• 17 februari 2011
  • Redactie
  • 0

Juliëtte van Ardenne was vorige week te zien in het programma Egotrip en vertelde hier meer over haar rol als Amber de Wilde in Goede Tijden Slechte Tijden. Amber de Wilde is natuurlijk een egoïstische, drugsdealende bitch. Is Juliëtte van Ardenne net zo of is ze wat liever dan haar karakter?

Het eerste wat Juliëtte toe moet geven is dat ze wel eens blowt. Andere drugssoorten doet ze niet echt aan. “Pas had ik er zo’n rare trip van gehad. Mijn verstandskies was getrokken en dat moet je dan toch even verdoven dat je geen pijn meer voelt. Maar dat viel dus niet helemaal goed..” aldus Juliëtte.

Juliëtte vindt het erg leuk om te spelen in Goede Tijden Slechte Tijden. De soap is met veel liefde gemaakt en er zitten erg leuke mensen in. Op Twitter was pas een ophef dat Juliëtte de soap maar moest verlaten. Ze is de gehate bitch en werd uitgescholden voor slet en hoer. “Ik vind het wel grappig eigenlijk!” vertelt de actrice zelf. “Het leuke aan spelen in en soap is dat je een personage tot leven mag brengen en blijkbaar doe ik dat goed. Ik heb wel enorme respect voor het acteerniveau in Goede Tijden Slechte Tijden. Binnen 10 minuten moet er een scène op staan.”

Wat Juliëtte van Ardenne graag zelf nog wil op acteergebied is spelen in een mooie dramafilm. Na de trailer van Black Swan te hebben gezien was ze zelf erg onder de indruk van Natalie Portman. Of de actrice ver zou gaan voor een film weet ze niet. Maar 15 kilo afvallen en haar hoofd kaal scheren zou ze gerust doen. “Mijn seksuele vrouwelijke kant laten zien aan een regisseur waarbij ik graag in een film zou spelen is niks voor mij. Mijn personage Amber de Wilde zou dit zeker doen!” aldus de actrice.

Juliëtte heeft toen ze jong was auditie gedaan voor de toneelschool. “Toen was ik nog heel jong en zo’n rondhuppelend type. Ik had weinig meegemaakt. Dus ik ben niet aangenomen.” In de tussentijd heeft ze veel workshops gedaan en een aanbevelingsbrief en motivatie gestuurd naar de Van den Ende Foundation. Deze vonden Juliëtte zo goed dat ze geld heeft gekregen om zich te mogen ontwikkelen in het acteerwerk. Of Juliëtte hiermee de nieuwe Carice van Houten wordt. “Carice is wel heel goed hè?” zegt ze zelf.

Ook wordt er gevraagd hoe het is om een seksscène te spelen. Juliëtte legt uit dat dit helemaal niet spannend is en dat ze er eigenlijk vrij soepel in gaat. “Het is heel technisch allemaal.” Het is wel eens gebeurd dat Juliëtte meemaakte dat een tegenspeler een stijve van haar kreeg. “Ik doe dan net of ik het niet door heb!” aldus de actrice.

Kortom Juliëtte kan zich erg goed vinden in het acteursvak en wil nog lang niet stoppen. Of het goed betaald wordt is natuurlijk de vraag. “GTST wordt in afleveringen betaald. De ene week speel je meer afleveringen dan de andere week. Het is gewoon leuk betaald.”

Tot slot wordt er gevraagd wat er met Amber de Wilde gaat gebeuren in Goede Tijden Slechte Tijden. Maar daar mag de actrice natuurlijk niks over kwijt. “Deze week wordt heel spannend..” zegt ze stiekem nog even.

Geef een reactie