• 5 april 2011
  • Redactie
  • 0

Cynthia Abma en Guido Spek waren vanmorgen te gast in Koffietijd waar ze het hadden over hun gezin in Goede Tijden Slechte Tijden en de rel om de homoseksuele zoon. Abma vertelt meteen dat ze niet zoveel op haar personage lijkt, maar de schrijvers er toch wel iets van maken wat zij graag wil. “De enige overeenkomst is eigenlijk dat ik ook twee zoons heb, Vic en Joe.” aldus Cynthia.

Over haar rol Bianca Bouwhuis heeft de actrice een duidelijk beeld. “Het gezin draait om haar. Dat is haar leven. Ze is thuisblijfmoeder, maar ondertussen wil ze wel gaan werken. Alle vrouwen in Meerdijk doen dat!” Guido Spek speelt Cynthia’s zoon in de serie en is nog maar net bekend. Hij is gestopt met het conservatorium om zijn rol in GTST te spelen. Guido moet nog wel erg wennen aan zijn bekendheid sinds hij in de serie speelt. “Onwerkelijk. Dan stap je in de trein en zie je mensen opzij kijken, doorlopen en weer teruglopen en toch tegenover je komen zitten. Ben jij niet van..?” aldus Guido. “Pas was ik in de supermarkt met Ferry Doedens en toen ineens gilde er iemand; hé, jij bent van.. Ik schrok ervan.”

De nieuwe familie in de soap maakte vooral indruk toen bleek dat zoonlief Edwin homo was. “Het verbaast me. Je denkt dat Nederland een vrij land is met een grote acceptatie, maar dat is dus gewoon niet zo.” zegt Cynthia. “Kijk die pubers begrijp ik wel. Die roepen over Nina en Noud ook nog dat ze het ranzig vinden als ze zoenen. Maar die oudere mensen die zeggen dat ze het zelf niet erg vinden, maar dat hun kinderen zoiets niet mogen zien. Dan maken ze toch ergens een denkfout.”

Geef een reactie