Dilan Yurdakul heeft met de rol van Aysen Baydar geen makkelijke rol. In de soap is Aysen een enorme bitch en dat werkt ook in haar privéleven tegen zich. Dilan wordt vaak op straat aangesproken over haar rol.

“Oudere dames willen op straat nog weleens met een vingertje naar me wijzen, zo van: dat mag niet wat jij doet. En veel jongeren kijken weer met een bepaalde blik naar me: hé, dat is die bitch uit GTST. Maar ik hoor ook vaak: ‘Ik mag Aysen helemaal niet, maar jou vind ik nu wel aardig.’” aldus Dilan Yurdakul.

Mensen verwarren Dilan vaak met haar personage Aysen. Dilan vindt dat meer dan normaal, omdat ze wel elke dag op televisie is. Toch begrijpt ze niet dat mensen dan denken haar te kennen.

“Ach, ik heb dat zelf ook als ik iemand tegenkom die ik van tv ken. Zolang mensen het onderscheid tussen mij en Aysen maar gaan zien en beleefd blijven, ben ik allang blij. Het hoort erbij.” aldus Dilan Yurdakul.