Om de komkommertijd rond GTST wat te doorbreken komt de GTST Fanclub met de GTST Special. Zo nu en dan verschijnen er specials, met hierin samenvattingen en/of video’s van verhaallijnen uit GTST. Zo vandaag de verhaallijn rond Rik. In seizoen 13 van GTST zagen we hoe Rik de Jong werd opgepakt voor drugssmokkel in Singapore. Gisteren kon u het eerste deel lezen van deze GTST Fanclub, vandaag het tweede en laatste deel.

Rik gaat samen met zijn vrouw Anita op huwelijksreis, gepakt en wel met zijn tas vol XTC. Als hij over de grens aankomt is hij enorm gespannen. Eenmaal door de douane wordt hij rustig, waarna hij wordt teruggefloten door de douane. Alle tassen worden gecontroleerd en de drugs wordt gevonden. Rik wordt gearresteerd en meegenomen. Via zijn advocaat krijgt hij te horen dat op drugssmokkel de doodstraf staat. Hij heeft van Anita een ketting gehad, als aandenken aan haar.

Anita is compleet in paniek. Haar man zit in de gevangenis en zal er waarschijnlijk nooit meer uitkomen. Job wordt vrijgelaten door Marco en reist meteen af naar Singapore om zijn vader vrij proberen te krijgen. Rik zit ondertussen in de gevangenis samen met een andere Nederlandse man… Rik wil dat Anita en Job terug gaan naar Meerdijk en verder gaan met hun leven, zonder hem.

Dan op een dag breekt er een brand uit in het cellencomplex. Een heftige brand slaat om zich heen. Rik schreeuwt om hulp. Op het laatste moment wordt zijn cel geopend en kan hij gered worden. Echter is zijn celgenoot bewusteloos geraakt door de rook en ligt nog in het cellencomplex. Rik probeert hem nog te redden, maar wordt mee getrokken het cellencomplex uit. Anita en Job horen alle hectiek aan.

Als Rik terug komt in zijn cel ziet hij dat zijn celgenoot om het leven is gekomen. Hij doet zijn ketting om bij het verkoolde lichaam, evenals zijn trouwring. Dit doet hij zodat Anita en Job verder kunnen met hun leven en terug kunnen naar Meerdijk. Anita en Job zijn kapot van het verdriet als ze het verkoolde lichaam zien met de trouwring en ketting wanen zich dat Rik is omgekomen tijdens de brand.

Terug in Meerdijk beginnen Job en Anita weer hun leven op te bouwen. Anita vindt haar liefde bij Mickey. Als de twee samen voor het altaar staan om te trouwen, staat ineens ook Rik in de trouwzaal. Omdat ze in Singapore dachten dat hij de celgenoot was, zat zijn straf er op. De twee worden uiteindelijk alsnog samen gelukkig.

Video: Klik hier om de verhaallijn als samenvatting te bekijken in video formaat.

4 comments on “GTST Special: Rik in de gevangenis (2)

Geef een reactie