “Elly de Graaf: ‘Dit is echt mijn dag!’

 1. Er word geschoten in de tent en iedereen overleeft het dat is niet leuk er moet iemand dood gaan. En blijkbaar wouden ze janine erniet uit hebben. Dan maar Rosa. En janine komt in een rolstoel er komt een nieuwe huishoudster en daar gaat ludo mee naar bed. dan word het weer lekker spannend . En dan gaat janine weer ludo proberen te vergiftigen zoals ze dat al een heeft geprobeerd met stefano.

 2. Haha Rick, echte GTST-fantasie 😉

  Ik vind het enorm jammer dat Rosa de soap verlaat. Juist nu haar rol wat groter werd vond ik haar nóg leuker! Ik heb vanmorgen de preview gezien en ik heb flink zitten snotteren 🙁

  Ik hoop dat Elly ergens anders nog leuke gastrollen mag spelen zodat ze af en toe nog eens te zien is op tv 😉

 3. Ontzettend jammer dat Rosa uit de serie is geschreven. Toch het enige personage uit de serie die niets kwaads in het bloed had.
  Ik denk niet dat de serie weer weet te komen met een bijpersonage dat met zo’n kleine rol toch zo’n gezicht aan de serie kan geven.

  Toch mooi dat Rosa nu wel even wereldwijd trending is geweest op Twitter ^^

 4. Ik zou graag ook een moeder hebben zoals Rosa. Ik denk dat maar weinig mensen zo positief zijn in het leven. Ook haar laatste woorden tegen Lorena ‘Ik heb een goed leven gehad’ of zoiets… VInd het verschikkelijk dat ze overlijd.

 5. Jammer dat Rosa eruit is.. Ze hoorde er zo bij niet alleen de hulp bij Ludo thuis maar ook de moeder van Lorena.
  Ze heeft het super gedaan, en we zullen je niet vergeten

 6. Inderdaad Wilma wat zijn de Sanders zonder Rosa ? totaal niets zou het ook belachelijk vinden als er een nieuwe huishoudster zou komen. Maar ben benieuwd of we Janine voortaan met haar stofdoek en koffie etc rond zien lopen.

  Heel erg jammer dat ze weg is , vond het een erg leuk personage !!

 7. Wat heb ik gehuild gisteren om die scene! Zo goed gespeeld! Rosa was eigenlijk een beetje “de moeder” van ons allemaal. En ik vind het vreselijk jammer dat ze er niet meer in zit, want ze hoort gewoon bij GTST. Sucses Elly, met alles wat je gaat doen!

 8. Heeft iemand die groepsfoto met Rosa erop??
  Kan die hem dan inscannen/een foto ervan maken??
  Het schijnt dat hij in de telegraaf heeft gestaan…
  Thanks!!!!

 9. ik vind het erg dat elly de graaf er uit is, ze moet maar als tweeling zus terug komen bij ludo ik ben een grote fan van goede en slechte tijden van het begin af aan

 10. Ik vind he erg jammer dat Elly de Graaf/ Rosa weg is uit de serie:(,
  Ze was zo een schat in de gtst serie. Ik wordt altijd emotioneel als er iemand in de serie dood gaat maar Rosa was het meeste emotionele.

Geef een reactie