Vandaag is een zwarte dag voor de redactie van GTST. Een domme fout gooide roet in het eten voor de soap met haar 1,5 miljoen trouwe fans. De redactie van GTST heeft op een negatieve manier gemerkt wat de impact van social media, fansites en internet kan zijn op de soap. Op 8 juli is de grote zomercliffhanger van GTST. Momenteel wordt er al weken in de verhaallijnen naar toegeleefd. Een fout van een redacteur, gooide echter roet in het eten.

Het ging mis op de redactie van de Televizier. Vanmiddag verscheen een bericht online. Dit bericht bevatte de complete inhoud van de laatste aflevering van het huidige seizoen. Een persbericht dat RTL in vertrouwen verspreidt heeft om in de week van de cliffhanger te doen publiceren. Zeer vertrouwelijke content. Echter is er bij de redactie van de Televizier iets mis gegaan. Het bericht werd voortijdig gepubliceerd, waarna velen GTST fansites, waaronder ook de GTST Fanclub, het artikel overnamen.

Inmiddels is het complete persbericht, met de cliffhangerfoto van dit seizoen erbij, gepubliceerd op talloze websites. De redactie van GTST.nl zat met de handen in het haar. Ze hebben uiteindelijk besloten om ook het persbericht (voortijdig) online te zetten. Echter zorgt dit er wel voor dat de afloop van velen lopende verhaallijnen al enorm worden verklapt. Inmiddels werd de redactie van de Televizier op het matje geroepen en is het bericht daar offline gehaald. Even later is het bericht ook weer verdwenen van de officiele GTST website.

In RTL Boulevard liet Albert Verlinde weten:”Één of andere loser heeft de cliffhangerfoto al op internet gezet.” Zij hebben de foto dan ook niet gepubliceerd. De fansites dachten echter dat het al gepubliceerd mocht worden, aangezien een toonaangevend blad als de Televizier het al had gepubliceerd. Het is niet de eerste keer dat belangrijke informatie uit GTST al voortijdig lekt op het internet. Dit gebeurde ook al eens rond de scene van de dood van Dian Alberts, deze was al weken van te voren op YouTube uitgelekt.

Geef een reactie