Marly van der Velden zet zich tegenwoordig in voor ‘Hoed je voor drugs’, een project dat op scholen wordt gehouden om kinderen van de drugs af te houden.

“Ik kan me er wel heel goed mee identificeren, natuurlijk ook omdat ik mijn anorexiaverleden heb gehad, dus ik weet wat verslaving met je doet. Daarom wil ik me daarvoor inzetten, omdat ik weet dat het je leven kan verwoesten.” vertelt Marly aan RTL Boulevard.

In de pubertijd was Marly enorm bezig met haar gewicht. “Het was mijn houvast, mijn gewicht. Het voelde heel veilig. Je denkt ook zelf, het valt allemaal wel mee hoor.” aldus Marly. Maar toen ze vijftien jaar was kwam ze in het ziekenhuis terecht. Ze was zo zwaar onder haar gewicht gekomen dat ze moest worden bijgevoed. Ook haar vriendenkring leed eronder. Ze hield amper iemand meer over. “Je moest dan af en toe wat gaan lunchen of dan willen ze een taartje eten en ja dat ging niet.” vertelt Marly.

Ondertussen gaat het heel goed met de actrice. Het omkeerpunt zat hem in de ziekenhuisopname. “Toen wilde ik gaan doen wat ik zelf heel leuk vond!” aldus Marly. Ondertussen speelt ze alweer zes jaar de rol van Nina Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden.

 

2 comments on “Marly van der Velden over anorexia

Geef een reactie