• 1 februari 2011
  • Redactie
  • 0

Actrice Joke Bruijs voelde zich weer helemaal thuis op de set tijdens de opnames van de bruiloft van Rik en Charlie. “Het voelde als een warm bad. Het was weer ouderwets gezellig.” aldus de actrice. Voor deze bijzondere gelegenheid kon natuurlijk de moeder van de bruidegom in spé, Maria de Jong, niet ontbreken.

De eerste opnames van Joke Bruijs werden gedraaid in het gemeentehuis van Amstelveen. De plaats waar Rik en Charlie elkaar het ja-woord gaan geven. Maar Joke voelt zich toch beter thuis op de set. Daar maakt ze de andere acteurs en actrices ook buiten haar werktijden flink aan het lachen. Zelf heeft de actrice vooral moeten lachen om een voorval in het stadhuis tijdens de bruiloft. “Charlie kwam aanlopen in een prachtige bruidsjurk, maar ze was helemaal vergeten haar bruidsschoenen aan te trekken. Ze liep nog op slofjes.”

Het karakter Maria de Jong is nog steeds hetzelfde als eerst. Haar goed bedoelde bemoeizucht en het beschermen van haar zonen. Het zit er nog allemaal in. Wat Joke betreft mag Maria wel wat vaker in Meerdijk verschijnen. “Ze mogen me altijd bellen. Voor elke geboorte, bruiloft of begrafenis. Dan kan ik zo af en toe weer de gezellige sfeer proeven!” aldus Joke Bruijs.

Geef een reactie