• 14 januari 2011
  • Redactie
  • 0

GTST had vandaag een onverwachte spannende cliffhanger voor zijn trouwe kijker. Na de afloop van de verhaallijn rond de moord op Rutger Goedhart, leek het even wat rustiger voor GTST. GTST heeft tijd nodig om op adem te komen en nieuwe verhaallijnen in te laten werken. In het verloop van deze verhaallijnen, zit echter veel spanning verwerkt.

De vlucht van Lorena is vanavond afgelopen in een dramatische afloop. Ze kwam te water en in een levensgevaarlijke situatie terecht in de jungle. Actrice Gigi Ravelli kijkt terug op de spannende scènes in de jungle. “De reis naar Suriname was één groot avontuur. Zowel voor mijzelf als voor mijn karakter Lorena. ‘Normaal gesproken gaat alles hier in de studio’s heel erg snel en is er geen tijd om gezellig met elkaar uren lang te gaan kletsen. Maar op zo’n reis kan dat wel, waardoor je je collega’s ook gewoon beter leert kennen. De vliegreis van tien uur luidde die gezelligheid in. Ik zat naast de regisseur en heb met hem toen hele goede gesprekken gevoerd, bijvoorbeeld over acteren. Eenmaal in Suriname aangekomen, waren we zo intensief bezig met werken, dat ik heel goed op kon gaan in mijn karakter Lorena. Dat was heel fijn.”

“Het meest spannende van de hele reis was de kaaimannentour die we ’s nachts in Awarradam hebben gemaakt. We gingen toen met z’n allen in een hele lange kano en we waren gewapend met zaklampen. Daarmee kon je langs de oevers schijnen en dan zag je de oogjes van die loerende kaaimannen oplichten! En terwijl de spanning te snijden was, sprong er uit het niets ineens een vis – ja, een vis – bij mij op schoot! Ik schrok me natuurlijk kapot, maar ik bleef zo kalm als ik kon. Als ik was gaan gillen, waren de anderen misschien ook in paniek geraakt en hadden we om kunnen slaan. En dat idee beangstigde mij met die hongerige oplichtende oogjes om ons heen meer, dan die spartelende vis op mijn schoot. De jongen die naast mij zat gooide de vis gauw terug het water in en ik kon weer rustig ademhalen.”

“‘De scène langs en in de rivier was behoorlijk heftig en spannend om op te nemen. Er stond een flinke stroming en de rivier zat vol gevaren, zoals bijvoorbeeld piranha’s. Maar ik ben best wel stoer, al zeg ik het zelf, en ben niet zo bang uitgevallen. Waarschijnlijk hadden mensen dat niet van mij gedacht, want na het opnemen van die scènes kwamen heel veel mensen naar me toe, om te zeggen dat ze het stoer vonden. Stiekem was ik daardoor wel een beetje trots. En zeker toen ik hoorde dat het eigenlijk anaconda seizoen was en dat die beesten overdag jagen, bij de oevers van de rivier…’. ‘Ik vond Awarradam de leukste plek waar we geweest zijn. We hebben daar ook zo’n traditioneel dorpje bezocht en dat deed me heel veel. Die mensen lijken te leven zonder de lasten van de wereld. Wat ik ook geweldig vond was midden in de jungle slapen in een hangmat, uitkijkend over de rivier en met een olielampje als enige lichtbron. Beestjes waren voor mij geen probleem. Ik was zelfs niet bang voor vogelspinnen! Alhoewel, toen ik de eerste nacht daar naar de WC ging en een enorme kakkerlak op mijn tandenborstel zag zitten, was ik toch niet zo héél erg blij.’”, aldus actrice Gigi Ravelli die in de serie de rol van Lorena speelt.

Maandag krijgen we het vervolg te zien in GTST. Dan krijgen we antwoord op de vraag of haar grote liefde Jack van Houten haar nog kan redden.

Geef een reactie