Vanmorgen vroeg werd er in de media al druk gepraat over de aankomende zomercliffhanger van vanavond. Zo belde Q-Music met creatief uitvoerend producent Kennard Bos en wist 100% NL contact te leggen met Ferri Somogyi. Beiden wisten te vertellen dat de zomercliffhanger ontzettend spannend gaat worden.

Volgens Kennard Bos moet de zomercliffhanger voldoen aan een grote eis. Het moet een brandende vraag zijn waar de kijker de zomer mee kan overbruggen. “Het moet wel een vraag zijn waarmee je echt heel de zomer in spanning zit. Komen de aardappels op tijd af is natuurlijk niet zo spectaculair!”

Dit spectaculaire verhaal wordt al aan het begin van een nieuw seizoen bedacht. “In september gaan we ons al afvragen waar we aan het eind van het seizoen willen zijn. In januari komt alles definitief op papier. Dit doen we met de hoofdschrijvers. Dat zijn een man of vier en dit doen we gewoon op kantoor.” aldus Kennard Bos.

Natuurlijk is het de bedoeling dat de cast en crew alles geheim laten. Dat staat ook in hun contract. Dit jaar was er echter een foutje gemaakt en werd de foto van de zomercliffhanger iets te vroeg geplaatst. Kennard Bos was daar niet rouwig om. “Het is alleen maar goed geweest. Er begonnen mensen te speculeren hoe het afloopt.” Q-Music vraagt zich af of dit niet opzet was om de kijker een beetje spanning bij te brengen. “Het was absoluut geen opzet!” aldus Bos.

Ferri Somogyi legt uit dat er wel voor wordt gezorgd dat de kijker een beetje gezonde spanning krijgt voor de aflevering van vanavond. “We plaatsen shorties en zorgen voor persberichten. Er is natuurlijk al bekend dat er een schot gelost gaat worden! Voor vanavond kan ik zeggen; er wordt geschoten en natuurlijk moeten er mensen sneuvelen. Maar of er mensen overlijden of in het ziekenhuis terecht komen..” aldus de acteur.

Stiekem wordt er bij GTST gehoopt dat het vanavond rotweer is en dat er niet veel mensen zijn die een terrasje pakken. De kijkcijfers liggen zeker hoog voor de tijd van het jaar. Gisteren keken maarliefst 1,6 miljoen mensen naar de soap en bij GTST hebben ze de hoop dat er vanavond over dat aantal heen wordt gegaan. “Ik denk dat het komt dat we zoveel kijkers trekken omdat we wat dichter bij de mens staan. Dat het herkenbaarder is voor veel mensen!” vertelt Ferri Somogyi.

De cliffhanger mag dan spannend worden vanavond. Ferri wil kwijt dat het vervolg nog veel spannender gaat worden. “De eerste van het nieuwe seizoen is echt niet normaal. Die wil je echt niet missen!” aldus de acteur.

10 comments on “Ferri Somogyi: ‘Het vervolg wil je niet missen!’

 1. nou ik ga hem ook niet missen hoor ik zit overigens altijd trouw voor de buis sinds 1990 geen aflevering gemist
  maar ferri maakt het wel zo dat ik nu heel de zomer smachtend zit te wachten hahahaha

 2. Ik ga zeer zeker kijken kijk al vanaf het begin en als ik niet kan kijken neem ik het op of kijk ik het terug via internet.
  Ferry je brengt het weer lekker ik kan nu al niet wachten tot na de zomer dikke xxx
  Ik heb al mijn vermoedens hoe en wat al hoop ik niet dat het uitkomt…

 3. EN OF IK KIJK!!! deze avond wil ik dus echt niet missen, vind het zoo spannend! ik denk ook wel dat de kijkcijfers van deze avond heel erg hoog zijn!

 4. Had veel van deze uitzending verwacht, maar helaas vond ik er niks aan! het ging allemaal veelte snel.. Nu maar wachten tot september, hopelijk word het toch nog spannend!

 5. jammer dat het nu eerst is afgelopen moeten er weer lang op wachten maar wat i wel heel vervelend vindt dat reclame steeds

Geef een reactie