Nadat vorige week iedereen heeft gezien hoe Sil Selmhorst de moord op Rutger Goedhart heeft bekend, zal de komende week de strafvervolging al beginnen.

Vanwege de ernst van het delict, en aangezien hij zichzelf niet heeft aangegeven, ook niet toen daar andere mensen voor hebben vast gezeten en vanwege het feit dat hij 17 wordt voor het proces begint, heeft het Openbaar Ministerie geadviseerd om Sil te gaan bestraffen volgens het volwassenen strafrecht, in plaats van het jeugdstrafrecht. Dat betekend dat hij niet maximaal 4 jaar celstraf kan krijgen, maar voor maximaal 15 jaar achter de tralies kan verdwijnen. Dit krijgt Sil morgen te horen in GTST. Tot hoever zijn advocaat de eis kan aanvechten en wat de uiteindelijke straf van Sil zal gaan worden wordt echter pas over enkele weken bekend in GTST.

Geef een reactie