Vanaf vandaag kunnen we kennis maken met Aysen Baydar en Nuran Baydar. Twee Turkse zusjes die in Meerdijk komen wonen. Aysen zal op het politiebureau aan de gang gaan en Nuran wordt een kapster in de kapsalon van Lorena. Maar Nuran lijkt op de vlucht voor haar zusje. Aysen mag haar niet zien.

De rollen van Aysen en Nuran worden gespeeld door Dilan Yurdakul en Toprak Yalçiner. “Ik denk dat het goed is dat wij in de soap komen, maar ik vind het ook de normaalste zaak van de wereld. Als je GTST zou willen zien als een afspiegeling van de samenleving dan is het alleen maar logisch dat er ook Turkse mensen in Meerdijk wonen.” vertelt Toprak.

Dat Toprak in GTST kwam was voor haar een enorme verrassing. “Ik ben actrice maar sinds een jaar ook lerares Engels en deed auditie omdat ik het leuk vond om weer eens te acteren. Mijn acteerdroom stond al drie jaar in de kast. Ik had echt niet gedacht dat ik het zou worden. Toen ze me belden was het feest in mijn hoofd. Tien minuten later dacht ik ‘Hoe moet het nu met mijn leerlingen?’.”

Toprak besloot ontslag te nemen en voor GTST aan de slag te gaan. Samen met Dilan zal ze nu te zien zijn in de Nederlandse soap. “Ik vind het allemaal ongelooflijk spannend en ik ben blij dat ik samen met Dilan in GTST zit. We kunnen alle nieuwe ervaringen delen. Verder laat ik het allemaal over me heen komen. Mijn leerlingen wilden bij mijn afscheid al met me op de foto.”