Nog 4 dagen en dan is het zover. Het seizoen van GTST zit er bijna op. Terwijl we morgen kunnen genieten van de grote comeback van Nick Sanders en vrijdag het seizoen op zeer spectaculaire wijze zal worden afgesloten, telt de GTST Fanclub af.

In RTL Boulevard was vandaag een reportage rond de zomercliffhanger van GTST. De spanning is te snijden in Goede Tijden Slechte Tijden, waar het allemaal gebeurd in het dorp Meerdijk. De kijkcijfers zijn geweldig, maar vrijdag is het dan zover. De grote zomercliffhanger van GTST. Als het goed is trouwen Noud en Nina, maar het is soap, dus je weet het nooit…

De geheimhoudingsplicht van Wie is de Mol is een schijn naast die van GTST. Wie zijn mond voorbij praat kan zijn spaarvarken leeg schudden en stuurt ondertussen het gehele in de soep. Rohan Gottschalk, één van de scriptschrijvers van GTST liet in RTL Boulevard weten:”De zomercliffhanger heeft heel veel gevolgen voor veel mensen in Meerdijk. Dat wordt heel heftig. Alle relaties staan weer op scherp. Het maakt volgens mij de drang om verder te kijken alleen maar groter. Want je wil toch weten, wie is er slachtoffer geworden van ….”. En met deze uitspraak lijkt al een deel van de zomercliffhanger op straat te liggen.

Bij de GTST fansites staat het al weken vast. ‘Wiet zorgt voor een schietpartij op de bruiloft van Noud en Nina’, zo wordt al vanaf de opnames gesuggereerd. En het ziet er naar uit dat de fansites het bij het juiste eind hadden! Even later werd al gauw bekend dat Nina en Noud gingen trouwen, waarna ook Wiet vervolgens doordraaide in de soap. Alles lijkt er dus op te duiden.

De inspiratie van de GTST schrijvers komt uit films, boeken, de omgeving, alles. “Alle karakters kunnen een moord plegen, alle karakters kunnen stelen, maar het moet wel kloppen. Je moet het wel zo opbouwen en zo met dat personage meeleven dat je het gelooft.”, zo zei de scriptschrijver.

De zomercliffhanger is het ultieme hoogtepunt van het soapseizoen. Maar ook voor de acteurs een grote eer. Hoe het knalfeest van Noud en Nina blijft nog wat maanden gissen. Maar voor de scriptschrijvers niet. Zij zijn ondertussen al weer veel verder met het schrijven van de verhaallijnen. Zo zei de schrijver:”Een jaar van te voren wordt gedacht over de lopende verhaallijnen, deze zomercliffhanger is een half jaar geleden, of al langer, bedacht.”.

5 comments on “GTST Zomercliffhanger: Nog 4 dagen

  1. als je een groot fan bent weet je ook wanneer het weer begintxd
    deze week herhalingen en vanaf 5 september weer het nieuwe seizoen;)

Geef een reactie