• 14 juni 2011
  • Redactie
  • 1

Het zijn slechte tijden voor tv producent Endemol. Volgens het Financieel Dagblad verkeert één van de grootste tv producenten van Nederland in ernstige financiële problemen. Endemol is ook de producent van de soap GTST. Wat voor gevolgen gaat dit krijgen voor onze soap?

De de aanhoudende druk op resultaten is de schuldenlast ondraaglijk. Deze schuldenlast is inmiddels zo’n 2 miljard euro. Het jaarverslag toont aan dat het slecht gaat met het grote tv-bedrijf. Dit betekent ook voor de aandeelhouders een strop. Zij zijn bang dat banken hun leningen nog dit jaar gaan opeisen, dit zouden bedragen zijn welke niet te betalen zijn voor de tv-producent.

Inmiddels zijn er stappen ondernomen. Het Amerikaanse bureau Houlihan Lokey is in de armen genomen. Zij zijn gestart met onderhandelingen met de banken om zo een goede oplossing voor te dragen. Sinds 2007 is Endemol gekocht door een investeringsfonds, ook een deel van het vermogen van John de Mol zou hier in zitten.

Meerdere bronnen beweren dat Endemol en de banken lijnrecht tegenover elkaar staan. Velen kenners geven aan dat het verhaal van Endemol veel doet denken aan het verhaal van The Entertainment Group. Het entertainmentbedrijf van Marco Borsato, dat zeer recentelijk failliet is verklaard.

1 comment on “‘Endemol in zwaar weer’

Geef een reactie