• 29 juni 2011
  • Redactie
  • 2

Rikki de Jong is al voor een jaar in Goede Tijden Slechte Tijden te zien. De rol die eerst meer fungeerde als bijrol heeft een heuse plek in de soap gekregen. Rikki heeft tekst en ondertussen ook haar eigen verhaallijnen.

“In het begin was het spannend, momenteel is het wel een gewenning geworden.” vertelt Robin Martens die de rol van Rikki de Jong op zich neemt. “Ik hoor vaak dat ik zo leuk boos kan spelen!” In het begin werd de actrice nog niet echt herkent op straat, maar na een vol jaar GTST kan ze de deur niet meer uit voor een boodschap. “Er zijn nu wel mensen die ‘Rikki!’ roepen en een arm om je heen slaan, terwijl je ze natuurlijk helemaal niet kent. Omdat ze je op televisie gezien hebben denken ze dat ze je kennen!” aldus Robin.

Rikki de Jong heeft op dit moment een heel belangrijke verhaallijn in de Nederlandse soap. De dochter van Rik de Jong en Anita Dendermonde hikt tegen een anorexia-stoornis aan, waarmee ze zal moeten dealen. “Bij meisjes rond een jaar of zestien gaan de heupen groeien en worden dus gewoon een beetje dikker. Of ze gaan aan de pil. Het is herkenbaar voor velen.” vertelt de actrice. Robin doet er dan ook alles aan om de verhaallijn over anorexia zo geloofwaardig mogelijk neer te zetten.

Velen zijn na het zien van de cliffhangerfoto wel benieuwd hoe dit seizoen af zal lopen. Hoe het met Rikki af zal lopen is ook maar de vraag. Robin Martens houdt wijs haar mond. “Mijn zusjes vertel ik het niet, niet omdat ik ze niet vertrouw, want ze houden hun mond wel dicht. Maar je kan het ook per ongeluk uit je mond laten vallen!” aldus Robin.

2 comments on “Robin Martens: ‘Het is een gewenning!’

Geef een reactie