Om de komkommertijd rond GTST wat te doorbreken komt de GTST Fanclub met de GTST Special. Zo nu en dan verschijnen er specials, met hierin samenvattingen en/of video’s van verhaallijnen uit GTST. Zo vandaag de verhaallijn rond Rik. In seizoen 13 van GTST zagen we hoe Rik de Jong werd opgepakt voor drugssmokkel in Singapore. Maar hoe zat dat ook alweer precies?

Job, de zoon van Rik, is aan het gokken in een illegaal gokhuis. Dan komt Marco in beeld, hij biedt hem een lening aan van 10.000 euro. In eerste instantie weigert hij het bod, maar uiteindelijk gaat Job toch akkoord met de lening.

Job raakt steeds verder in de schulden en vraagt aan Marco of hij meer geld kan lenen. Uiteraard vindt Marco dit geen problemen. Echter wordt er over het geleende bedrag een flinke rente gerekend. Even later staat Marco dan ook voor zijn neus om de eerste 5.000 euro terug te laten betalen, echter gaat de portemonnee van Job niet verder dan 1.600 euro. Inmiddels is de schuld opgelopen tot 26.000 euro en moet hij wekelijks 200 euro af lossen. Dan komt Marco met een oplossing, hij mag pakjes voor Marco gaan rondbrengen.

Snel hoopt Job van hem af te zijn als hij wat klusjes gedaan heeft. Echter blijft Marco op duiken. Job moet cocaïne smokkelen naar het buitenland. Maar Job ziet dit niet zitten. Echter wordt Job radeloos als Marco Isabella, het meisje waar hij verliefd op is, bedreigd.

De problemen stapelen zich op. Job moet zijn verhaal kwijt bij zijn vader en biecht alle problemen op. Rik denkt dat hij Marco wel af kan troeven door een politie inval. Marco druipt af, maar niet voor goed!

Plotseling loopt Job dan Marco tegen het lijf op straat. Hij wordt ernstig toegetakeld en in elkaar geslagen en getrapt. Marco maakt duidelijk dat de politie overal duidelijk moet blijven, omdat hij anders Rik en de zwangere Anita iets aan doet.

Toch gaat Job aangifte doen. Wanneer Job dan op zijn brommen terug komt van zijn eindexamenfeest, wordt hij plotseling gegrepen door de handlangers van Marco. Het payback-time! Job wordt ontvoerd en wordt alleen vrijgelaten als zijn vader Rik een tas vol XTC aflevert in Singapore, de huwelijksreisbestemming van Rik en Anita!

Morgen het vervolg van deze spannende verhaallijn van GTST.

2 comments on “GTST Special: Rik in de gevangenis (1)

Geef een reactie