• 25 februari 2011
  • Redactie
  • 2

In As The World Turns kunnen we al jaren genieten van Luke en Noah, in Verbotene Liebe trouwden Christian en Oliver zelfs en in de soap Alles was Zählt hadden Roman en Deniz een wel heel intieme douchescène. En ook al is Amerika een vrij conservatief land, in Nederland lijkt de commotie omtrend de seksscènes die afgelopen woensdag en donderdag tussen Lucas en Edwin te zien waren nog veel groter.

Op Twitter werd er massaal gereageerd op de scène waarin de twee acteurs met een ontbloot bovenlichaam op bed belandden. “Gore homo’s” werd er gezegd. En “Mijn milkshake komt weer naar boven met het zien van deze beelden!”. Nederland lijkt nog steeds een taboe te hebben op homo’s.

Homo-belangenorganisatie COC is verbaasd hoe er zo massaal gereageerd is op de scènes. “Hieraan kun je zien dat Nederland nog lang niet zo tolerant tegenover gays staat als vaak wordt gedacht.” aldus een woordvoerder. “Als mensen een heteropaartje zien zoenen, denken de ze ‘leuk, die zijn verliefd’ maar als het over twee jongens gaat vindt de helft van Nederland dat plotseling aanstootgevend.” Volgens het COC levert GTST een belangrijke bijdrage aan de emancipatie van homojongeren, door in de soap op een respectvolle manier aandacht aan het onderwerp te schenken.

De makers van Goede Tijden Slechte Tijden hebben ondertussen laten weten dat er nog nooit zoveel commotie is geweest op een verhaallijn in de soap.

2 comments on “Commotie om seksscènes Lucas en Edwin

  1. Homo’s

    Wat een gezeik zeg op straat durfen Homosexuelen jongens niet hun zelf zijn nou wordt het op tv gebracht en gaat Nederland zich druk zitten maken over homo sexualiteid als er iemand op bruute wijze wordt vermoord is er niks aan de hand maar wordt er gezoend door twee (knappe) jongens is Nederland volledig uit z’n doen echt zielig ik vind het top dat dit wordt gedaan omdat het heel erg veel mensen helpt om te staan voor wie ze zijn. Ik hoop dat de lijn in GTST blijft en kan laten zien aan de wereld dat homo jongeneren er ook mogen zijn uiteindelijk zijn we allemaal een mens van vlees en rood bloed dus laat iedereen in zijn waarden en juig dit toe homo jongens en meisjes zijn ook welkom op deze aarde. Ik ben zelf een homosexueel en ben er super trots op!
    Hoop nogmaals dat de verhaallijn in GTST gewoon door gaat zoals hij nu is..

    Gr, Stephan

Geef een reactie