De GTST Fanclub strijdt tegen de komkommertijd door terug te blikken op ruim 20 jaar lief en leed in Meerdijk. Zo hebben we al een uitgebreide GTST special gepubliceerd rond de verhaallijn van Rik in Singapore. Vandaag nemen we opnieuw een verhaallijn onder de loep. De aflevering die de boeken inging als een van de meest emotionele. De aflevering waarin Anita Dendermonde overleed.

Op 30 januari 2009 nam het Nederlandse publiek voor het laatst afscheid van Anita Dendermonde. Sabine Koning besloot na jaren vol lief en leed te stoppen en naar Amerika te emigreren. De makers van GTST lieten het vertrekt van Sabine niet onopgemerkt. Zo stond de aflevering van 30 januari 2009 alleen in het teken van de dood van Anita Dendermonde. Duurde de afleveringen enkele minuten langer en was de eindtune aangepast en ook de beelden hierbij. Maar het leukste was toch wel de tijdelijke terug keer van Koert-Jan de Bruijn en Bas Muijs. Zij kropen voor twee weken weer in de huid van hun alterego’s, Dennis Alberts en Stefano Sanders.

Het vertrek van Sabine Koning werd breedt uigemeten in de pers. “Ik was ook helemaal verbaasd toen ik vandaag gebeld werd met de mededeling dat er een groot artikel over mij in de Privé te vinden was.” Vertelde ze destijds. Helaas voor de fans zat er dit keer geen comeback in, en kwam Anita te overlijden.

41 35

Maar hoe ging het precies?
Door haar geluk met Rik vergeet Anita even alles om haar heen, dit is haar helaas fataal geworden. Wanneer Anita zonder te kijken oversteek wordt ze door een busje aangereden. Anita wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht en Rik krijgt thuis het schokkende nieuws te horen. Het lijkt allemaal mee te vallen en Anita zou zelfs weer naar huis kunnen. Echter blijkt na meerdere onderzoeken dat Anita’s nieren enorme schade op hebben gelopen. Doordat er ook nog eens inwendige bloedingen zijn is een operatie onvermijdelijk. Binnen enkele dagen begeven Anita’s nieren het en zou ze komen te overlijden.

Anita wil graag van iedereen afscheid kunnen nemen, ze vraagt Rik iedereen in te lichten. Rik rest dan ook de moeilijke taak het vreselijke nieuws te moeten mede delen aan Charlie, Laura, Jack en alle andere dierbare van Anita.

53 59

Charlie wil het niet geloven en ook Jack doet er alles aan om andere artsen te vinden. Echter komen ze beide snel tot de conclusie dat het geen zin meer heeft. Anita wil graag haar laatste uren thuis zijn en ze wordt dan ook naar huis gebracht.

Daar wacht een emotioneel afscheid Jef, Bing, Janine, Nina, Laura en Jack nemen afscheid van hun geliefde vriendin. Maar ook dierbare die niet meer in Meerdijk waren kwamen afscheid van Anita nemen. Stefano Sanders en Dennis Alberts kwamen uit New York en Tokio om afscheid te nemen van hun vriendin.

Als laatste neemt ze afscheid van Charlie,  haar beste vriendin. Ze vraagt Charlie goed op Rik en Rikki te passen. Anita knuffelt voor de aller laatste keer met haar geliefde dochter waarna Rikki meegaat met Charlie.

Haar laatste minuten van haar leven is ze bij haar grote liefde Rik. Telkens valt Anita een beetje weg, ze ziet haar hele leven in flitsen voorbij gaan. Haar grote geluk maar ook het grote verdriet zoals de dood van vriendin Roos de Jager. Niet lang daarna overlijdt Anita Dendermonde in de armen van grote liefde Rik.

En hiermee kwam er na 16 jaar een einde aan het personage Anita Dendermonde. De laatste aflevering van Anita Dendermonde ging de boeken in als een van de emotioneelste afleveringen uit de geschiedenis van GTST.

64 98

Lees en bekijk!
Bekijk hier deel 1 van de aflevering van 30 januari 2009!
Bekijk hier deel 2 van de aflevering van 30 januari 2009!
Bekijk hier deel 3 van de aflevering van 30 januari 2009!

6 comments on “GTST Special: De dood van Anita

  1. Wauw, ja dit was inderdaad de emotioneelste aflevering ooit!
    Ik kijk het moment nog regelmatig terug, en ook dan houd ik het nooit droog. Wat een acteerwerk. Niet alleen van Sabine, maar ook van de rest.

  2. I agree with your GTST Special: De dood van Anita | GTST Fanclub – Alles over de soap Goede Tijden Slechte Tijden, excellent post.

  3. I agree with your GTST Special: De dood van Anita | GTST Fanclub – Alles over de soap Goede Tijden Slechte Tijden, wonderful post.

  4. Your Article about GTST Special: De dood van Anita | GTST Fanclub – Alles over de soap Goede Tijden Slechte Tijden Rattling good visual appeal on this internet site , I’d rate it 10 10.

Geef een reactie